Μάρτιος

Η χρονολόγηση γίνεται σύμφωνα με την ημερομηνία που δημοσιεύεται η ανάληψη ή γίνεται γνωστή η δράση από τους ιστότοπους αντιπληροφόρησης από τους οποίους αλιεύονται τα κείμενα. Η λίστα καταγράφει τα κείμενα από τα νεότερα στα παλαιότερα.

 

Αργεντινή: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστικές επιθέσεις σε εκατό πολυτελή οχήματα στο Μπουένος Άιρες από τις αρχές του 2013.

Αντιμέτωποι με την αποθαρρυντική προοπτική που παράγεται από τους ικανοποιημένους σκλάβους που περιφέρονται μέσα στην πόλη του Μπουένος Άιρες, συνδεόμενοι μεταξύ τους μηχανικά, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την χαοτική μας επίθεση , χτυπώντας και καταστρέφοντας καθετί μας καταπιέζει καθημερινά. Όχι πλέον άλλα όμορφα λόγια τα οποία προσπαθούν να κάνουν την αναρχική ιδεολογία μια επιλογή στην οποία δειλά και αποξενωμένα ανθρώπινα όντα μπορούν να ενταχθούν και να καταφύγουν για να βρουν σωτηρία για την άθλια αξιολύπητη ζωή τους.

Το μόνο που απομένει σε μας είναι το μίσος και η εκδίκηση για τον γενικευμένο θάνατο που έχει αναπτυχθεί εδώ και αιώνες σε όλο τον κόσμο.

Δεν ήρθαμε να πούμε στα συντρόφια πως θα πρεπε να δρουν στον πόλεμο που οι ίδιοι δημιουργούν στα πλαίσια της εξέγερσης ενάντια στην εξουσία, αλλά να καταλάβουν ότι η εξάπλωση των κινημάτων άμεσης δράσης είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί λίγη τουλάχιστον από την αξιοπρέπεια που η έννοια της ελευθερίας αξίζει.

Ο αγώνας για την ολική απελευθέρωση σημαίνει να βάλουμε τέρμα σε κάθε είδους εκμετάλλευση και καταπίεση : μπάρες, κλουβιά, φυλακές., προνόμια και ιεραρχίες.

Από τις αρχές του 2013 έχουμε κάψει εκατό πολυτελή αυτοκίνητα στην πόλη του Μπουένος Άιρες κατά μέσο όρο 30 αυτοκίνητα τον μήνα, κυρίως Mercedes Benz, BMW και Alfa Romeo.

Ενώ μια BMW καιγόταν στο Villa Ortuzar, ένα όχημα ιδιωτικής ασφάλειας καιγόταν επίσης στο Nuñez.

Ενώ μια BMW καιγόταν στο Villa del Parque , συνέβαινε το ίδιο σε δύο αυτοκίνητα Benz στην Agronomia.

Και την επόμενη ημέρα ένα φορτηγό Hilux και ένα στις Βερσαλλίες (γύρω από το αστυνομικό τμήμα) και ένα αυτοκίνητο πολυτελείας στην λεωφόρο Corrientes στο Almagro πυρπολήθηκαν.

Διευκρινίζουμε ότι οι επιθέσεις σε μια ημέρα στην Villa Urquiza σε ένα C4 και σε ένα Partner δεν είναι δικής μας ευθύνης, το ίδιο και 5 αυτοκινήτων στο Boedo και μιας μοτοσικλέτας στο Villa Crespo.

Προς το παρόν είναι το μόνο που έχουμε να πούμε.

Οι καιροί είναι δύσκολοι , ας κάνουμε την Αναρχία μια πραγματική απειλή για την Εξουσία!

Η ελευθερία θα συνεχίσει να δικαιώνεται από τον καθένα που την αγαπάει και την εκτιμά ειλικρινά.

Φίλοι της Γης / ‘Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Πηγή

Καναδάς: Επίθεση σε γουναράδικο (Βανκούβερ)

Αντιδρώντας στο Seattle Fur Exchange*:

Αυτές τις μέρες συγκεντρώνονται στο Seattle άνθρωποι για τον ειδεχθή εορτασμό του βάρβαρου εμπορίου γούνας.  Πωλούν έναν ανεκδιήγητο αριθμό δερμάτων στο όνομα του ανόητου θεού τους, του χρήματος. Αντιδρώντας εναντίον αυτών των δολοφόνων επιστρέψαμε στο Βανκούβερ για να επισκεφθούμε ακόμα ένα σπίτι του τρόμου, το Glass House στη 1425 Clyde Avenue στο δυτικό Βανκούβερ. Το Glass House ανήκει στη διαβόητη εκμεταλλεύτρια ζώων  Jody Claman. Η Jody Claman υποστηρίζει και προάγει την εκμετάλλευση, το βασανισμό και τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων αθώων γουνοφόρων ζώων μέσα από το ηλιθιο show της στην τηλεόραση που ονομάζεται real housewives of Vancouver. Φημίζεται για το ότι φοράει ντουζίνες από νεκρά ζώα στη μορφή των αηδιαστικών γούνινων παλτών της. Τριγυρνάει μέσα στην άχρηστη, ανόητη ζωή της μοιάζοντας σαν το ψυχωτικό μπάσταρδο παιδί της Cruella Deville και της Barbie. Το μαγαζί της πουλάει δέρματα και φτερά. Δεν υπάεχει αμφιβολία ότι δε ξέρει πως αυτά τα φτερά αποσπούνται βίαια από τα πουλιά όταν είναι ακόμα ζωντανά ή ενώ τα βράζουν σε ζεματιστές δεξαμενές.

Jody, είπες ψέματα στα μέσα όταν έλεγες πως οι βρωμογούνες σου είναι από δεύτερο χέρι και ξέρουμε πως ψεύδεσαι για να κρύψεις τη ντροπή σου για τις βίαιες συνήθειες σου. Επίσης λες ψέματα στην ιστοσελίδα σου όταν λες πως πουλάς γούνα ρακούν που είτε είσαι τόσο ηλίθια που δεν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για γούνα σκύλου είτε απλά σου αρέσει να λες ψέματα γι\’ αυτό.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 21ης Μαρτίου κατεβήκαμε στο Βανκούβερ για να επισκεφθούμε το φρικτό μαγαζί της. Εκτοξεύσαμε υγρό από την πόρτα που καταστρέφει ότι έρχεται σε επαφή μαζί του. Επίσης  θυμίσαμε στο Glass House ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση υπογράφοντας το όνομα μας ALF με μεγάλα γράμματα, με μπογιά. Ρίξαμε την υπόλοιπη μπογιά στο μπροστινό μέρος για να προειδοποιήσουμε την κοινότητα σας για αυτά που κάνετε στα αθώα ζώα κάθε μέρα στο όνομα της αισχρής αντίληψής σας για τη μόδα.

Την επόμενη φορά που θα βρούμε γούνα στο μαγαζί σου ή στο ηλίθι show σου, θα τα πούμε στο σπίτι σου.

Είρθε η ώρα να συνειδητοποιήσεις πως δεν είσαι το μόνο άτομο στη γη. Κάθε μέρα εκατομμύρια μινκ, αλεπούδες, σκυλιά, κουνέλια και άλλα ζώα φυλακίζονται σε κλουβιά και κοπανιούνται πάνω κάτω από βαρεμάρα και τρόμο. Βλέπουν τα μέλη των οικογενειών τους να πετιούνται σε θαλάμους αερίων και να πνίγονται. Οι τοίχοι των θαλάμων είναι γεμάτοι με σημάδια από τα νύχια των καταδικασμένων που προσπαθούν να ξεφύγουν αλλά δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Στις αλεπούδες, τοποθετούν ράβδους στα γεννητικά τους όργανα και τους κάνουν ηλεκτροσόκ και τα μικρά μάτια τους πετιούνται έξω καθώς τους ρουφούν τη ζωή. Στα χιλιάδες σκυλιά των οποίων τα κουφάρια βρίσκονται στο μαγαζί της Jode , έσπασαν τα κεφάλια για να μπορεί εκείνη να νιώθει ξεχωριστή φορόντας τα σώματά τους σαν κασκόλ.

Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας, ότι όσο τα δολοφονείτε θα έχετε νέα μας.

Για τα ζώα που δε μπορούν να σώσουν τους εαυτούς τους.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων.

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

 

Χιλή: Βομβιστική επίθεση στους στρατώνες των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας (Τεμούκο)

Σήμερα Σάββατο, 16 Μαρτίου τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στο παράρτημα των Ειδικών Δυνάμεων του Τεμούκο. Ο πυροσβεστήτας τοποθετήθηκε κάτω από ένα RP (radio patrol) αυτοκίνητό τους,επιβεβαιώνοντας το μίσος μας εναντίον αυτού του γαμημένου δολοφονικού θεσμού. Ένα μικρό μέρος της οργής μας βασίζεται σε όλα αυτά τα χρόνια καταπίεσης στα οποία οι εκμεταλλευόμενοι υπήρξαν θύματα των μαντρόσκυλων του κράτους, τα οποία πάντα πιστά και υποτακτικά μπροστά στους καταπιεστές δε διστάζουν να βασανίζουν, να φυλακίζουν και να σκοτώνουν σωματικά η πνευματικά εκείνους που εξεγείρονται έναντια στην Εξουσία.

Δε ξεχνάμε πως οι δολοφόνοι ήταν πάντα οι ίδιοι, όλα τα ένστολα σώματα είναι απλά ο ένοπλος βραχίωνας του χαοτικού καπιταλισμού. Είναι κατώτεροι από τους ανθρώπους και ακό μα περισσότερο από τα ζώα. Δεν είναι καν σκεπτόμενα όντα.  Δρουν μόνο κάτω από τις εντολές  του αφέντη, είναι απλά σκλαβωμένες οντότητες με μια αηδιαστική νοοτροπία χωρίς συνείδηση.

Δε θα ηρεμήσουμε μέχρι να τελειώνουμε με όλους αυτούς τους μπάσταρδους!!! Μέχρι κάθε τι που επικυρώνουν να σαπίσει και να καεί.

ΕΝΠ (Εμπρηστικός Νομαδικός Πυρήνας)

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Λιθουανία: Βανδαλισμός σε κρεοπωλείο (Βίλνα)

Τη νύχτα της 22ης Μαρτίου χτυπήθηκε ένα κρεοπωλείο στη Βίλνα της Λιθουανίας. Τοποθετήθηκε κόλλα στην κλειδαριά. Στη βιτρίνα γράφτηκε με ροζ χρώμα \”Δολοφόνοι\”. Καθάρισαν τη μπογιά αμέσως την επόμενη μέρα αλλά το μήνυμα εστάλη. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

ALF

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση κατά της Deutsche Bahn σε αλληλεγγύη προς τους «4 της Κοζάνης

Η DB καίγεται σε αλληλεγγύη στους αναρχικούς κρατουμένους στην Ελλάδα!

Τις πρώτες ώρες της 27ης Φλεβάρη, σε αναζήτηση ενός κατάλληλου στόχου για μια δράση αλληλεγγύης στους Νίκο Ρωμανό, Δημήτρη Πολίτη, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο και Γιάννη Μιχαηλίδη, εντοπίσαμε ένα όχημα ιδιοκτησίας της Deutsche Bahn στη γειτονιά του Πρεντσλάουερ Μπεργκ στο Βερολίνο, το οποίο και τυλίξαμε στις φλόγες της διεθνούς αλληλεγγύης.

Στη γερμανική επιχείρηση σιδηροδρόμων Deutsche Bahn AG, δέκα διευθύνοντες σύμβουλοι μιας από τις θυγατρικές της, της DB International, δωροδόκησαν δημόσιους αξιωματούχους για συμβάσεις υπηρεσιών μηχανικού σε διάφορα αφρικανικά κράτη και στην Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε το δικαστικό σώμα της Φρανκφούρτης (σύμφωνα με δημοσίευμα της «Süddeutsche Zeitung» τον Απρίλη του 2010).

Από το 2008, σε μια σειρά από νομικές διαμάχες, έχει τεκμηριωθεί το γεγονός ότι οι γερμανικές εταιρείες Siemens, MAN Ferrostaal και Deutsche Bahn έχουν εξαγοράσει πολιτικούς στην Ελλάδα σε μεγάλη κλίμακα, «χρηματοδοτώντας» τους για να εκδώσουν πολιτικές αποφάσεις υπέρ τους. Έτσι, μονάχα την περίπτωση της Siemens να δει κανείς, ο όμιλος αυτός έχει «επενδύσει» από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και για περίπου μία δεκαετία 15 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος στην Ελλάδα, προκειμένου να εξευμενίσει μ’ αυτόν τον τρόπο πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ενόσω μία άλλη θυγατρική της Deutsche Bahn, η εταιρεία υλικοτεχνικής υποστήριξης και μεταφορών Schenker, μεταφέρει πολεμικές προμήθειες για λογαριασμό των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Deutsche Bahn και το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επιτελούν μια συμβιωτική συνεργασία: «Η BwFuhrparkService GmbH έχει αναπτύξει και εφαρμόσει μια οικονομική και πελατοκεντρική αντίληψη κινητικότητας για το γερμανικό στρατό. […] Η εταιρεία αποτελεί μια κοινοπραξία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και της Deutsche Bahn AG. Η BwFuhrparkService εγγυάται υλικοτεχνικές αντιλήψεις προσαρμοσμένες στις εκάστοτε απαιτήσεις, μείωση του κόστους, όπως και αύξηση της χρήσης και παροχής ασφαλών οχημάτων. Ως πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας του γερμανικού στρατού, η εταιρεία προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία στη διαχείριση ενός πιο πολύπλοκου στόλου οχημάτων και στην παράδοση μεμονωμένων λύσεων στόλου» (αποσπάσματα απόdbfuhrpark.de/index.php?id=131).

Τον Ιανουάριο του 2013 ο δρ Ρύντιγκερ Γκρούμπε έδωσε διάλεξη με θέμα «Η Deutsche Bahn AG – Τρέχουσες Προκλήσεις και Προοπτικές» εντός της στρατιωτικής ακαδημίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο 61χρονος Μόορμπουργκερ –πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bahn Βερολίνου από τον Μάιο του 2009– παρέθεσε λεπτομερώς τις εταιρικές στρατηγικές και διεργασίες της DB AG σε περισσότερους από 200 επισκέπτες.

Η DB Mobility Logistics και η «υπηρεσία επαγγελματικής κατάρτισης» BFD του Βερολίνου (επιφορτισμένη με τη μετεκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού) έχουν προγραμματίσει για τις 16 Απρίλη την τέλεση της Μέρας του Στρατιώτη υπό το σύνθημα: «Καμία δουλειά δεν είναι σαν κάθε άλλη». Η εκδήλωση απευθύνεται σε στρατευμένους άνδρες και στρατευμένες γυναίκες που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν και να προσληφθούν από την Deutsche Bahn.

Έτσι, συγκαταλέγουμε την Deutsche Bahn ανάμεσα στις ντε φάκτο φιλοπόλεμες δυνάμεις και συνιστώσες του γερμανικού στρατού/ΝΑΤΟ, που δεν πρόκειται να επιτρέψουν καμιά κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα, αλλά απεναντίας θα κάνουν οτιδήποτε αδιανόητο προκειμένου να συμβάλουν στην καταστολή μιας εξέγερσης. Η Deutsche Bahn είναι μία από τις γερμανικές επιχειρήσεις που επωφελούνται από την κρίση στην Ελλάδα, όμοια με την προκάτοχό της, τη Reichsbahn επί εποχής του γερμανικού φασισμού.

Με τη φωτιά μας χθες τη νύχτα θέλαμε να δείξουμε στους αιχμάλωτους Νίκο Ρωμανό, Δημήτρη Πολίτη, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο και Γιάννη Μιχαηλίδη ότι αντιληφθήκαμε τη σύλληψη και το βασανισμό τους την 1η Φλεβάρη μετά την Κοζάνη, και εδώ, στην καρδιά του θηρίου, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα μέχρι να φέρουμε την πτώση του καπιταλισμού και των βοηθών του.

Ζήτω η αναρχία! Θάνατο σ’ όλα τα κράτη!

Χαοτικοί της Νύχτας

Κείμενο των κρατουμένων εδώ

Φωτογραφίες και Πηγή

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για μπαράζ επιθέσεων

Πόσο ζηλεύουμε την αυτοκαταστροφική ικανότητα αυτής της κοινωνίας.Έχει τη δυνατότητα να τρέφεται από την ίδια της τη σάρκα και έτσι να συντηρείται.Τόση ‘’τεχνογνωσία’’ χαμένη για τη συντήρηση του εξουσιαστικού οικοδομήματος και των σάπιων νοοτροπιών του, χαμένη και μακριά από την πλήρη καταστροφή τους. Μία κοινωνία συνένοχη,που εθελοτυφλεί μπροστά σε ένα σύστημα που έχει τις ρίζες του στην αλλοτρίωση την εκμετάλλευση,την κερδοσκοπία.Προσαρμόζεται τέλεια στην εικόνα που της δίνει ο καπιταλισμός και ενσαρκώνει πλήρως τους κοινωνικούς ρόλους του.Η επιφαινόμενη καπιταλιστική ανάπτυξη με τις επιχειρήσεις να εξασφαλίζουν υψηλούς μισθούς,τις τράπεζες να δανείζουν, το κόσμο να καταναλώνει αδιακρίτως-και η λίστα της σαπίλας δεν έχει τελειωμό- καθιστούσε το μικροαστικό όνειρο εφικτό για τον καθένα.Έτσι η εξουσία εξαγόραζε την ευημερία και την αδράνεια των υπηκόων της,πετυχαίνοντας την πολιτική ομαλότητα.Πλέον όμως ανίκανη να συντηρήσει αυτή τη πλασματική πραγματικότητα,το όνειρο της κοινωνικής ανέλιξης έχει θρυμματιστεί.Ακόμα και τώρα που τίθεται θέμα επιβίωσης και όχι καλοπέρασης , η ανοχή εξακολουθεί να αποτελεί καθημερινότητα. Μια κατάσταση γέννημα της σχέσης ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας με τους εκάστοτε εξουσιαστές της , καθώς οι θιασώτες της, αποτελούν τους ,εν δυνάμει, καταπιεστές της .Οι νοοτροπίες του φιλοτομαρισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού αποτελούν τον κανόνα ενώ η όποια –μειοψηφική-εξαίρεση επιβεβαιώνει απλά τον ίδιο τον κανόνα.

Έτσι, η επιλογή των ενεργειών μας δεν είναι ξεκομμένη απο την κριτική στη κοινωνία.Στόχος μας δεν ήταν ο τραυματισμός κάποιου(γι αυτό και πάρθηκαν υπ όψιν τα κατάλληλα μέτρα) αλλά να σταλθεί ένα μήνυμα τόσο στο κεφάλι όσο και στο σώμα που το κρατάει ψηλά.Η ουδετερότητα πλέον έχει διαλέξει στρατόπεδο γιατί απλά δεν μπορεί να βρίσκεται στη μέση.Αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε την κοινωνία ως θύμα και έτσι με τη σειρά της παίρνει και αυτή το μήνυμα που της αναλογεί.Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του και καλό είναι να μην ξεχνά οτι ίσως,κάποιος,κάποτε θα είναι εκεί να του υπενθυμίζει πως ίσως υπάρχουν και συνέπειες.Η δημοκρατία μπορεί να μην στήνεται στα 6 μέτρα αλλά σίγουρα πλησιάζεται σε απόσταση αναπνοής μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή της.

ΠΕΔΙΟ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

«’Οταν περικυκλώνετε ένα στράτευμα, αφήστε ελεύθερη μία διέξοδο.Μην πιέζετε πολύ έναν απελπισμένο εχθρό»
Sun ju

Οι εξουσιαστές αδυνατόντας να ακολουθήσουν αυτή τη τακτική δεν αφήνουν καμία διέξοδο ,παρά μόνο την υποταγή.Η κατασταλτική λεπίδα εχει μπεί για τα καλά στο λαρρύγι αυτής της κοινωνίας ενώ με ένα βήμα της μπροστά χώνεται ακόμη πιο βαθιά.Τα προσχήματα πέφτουν και η μάσκα του κράτους πρόνοιας θάβεται για να φανερωθεί το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του κράτους –δυνάστη.Επιτίθεται σε όποιον σηκώνει κεφάλι, φιμώνει όποιον τον αμφισβητεί, καταστέλλει με όλα τα μέσα που διαθέτει-απο το όπλο και τα χημικά των μπάτσων μέχρι τα δελτία σκευωρίας και τη δημοσιογραφική τρομολαγνεία. Έτσι προχωράει σε ωμή καταστολή χωρίς να λογαριάζει κάποιο πολιτικό κόστος αλλά σίγουρα να αντλεί πολιτική υπεραξία.Οι συνεχείς κατασταλτικές κινήσεις ενάντια σε κατειλλημένους χώρους και εστίες αντίστασεις, αποτελούν τη στρατηγική που έχει υιοθετηθεί ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, μετά την εξέγερση του ’08.Μια ξεκάθαρη επίδειξη δύναμης με την οποία εφαρμόζει τη γνωστή πολιτική του αποπροσανατολισμού της κοινωνίας από θέματα που καταδεικνύουν τη φθίνουσα πορεία του ετοιμόρροπου καθεστώτος-και αφορούν άμμεσα την τσέπη της.Κινήσεις λογικές και προβλέψιμες για ένα καθεστώς σε κατάσταση πανικού αφού η κοινωνική αποσταθεροποίηση έρχεται να γίνει ο κανόνας της καθημερινότητας.Κινήσεις καθόλου πρωτόγνωρες καθώς πάντα δίωκε και φυλάκιζε αναρχικούς αγωνιστές που επέλεξαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να αρνηθούν εμπράκτως τη σαπίλα που μας περιβάλλει. Το καθεστώς με αδιαμφισβήτητο συνεργό την τεχνολογία,θωρακίζεται, με υποβόσκοντα σκοπό τον πλήρη έλεγχο της μάζας.Φακελώματα με τη λήψη αποτυπωμάτων,DNA και φωτογραφιών, χαρτογράφηση και ποινικοποίηση των φιλικών σχέσεων ,πολύωρες προσαγωγές και ανακρίσεις ,ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια ,εφαρμόζονται όχι μόνο σε αναρχικούς-αντιεξουσιαστές αλλά και σε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια.

Ένα απο τα πεδία εφαρμογής της αποτελούν οι αγωνιζόμενοι ενάντια στην εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.Μπροστά στο κέρδος η ανθρώπινη ζωή περισσεύει,η μπατσοκρατία υπερισχύει και η διαφύλαξη των συμφερόντων της Ελληνικός Χρυσός-θυγατρική της πολυεθνικής Eldorado Gold και του ομίλου Μπόμπολα- αποτελεί το μοναδικό σκοπό. Στις 17/2 πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας προκαλώντας ζημιές σε μηχανήματα, κοντέινερ με γραφεία και οχήματα της εταιρείας.Ένα παράδειγμα του οτι εκτός απο τις μαζικές ,ειρηνικές και μη, κινητοποιήσεις, οι νυχτερινές καταδρομικές ενέργειες πλήττουν τον εχθρό και αναστέλλουν τα έργα του επ’ αορίστου. Η εκδίκηση του κράτους για τέτοιες ενέργειες ήταν άμμεση ,όπως μαρτυρούν τα γεγονότα της Κυριακής 10/3 με την τη ρήψη χημικών σε σχολεία,την απαγωγή κατοίκων κάθε ηλικίας και την υποχρεωτική λήψη DNΑ .Ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Στ.καλαφάτης δικαιολόγησε τα όσα συνέβησαν επειδή παρακωλήθηκε το έργο των μπάτσων απο κατοίκους.Την επόμενη φορά καλύτερα να το ξανασκεφτεί οταν προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις καθώς το έργο που παρακωλήθηκε δεν ήταν μόνο των μπάτσων,όπως είδαμε. Το κράτος ,με την συνεργασία του παρακράτους και των δημόσιων ρουφιανών, συνεχίζει να εξαπολύει τα πυρά του προβαίνοντας σε ρατσιστικά πογκρόμ σε μετανάστες με τα δημοκρατικά μαχαιρώματα, στην επίταξη αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας, στον βασανισμό φυλακισμένων και μη αγωνιστών ,στην βίαιη καταστολή διαδηλώσεων , την εφαρμογή δηλαδή το δόγματος της μηδενικής ανοχής στο σύνολο της.

ΚΟΒΩΝΤΑΣ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΩΝΤΑΣ

Μιλάμε λοιπόν για μια επι ποδών ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας η οποία αντιδράει, επειδή οι αιμορροίδες χτύπησαν κόκκινο.Η ριζοσπαστικοποίηση προκαλείται απο την καταπίεση χωρίς όμως να συνδέεται με την συνειδητοποίηση.Ο ντετερμινισμός είναι νεκρός και μία πράξη-αντίδραση της κοινωνίας- δεν οδηγεί σε ένα μόνο αποτέλεσμα-μια συνείδητη ατομική και συλλογική εξέγερση.

Πράξη 1η:

Για τη καταπιεσμένη και κυρίως φιλοσυντηρητική μάζα , η ακροδεξιά της μετακίνηση-άνοδος Χ.Α.- είναι μορφή ριζοσπαστικοποίησης, ψηφίζοντας ένα κόμμα που αυτοπροβάλεται ως σωτήριο ,αντισυστημικο, ως έξοδο απο την εξαθλίωση της κρίσης.Η ιστορία επιβεβαιώνει άλλωστε πως ,η φτωχή μάζα, στα πρόσωπα του Χίτλερ ή του Μουσολίνι αναγνώριζε τους ηγέτες-μεσσίες της.Σίγουρα όμως καμία απελευθέρωση απο τις εξουσιαστικές πρακτικές δεν πρόκειται να έρθει απο τους ίδιους τους εχθρούς της ελευθερίας.

Πράξη 2η:

Η αντίδραση μπορεί να περιοριστεί στα πλαίσια του ,πολυχρησιμοποιημένου απο τους αριστερούς,κοινωνικού αυτοματισμού.Την τακτική δηλαδή των εξουσιαστών να αποπροσανατολίζουν τη σκέψη της, (επι)στρέφοντας την οργή της και έχοντας ως αποδέκτη τους ίδιους τους θιασώτες της.Το αλληλοφάγωμα και ο κοινωνικός κανιβαλισμός αποτελούν τη λύση για μία εξατομικευμένη μάζα που απλά θέλει να συνεχίσει την πλούσια κανονικότητα της. Η απόδοση ευθυνών πέφτει στον τεμπέλη αλλά και αυτόν που μοιράζεται την σάπια επιθυμία για εργασία, στον μετανάστη, στη πόρνη ,σε οτιδήποτε ‘’περιθωριακό’’ που δεν έχει θέση στον πολιτισμό τους.

Πράξη 3η:

Η κινητοποίηση της μάζας στο δρόμο, αποτελεί αποτέλεσμα άμμεσης αντίδρασης και ένδειξη εναντίωσης στην κατάσταση που την εξαθλιώνει.Οι απεργίες-φιέστες ,όμως, οι οποίες περιορίζονται σε μια μονοήμερη βόλτα στο κέντρο της πόλης, με τους εργατοπατέρες να κρατάνε το λάβαρο, αποτελούν στην ουσία βαλβίδες αποσυμπίεσης της κοινωνικής οργής. Σε αυτή τη κατάσταση η συμβολή της Αριστεράς(κοινοβουλευτικής και μη) ιδιαίτερα έντονη ,ακολουθώντας τη γραμμή του καιροσκοπισμού και του χαμελεοντισμού,επιχειρεί να αφομοιώσει οποιον έχει ή τείνει να αποκτήσει ριζοσπαστικές αντιλήψεις-πρακτικές.Ο διπλωματικός τακτικισμός τους ,τόσο έκδηλος που καταλήγει πραγματικά γελοίος,έρχεται δυναμικά με το ανθρωπιστικό πρόσωπο ενος κράτους-δικαίου να κηδεμονεύσει όση οργή μπορεί.Οι διάφοροι ηθικοπλάστες και (μετανοιωμένοι πια)υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ ,σίγουρα θα παραδεχόντουσταν πως για κόμμα,τα όρια του λαικισμού τους ,διευρύνθηκαν και σε αντιεξουσιαστικούς κύκλους.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ.ΕΤΟΙΜΟΙ;

Καθώς λοιπόν, αρνούμαστε κάθε ντετερμινιστική άποψη για την επανάσταση γίνεται ξεκάθαρο πως οι πράξεις των ατόμων που βρίσκονται σε συνειδητή εξέγερση ενάντια στο κοινωνικό γίγνεσθαι, είναι απαραίτητες για την όξυνση του αγώνα μέχρι την ολική απελευθέρωση.Πράξεις οι οποίες δεν μιλάνε απο μόνες τους, καθώς η φωτιά και το μελάνι πρέπει να συνδυαστουν για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και το να λειτουργούμε υπο τη σκιά της κυβερνητικής ανοχής ,καθιστά το επαναστατικό οικοδόμημα ευάλωτο στα πυρά της εξουσίας, στη διείσδυση καιροσκοπικών της , και στον κατακερματισμό της κοινότητας μέσω επίπλαστων διαχωρισμών(βίαιοι-μη βίαιοι, καταληψίες-αντάρτες, άνομοι-ένομοι). Η πραγμάτωση του πολύμορφου αγώνα πρέπει συνειδητοποιηθεί και να διεξαχθεί, καθώς βρισκόμαστε στο ίδιο στρατόπεδο με τον καθένα να επιτίθεται με τα δικά του μέσα,τα δικά του προτάγματα,τις δικές του επιθυμίες.Επιλογές που πρέπει να πηγάζουν απο τα μέσα κάθε εξεγερμένης καρδιάς και όχι απο μια μιλιταριστική τέλεση εξωτερικών ενεργειών ,μακρια απο την ατομική ικανοποίηση.Με κοινό όπλο την αλληλεγγύη μεταξύ των εξεγερμένων ,ας προχωρήσουμε σε αδιάκοπες εχθροπραξίες για να εκμηδενίσουμε το στρατόπεδο του αντιπάλου μέσα και έξω απο τις φυλακές για την ανατίναξη των κοινών αλυσίδων που μας κρατάνε δέσμιους.

Π Υ Ρ

Στις 12/3 επιλέξαμε να σπάσουμε το μονοπώλιο της βίας που έχει ρημάξει την Θεσσαλονίκη, και επιτεθήκαμε στα πολιτικά γραφεία των Στ.Καλαφάτη,Γ.Ορφανό και στο πολιτικό-δικηγορικό γραφείο του Κ.Γκιουλέκα.Στόχος μας δεν ήταν η πρόκληση κάποιου τραυματισμού αλλά να διαχύσουμε το χάος και την αναρχία. Γιατί η αναρχία για την οποία μιλάμε δεν είναι πολιτική,είναι επικίνδυνη,είναι ξερίζωμα της σάπιας νοοτροπίας,είναι απροσάρμοστη,είναι ανήθικη.Ο δικός μας αξιακός κώδικας δεν έχει να κάνει με το αίσθημα κάποιας συλλογικής ευθύνης.Οι επιλογές μας πηγάζουν απο ενδυναμωμένα ‘’εγώ’’ που συντονισμένα κινούνται προς την καθολική ρήξη με το υπάρχον.Θεωρούμε την ατομική συνειδητοποίηση ως τον απαραίτητο προθάλαμο που θα οδηγήσει στην συλλογική απελευθέρωση.

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Αλληλεγγύη με τους αιχμάλωτους συντρόφους μας Μπάμπη Τσιλιανίδη Ράμι Συριανό Πολύπαρκο Γεωργιάδη Τάσο Θεοφίλου Κώστα Σακκά, Γιώργο Καραγιαννίδη, Αλέξανδρο Μητρούσια Ν.Ρωμανό, Γ.Μιχαιλίδη, Α-Δ.Μπουρζούκο, Δ.Πολίτη

Στα φυλακισμένα μέλη της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα (καταζητούμενοι), Κώστα Γουρνά .

Τιμή για πάντα στο μέλος του Ε.Α Λάμπρο Φούντα

Αλληλεγγύη σε όλους τους αιχμάλωτους και καταζητούμενους αναρχικούς σε κάθε γωνιά της γης

Ολικοί αρνητές συστράτευσης με το υπάρχον

Μόντρεαλ, Καναδάς: Εμπρησμός περιπολικού

Στο πνεύμα της επετείου της 15ης Μάρτη, ένα περιπολικό τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της 15ης Μάρτη, στο 33ο αστυνομικό τμήμα στο Parc-Ex, στο Μόντρεαλ. Αυτή η πράξη έγινε προς τιμή της 17ης ετήσιας διαδήλωσης ενάντια στην αστυνομία (και τη βιαιότητά της), η οποία έλαβε χώρα νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Επίσης, στέλνουμε ένα μήνυμα στήριξης στον Marco Camenisch για τους αγώνες του μέσα από τη φυλακή στην Ελβετία.

Σημείωση: Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον της ετήσιας αντιμπατσικής διαδήλωσης στο Μόντρεαλ φέτος και συνέλαβαν 200 άτομα σε μια προληπτική επιχείρηση. Ο στόχος της διαδήλωσης ήταν το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Βόλος: Ανάληψη ευθύνης για τρεις επιθέσεις σε καταστήματα \”Αγοράζω Χρυσό\” και σ\’ ένα γουναράδικο.

Η τάση κυριαρχίας του ανθρώπου πάνω στη φύση, προέρχεται ξεκάθαρα από την τάση κυριαρχίας του ανθρώπου πάνω σε άνθρωπο.”

Την Δευτέρα 11/3 στις 03:10, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες συμβολικές επιθέσεις σε 3 καταστήματα “Αγοράζω Χρυσό” κι σ\’ένα γουναράδικο. Στόχος των “επιθέσεων” ήταν να καταδείξουν την πραγματική επίθεση που δεχόμαστε, την επίθεση που έχει εξαπολύσει απροκάλυπτα πια η κυριαρχία σ\’όλους τους εκμεταλλευόμενους, καταπιεζόμενους, διαφορετικούς κι αντιστεκόμενους.

Συγκεκριμένα, σκοπός ήταν να επαναφέρουμε σαν ζήτημα την αισχροκέρδεια με ξεκάθαρα υποκείμενα τους εκμεταλλευόμενους ανεξαρτήτως είδους (ανθρώπινα, μη ανθρώπινα ζώα). Για να δωθεί όμως με μεγαλύτερη σαφήνεια το πως εννοούμε την αισχροκέρδεια, αναγκαζόμαστε να αναλύσουμε ξεχωριστά τους στόχους που επιλέξαμε, χωρίς αυτο να σημαίνει ότι δεν βλέπουμε εννιαία την εκμετάλλευση.

Πιστοί στα ιδανικά των προγόνων τους, μαυραγοριτών, ήρθαν να συμπληρώσουν την τοκογλυφική δραστηριότητα των τραπεζών. Με κρατική άδεια ή και χωρίς, τα ενεχυροδανειστήρια ξεφυτρώνουν διαρκώς στις γειτονιές τα τελευταία χρόνια, διαφημίζοντας την αηδιαστική τους θέληση για κέρδος σε βάρος των άλλων. Η διαρκώς αυξανόμενη εμφάνιση των “χρυσοθήρων” της πόλης αναδεικνύει μια άλλη πλευρά της συγκυρίας που ζούμε τώρα. Σε περιόδους σαν κι αυτή, όπου ολοένα και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια βυθίζονται στην ανέχεια και την εξαθλίωση κάποιοι βρίσκουν την καλύτερη ευκαιρία για “χρυσές” δουλειές, επιλέγοντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ο καθένας όμως παίρνει το μερτικό του για τις επιλόγες του.

Το γουναράδικο αποτελεί υποκατάστημα μιας ολόκληρης βιομηχανίας βασανισμού κι εκμετάλλευσης που λανσάρει αιματοβαμμένα προϊόντα πολυτελείας. Από την εποχή της φεουδαρχίας και των πρώτων οργανωμένων συστημάτων εκμετάλλευσης, η γούνα αποτέλεσε στοιχείο ταξικού διαχωρισμού. Ήταν αυτό που διαφοροποιούσε τους έχοντες από τους εκμεταλλευόμενους. Αυτό που διαφημίζεται και διαιωνίζεται με την ύπαρξη της βιομηχανίας αυτής, είναι η έσχατη μορφή εκμετάλλευσης με σκοπό το εύκολο κέρδος. Για την παραγωγή μιας γούνας χρείαζεται ένα ή και παραπάνω ζώα που προέρχονται είτε από αιχμαλωσία και μερικές φορές αποτελούν είδη υπό εξαφάνιση, είτε άθλιες εκτροφές στις οποίες προφανώς απουσιάζει οποιαδήποτε συνθήκη ευζωϊας. Τα ζώα αυτά υπόκεινται σε μια ήπια ή μάλλον πρακτικά ανύπαρκτη αναισθητοποίηση μέσω πρωκτικού ηλεκτροσόκ, στη συνέχεια γδέρνονται ζωντανά και την καλύτερη όψη και διατήρηση του “τομαριού” τους. Τελικά καταλήγουν να αργοπεθαίνουν γδαρμένα και στιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Το κάθε γουναράδικο που άλλωτε κρύβεται πίσω απ\’την οικογενειακή παράδοση κι άλλωτε πίσω απ\’τη μόδα και την καλαισθησία, είναι συνένοχα κι αποτελούν μέσο διατήρησης της εκμετάλλευσης και κατ\’επέκταση του καπιταλισμού.

Προτάσσουμε την άμεση δράση, αντιιεραρχικά και αδιαμεσολάβητα, χωρίς να περιμένουμε ούτε μεσσίες ούτε ειδικούς.

Ζούμε και δρούμε για μας και τώρα, χωρίς να περιμένουμε μεγάλες νύχτες και μεγάλες μέρες, με στόχο την διάχυση παρόμοιων πρακτικών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

`ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Αναρχικοί/ες για την άμεση δράση

Πηγή

Αθήνα: Ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στη Swift-mail

                ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…

Στις 10 Μαρτίου πράξαμε το αυτονόητο. Μετουσιώσαμε τις υποσχέσεις μας για εκδίκηση σε πράξη. Τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας ταχυμεταφορών swift-mail στο Παγκράτι. Οι λόγοι για αυτή μας την επίθεση είναι απλοί και ξεκάθαροι. Η Ρεκλείτου Φωτεινή η οποία είναι η γυναίκα του ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης ταχυμεταφορικής και εργάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα, την 1 Νοεμβρίου του 2010 με την μικροαστική και αστυνομική περιέργεια που την διακατείχε άνοιξε ένα δέμα το οποίο είχαν αφήσει οι σύντροφοί μας εκεί για να αποσταλεί στην πρεσβεία του Μεξικό. Η περιέργειά της οδήγησε στον τραυματισμό της. Στη συνέχεια ως γνήσια ρουφιάνα ειδοποίησε τους μπάτσους δίνωντας αναλυτική περιγραφή για το ποιός το άφησε και προς τα που κατευθύνθηκε. Εξαιτίας της ρουφιανιάς της κινητοποιήθηκαν δεκάδες μπάτσοι οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή και περικύκλωσαν τους συντρόφους μας με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν.
Από εκείνη την μέρα η Ρεκλείτου ανήκει στην μαύρη λίστα του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης. Η αξιοπρέπειά μας δεν μας αφήνει ποτέ να ξεχνάμε τους ρουφιάνους. Ας καταλάβει λοιπόν το συγκεκριμένο υποκείμενο ότι αυτό ήταν απλώς ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα με αποδέκτη όλους τους μάρτυρες κατηγορίας των δικαστηρίων την Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς που θα σηκώσουν το δάκτυλο και θα \”αναγνωρίσουν\” τους \”ενόχους\”. Ας μην ξεχνάνε ότι τουλάχιστον παλιά οι καταδότες φορούσαν κουκούλα ενώ τώρα έχουμε τα ονόματα και τις διευθύνσεις τους.
Δεν είναι πολύς ο καιρός που άλλοι σύντροφοι έσπασαν στο ξύλο έναν άλλο μάρτυρα κατηγορίας της προηγούμενης δίκης της ΣΠΦ. Μιλάμε για τον ξυλοδαρμό του χαπάκια μπάτσου της αντιτρομοκρατικής Μουρδουκούτα στην Καλλιθέα. Επίσης πριν ενάμιση μήνα περίπου, καταστράφηκε στα Εξάρχεια το μαγαζί \”το καφετί\” ενός άλλου ρουφιάνου που είχε κάνει μύνηση και ζητούσε χρηματική αποζημίωση από φυλακισμένο σύντροφο της Συνομωσίας.
Κάθε αναγνώριση και κάθε καταδοτική μαρτυρία δεν θα λησμονείται.
Ας είμαστε ξεκάθαροι… Όσοι ρουφιάνοι, μπάτσοι, δικαστές και δεσμοφύλακες έχουν βλάψει ή προσβάλλει τους συντρόφους μας να ξέρουν ότι δεν θα ξεχαστούν όσος καιρός και να περάσει. Κάποια νύχτα θα δεχτούν την ανεπιθύμητη για αυτούς επίσκεψή μας με σφαίρες, με βόμβες, με σιδερογροθιές…
Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά των μπάτσων και των media να πολεμήσουν το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης. Με αφορμή διάφορες συλλήψεις, μιλάνε για την εξάρθρωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ας γίνει αυτή η επίθεση άλλη μια διάψευση στις εκτιμήσεις τους. Όπως έχει ειπωθεί, η Συνωμοσία δεν είναι απλά μια οργάνωση αλλά μια ιδέα και οι ιδέες ούτε εξαρθρώνονται ούτε συλλαμβάνονται.
Αλώβητοι πυρήνες θα συνεχίσουν να πράττουν και να επιτίθονται ενάντια στο σάπιο σύστημα και την κοινωνία των υποταγμένων που το στηρίζει.
Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είναι η λερναία ύδρα της νέας αναρχομηδενιστικής τάσης. Όσοι πυρήνες και να χαθούν στην μάχη, πάντοτε θα εμφανίζονται νέοι πυρήνες που θα ενισχύουν το δίκτυο της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (IRF) και θα συνεχίζουν με πιο μεγάλο πάθος την χαρά της επίθεσης και της καταστροφής.
Γιατί γεννηθήκαμε για να πολεμάμε. Τίποτα άλλο δεν μας κάνει πιο ζωντανούς από αυτή τη ζωή της παρανομίας που επιλέξαμε.
Ο πόλεμος μαίνεται και είναι η ώρα να διαλέξει ο καθένας στρατόπεδο.

Αυτή μας την ενέργεια την αφιερώνουμε ολόψυχα στα φυλακισμένα αδέρφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στον Παναγιώτη (καλή ανάρρωση σύντροφε), στον Γεράσιμο, στον Γιώργο, στον Χάρη, στον Χρήστο, στον Μιχάλη, στον Γιώργο, στον Δαμιανό, στην Όλγα και στον αναρχικό επαναστάτη Θεόφιλο. Μέχρι την αντάμωση αδέρφια.
Σε όλους τους πυρήνες της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF) στην Ελλάδα, στον κόσμο και ιδιαίτερα στα αδέρφια μας στην Ινδονησία. Μηδενιστικούς χαιρετισμούς συντρόφια…
Στα συντρόφια της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Ρωσία, στην Λευκορωσία, στο Μεξικό και την Ολλανδία.
Στους αναρχικούς της πράξης Alevedo και Nicola, (κατηγορούμενοι για τον πυρήνα ΟΛΓΑ-FAI) και στους ιταλούς αδερφούς και αδερφές μας που βρίσκονται αιχμάλωτοι στις Ιταλικές φυλακές.
Τέλος με ιδιαίτερη Εκτίμηση και Σεβασμό στα γνωστά και άγνωστα αδέρφια μας εδώ έξω, στους μοναχικούς λύκους που αποδυκνείουν ότι ο αναρχικός δεν φαίνεται από τα πόσα βιβλία έχει μάθει να παπαγαλίζει αλλά από τη συνέπεια των λόγων και των πράξεων του. Βαρεθήκαμε με τους \”αναρχικούς\” που είναι όλο λόγια και από πράξη τίποτα. Ή πράξε ή σκάσε…
Με ληστείες, εμπρησμούς, εκτελέσεις, βόμβες, πεσίματα σε φασίστες και μπάτσους θα μας βρίσκετε μπροστά σας…

\”Δεν πρέπει να συνάπτουμε μάχη παρά μόνον όταν δεν έχουμε πλέον να ελπίζουμε σε τίποτα, εφόσον από τη φύση της η έκβαση μιας μάχης είναι αμφίβολη, αλλά από την στιγμή που η απόφαση έχει ληφθεί, οφείλουμε να νικήσουμε ή να πεθάνουμε\” – Εγχειρίδιο Πολέμου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ 10, 100, 1000 ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ…
ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI/IRF)

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.
Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης.

Πηγή

Ελλάδα: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό ΑΤΜ.

                    ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ
ΘΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ…

Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΝΟΔΙΑ (FAI-IRF) πυρήνας \”Μοναχικός Λύκος\” αναλαμβάνει την ευθύνη για την ανατίναξη του ΑΤΜ της Εμπορικής Τράπεζας στον Γαλατά Τροιζηνίας την Δευτέρα 4 Μαρτίου προς ξημερώματα Τρίτης στις 4:00 το πρωί.
Σκοπός της επίθεσής μας ήταν η απαλλοτρίωση του ΑΤΜ για την ενίσχυση του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης και των πυρήνων άμεσης δράσης. Η ανατίναξη του ΑΤΜ έγινε με την μέθοδο Plofkraak (χρήση φιάλης υγραερίου που διοχευτεύει το γκάζι στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου και αναφλέγεται – εκρήγνυται με την χρήση μπαταρίας που ενεργοποεί λαμπτήρα πυρακτώσεως). Αυτήν την φορά όμως η τύχη ήταν με την μεριά του εχθρού. Η έκρηξη έγινε όπως είχαμε υπολογίσει, όμως το συγκεκριμμένο ΑΤΜ είχε ειδικό σύστημα προστασίας (μονωτικό υλικό επένδυσης εσωτερικά του χρηματοκιβωτίου που απορροφά ποσοστό της έκρηξης). Έτσι το ΑΤΜ ανατινάχτηκε, όμως δεν καταφέραμε να διαρρήξουμε το χρηματοκιβώτιο. Στην συνέχεια περιλούσαμε με βενζίνη ότι απέμεινε και το παραδώσαμε στην φωτιά της καταστροφής. Από εδώ και πέρα ότι δεν ληστεύεται θα καίγεται…
Σε αυτήν την προκήρυξη επιλέξαμε να δώσουμε στην δημοσιότητα κάποιες επιχειρησιακές λεπτομέρειες (πχ μέθοδος Plofkraak) με σκοπό την οικειοποίηση των μέσων άμεσης δράσης από όλο και περισσότερους αναρχικούς της πράξης. Παράλληλα με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε έναν διαρκή και ζωντανό διάλογο που δεν περιορίζεται σε θεωρητικά ζητήματα, αλλά θέτει το στοίχημα της πρακτικής διάδοσης της αιρετικής τέχνης του σαμποτάζ και της απαλλοτρίωσης. Μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας και ετοιμάζουμε νέες εχθροπραξίες στοχεύοντας το κράτος και την κοινωνία του…
Σκοπός μας είναι να εξαπολύσουμε νέες ληστρικές επιδρομές ενάντια στους ναούς του χρήματος. Απαλλοτριώνοντας χρήματα από τον εχθρό (τράπεζες, αφεντικά) απελευθερώνουμε στιγμές της ζωής μας. Επιτεθόμαστε στην δουλοπρεπή ηθική της εργασίας που μας θέλει να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στον κάθε προϊστάμενο και στο κάθε αφεντικό. Δεν ζητάμε καλύτερους και περισσότερους μισθούς. Ζητάμε περισσότερη ζωή. Κι όπως έχει γραφτεί \”το δικαίωμα στη ζωή δεν το ζητιανεύεις, το ληστεύεις\”. Άλλωστε η ζωή δεν μετριέται σε χρήματα αλλά σε συναισθήματα. Δεν ληστεύουμε τράπεζες για να γίνουμε πλούσιοι, αλλά για να ενισχύσουμε τους παράνομους αναρχικούς αντάρτικους σχηματισμούς που προωθούν την διαρκή εξέγερση της FAI-IRF. Μισούμε το χρήμα και την εξουσία του. Το απαλλοτριώνουμε μόνο και μόνο για να πυροδοτήσουμε μέσω του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης την καταστροφή των ψεύτικων ειδώλων της οικονομίας και την ηθική του πολιτισμένου κόσμου…
Είμαστε άναρχες ατομικότητες που μεταμορφώνουμε τα δάκρυά μας σε επίθεση, τις σκέψεις μας σε φωτιά, τις επιθυμίες μας σε πιστόλι, την οργή μας σε σύντροφο. Είμαστε οι μοναχικοί λύκοι που παραμένουμε ξάγρυπνοι μέσα στον λήθαργο της πόλης.
Καταργούμε επίσης την ψευτοηθική του \”χώρου\” ποπυ μεταμφιέζει την αναρχία σε μια ακίνδυνη φλυαρία κοινωνικής πρόνοιας. Μέσα από το επαναστατικό life style των \”αναρχικών\” μαγαζιών, των ακαδημαϊκών συζητήσεων, των εναλλακτικών πολιστικών κέντρων και της αριστερίστικης ρητορείας για την συμπάθεια μιας κοινωνίας που πνίγεται μέσα στα σκατά της, το μόνο που κάνουν οι αναρχοπατέρες είναι να αφοπλίζουν το συγκρουσιακό χαρακτήρα της αναρχίας. Δεν έχουμε καμιά σχέση με αυτούς τους κλόουν – ψευτοεπαναστάτες. Άλλωστε για να γίνει κανείς πολιτικάντης δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να είναι υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο…
Η δικιά μας εξέγερση έχει ήδη αρχίσει. Δεν περιμένουμε ούτε τις κατάλληλες συνθήκες ούτε την μαζική αφύπνιση του \”ταλαίπωρου λαού\”…

\”Αρκετά, αρκετά, αρκετά!!! Είναι η ώρα της κοινωνικής τραγωδίας. Θα καταστρέψουμε γελώντας, θα βάλουμε φωτιά γελώντας, θα σκοτώσουμε γελώντας, θα απαλλοτριώσουμε γελώντας. Κι η κοινωνία θα πέσει… η πατρίδα θα πέσει… η οικογένεια θα πέσει… Και θα πέσουν αφού ο ελεύθερος άνθρωπος γεννηθεί…\” – Renzo Novatore.

Χαιρετίζουμε όλους τους πυρήνες της FAI-IRF και της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς σε Μεξικό, Ρωσία, Λευκορωσία, Ολλανδία, …
Στέλνουμε επίσης την οπλισμένη και ετοιμοπόλεμη αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους συντρόφους της Συνωμοσίας, στον Παναγιώτη (καλή ανάρρωση σύντροφε), στον Γιώργο Π., στον Χρήστο, στον Χάρη, στον Γεράσιμο, στον Δαμιανό, στον Μιχάλη, στον Γιώργο, στην Όλγα και στον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο.
Η Συνωμοσία καίει μέσα μας… Επίσης στέλνουμε την φωτιά και την φιλία μας στους συντρόφους Alfredo Cospito και Nicola Gai (που κατηγορούνται για τον πυρήνα Όλγα-FAI) και σε όλους τους ιταλούς αιχμαλώτους που βρίσκονται στην φυλακή εξαιτίας των κατασταλτικών επιχειρήσεων του ιταλικού κράτους.
Επίσης στέλνουμε ένα αντάρτικο σινιάλο στον Χιλιανό σύντροφο Jose Miquel Sanchez Jimenez που έχει καταδικαστεί σε 20 έτη κάθειρξης για ληστεία και οπλοκατοχή. Ο Μιγκέλ Σάντες πρόσφατα συνεπλάκη με 4 δεσμοφύλακες κατά την διάρκεια του σωματικού ελέγχου.
Τέλος στεκόμαστε δίπλα στις αντιπολιτισμικές χειρονομίες που πρόσφεραν απλόχερα στην νυχτερινή τους επιδρομή σε γειτονιές της Αθήνας η συνεργασία ομάδων A.L.F – Χαοτικοί.
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)
Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (IRF)
πυρήνας \”Μοναχικός Λύκος\”.

Πηγή

Ρωσία: Εκσκαφέας και μπουλντόζα κάηκαν

Κατά την διάρκεια της νύχτας στις 08/03/2013 τοποθετήσαμε 3 εμπρηστικούς μηχανισμούς στα κατασκευαστικά οχήματα εξαγωγής άμμου στην περιοχή Solnechnogorsk (κοντά στην Μόσχα).
Η άμμος από αυτό το μέρος πηγαίνει στα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου στο δάσος Khimki καθώς και σε άλλα τοπικά αναπτυξιακά έργα. Δύο οχήματα καταστράφηκαν ολοκληρωτικά: μια ερπυστριοφόρα μπουλντόζα και ένας εκσκαφέας.

Λόγω του υγρού καιρού ένα από τα μηχανήματα δεν πήρε φωτιά, έτσι έπρεπε να επιστρέψουμε. Με τις φλόγες να μαίνονται από τον εκσκαφέα πίσω μας, πλησιάσαμε την βόμβα και την επανασυνδέσαμε.

 

Ολόψυχη υποστήριξη στην Συνωμοσία Πυρήνων Φωτιάς Ρωσίας, στους Ινδονήσιος αντάρτες από το Kulon-Progo, στις ομάδες ALF/ELF/FAI (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων, Μέτωπο Απελευθέρωσης Γης, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) σε όλο τον κόσμο.
μαχητική αλληλεγγύη στον «μοναχικό λύκο του μετώπου απελευθέρωσης ζώων» Walter Bond, τα φυλακισμένα μέλη της ελληνικής Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στον Marco Camenish και στους Ιταλούς αναρχικούς που διώκονται με τις αστυνομικές επιχειρήσεις του 2012 όπως την Tor κτλ.

Felicity Rider: παρέμεινε ελεύθερη!

Tortuga: απολαμβάνουμε να διαβάζουμε τα γράμματα σου σύντροφε!

Wolfpack, ELF/FAI

Πηγή

Ρωσία: Εμπρησμός υπηρεσιακού αυτοκινήτου αξιωματικού της αστυνομίας

Κάψαμε ένα μεγάλο Ford κοντά στο σταθμό του μετρό VDNKH πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Το αυτοκίνητο είχε στο παρμπρίζ ένα πάσο αξιωματικού της αστυνομίας και έμοιαζε με ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο που έχει παραχωρηθεί σε αξιωματικό μέσου/υψηλού βαθμού. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι σε όλους τους διωκόμενους συντρόφους μας. Όσο για σας, γουρούνια της αστυνομίας, να ξέρετε πως καμιά πράξη επιθετικότητας από τη μεριά σας ενάντια στους μαχητές της ελευθερίας, δε θα μένει αναπάντητη.

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Ρωσία: Εμπρησμός εκσκαφέα σε εργοτάξιο λεωφόρου.

Την Τετάρτη 06/03/13 επισκεφθήκαμε ακόμα ένα εργοτάξιο επέκτασης λεωφόρου. Ψάξαμε για έναν αξιοπρεπή στόχο και μόλις τον βρήκαμε βάλαμε έξι λίτρα βενζίνης συνδεδεμένα με ένα χρονοδιακόπτη, στην καμπίνα του οδηγού. Αλίμονο, ο εκσκαφέας δεν κάηκε ολοσχερώς: μόλις άρχισαν να ξεπετάγονται οι φλόγες από την καμπίνα, οι εργάτες έτρεξαν και πολέμησαν τη φωτιά. Φαίνεται πως πέτυχαν το στόχο τους. Παρ\’ όλα αυτά δώσαμε το στίγμα μας. Σε μελλοντικά κείμενα μας θα μιλήσουμε για τρόπους κατασκευής ενός υποτυπώδους χρονοδιακόπτη και για το πως αναβαθμίζουμε τα φιτίλια των μολότοφ.

Ένας παραδοσιακός χαιρετισμός στους συντρόφους μας. Εκφράζουμε την από καρδιάς υποστήριξη μας σε κάθε αναρχικό που έμπλεξε σε μπελάδες. Ελπίζουμε να το διαβάζετε αυτό. Είναι δεδομένο πως αυτή δεν είναι οι καλύτερη περίοδο για εσάς, αλλά θα αλλάξουν οι καιροί και αυτό θα περάσει. Βέβαια δε χρειάζεται να περιμένουμε ένα ανέφελο μέλλον. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα και καλή τύχη.

Την αλληλεγγύη μας σε όλους τους φυλακισμένους συντρόφους της ΣΠΦ, στους φυγάδες και τους υπόδικους. Σε οποιονδήποτε συνεχίζει να πολεμά, που αρνείται να σκύψει το κεφάλι. Σε όλους τους αδερφούς και τις αδερφές μας που βρίσκουν τη δύναμη να αντισταθούν. Αφιερώνουμε αυτόν τον εμπρησμό σε εσάς. Τα λέμε στους δρόμους.

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς: Ρωσία, \”Πυρήνας Πανούργων\”

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

 Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό ATM

  Αλλο ενα Σαββατο βραδυ και η μεγαλουπολη δινει στους ανθρωπους της τη χαρα αλλης μια πλασματικης νυχτας μεσα στα μπαρ, ζωντας ο καθενας στο δικο του κοσμο ενω ακριβως διπλα τους ανθρωποι πεθαίνουν απο τη πεινα ψαχνωντας για ενα κομματι φαι στα σκουπιδια. Η εξαθλιωμενη κοινωνια ψαχνει απο καπου να πιαστει. Ψαχνει εναν ηγετη ενα προσωπο που θα της λυσει ολα τα προβληματα. Δεν ειναι ομως ετσι τα πραγματα. Οι ανθρωποι πρεπει να ειναι κυριου του εαυτους τους, να μην πιστευουν ουτε σε Μεσσιες ουτε σε Θεους. Η πραγματικοτητα ειναι εδω. Ηρθε ο καιρος οι αβουλες μαζες να γινουν ενα ισχυρο συνολο εναντια στους καταπιεστες.

Αυτο μπορει ευκολα να το αποδειξει και ο κοσμος που τιθεται εναντιων των μεταλλειων στις Σκουριες ενω θα μπορουσαν να ειχαν κλεισει απλα το στομα τους και να καρποθουν απ αυτη την επιθεση του κεφαλαιου εναντια στη φυση. Αντιθετα θαραλλεα αποφασισαν να κινηθουν εναντια σ αυτο το μηχανισμο που θελει τους ανθρωπους δουλους χωρις αξιοπρεπεια και συνειδηση. Οι φλογες του λαμπαδιασμενου εργοταξιου στις σκουριες ζεσταναν τις καρδιες μας. Στελνουμε τους θερμους μας χαιρετισμους σε ολους τους κατοικους της Χαλκιδικης που αγωνιζονται εναντια στα Μεταλλεια, εναντια στη καταστολη, εναντια στη τρομοκρατια του κρατους.

Ετσι κι εμεις με τη σειρα μας στειλαμε το δικο μας μυνημα, μια ελαχιστη πραξη αλληλεγγυης, σε ολους τους εξεγερμενους αγωνιστες. To Σαββατο 9/3 επιτεθηκαμε στη Eurobank στην Ιωνος Δραγουμη και χαρισαμε στις φλογες το Atm. Η κινηση αυτη αφιερωνεται στα τεσσερα αδερφια μας Ν. Ρωμανο, Δ. Πολιτη, Γ. Μιχαηλιδη και Δ. Μπουρζουκο. Γερα συντροφοι. Επισης δεν ξεχναμε το Λαμπρο που επεσε μαχομενος απο τα πειρα των Μπατσων, στη Δαφνη.

Σύντροφοι έφτασε ο καιρός που τώρα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται να πολεμήσουμε χωρίς αρχή χωρίς τέλος με όλα τα μέσα με όλη τη λύσσα και τη συνείδηση να τραβήξουμε το τσεκούρι μας και να πατήσουμε πάνω στα κεφαλιά των καταπιεστών.

Υ.Γ.1 Αργύρη και Φοίβο με το κεφάλι ψηλά. Ο νους μας σε εσάς σύντροφοι.

Υ.Γ.2 Ο Λάμπρος ζει και θα ζει μέσα από τις φωτιές μας.

Άνθρωποι της Πραξης

Πηγή

Αθήνα: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμούς οχημάτων μπάτσων

Ξημερώματα τσικνοπέμπτης επισκεφτήκαμε γνωστή οικία μπατσοοικογένειας στον Άγιο Δημήτριο στην οδό Ερατοσθένους 42 και πυρπολήσαμε τα δύο προσωπικά τους οχήματα. Αυτή η πράξη έρχεται ως μια ελάχιστη απάντηση στις καθημερινές τους προκλήσεις.

Από τα βασανιστήρια των συλληφθέντων στην αντιφασιστική μοτοπορεία και το Βελβεντό, στα κέντρα κράτησης μεταναστών και στα αστυνομικά τμήματα, τις καθημερινές «σκούπες» μεταναστών, τοξικοεξαρτημένων και οροθετικών μέχρι την τρομοκράτηση της τοπικής κοινωνίας στην Ιερισσό, η δουλειά των μπάτσων είναι μία. Να είναι τα αντικοινωνικά μαντρόσκυλα της εξουσίας.

Επιλέξαμε να κινηθούμε αποφασιστικά και άμεσα με μέσα προσιτά στον καθένα -ένα  μπουκάλι βενζίνης, κεράκι , αναπτήρας- δίπλα από τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να υπενθυμήσουμε σε κάποιους πως οι επιλογές που εχουν κάνει έχουν και τις ανάλογες συνέπειες.

Είμαστε παντού και αφού φοράτε τα διακριτικά σας επιστρέφοντας σπιτια σας , θα είμαστε εκεί αφήνοντας τα δικά μας χαρακτηριστικά.

 

Στέλνουμε τους εμπρηστικούς μας χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη μας στα μέλη της ε.ο.Σ.Π.Φ και σε όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση,

στα μέλη του Ε.Α και σε όσους κατηγορούνται για συμμετοχή τους

στους 4 συντρόφους της ληστείας στο Βελβεντό

σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές

 

Υ.Γ: Επίσης αναλαμβάνουμε την ευθύνη για ένα ΠΣΚ 19-21/10/12

οπου πυρπολήσαμε τις νυχτερινές ώρες αντίστοιχα

ένα όχημα UPS (Counter Courrier) , στην Ηλιά Ηλιού στο Παγκράτι.

1 CLK στο διασκεδαστήριο Γκάζι,

1 SLK στην οδό Βικέλα στα Πατήσια

κατ’οικον παρενόχληση

Πηγή

Σουηδία: Επίθεση σε σπίτι επίδοξου ιδιοκτήτη εκτροφείου γούνας

Τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, επισκεφτήκαμε το μελλοντικό ιδιοκτήτη εκτροφείου γούνας Knut Wilhem στο σπίτι του (Korsberga lilla solberga 1, Hjo Sweden). Ενώ εκτροφείς γούνας σε όλη τη Σουηδία αποφασίζουν να κλείσουν τα εκτροφεία τους, ο Knut σκέφτεται να ανοίξει ένα εκτροφείο για 6.000 μινγκ. Δεν επικροτούμε τα σχέδια του να στερήσει από αυτά τα φτωχά πλάσματα την ελευθερία τους, να τα σκοτώσει με τη χρήση αερίου και να τα γδάρει για τη γούνα τους.

Πετάξαμε δύο μεγάλα τσεκούρια μέσα από τα παράθυρα του κάτω ορόφου του σπιτιού του, ως προειδοποίηση. Δεν υπάρχει μέλλον στην εκτροφή γούνας. Μόνο εμείς.

Επικοινωνήστε ελεύθερα με τον Knut:

Korsberga lilla solberga 1, Hjo 0708-453288

Πολιτοφυλακή για τα Δικαιώματα των Ζώων

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Βαρκελώνη: Σαμποτάζ σε ΑΤΜ τραπεζών

Τη νύχτα της 28ης Φλεβάρη, στην πόλη της Βαρκελώνης, καμιά δεκαριά ΑΤΜ και οι θάλαμοί τους σπάστηκαν λόγω οργής. Αυτή ήταν μια μικρή και ταπεινή πράξη, που την κάναμε όμως σκεπτόμενοι όσους κι όσες αγωνίζονται, και ειδικά εκείνες κι εκείνους που στερούνται τη λευτεριά τους.

Δύναμη, σύντροφοι και συντρόφισσες! Δεν είστε μόνοι/-ες!

Πηγή

Φινλανδία: Άμεσες δράσεις ενάντια στη μεταλλευτική εταιρεία Talvivaara

Την Πέμπτη, 7 Μάρτη 2013, μια ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε μπροστά από το συνεδριακό κέντρο Finlandia Hall, στο Ελσίνκι, για να διαδηλώσει απέχθεια απέναντι στα περιβαλλοντικά εγκλήματα της φινλανδικής εταιρείας Talvivaara* ενόσω στο εσωτερικό εξελισσόταν διάσκεψη των μετόχων της.

Παράλληλα, πραγματοποιήσαμε μια δράση αλληλεγγύης στα κεντρικά γραφεία της μεταλλευτικής εταιρείας Talvivaara στην πόλη του Έσποο.

Πετάξαμε βόμβες καπνού μέσα στο διάδρομο του κτηρίου και διακοσμήσαμε τους τοίχους του με συνθήματα ενάντια στην Talvivaara.

Η δράση μας έγινε σε αλληλεγγύη προς όλους όσους έχουν υποφέρει από τις εξορυκτικές επιχειρήσεις των μεταλλείων της Talvivaara, και όλους όσους αγωνίζονται εναντίον της εταιρείας αυτής.

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εξεγερμένους μικροκαλλιεργητές του Κούλον Πρόγκο, στην Ιάβα της Ινδονησίας, όπως και στον Τούκιτζο, αιχμάλωτο του ινδονησιακού κράτους.

Λυπούμαστε πολύ για τα αυξημένα καρδιοχτύπια που προκαλέσαμε στον υπάλληλο που βρισκόταν στο διάδρομο.

-Ⓐ

Φινλανδική μεταλλευτική εταιρεία, η οποία διατηρεί ένα τεράστιο μεταλλείο ανοιχτής εξόρυξης στη βορειοανατολική Φινλανδία. Εδώ και χρόνια τοπικές κοινότητες και ακτιβιστές έχουν φέρει στο φως τις θεμελιώδεις παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας εκ μέρους της Talvivaara. Τον Δεκέμβρη του 2012 η ίδια εταιρεία προκάλεσε μεγάλη διαρροή δηλητηριωδών υδάτινων λυμάτων προς τις λίμνες γύρω από τη μεταλλευτική ζώνη, γεγονός που επέφερε εκτεταμένη μόλυνση στην περιοχή, ενώ αντιμετωπίζει ακόμη σοβαρά προβλήματα ως προς την αποκατάσταση της διαρροής, και κατά πάσα πιθανότητα δε θα καταφέρει ποτέ να «καθαρίσει» τη γραμμή παραγωγής της. Η Talvivaara εξορύσσει κυρίως νικέλιο και ψευδάργυρο, αλλά και ουράνιο.

Πηγή

Αθήνα: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως

\”Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται  αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο. Αυτοί που ονειρεύονται τη νύχτα στις σκοτεινές κόγχες του μυαλού τους, ξυπνούν το πρωί και ανακαλύπτουν ότι ήταν μάταιο. Αλλά, οι ονειροπόλοι της ημέρας είναι επικίνδυνοι άνθρωποι, γιατί μπορεί να αναλάβουν δράση πάνω στα όνειρά τους με τα μάτια ανοιχτά, για να τα κάνουν πραγματικότητα…\”

…και κάπως έτσι κι εμείς εμπνεόμενοι από όνειρα ΟΡΓΗΣ, μα πάνω απ\’όλα ΜΝΗΜΗΣ, επιτεθήκαμε το βράδυ της 10ης Μαρτίου στο Α.Τ.ΑΚροπόλεως, αιφνιδιάζοντας την κοσμοπλημμύρα μπάτσων που υπήρχε στην περιοχή.

Οι αιτίες πολλές, μα η απώλεια του Λάμπρου, η μεγαλύτερη απ\’όλες.

Πέρασαν κιόλας 3 χρόνια, από εκείνη τη νύχτα της 10ης Μαρτίου όταν ο Λάμπρος Φούντας, σάρκα εκ της σάρκας του αναρχικού κινήματος, και μέλος του Ε.Α., έπεσε σε ευμπλοκή στη Δάφνη με τα γουρούνια της ελληνικής αστυνομίας.

Η ζωή κι ο θάνατός του αποτελούν παράδειγμα που κανείς αγωνιστής της ελευθερίας δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χυθούν δάκρυα για τους νεκρούς μας, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να διδαχθούμε από την πίστη, την αφοσίωση και την συνέπεια του αγώνα τους.

Να τιμούμε με κάθε μέσο, την μνήμη του Λάμπρου Φούντα, στοχαζόμενοι πάνω στο μονοπάτι της πολιτικής διαδρομής, της δράσης και κατ\’επέκταση της ίδιας του της ζωής.

Ας απλωθούν τα χέρια κι ας σηκώσουν το όπλο του. Εμείς, ως ένα ακόμη αντίο κι σίγουρα όχι το τελευταίο του λέμε:

Λάμπρο ένα λουλούδι άνθισε εκείνο το χάραμα στη Δάφνη κι οι επαναστάτες θα συνεχίσουν να το καλλιεργούν, εως τη ΝΙΚΗ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ

ΠΑΡΩΝ!

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ….

Πηγή

Καναδάς: Εμπρησμός αλληλεγγύης στους αρνητές του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η φωτιά καίει ακόμα. Τα νέα της απελευθέρωσης δύο εκ των τριών αρνητών του Ανώτατου Δικαστηρίου, ζέσταναν τις καρδιές μας αλλά τις γέμισαν και με οργή. Το κράτος πήρε κομμάτια της ζωής τους που εκείνοι δε θα μπορέσουν ποτέ να πάρουν πίσω. Επίσης δε ξεχνάμε την τρίτη αρνήτρια (Maddy) και όλους του άλλους ανώνυμους.

Έτσι εχθές το βράδυ, αποφασίσαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η απελευθέρωση των συντρόφων μας δε θα σταματήσει τις επιθέσεις μας στις οικονομικές υποδομές, στην κυβέρνηση και σε όλους τους άλλους που μας καταπιέζουν και μας κλέβουν την ελευθερία μας. Μία ανυποψίαστη τράπεζα, η CIBC, έφαγε μολότοφ. Οι φλόγες έφεραν νέα ζωή στο μυαλό μας, καταστροφή στην τράπεζα και ένα αίσθημα ανασφάλειας στην αστυνομία του Vancouver και στους τραπεζικούς επενδυτές που δε θα μπορέσουν ποτέ να μας σταματήσουν. Οι επιθέσεις μας θα αυξηθούν.

Η φωτιά θα καίει για πάντα. Εχθές το βράδυ αφήσαμε τη φωτιά να κάψει ένα οικονομικό ίδρυμα που κερδοσκοπεί από τις ζωές των εργατών και από τις κατασχέσεις των σπιτιών των οικογενειών. Ας εμπνεύσει αυτό το γεγονός τους αναρχικούς και τα υπόλοιπα ριζοσπαστικά στοιχεία του Vancouver, της ακτογραμμής της περιοχής του Salish να επιτεθούν και να επιτεθούν τώρα. Δε μπορούν να μας σταματήσουν.

Αγάπη, σε όλους του συντρόφους του CST Vancouver

Μετάφραση: Parabellum, Πηγή

Τεμούκο, Χιλή: Άμεσες δράσεις από το Νομαδικό Εμπρηστικό Πυρήνα

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, 28 Φλεβάρη, πυρπολήσαμε ένα φορτηγό έξω από το πολυκατάστημα Homecenter Sodimac στην πόλη του Τεμούκο. Χάρη στις ξύλινες παλέτες που βρίσκονταν παραδίπλα, η φωτιά φούντωσε για τα καλά.

Έπειτα, το Σάββατο, 2 Μάρτη, τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό-εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την τοπική διεύθυνση των δεσμοφυλάκων. Ο μηχανισμός δεν εξερράγη, αλλά πέτυχε το στόχο της τρομοκράτησης αυτών των ποντικών που περιστέλλουν τη λευτεριά, αυτών των υπηρετών της γαμωεξουσίας που σκλαβώνει τόσο εμάς, όσο και τ’ άλλα ζωντανά. Με αυτές τις πράξεις αποδεικνύουμε γι’ άλλη μια φορά ότι είμαστε ικανοί να σπάσουμε τις αλυσίδες, κι ότι το συναίσθημα είναι δυνατότερο απ’ το φόβο.

Αυτές δεν είναι επιθέσεις που γίνονται εις μάτην, αλλά αποτελούν κομμάτι ενός πολέμου που μας κήρυξαν πριν καν γεννηθούμε, και στον οποίο δε σκοπεύουμε να μείνουμε παθητικοί δέκτες. Η εξεγερσιακή φλόγα θα συνεχίζει να καίει, και εμείς θα συνεχίσουμε να δρούμε αδάμαστοι απέναντι σε όποιους επιχειρούν να μας εξημερώσουν, κι ούτε βέβαια θα επιτρέψουμε σε επιχειρήσεις όπως η Homecenter να κάνουν ό,τι γουστάρουν με τ’ αδέρφια μας τα ζώα.

Θα καούν πολλά ακόμη στην Αραουκανία, ακριβώς όπως ο Λούτσινγκερ ο ίδιος*

C.N.I. (Νομαδικός Εμπρηστικός Πυρήνας)

* μεγαλοτσιφλικάς της περιοχής της Αραουκανίας, όπου μάχονται Μαπούτσε, ο οποίος κάηκε ζωντανός μαζί με τη γυναίκα του μες στο ράντσο τους ύστερα από εμπρηστική επίθεση στις αρχές Γενάρη του 2013

Πηγή

Ρωσία: Απελευθέρωση αλόγου στην άγρια φύση

Κατά τη διάρκεια του διερευνητικού ταξιδιού μας στην εξοχή, έτυχε να συναντήσουμε ένα μοναχικό άλογο αλυσοδεμένο σε ένα δέντρο. Γνωρίζαμε ότι άνηκε σε μια φάρμα εκτροφής αλόγων που πουλάει βόλτες με άλογα στους πρόθυμους τουρίστες. Εφόσον είχαμε μαζί τα σύνεργά μας (ποτέ μη φεύγεις από το σπίτι χωρίς κόφτη!), κόψαμε γρήγορα τις αλυσίδες και απελευθερώσαμε το άλογο.

Ας γεμίσουν πάλι οι στέπες της Νότιας Ρωσίας, άγρια άλογα!

Two Sequoias, ALF-FAI

Μετάφραση: Parabellum, Πηγή

Χιλή: Ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στο Las Vizca.

Για αιώνες έχουν χτίσει αργά και σταθερά μια μηχανή θανάτου, με ατομική άνεση, υποβολή και δειλία περιλαμβάνοντας τον κύριο κινητήρα. Αυτά για τα μάτια των ηλίθιων ανθρώπων , που γυρνάνε και το άλλο μάγουλο, οι οποίοι επίσης σιγούν και ξεχνάνε ο,τιδήποτε επαναλαμβάνεται και επεκτείνει την δυστυχία, θεωρώντας ότι είναι αδιαπέραστο και άφθαρτο. Αυτό συνεχώς ολοκληρώνεται με την αναπόφευκτη υποστήριξη από τους δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους. Πολιτικούς, επιχειρηματίες και μπάτσους. Καθηγητές, επιστήμονες, και βιο-τεχνολόγους. Θεούς, ναούς και υπάκουους. Πολέμους, έθνη και στρατούς. Διαφημιστές, τηλεοράσεις και θεατές. Κλαμπ, μπαρ και ναρκωτικά. Εμπορικά κέντρα, χλιδάτα καταστήματα και κατανάλωση. Διανοούμενους, επιστήμονες, σχολεία. Κράτη, φυλακές και φύλακες. Τράπεζες, ακίνητα και χρήματα. Αστική ανάπτυξη, στελέχη και εργαζόμενους. Τεχνολογίες, ρομποτική και επιτήρηση. Σφαγεία, εκτροφεία και κέντρα πειραμάτων. Χωρίς να αναφερθούν οι συνεργάτες «sapxs» και ποιος ξέρει πόσα άλλα σκατοκέφαλα.

Υπό το πρίσμα των προαναφερθέντων, για κάποιο χρονικό διάστημα έχει κηρυχθεί ένας πόλεμος  ενάντια στην υπάρχουσα αυτονομία και την ολική απελευθέρωση, είναι στο χέρι μας κάθε φορά να ακονίζουμε συνεχώς τα όπλα μας. Πρέπει να σπάσουμε όλα τα διαγράμματα, και αυτό το οποίο αυτοί ελπίζουν- πρέπει να χτυπήσουμε εκεί που πονάει όπως  είχε πει ο Τεντ Καζινσκι.

Αυτός είναι ο λόγος που για ακόμα μια φορά γελάμε στα μούτρα σας, ανατρέψαμε την ασφάλεια σας για πολλοστή φορά και μπήκαμε στο χώρο σας, ακριβώς δίπλα από τα δωμάτια σας, βλέποντας τον τρόπο που ζείτε την αηδιαστική σας ζωή.

Στην τελευταία μας δράση στο δικαστήριο του Puente Allo, είχαμε προειδοποιήσει ότι θα είμαστε στα παράθυρα σας, ότι θα σας καταδιώξουμε, χρειαζόμαστε μόνο την πεποίθηση μας και το αντιεξουσιαστικό πνεύμα μας για να σπάσουμε την λογική του φόβου και της υπακοής, καθώς αυτό εξακολουθεί να είναι η θεμελιώδης έπαλξη προστασίας εκείνων που διαιωνίζουν καθημερινά την ύπαρξη όλης αυτής της σκατά κατάστασης.

Αφού πηδήξαμε τους τοίχους, τοποθετήσαμε το δωράκι μας, που ευτυχώς για αυτούς δεν περιείχε θραύσματα ούτε βουτάνιο μόνο την φίλη μας την πυρίτιδα, ένα τεράστιο λάθος από την πλευρά μας, γιατί στην ιδανική περίπτωση θα είχε αφήσει κάποιο καθίκι έξι μέτρα κάτω από την γη.

Τώρα έχετε προειδοποιηθεί, δεν είμαστε απλά βιβλία και λόγια, είμαστε φωτιά, οργή και μπαρούτι, για την επόμενη φορά που θα βρεθούμε και θα ανατρέψουμε την ασφάλεια σας…. Θα δούμε χεχεχε!

Σημείωση: εμείς, ως Amigxs de la Polvora, θέλουμε να πούμε και να δηλώσουμε ότι ο νεαρός που κρατείται ως ύποπτος για την επίθεση στα βρωμερά γουρούνια δεν είναι μέλος ή κοντινός της ομάδας μας. Κάντε το τέχνασμα των ερωτήσεων ή ίσως να θελήσετε να κάνετε τους ηλίθιους όπως πετυχημένα κάνατε στην υπόθεση των βομβών, χαχαχα!

Δύναμη σε όλους τους φυλακισμένους, ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα, σε όλο τον κόσμο

Δύναμη σε εκείνους που βρίσκονται στην παρανομία

Ζήτω η αναρχία!

Amigxs de la Polvora (φίλοι της πυρίτιδας )

Πηγή

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμός των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

“Ποτέ δεν πρέπει να δείχνουμε θυμό και μίσος παρά μόνο με τις πράξεις μας.”

Φρειδερίκος Νίτσε.

  Ας μιλήσουμε λίγο για βία…

Παράδειγμα νούμερο ένα.

Πάει ένας πολίτης να εξυπηρετηθεί στο ΙΚΑ, στις παροχές, στο μητρώο, στο τμήμα συντάξεων. Ένας υπάλληλος να τα βγάλει πέρα με τριακόσια άτομα. Μέσος χρόνος αναμονής τρείς ώρες. Τα ίδια και χειρότερα σε εφορίες, ΟΑΕΔ, λεωφορεία και πάει λέγοντας. Στα νοσοκομεία δυο νοσηλεύτριες για εκατό άτομα να τρέχουν πανικόβλητες, να κάνουν ταυτόχρονα και τις γραμματείς, χωρίς υλικά, άυπνες και εξουθενωμένες. Συγγενείς και φίλοι να γίνονται νοσηλευτές, να φέρνουν γάζες, υποσέντονα και να αδειάζουν πάπιες μέσα σε άθλιες εγκαταστάσεις. Γιατροί με μισθούς πείνας να τρέχουν ασταμάτητα μπας και σωθεί καμιά ζωή. Κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας να κλείνουν η μια μετά την άλλη. Προσλήψεις για γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, ΕΚΑΒ, διοικητικό προσωπικό? Μηδέν.

Την ίδια ακριβώς στιγμή χιλιάδες στην κυριολεξία μπάτσοι των συμμοριών ΥΑΤ και ΔΕΛΤΑ αράζουν θρασύτατα σε όλη την Αθήνα και όχι μόνο. Γύρω από τις κλούβες και τις μηχανές τους, φορτωμένοι σαν αστακοί με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας κάθονται και τεμπελιάζουν τρώγοντας σάντουιτς και πίνοντας καφέδες, κάνουν τα τσιγαράκια τους και κουβεντιάζουν χαλαρά. Περιμένοντας τι ακριβώς? Μα να τσακίσουν εργάτες, υπαλλήλους, αγρότες, ναυτεργάτες, εργαζόμενους στο μετρό, άνεργους, συνταξιούχους, ΑΜΕΑ, όποιν διαδηλώνει ή διαμαρτύρεται, να εισβάλουν σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις, να πνίξουν στα χημικά τις πορείες και να συλλάβουν αναρχικούς, κομμουνιστές και όποιον αντιστέκεται.

Αυτή είναι η κοινωνική προσφορά αυτών των τσογλανιών. Λεφτά για αυτούς υπάρχουν.

Παράδειγμα νούμερο δύο.

Ένα ωραίο βράδυ κοιμόμαστε και το πρωί που ξυπνάμε η Αγροτική τράπεζα έχει ξεπουληθεί στον Σάλλα της Πειραιώς. Απλά τα πράγματα. Μερικά εκατομμύρια ευρώ μίζα στον Σαμαρά, τον Χατζηδάκη και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας και η δουλειά έγινε. Θυμάστε κάποια λέξη από την πλειοψηφία των ΜΜΕ? Ούτε μια. Όχι, αυτό δεν είναι έγκλημα. Έγκλημα είναι όταν κάποιοι μαχητές αναρχικοί ληστεύουν την Αγροτική τράπεζα στον Βελβεντό Κοζάνης χωρις να πειράξουν κανένα άσχετο, με σκοπό όχι να πλουτίσουν αλλά να προωθήσουν την Επανάσταση. Αυτοί συλλαμβάνονται, βασανίζονται, λοιδωρούνται, φυλακίζονται. Όχι, δεν είναι ο Σάλλας και ο Σαμαράς, είναι ο Ρωμανός, ο Μηχαηλίδης, ο Μπουρτζούκος και ο Πολίτης που ευθύνονται για την ανεργία, την πείνα, την εξαθλίωση, την καταπίεση, για την μιζέρια στις ζωές μας…

  Κεφάλαιο Χρυσή Αυγή

 Την Χρυσή Αυγή δεν περιμέναμε να την μάθουμε στις εκλογές του Μαϊου του 2012 όταν βγήκε έκτο κόμμα με ποσοστό 6,97% εκλέγοντας 21 βουλευτές. Την γνωρίζουμε από τα μέσα της δεκαετίας του \’80. Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίστηκε την περίοδο 1992-1993 με το “Μακεδονικό” ζήτημα. Από τότε ξεκίνησαν οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον κυρίως αριστεριστών και αντιφασιστών. Ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται και στα γήπεδα, με την ίδρυση της Γαλάζιας Στρατιάς, η οποία πρωτοστατεί σε  επιθέσεις εναντίον μεταναστών το βράδυ της κατάκτησης του Euro 2004 και αργότερα εναντίον Αλβανών οι οποίοι πανηγύριζαν την νίκη ενάντια στην Εθνική Ελλάδος. Οι επιθέσεις συνεχίζονται εναντίον αντιφασιστών με μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς τα επόμενα χρόνια. Το 2005 η Χρυσή Αυγή αναστέλλει την λειτουργία της και ιδρύεται η Πατριωτική Συμμαχία. Τον Μάρτιο του 2007 όμως ξαναδημιουργείται.

Όλα αυτά γίνονται φυσικά όχι μόνο με την ανοχή αλλά και την συμμετοχή της αστυνομίας. Δεν είναι τυχαίο πως στα εκλογικά κέντρα που ψήφιζαν μπάτσοι η Χρυσή Αυγή έλαβε μεγάλο ποσοστό. Η Χ.Α. είτε σαν αγανακτισμένοι πολίτες είτε παρέα με τα ΜΑΤ επιτίθενται σε αντιφασίστες. Οι ρατσιστικές επιθέσεις υποβαθμίζονται εσκεμμένα, συγκαλύπτονται και συλλήψεις γίνονται μόνο όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Φυσικά η Χ.Α. δεν θα έφτανε ως εδώ αν δεν υπήρχαν ψηφοφόροι της. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και ελπίζουμε στο μέλλον να μην υπάρχουν οι φασίστες, οι φιλοχουντικοί, οι νεοναζί, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, οι εθνικιστές. Σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με ακροδεξιές αντιλήψεις. Τώρα που δεν υπάρχει κέρδος ή βόλεμα από τα δύο αυτά κόμματα ψήφισαν αυτό που πραγματικά τους εκφράζει. Πολλοί επίσης ψήφισαν Χ.Α. “σαν αντίδραση” στο πολιτικό σύστημα, άλλοι γιατί τους είδαν σαν “τιμωρούς” των πολιτικών προσώπων, άλλοι για την δήθεν “αντισυστημική” της δράση. Υπήρξε και ένα ποσοσστό λούμπεν που ψηφίζει ό,τι είναι στην μόδα και νεολαίοι που γούσταραν την ψευτοπαλικαριά και τους τσαμπουκάδες των χρυσαυγιτών.

Βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας της Χ.Α. ήταν οι μετανάστες. Όπως είπε και ο Μιχαλολιάκος το πρώτο πράγμα που θα έκανε αν έβγαινε κυβέρνηση θα ήταν να διώξει όλους τους μετανάστες από την Ελλάδα. Κύρια συνθήματα ήταν “έξω οι ξένοι”, “να ξεβρωμίσει η Ελλάδα”, “δουλειά για τους Έλληνες” και το διαχρονικό “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”.

Δυστυχώς τα συνθήματα αυτά πέρασαν σε μερίδα του εκλογικού σώματος. Αυτό δεν θα συνέβαινε αν δεν βοηθούσε μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία εκτός από το να παρουσιάζουν την Χ.Α. σαν κάτι καινούριο, δήθεν άφθαρτο από λαμογιές, τους αβάνταραν συνεχώς στο ζήτημα των μεταναστών. Συνεχώς προβάλλονταν ρεπορτάζ για το γκέτο του κέντρου της Αθήνας, πως για την αυξημένη εγκληματικότητα φταίνε οι μετανάστες, για την ανεργία φταίνε οι μετανάστες με τα φθηνά μεροκάματα, για τα χάλια της υγείας φταίνε οι μετανάστες.

Έτσι πολλοί νοικοκυραίοι μικροαστοί ψάρωσαν. Περισσότερο αυτό συνέβη διότι στους μετανάστες και όχι μόνο, αλλά και στους άστεγους και τους επαίτες βλέπουν το μέλλον τους. Επειδή φοβούνται να το αντιμετωπίσουν προτιμούν να το εξαφανίσουν. Αντί να κο