Χιλή: Συλλαμβάνεται ο σύντροφος Victor Montoya, κατηγορούμενος για την βομβιστική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Las Vizcachas

Το πρωί του Σαββάτου, 9 Φεβρουαρίου 2013, ο σύντροφος Victor Montoya (22 ετών) συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στην βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της ίδιας μέρας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Las Vizcachas.

Οι μπάτσοι οδηγήθηκαν στη σύλληψη του συντρόφου μετά από πληροφορίες δύο ανώνυμων μαρτύρων οι οποίοι κατέθεσαν ότι κατεδίωξαν το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών της επίθεσης και ότι μη μπορώντας να τους προλάβουν κράτησαν τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου και τον παρέδωσαν στην αστυνομία. Η ανάλυση του αριθμού έδειξε πως το αυτοκίνητο ανήκει στον πατέρα του συντρόφου.

Οι μπάτσοι βρήκαν μετά από έφοδο στο σπίτι του Victor, ένα dvd για τη δράση της ΕΤΑ και βιβλία και προκηρύξεις αναρχικού περιεχομένου.

Ο σύντροφος αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές, ενώ ο πατέρας του δήλωσε πως είναι vegan και πως έχει συμμετάσχει σε συγκρούσεις στο δρόμο στο παρελθόν. Ο ίδιος δεν έχει αναλάβει καμιά ευθύνη για την επίθεση.

Στις 12 Φεβρουαρίου ο ειδικός εισαγγελέας απήγγειλε στο σύντροφο κατηγορία για την βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου. Επίσης προσπάθησε να συνδέσει τον Victor με ακόμα τέσσερις παρόμοιες επιθέσεις και το δικαστήριο έδωσε στις αρχές προθεσμία 80 ημερών για τη διεξαγωγή της σχετικής έρευνας.

Ο σύντροφος κρατείται στην φυλακή Puente Alto.

Πληροφορίες από εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *