Απρίλιος

Η χρονολόγηση γίνεται σύμφωνα με την ημερομηνία που δημοσιεύεται η ανάληψη ή γίνεται γνωστή η δράση από τους ιστότοπους αντιπληροφόρησης από τους οποίους αλιεύονται τα κείμενα. Η λίστα καταγράφει τα κείμενα από τα νεότερα στα παλαιότερα.

Μεξικό: Συντονισμένες επιθέσεις από ομάδες άμεσης δράσης (Οαχάκα)

Πρώτο επικοινωνηθέν [2 Απρίλη 2013].

Ανάληψη ευθύνης για τρεις ενέργειες στην πόλη της Οαχάκα:
– Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό σε γραφεία του Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN)
– Πυρπόληση λεωφορείου της εταιρείας Tucdosa
– Σαμποτάζ 4 τηλεφωνικών θαλάμων της εταιρείας TELMEX

«Η εξεγερμένη νεολαία θα ξεκάνει τη ρεφορμιστική νεολαία» (από προκήρυξη των Αυτόνομων και Καταστροφικών Δυνάμεων Λέον Τσόλγκος)

«Το μυστικό είναι να ξεκινά κανείς στα σοβαρά. (…) Υπ’ αυτή την έννοια, η μέθοδος της διάχυτης επίθεσης αποτελεί μια μορφή αγώνα που φέρει εντός της έναν διαφορετικό κόσμο» (από το εγχειρίδιο «Ai ferri corti/Σώμα με σώμα»)

«Μου αρκεί η ετυμολογική σημασία: “απουσία κυβέρνησης”. Πρέπει να καταστρέψουμε το πνεύμα της εξουσίας και το κύρος των νόμων. Αυτό είναι το παν» (Ραφαέλ Μπάρρετ)

Αναδυόμαστε απ’ το σκοτάδι· εκεί ζούμε και εντός του αναπτυσσόμαστε· ξεγλιστράμε στους δρόμους τη νύχτα σαν σκιές που αποζητάνε ανυπόμονα τη μόνιμη σύγκρουση, την άμεση ρήξη με την εξουσία και το κυνήγι της αναρχικής ιδέας ως πράξη απελευθερωτική που επιχειρεί να θάψει το κατεστημένο. Κρατάμε για πάντα τα όνειρά μας, που ’ναι φορτωμένα μ’ αγάπη και μίσος, και τα υλοποιούμε σε λυσσασμένες κραυγές που χτυπάνε τον εχθρό.

Νιώθουμε αποστροφή για την αντιπροσώπευση, την άσκηση της εξουσίας, τη δημοκρατική της κεντρικοποίηση, την ιδιωτική περιουσία, την τεχνικοποιημένη ζωή που παράγει η «πρόοδος του πολιτισμού», την κεφαλαιοποίηση της γνώσης από τους διανοουμένους. Ακόμη, εκφράζουμε αποστροφή και προεκτείνουμε την άρνησή μας στις μορφές ζωής που βασίζονται στην υπακοή, την υποταγή και την παθητικότητα. Απορρίπτουμε κάθε είδος συσχέτισης που ’ναι παράγωγο της καπιταλιστικής λογικής, τόσο το δίπολο άνθρωπος έναντι ανθρώπου, όσο και τα δίπολα άνθρωπος έναντι ζώου και άνθρωπος έναντι φύσης, γιατί γνωρίζουμε ότι αποτελούν τις πιο απτές εκφάνσεις της απαξίωσης της αληθινής ζωής, της πραγματικής λευτεριάς.

Θέτουμε ως πρωταρχικά νοήματα και σε πρώτο πλάνο την άμεση αντεπίθεση εναντίον κράτους-Κεφαλαίου, την έμπρακτη αλληλεγγύη στα έγκλειστα συντρόφια μας ανά τη μεξικανική επικράτεια κι ανά τον κόσμο, τη στήριξη των πληθυσμών που πλήττονται από τα μέγκα-πρότζεκτ, όπως και τη δικαίωση νέων ουτοπιών μετουσιωμένων σε πράξη και συγκεκριμενοποιημένων μέσα από τις επιθέσεις μας. Στην καρδιά των επιθέσεών μας εδρεύει η βαθιά πεποίθηση μιας ζωής νέας (ή η ανάκτησή της), αφού το ξέρουμε καλά πως και η ζωή η ίδια δεν είναι παρά η αδιάκοπη αναζήτηση αυτού που μας σφυρηλατεί, κι αυτό που μας σφυρηλατεί λέγεται λευτεριά.

Οπλισμένοι/-ες με τις ιδέες μας και την ανακτημένη ιστορική μνήμη, ως εργαλείο μάθησης και κατανόησης της δράσης των συγγενικών μας συντρόφων τού άλλοτε και του τώρα, μεταμορφώνουμε τις φλόγες και τις εκρήξεις της υπέροχης επαναστατικής μας βίας σε καίρια χτυπήματα κόντρα στις φυσικές και ιδεολογικές δομές που συντηρούν το κράτος και το Κεφάλαιο. Αν και ανάμεσα στις προθέσεις μας είναι να διευκολύνουμε την ανάδυση έστω και μικρών εστιών γενικευμένης εξέγερσης, επικεντρωνόμαστε και στοχεύουμε ειδικότερα στην όξυνση του ρηξικέλευθου κι ανταγωνιστικού αγώνα, που σιγά σιγά παίρνει μπρος στην περιοχή της Οαχάκα.

Απ’ αυτή την πρώτη μας επίθεση χαιρετίζουμε και ενστερνιζόμαστε τον τρόπο δράσης που προκύπτει από τον εξεγερτισμό της αφορμαλιστικής αναρχικής τάσης (ως ρήξη και ως σημείο δίχως επιστροφή) και τα συντρόφια που αποφάσισαν να κάνουν τις ουτοπίες τους πράξη απελευθερωτική, ταυτόχρονα καταστροφική και δημιουργική. Έτσι, με αυτές μας τις χειρονομίες αγώνα, ταυτιζόμαστε με τα συντρόφια του Εξεγερσιακού Αναρχικού Ανταγωνιστικού Πυρήνα Εκτέλεσης – 25 Νοέμβρη – προσκείμενου στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, πρώτο πυρήνα της αφορμαλιστικής αναρχικής τάσης που έδρασε στην περιοχή της Οαχάκα, ανάβοντας τη σπίθα ώστε κι άλλα άτομα να μπορέσουν να βάλουν μπροστά επιθέσεις εναντίον του Κεφαλαίου.

Χωρίς παραπάνω λόγια:

Δρώντας σε συντονισμό με άλλους συγγενικούς πυρήνες στην ίδια περιοχή, αποφασίσαμε να αποκεντρώσουμε την επίθεση, να διαδώσουμε το χάος του συλλογικού κι ατομικού ακρατισμού, και τις εκρήξεις που δικαιώνουν τον αναρχικό ιλεγκαλισμό!

– Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την πυρπόληση ενός αστικού λεωφορείου στις 18 Γενάρη 2013, για δύο απλούς λόγους. Πρώτον εξαιτίας της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων σε αυτήν τη γεωγραφική ζώνη και δεύτερον για να σπάσουμε την πληκτική κανονικότητα της κοινωνίας των πολιτών.

– Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το δωράκι που στάλθηκε στο Κόμμα Εθνικής Δράσης στις 29 Μάρτη 2013. Ήταν ένας αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από ένα εξάλιτρο μπιτόνι βενζίνης κι ένα χρονοδιακόπτη, ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται απενεργοποιήθηκε από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους. Αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης στις καταπιεσμένες κοινότητες του Ισθμού του Τεουαντεπέκ, που αυτόν τον καιρό μάχονται ενάντια στα μεγάλα έργα του βιομηχανικού-τεχνολογικού καπιταλισμού, κι επίσης έγινε σ’ ένδειξη στήριξης προς τα συντρόφια που υπέστησαν το ξήλωμα των κοινοτικών ραδιοφώνων. Τέλος, αποτελεί μια χειρονομία αγώνα σε αλληλεγγύη στα συντρόφια που αιχμαλωτίστηκαν στο Τεμούκο της Χιλής μετά την κατασταλτική επιχείρηση εναντίον του κοινωνικού χώρου Pandemia.

– Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το σαμποτάζ τεσσάρων τηλεφωνικών θαλάμων της εταιρείας TELMEX. Πάντα ενάντια στο Κεφάλαιο.

Χαιρετίζουμε και γιορτάζουμε την απελευθέρωση του συντρόφου Μάριο Αντόνιο Λόπες, όπως χαιρετίζουμε επίσης με τη φωτιά μας τη συντρόφισσα Φελίσιτυ, στέλνοντάς της πολλή δύναμη κι ελπίζοντας ο άνεμος να σβήσει τα ίχνη της.

Μ’ αυτή λοιπόν την επίθεση εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος του αναρχισμού της δράσης στην Οαχάκα· οι εξεγερσιακοί είμαστε διάσπαρτοι, αποκεντρωμένοι, απομακρυσμένοι αλλά οργανωμένοι, συνωμοτώντας τις νύχτες για την εκδίκησή μας και την κατατρόπωσή τους, κάνοντάς τους ξεκάθαρο ότι όσο δε λάμπει ο ήλιος της αναρχίας, δράση μας θα είναι η καταστροφή.

Τιμή για πάντα στους πεσόντες στον αγώνα ενάντια στο κράτος-Κεφάλαιο!
Ενεργή μνήμη για τον Μαουρίσιο Μοράλες!
Αλληλεγγύη στους λαούς που οπλίζονται και αγωνίζονται!

Να θάψουμε την κοινωνία-φυλακή και να τραβήξουμε τα μαχαίρια του κοινωνικού πολέμου. Λευτεριά στους αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου!

Ο εφιάλτης τους ξεκινά όποτε κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.

Για την ατομική και γενικευμένη εξέγερση! Ζήτω οι ομάδες αναρχικής συγγένειας! Ζήτω ο αναρχισμός της πράξης!

Σύντροφοι, κουράγιο. Ζήτω η αναρχία!

Ειλικρινώς:
– Αναρχική Ομάδα Αλληλέγγυας Πρωτοβουλίας–Νισάν Φάρμπερ
– Επαναστατική Εξεγερσιακή Ομάδα Τείνουσα προς την Αναρχία–Εμίλ Ανρύ–ΑΑΟ/ΔΕΜ
– Μαγονικοί Πυρήνες για το συλλογικό ακρατισμό.

Σε διαρκή πόλεμο ενάντια σε κράτος-Κεφάλαιο.
Τρέμετε, μπουρζουάδες, γιατί αυτό ήταν μονάχα η αρχή!

Πηγή

Ιταλία: Αποστολή εκρηκτικών δεμάτων στην καθημερινή εφημερίαδα La Stampa (Τορίνο) και στο πρακτορείο ιδιωτικών ερευνών Europol (Μπρέσια)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ΚΥΝΗΓΙ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ

Επιτεθήκαμε στη \”Europol Investigazioni\” με ένα δέμα-βόμβα. Αυτό το πρακτορείο, όπως και πολλά άλλα, προμηθεύουν τις δυνάμεις της τάξης με εξοπλισμό όπως μικροτσίπ, μικροκάμερες και άλλες τεχνολογικές αισχρότητες, τις οποίες οι δυνάμεις της τάξης τοποθετούν σχολαστικά σε σπίτια, αυτοκίνητα και άλλα μέρη που έχουν σχέση με συντρόφους, εξεγερμένους και κάθε άλλο άτομο που αποτελεί εχθρό του νόμου και των δήμιων του.

Με αυτό το τρόπο, κάθε πλευρά της ζωής και της καθημερινότητας  γίνεται υλικό που μεγενθύνει τα ερευνητικά αρχεία, τα οποία εξετάζουν οι ένστολοι δούλοι με σκοπό να τα αναλύσουν σύμφωνα με τα κριτίρια του ποινικού κώδικα και να τα χρησιμοποιήσουν για να μας πάρουν την ελευθερία μας και να μας φυλακίσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του κράτους.

Πιστεύουμε πως έχει έρθει ώρα να σπάσουμε αυτή τη μοχθηρή αλυσίδα, εξαιτίας της οποίας πολλοί σύντροφοι βρίσκονται σήμερα φυλακισμένοι και άλλοι, που παλεύουν με γεναιοδωρεία και αποφασιστικότητα, είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να συλληφθούν και να κατασκοπεύονται. Ένα πράγμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε αυτούς τους συνεργάτες της καταστολής: εάν βοηθάτε, με οποιοδήποτε τρόπο, την ένοπλη κυριαρχία να κάνει τη δουλειά της, αυτομάτως μπαίνεται στις τάξεις της με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.

Άλλο ένα δέμα-βόμβα εστάλει στην περίφημη σκατοφυλλάδα \”La Stampa\”, η οποία είναι πάντα έτοιμη να επιβεβαιώσει τις στημένες υποθέσεις των καραμπινιέρι και των μπάτσων, ειδικά όταν εκείνοι χτυπούν αυτούς που βρίσκονται σε πόλεμο με το κράτος. Ξέρουμε πολύ καλά πως η καταστολή θα ήταν λιγότερο αποτελεσματική χωρίς τη βοήθεια των πληρωμένων γραφιάδων και για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να τους κάνουμε να πληρώσουν ακόμα μια φορά.   Γνωρίζουμε πως η \”La Stampa\” είναι μόνο μία από τις εφημερίδες του καθεστώτος, γι\’ αυτό κάθε κονδυλοφόρος είναι πιθανός στόχος στον πόλεμο μας ενάντια στην εξουσία και την κοινωνία που τη στηρίζει και νομιμοποιείν την ύπαρξη της κάθε μέρα.

Η πράξη μας αυτή είχε σκοπό να συνεχίσει την εκστρατεία που ξεκίνησαν οι σύντροφοι του πυρήνα \”Όλγα\” με τον τραυματισμό του βρωμιάρη Adinolfi, διευθυντή της Ansaldo. Αυτή τη φορά οι στόχοι επιλέχθηκαν ανάμεσα από αυτούς που προμηθεύουν την κυριαρχία με τα απαραίτητα τεχνολογικά εφόδια για την καταστολή. Είναι το ίδιο υπεύθυνοι με την Anssaldo για τη βλαπτικότητα και τα δεινά.

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στους συντρόφους που βρίσκονται φυλακισμένοι στην AS2 πτέρυγα των φυλακών της Ferrara: Sergio, Alessandro, Alfredo, Nicola, Peppe και Stefano· στις συντρόφισσες που βρίσκονται φυλακισμένες στις φυλακές της Rebibbia: Elisa και Paola· στον Marco Camenisch, τον Gabriel Pompo da Silva, τους Έλληνες συντρόφους της Σ.Π.Φ. και το Θεόφιλο Μαυρόπουλο. Σε όλους του εξεγερμένους αναρχικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι σε όλον τον κόσμο.

Χαιρετίζουμε τους πυρήνες της FAI/IRF, τους τόσους πολλούς πλέον, που επιτίθενται στην κυριαρχία σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Ζήτω η FAI/IRF

Ζήτω η Αναρχία

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

Πυρήνας \”Δαμιανός Μπολάνο\”

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Καναδάς: Σαμποτάζ παγίδων (Οντάριο)

Από το Μάρτιο του 2013, έχουμε απομακρύνει και καταστρέψει περίπου 200 παγίδες γουνοφόρων ζώων στο Οντάριο. Οι παγίδες ήταν δόκανα και τύπου Conibears και ο σκοπός τους ήταν να παγιδεύσουν κουνέλια, κάστορες και άλλα αθώα πλάσματα. Δυστυχώς ήταν πολύ αργά για δύο κουνέλια και ένα ρακούν, των οποίων τα σώματα και τα εσωτερικά όργανα είχαν ήδη \”φαγωθεί\” από τα δόκανα.  Θα μας στοιχειώνουν για πάντα οι εικόνες των σωμάτων τους, θα συνεχίσουμε για πάντα να απομακρύνουμε παγίδες και ενθαρρύνουμε και άλλους να μπουν στη φάση και να βοηθήσουν να καταστραφεί η βιομηχανία γούνας. Ψάξτε για σημάδια που προδίδουν τις θέσεις των παγίδων: ταινία σήμανσης δεμένη σε κλαδιά, ίχνη σε θάμνους που επαναλαμβάνονται και καλάμια και κλαδιά που προεξέχουν από το νερό, ειδικά κοντά σε φωλιές καστόρων όπου είναι συχνές οι παγίδες. Μπείτε στις ραγδαία αναπτυσσόμενες τάξεις των σαμποτέρ παγίδων!

ALF

Μετάφραση Parabellum, Πηγή (και βίντεο)

Αργεντινή: Τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού μπροστά σε σπίτι μπάτσου

Τα χέρια μας επιστρέφουν για να κάψουν και πάλι… οι Τεχνίτες της φωτιάς επιστρέφουν…

Αηδιασμένοι από την κανονικότητα και τη ρουτίνα που μας περιβάλλουν, αποφασίσαμε για ακόμα μια φορά να περάσουμε στην επίθεση. Αυτή τη φορά, οι πολεμιστές των Τεχνιτών της Φωτιάς έπλασαν το απελευθερωτικό μπαρούτι, προκαλώντας την ενεργοποίηση μιας μικρής εκρηκτικής συσκευής μπροστά στο σπίτι ενός λακέ του Κράτους, στην υπηρεσία της μπουρζουαζίας και των ρουφιάνων φτωχών.

Σήμερα, Παρασκευή 12 Απρίλη, περίπου στις 2:30 μια έκρηξη διατάραξε τα όνειρα της βολεμένης, συναινούσας και ρουφιάνας κοινωνίας. Ο θόρυβος, που ξύπνησε παραπάνω από έναν, ήταν γεμάτος με τις κραυγές οργής για τους εχθρούς μας και με αγάπη για τις αδελφές και τους αδελφούς μας, για να τους πούμε πως δεν είναι μόνοι.

Μακριά από το θεαματικό μιντιακό κόλπο του ποιος είναι ο \”πιο αναρχικός\” , στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε ΟΛΟΥΣ τους  φυλακισμένους στον κόσμο, που θέτουν τον εαυτό τους σε πόλεμο με τους φύλακες και τους ρουφιάνους. Αγκαλιάζουμε όλους τους φυγάδες συντρόφους, που πετούν ελεύθεροι χλευάζοντας την εξουσία. Στέλνουμε ένα συνωμοτικό χαιρετισμό σε όλες τις αδερφές και τους αδερφούς μας, που κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, πολεμούν τον Κράτος και το Κεφάλαιο.

Πυρήνας Τεχνίτες της Φωτιάς και Σύντροφοι

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Αγγλία: Σπάσιμο λέσχης των Συντηρητικών και εμπρησμός ενός 4×4 της αστυνομίας (Μπρίστολ)

ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ – ΑΣ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Για να γιορτάσουμε το θάνατο της Θάτσερ σπάσαμε τα μπροστινά παράθυρα της Λέσχης των Συντηρητικών στην οδό Fishponds στο Μπρίστολ, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όσοι φόροι τιμής και αν αποδίδονται σε μια \”μεγάλη γυναίκα\” από τα ΜΜΕ, εμείς  δε θα την θυμόμαστε ως τίποτα άλλο από μια μοχθηρή τύραννο, που έστρωσε το δρόμο για τον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς που ανθεί σήμερα. Ο μόνος καλός πολιτικός, είναι ο νεκρός πολιτικός!

Ακόμα και σε σύγκριση γενικά με τους πολιτικούς, η Θάτσερ ήταν μια από τις πιο μισητές μορφές στην πρόσφατη ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας γι\’ αυτό και βρισκόταν υπό εικοσιτετράωρη ένοπλη προστασία μέχρι το θάνατο της, στο πεντάστερο ξενοδοχείο Ritz. Εξαπέλυσε μια σφοδρότατη επίθεση ενάντια στην \”κατώτερη τάξη\” που τόσο πολύ απεχθανόταν, οχυρώνοντας και πλουτίζοντας τις κυρίαρχες τάξεις. Είμαστε μόνο λίγοι από τους χιλιάδες επί χιλιάδων, που κάνουν ουρά για να κατουρήσουν τον τάφο της.

Στο Μπρίστολ, η απάντηση στο θάνατό της ήταν άμεση.  Τη νύχτα που έφτασαν τα νέα, έγινε ένα μεγάλο πάρτυ δρόμου στο Easton για να το γιορτάσουμε. Όταν έφτασαν οι μπάτσοι για να το διαλύσουν, αντιμετωπίστηκαν με τούβλα, μπουκάλια και φλεγόμενα οδοφράγματα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί κρατικοί κακούργοι και να υποστεί ζημιές ένα αστυνομικό όχημα. Οι σκέψεις μας είναι με τους συλληφθέντες και με εκείνους, τους κατά πολύ περισσότερους, που αψήφησαν τα ΜΑΤ και τους \”πασιφιστές\” συμμάχους τους.

Επιτεθήκαμε στη λέσχη που αράζουν οι κωλογλύφτες της Θάτσερ, αλλά μη μας παρεξηγήσετε – τα πολιτικά κόμματα είναι μόνο μια πτυχή της παγκόσμιας κυρίαρχης τάξης. Το ίδιο σύστημα εκμετάλλευσης που αυτά εκπροσωπούν, συνεχίζει να λειτουργεί ανεξάρτητα με το ποιος βρίσκεται στην εξουσία. Οι μέρες της Θάτσερ είδαν μια δυναμική εξέγερση ενάντια στο καθεστώς της (η απεργία των εργαζομένων στα ορυχεία, η εξέγερση ενάντια στον κεφαλικό φόρο και άλλα) και οι κυρίαρχοι του σήμερα μπορούν να είναι σίγουροι ότι και αυτοί θα αντιμετωπίσουν την οργή μας.

Η Θάτσερ υποστήριζε ενεργά τη στρατιωτική δικτατορία του Πινοσέτ στη Χιλή. Κάτω από το ζυγό της νέας οικονομικής δικτατορίας της δημοκρατίας, εξεγερμένοι φοιτητές, ιθαγενείς Μαπούτσε και ανατρεπτικοί αναρχικοί συνεχίζουν να διώκονται από τους νόμους της φασιστικής εποχής. Χαιρετίζουμε τους Marcelo, Juan και Freddy στο μπουντρούμι υψίστης ασφαλείας του Σαντιάγκο, σταθεροί κοινωνικοί αγωνιστές από την εποχή του Πινοσέτ, και εκείνους που έχουν μπει στο στόχαστρο της τελευταίας στημένης υπόθεσης του χιλιανού κράτους, οι οποίοι κρατούνται στις γυναικείες φυλακές του Temuco (επίσης ένα σκηνικό πρόσφατης εξέγερσης).

Τέλος, η ομάδα μας αναλαμβάνει την ευθύνη  για τον πρόσφατο εμπρησμό ενός 4×4 της αστυνομίας που βρισκόταν σταθμευμένο σε ένα γκαράζ στην οδό Pennywell στο Easton. Αυτοί οι υπηρέτες του κράτους δε θα πρέπει να είναι ασφαλείς στους δρόμους από τις επιθέσεις μας, τόσο εδώ όσο και στη Μόσχα, στο Κάιρο, το Μόντρεαλ και αλλού.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΑΞΗΣ!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

– ανυπότακτοι αναρχικοί (στο πνεύμα του Millbank)

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Γερμανία: Βανδαλισμός πεδίου βολής κυνηγών

Τη νύχτα της 2ης Μαρτίου του 2013, ακτιβιστές του ALF επισκέφθηκαν ένα πεδίο βολής στο Hartenholm, Schleswig-Holstein (βόρεια Γερμανία). Χρησιμοποιείται από κυνηγούς για να εξασκηθούν στο φόνο. Όλες οι κλειδαριές μπλοκαρίστηκαν με κόλλα, όλοι οι τοίχοι βάφτηκαν με συνθήματα και σύμβολα του ALF και τα ηλεκτρικά καλώδια κόπηκαν.

Όσο οι κυνηγοί κάνουν τις πράξεις τους, εμείς θα κάνουμε τις δικές μας. Για την απελευθέρωση όλων των ζώων.

ALF

Μετάφραση Parabellum,  Πηγή

Αγγλία: Καταστροφή κυνηγετικών πύργων

Κυνηγετικοί πύργοι για τη δολοφονία ανυποψίαστων περιστεριών είχαν αφαιρεθεί στις 1/03/13 στο Cambridgeshire της Αγγλίας. Οι πύργοι είχαν κατασκευαστεί εκ νέου και επομένως κάηκαν ολοσχερώς.

Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι αυτό το βάρβαρο \”σπορ\” σταματήσει να υπάρχει.

Μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι

ALF

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Αγγλία: Επίθεση σε αλυσίδα καταστημάτων που συντηρεί κέντρα κράτησης μεταναστών

9 Απρίλη 2013 – Νότιο Λονδίνο: Εμείς ήμασταν

Κατά τον εορτασμό του ψόφου της Θάτσερ, σπάσαμε μια βιτρίνα ενός «φιλανθρωπικού καταστήματος» της αλυσίδας Barnardo’s στο Μπρίξτον, χρησιμοποιώντας μια πλάκα μπετόν από έναν κάδο στο δρόμο. Και ήταν εύκολο. Θα ’χαμε κάνει περισσότερα αν δεν ήτανε παραδίπλα αυτοαποκαλούμενοι πασιφιστές που προσπαθούσανε να μας συλλάβουν διά της βίας.

Η ενέργεια αυτή έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλους τους μετανάστες που κρατούνται, απελαύνονται και αγωνίζονται να περάσουν σύνορα. Στοχεύσαμε εναντίον της μπίζνας Barnardo’s γιατί χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται το κέντρο κράτησης μεταναστών Σένταρς στην περιοχή του Κρόυντον, στο νότιο Λονδίνο. Φυλακίζουνε παιδιά, ολόκληρες οικογένειες και άτομα που αναζητούν μονάχα τη λευτεριά από τη φτώχεια, τη δίωξη, τη δολοφονία, το βιασμό και κάθε άλλη καταπίεση των συνόρων.

Λευτεριά σε όλους τους μετανάστες.
Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και κράτη.

Φωτιά στις φυλακές! Γαμιέται η Μάγκι (Θάτσερ)!

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Πυρήνας Κύκλου Πλάκας Μπετόν

Πηγή

Ισπανία: Βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας BBVA (Μαδρίτη)

Τα ξημερώματα της 10ης Απρίλη τοποθετήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο υποκατάστημα της τράπεζας BBVA επί της οδού Ούσαρες στη Μαδρίτη. Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά σε αυτούς τους ναούς του χρήματος, για να καταστρέψουμε ό,τι μας αποξενώνει και καταπιέζει.

Το μίσος μας είναι μεγαλύτερο από το δικό τους. Πρέπει να αγωνιστούμε για να ρίξουμε το σύστημα του Κεφαλαίου, και να παλέψουμε για να λευτερώσουμε τους πολιτικούς μας κρατουμένους και να τους γλιτώσουμε από τους βασανιστές.

Να περάσουμε στην άμεση δράση. Ούτε βήμα πίσω απέναντι στο κράτος.

Αυτόνομη Ομάδα Μαδρίτης. FAI/FRI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο)

Πηγή

Καναδάς: Επίθεση σε τράπεζα (Βανκούβερ).

8-4/2013: Χτυπήσαμε και μπαχαλέψαμε τη βρομιά της HSBC, με αποτέλεσμα να ραγίσουν, να σπάσουν και να καταστραφούν περισσότερες από δέκα βιτρίνες.

Η HSBC είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο. Σε καθημερινή βάση πετάνε κόσμο έξω απ’ τα σπίτια τους, καταστρέφουν ζωές ανθρώπων, καταστρέφουν το περιβάλλον, ξεπλένουν χρήμα για μεγαλοναρκέμπορους, και δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι αποτελούν κεντρικό τμήμα του καπιταλισμού. Οι επικεφαλής της HSBC είναι αποβράσματα, η ζωή τους δεν έχει καμιά αξία. Μπορεί να έχετε στην κατοχή σας τυπωμένο χαρτί με αριθμούς (χρήματα), αλλά δεν είστε άνθρωποι.

Ο καπιταλισμός διαπερνά τη ζωή μας. Μας αφαιρεί την ελευθερία να κάνουμε ό,τι επιθυμούμε. Μας εμποδίζει ν’ ακολουθήσουμε τα όνειρά μας και προκαλεί ανθρώπους ν’ αναλάβουν ρίσκα, όπως όταν κάποιος κάνει μια ληστεία για να καλύψει μια εθιστική έξη που η κοινωνία έχει προξενήσει, ή όταν κάποιος χρειάζεται χρήμα για να στηρίξει την οικογένειά του. Ο καπιταλισμός νομιμοποιεί τ’ άψυχα γουρούνια (αστυνομία και κράτος) που στοιβάζουν ανθρώπινα όντα σε κλουβιά. Τους επιτρέπει να βασανίζουν και να σκοτώνουν ανθρώπους κατά βούληση. Παράγει την πολεμική μηχανή. Το κράτος είναι ο καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός είναι το κράτος.

Αυτή η μικρή πράξη ανταρσίας έχει και συνέχεια. Περισσότεροι σαν του λόγου μας θα βγουν στην επίθεση. Επίθεση στην απληστία! Επίθεση στον αστικό εξευγενισμό! Επίθεση στην αστυνομική διεύθυνση του Βανκούβερ! Η αστυνομία είναι ο εχθρός, είναι ο δυνάστης μας.

Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, αστυνομία, κυβέρνηση και καπιταλισμό
Η επίθεση είναι εύκολο πράγμα

Πηγή

Σουηδία: Επίθεση ενάντια σε λογιστή φάρμας γουνοφόρων ζώων (Βάρα).

Ο Sverker Alfredsson, λογιστής της εταιρίας  Korsberga lantbruk, δέχθηκε μια επίσκεψη τη νύχτα της 4ης Απριλίου. Μια μεγάλη βόμβα φωτιάς τοποθετήθηκε στα σκαλιά του σπιτιού του και αρκετές ακόμα εκτοξεύθηκαν στα παράθυρά του. Η Korsberga lantbruk ανήκει στον Knut Indebetou, ο οποίος σκοπεύει να ανοίξει μια φάρμα εκτροφής μινκ.

Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να αλλάξεις γνώμη!

Animal Rights Militia

ARM

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Χιλή: Εμπρησμός αυτοκινήτου μπροστά στο αστυνομικό τμήμα της Quinta Normar (Σαντιάγκο).

Μια νύχτα με πανσέληνο, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, την παραμονή της νέας επετείου της ημέρας των \”Μαχητικών Νεολαίων\”, αποφασίσαμε να κάψουμε ένα αυτοκίνητο μπροστά στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος της Quinta Normar που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Carrascal και Embajador Gomez.

Δύο εμπρηστικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν στις ρόδες του οχήματος, χλευάζοντας την ασφάλεια και τον έλεγχο της γειτονιάς που βρίσκεται στα χέρια των μπάσταρδων αστυνομικών.

Με την εμπρηστική μας θέληση, επιθυμούμε να δώσουμε έμφαση στη σπουδαιότητα των ατομικών πράξεων αφού αυτές συμβάλλουν αναντικατάστατα στο πέρασμα στην επίθεση ενάντια στην κυριαρχία.

Θέλουμε να τονίσουμε πως οι \”σπιτικές\” δράσεις μας εκτελέστηκαν με αβέβαια μέσα, εφόσον δεν έχουμε τη γνώση να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο, καθώς τα άτομα που κάποια στιγμή στην ιστορία είχαν εκείνα τα μέσα και τη γνώση αποφάσισαν να πάρουν αυτή τη γνώση στον τάφο τους ή την εγκατέλειψαν στη λήθη, κανοντας κακό στις νέες γενιές.

Να σημειωθεί πως δε θέλουμε να το παίξουμε θύματα ούτε να σας κατακρίνουμε για την αδράνεια σας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ακόμα λιγότερο επιθυμούμε να γίνουμε οι μαθητές σας και εσείς οι δάσκαλοί μας. Το κάνουμε με ένα τρόπο κριτικάροντας και αμφισβητώντας τις εξεγερμένες υπάρξεις που νιώθουν την ίδια αμείλικτη επιθυμία να δυναμώσουν κάθε αιφνιδιαστικό χτύπημα με μεγαλύτερη δύναμη και σιγουριά, γιατί η γνώση δεν είναι κάτι που κάποιος αποκτά κάποια στιγμή αλλά μάλλον μια συνεχής διαδικασία κυνηγιού του αβέβαιου, γκαφών και διορθώσεων που τροφοδοτούν τις αποφάσεις μας.

Κάνουμε μια αιώνια έκκληση σε όλα τα άτομα να είναι περίεργα, να δοκιμάζουν χωρίς φόβο· αν αποτύχεις, δοκίμασε ξανά· θυμήσου πως σε αυτή τη ζωή όλα μαθαίνονται, απλά προσπάθησε να είσαι προσεκτικός. Τα χρόνια δεν αποδυναμώνουν τις δυνάμεις και τα όνειρα που χτυπούν στις καρδιές μας σήμερα.

Χαιρετίζουμε παρά τη μέγαλη απόσταση που μας χωρίζει τους compañerxs Diego Ríos, Felicity Ryder, το μωρό Fenix Lafquen και τον Hans N. Επίσης τα αλησμόνητα αδέρφια μας Carla και Ivan και τον Victor M. της υπόθεσης \”Ασφάλεια\”, τους compañerxs της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και πολλούς άλλους.

\”Κάθε λέξη μια προκύρηξης από το πουθενά ή τη φυλακή, αντηχεί άγρια μέσα στην ύπαρξή μας.\”

\”Είμαστε ο άνεμος που χαιδεύει τα πρόσωπα των φυγάδων και είμαστε το μαχαίρι στο λαιμό του μπάσταρδου μπάτσου.\”

Μαύροι Πυρήνες της Φωτιάς

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Ινδονησία: Εμπρησμός 3 κτιρίων που ανήκουν στον δήμαρχο της Aceh Tamiang, Hamdan Sati

Μιλάμε μέσα από τη φωτιά. Για να θυμόμαστε και να κρατάμε πάντα στο μυαλό μας, τις αδελφές και τους αδελφούς μας που έχουν απαχθεί από το κράτος και κλειστεί πίσω από τα κάγκελα. Για να συνεχιστεί το αντάρτικο πόλης ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μιλήσει η δράση για μας.

Στις 31 Μαρτίου, πυρπολήσαμε 3 κτίρια που ανήκουν στον Δήμαρχο της Aceh Tamiang, Hamdan Sati. Αυτή είναι η πρώτη δράση μας στην Aceh, μια περιοχή όπου θρησκευτικοί φονταμενταλιστές στο παρελθόν έριξαν 64 punks σε ένα στρατόπεδο αποκατάστασης και τους έκαναν «κανονικούς». Όμως, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν είμαστε «πολίτες» της Aceh. Δεν έχουμε καμία ιθαγένεια επειδή δεν έχουμε σύνορα. Είμαστε οι οργισμένοι που ανάβουν τη φωτιά της ελευθερίας.

Αλληλεγγύη στα φυλακισμένα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς και στους Θεόφιλο Μαυρόπουλο, Marco Camenisch, Gabriel Pombo da Silva και στους ιταλούς συντρόφους που συνελήφθησαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων Ardire, Thor και Mangifuoco και στους Alfredo Cospito and Nicola Gai. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, χαιρετίζουμε με τη φωτιά μας τους 4 συντρόφους της Κοζάνης που συνελήφθησαν πρόσφατα.

Ο πόλεμος συνεχίζεται

Πυρήνας Οργής ICR / FAI / IRF

Σύνδεσμοι για βίντεο από μέσα μαζικής ενημέρωσης εδώ

Μετάφραση alpharetrovirus, Πηγή

Ιταλία: Απελευθέρωση μινκ από φάρμα εκτροφής.

Η πιο όμορφη χειρονομία είναι ανοίγεις τα κλουβιά χωρίς να περιμένεις κάποιον άλλο. Αυτά τα κλουβιά, που φυλακίζουν τα ζώα και κλειδώνουν εμάς στις θεσμικές πολιτικές που περιορίζουν τη δράση μας. Άσχετα με το αν οι πράξεις μας είναι νόμιμες ή παράνομες, παλεύουμε για να καταστρέψουμε τα σχέδια αυτών που θέλουν να ελέγχουν και να εκμεταλλεύονται ανθρώπινα και μη ζώα.

Στις 26.3.2013 ανοίξαμε τα κλουβιά και τους φράχτες της φάρμας κοντά στο ποτάμι, στο  VIA TORRE IN FIESSO D\’ARTICO (PD), απελευθερώνοντας εκατοντάδες μινκ συμπεριλαμβανομένων έγγυων θηλυκών που τώρα μπορούν να γεννήσουν στην ελευθερία.

Στο όνομα τουΜετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων τονίζουμε την απόσταση που πάντα υπήρχε μεταξύ εμών και ρατσιστικών και φασιστικών κινημάτων.

ALF

Μετάφραση Parabellum Πηγή

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *