Δίκη Σ.Π.Φ.

Συνεδρία 39η

Στο δικαστήριο κατέθεσαν, ανάμεσα σε άλλους μάρτυρες, κάποιοι απ΄ τους μπάτσους των ΔΙΑΣ που είχαν συλλάβει ένα σύντροφο της Σ.Π.Φ. Κατά την κατάθεση ενός μπάτσου έγινε αναφορά από τον ίδιο ότι κατά τη διάρκεια της περιπολίας του (συμμετείχαν 2 μηχανές των ΔΙΑΣ με 4 μπάτσους πλήρωμα, εντόπισαν δύο άτομα τα οποία κινούνταν στον παράδρομο της εθνικής οδού, κοντά σε οικονομικούς στόχους και τράπεζες.

Όταν πλησίασαν να τους ελέγξουν τα δύο άτομα είχαν χωριστεί μεταξύ τους κι έτσι πήγαν στον ένα από αυτούς. Μόλις τους πλησίασαν, ο σύντροφος της Σ.Π.Φ. Τους ξεγέλασε αφού αρχικά τους χαιρέτησε και στη συνέχεια άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη πλευρά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μπάτσου, ακολούθησε καταδίωξη που λόγω της αριθμητικής υπεροχής των αστυνομικών δυνάμεων, κατέληξε στη σύλληψη του συντρόφου. Όσον αφορά το δεύτερο άγνωστο άτομο που ήταν μαζί του, οι μπάτσοι δεν μπόρεσαν να το εντοπίσουν. Σ\’ εκείνο το σημείο της δίκης, ο μάρτυρας μπάτσος είπε ότι στην Αντιτρομοκρατική αναγνώρισε ως πιθανό δεύτερο άτομο που διέφυγε, έναν άλλο σύντροφο της συνωμοσίας. Τότε ο συγκεκριμένος σύντροφος δήλωσε : “Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Αν εκείνη τη μέρα ήμουν μαζί με το συλληφθέντα αδερφό μας, ή εγώ ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της συνωμοσίας, μάλλον εσύ μπάτσε δε θα ήσουν εδώ να καταθέτεις. Είσαι πολύ τυχερός που ο σύντροφός μας ήταν μόνος του, γιατί διαφορετικά θα σας είχαμε πυροβολήσει…”

Ο μπάτσος τότε έσκυψε το κεφάλι και δε μίλησε.
Λίγο αργότερα κατατέθηκε ένα έγγραφο που έγραφε πως 250 αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έθεσαν αίτημα να παρασημοφορηθούν για την “επιτυχία” τους και ζήτησαν μάλιστα χρηματικό έπαθλο.
Σύμφωνα με καταθέσεις μπάτσων, κάποια στιγμή στις έρευνες για τη σύλληψη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, συμμετείχαν εκατοντάδες αστυνομ ικοί και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Μπορείτε να βρείτε τις συνεδριάσεις της δίκης και στο αρχείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *