Μάιος

Η χρονολόγηση γίνεται σύμφωνα με την ημερομηνία που δημοσιεύεται η ανάληψη ή γίνεται γνωστή η δράση από τους ιστότοπους αντιπληροφόρησης από τους οποίους αλιεύονται τα κείμενα. Η λίστα καταγράφει τα κείμενα από τα νεότερα στα παλαιότερα

 

Ελβετία: Βανδαλισμός υποκαταστήματος της Deutsche Bank (Γενεύη)

Τη νύχτα της Πέμπτης, 30 Μάη, αποφασίσαμε ν’ αναλάβουμε δράση ενάντια στην Deutsche Bank στη Γενεύη. Μ’ αυτή την ενέργεια στηρίζουμε τους χιλιάδες συντρόφων που συγκεντρώνονται τούτη τη στιγμή στη Φρανκφούρτη με στόχο ν’ αποκλείσουν το οικονομικό της κέντρο.

Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που επιβάλλει μέτρα λιτότητας τα οποία δεν σώζουν κανέναν άλλον πλην μονάχα των δικών του εργαλείων καθυπόταξης του λαού (τις τράπεζες, μεταξύ άλλων). Πρόκειται για μέτρα που μονάχα σφίγγουν τη χρηματιστηριακή μέγγενη γύρω απ’ τα διάφορα κράτη, κι επιπλέον, στρώνουν το έδαφος για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Διεθνής αλληλεγγύη ενάντια στον καπιταλισμό!

C.(A).R – Κομάντο Δράση Επανάσταση

Πηγή

Χιλή: Δράση στη μνήμη του Mauricio Morales

Ήταν γύρω στις 2 το μεσημέρι στις 22 Μαίου, όταν πάνω από μια ντουζίνα σύντροφοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια ενέργεια άμεσης δράσης στη μνήμη του συντρόφου μας Mauricio Morales (El Punki Mauri). Κατέλαβαν τη διασταύρωση των οδών Grecia και Doctor Johow, στα περίχωρα του Πανεπιστημιού της Χιλής, έστησαν οδοφράγματα και περίμεναν τους φανατικούς της τάξης με 100 βόμβες μολότοφ.

Μόλις αφίχθησαν οι ένοπλες δυνάμεις του κεφαλαίου, οι μαχητές ετοιμάστηκαν για την επίθεση με όλο το υλικό τους χωρίς ανάσα· τα δέντρα λειτουργούσαν ως κάλυψη, καθώς οι σκιές των απρόσωπων σωμάτων ανασυγκροτούνταν για να επιτεθούν ξανά. Οι συγκρούσεις κράτησαν τριάντα λεπτά χωρίς κανένας σύντροφος να τραυματιστεί ή να συλληφθεί από τα μαντρόσκυλα της εξουσίας.

Η υποχώρηση ξεκίνησε όταν οι σύντροφοι εξάντλησαν τα υλικά της επίθεσής τους. Ούτε τα δακρυγόνα τους, ούτε το χημικό νερό τους, ούτε οι πλαστικές σφαίρες κατάφεραν να σταματήσουν την οργή των κουκουλωμένων συντρόφων.

Αυτή η δράση μπαίνει στο πλαίσιο της μνημόνευσης του άτυχου θανάτου του συντρόφου μας Mauricio Morales που ήταν αποτέλεσμα της ατυχούς πυροδότησης του εκρηκτικού του μηχανισμού. Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό σου, αυτοί που φέρουν τη φωτιά στην καρδιά τους, την οργή στο μυαλό τους και χιλιάδες εξεγερτικε΄ς δράσεις στα χέρια τους, δε σε ξεχνούν. Δεν είμαστε από εκείνους που εξιδανικεύουν το θάνατό σου ως ένα θάνατο ήρωα ή μάρτυρα, ήσουν απλά ένας ακόμα αδερφός, ένας σύντροφος όπως και εκείνοι που επιτίθενται με διάφορους τρόπους εναντίον του κεφαλαίου.

Σύντροφος Mauricio Morales: πολεμιστής όχι μάρτυρας!

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους και φωτιά στην κοινωνία-φυλακή!

 

Το περιεχόμενο των φυλλαδίων που βρέθηκαν στο σημείο:

Στις 22 Μαίου του 2009, ο Mauricio Morales ένας αναρχικός σύντροφος, πέθανε πολεμώντας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη δυστυχία, στις φυλακές… Σήμερα θυμόμαστε το πνεύμα του αγώνας σου, σαν πολεμιστή, χωρίς να θέσουμε κανέναν σε κίνδυνο…Όπως ανατίναξες τα πάντα, ανατίναξες και τον εαυτό σου*. Αλλά πετάς για πάντα μέσα στις καρδιές μας. Γιατί κανένας νεκρός ή φυλακισμένος σύντροφος δε ξεχνιέται.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, Ο PUNKI MAURI ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ

Σημείωση από τον μεταφραστή στα αγγλικά:

Στο πρωτότυπο, η λέξη που χρησιμοποιήται για το “ανατινάζω” και to “πετάω” είναι η ίδια (volar)

Μετάφραση Parabellum, Πηγή και βίντεο

Γαλλία: Σπάσιμο δύο ATM σε ένδειξη αλληλεγύης στον Henry Zegarrundo (Παρίσι)

Τις τελευταίες νύχτες στο Παρίσι, σπάστηκαν οι οθόνες δύο ΑΤΜ, στη θύμηση του αναρχικού συντρόφου Henry Zegarrundo, που βρίσκεται φυλακισμένος εδώ και ένα έτος από το βολιβιανό κράτος ( τον συνέλαβαν στις 29 Μαίου του 2012, φυλακίσθηκε και αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος σε κατ\’οίκον περιορισμό).

Όλα τα κράτη, όλες οι φυλακές, όλες οι τράπεζες του κόσμου που μισούμε· ας τους επιτεθούμε!

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Σουηδία: Βανδαλισμός γουναράδικου (Μάλμο)

Τη νύχτα μεταξύ Δευτέρας και τρίτης, Σουηδοί ακτιβιστές σαμπόταραν την πρόσοψη του τοπικού γουναράδικου \”Mattsons\” Ένα από τα τελευταία, αλλά και το παλιότερο από τα γουναράδικα στο Μάλμο. Κολλήθηκαν οι κλειδαριές, ρίχτηκε πίσσα κάτω από την πόρτα, γράφτηκε με σπρέι \”DBF\” και σχίστηκαν οι τέντες.

Μέχρι να κλείσουν όλα τα γουναράδικα και να αδειάσουν όλα τα κλουβιά.

DBF – 28/05/2013

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Ελλάδα: Καταδρομική επίθεση σε κτίριο του υπουργείου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Κομοτηνή)

ξημερωματα της Κυριακης 26/5/2013

πραγματοποιηθηκε επιθεση στο κυβερνητικο κτηριο
Αν.Μακεδονιας και Θρακης στην Kομοτηνη με βομβες μολοτωφ.
Ηταν μια ελαχιστη ενδειξη οργης εναντια στο κρατος, στα τσιρακια του
και σε καθε εξουσιαστικη δομη που μας οδηγει ολοενα και πιο κοντα στον
ολοκληρωτισμο και στην υποδουλωση.
Ηταν μια απαντηση στο σαπιο πολιτικο συστημα
που καθημερινα τρομοκρατει,με φυλακισεις οσων αντιστεκονται,με φορους,με μισθους και συνταξεις πεινας,
με βιαιη καταστολη σε απεργιες και διαδηλωσεις,με φασιστικες-παρακρατικες συμμοριες να δρουν ανενοχλητα
εκει που δεν φτανει το χερι της εξουσιας και το γκλοπ του μπατσου,για την διαιωνιση της κυριαρχιας και της εκμεταλευσης
καλυβωντας το αληθινο τους προσωπο με τη μασκα της δημοκρατιας.
Δεν διεκδηκουμε καλυτερους ορους σκλαβιας αλλα μαχομαστε για την ολοκληρωτικη
καταστροφη της εξουσιας.
Δηλωνουμε αρνητες αυτης της κοινωνιας και της μιζερης ζωης που μας προσφερεται
περνωντας στην επιθεση.
Επισης στελνουμε ενα μηνυμα σε δικαστες και κρατος πως
οι συντροφοι μας που περνανε τις μερες και τις νυχτες τους
μεσα στα κλουβια της δημοκρατιας και του κεφαλαιου
που εσεις αποκαλειτε σωφρονιστικα καταστηματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Α.Ε.Ο. Σ.Π.Φ.

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ
Καταστροφικές Συνειδήσεις

Αργεντινή: Εμπρησμοί αστυνομικών, κυβερνητικών και πολυτελών οχημάτων

Συνεχίζοντας την χαοτική αντεπίθεση

«Απαγχονισμένοι στο Σικάγο, αποκεφαλισμένοι στη Γερμανία, στραγγαλισμένοι στο Χερέθ, τουφεκισμένοι στη Βαρκελώνη, καρατομημένοι στο Μοντμπρισόν και στο Παρίσι πέθαναν πολλοί απ’ τους δικούς μας, αλλά δεν κατορθώσατε να ξεκάνετε την αναρχία. Οι ρίζες της είναι πολύ βαθιές. Γεννήθηκε σε μια κοινωνία σε αποσύνθεση που διαλύεται και καταρρέει. Είναι μια βίαιη αντίδραση ενάντια στην καθεστηκυία τάξη, και αντιπροσωπεύει τις προσδοκίες για ισότητα και λευτεριά, με τις οποίες πρόκειται να χτυπήσουμε διάνα την παρούσα εξουσιοκρατία. Είναι αδάμαστη, και τελικά θα νικήσει και θα σας αποτελειώσει».
—Εμίλ Ανρύ

Περνάμε στην πλευρά αυτών που απεχθανόμαστε, συσχετιζόμαστε μαζί τους για να επιβιώσουμε, σε μια κάλπικη συμβίωση μόνο για τη συμβίωση, την άνεση και την ευκολία. Παγιδευμένοι σαν τη μύγα στον ιστό της αράχνης, συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε το εγώ εκείνων που αποκομίζουν κέρδη με το αίμα μας. Προσμένοντας τις απαντήσεις που γεννά η καταπίεση, πρωταγωνιστές στην παραγωγή του μοντέλου της κοινωνικής ανάπτυξης, μιλάμε λες και οι ιδέες της προόδου υπήρξαν μια δημιουργία δική μας, απαραίτητη και συναισθηματικά επιθυμητή.

Η αλλαγή που χρειάζεται ο κόσμος και τα όντα που τον κατοικούν για να ζήσουν καλύτερα δεν έχει καμία σχέση με την εξουσιαστική ιδεολογία. Οι αδικίες και η εξαθλίωση του ανθρώπινου βίου είναι απότοκα της βίαιης αποξένωσης, μετά από τόσον καιρό κυριαρχίας και σκλαβιάς, που τον κατάντησαν απλή εθελοδουλία προς όφελος εκείνων που οικειοποιήθηκαν τη λέξη εξουσία και τιτλοφορήθηκαν εξουσιαστές.

Συνεχίζοντας τη χαοτική αντεπίθεση, εφορμώντας ενάντια σε καθετί που μας καταπιέζει καθημερινά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Μάη 2013 χτυπήσαμε με έναν εμπρηστικό μηχανισμό ένα περιπολικό της ομοσπονδιακής αστυνομίας Αργεντινής, στην υπηρεσία του 25ου αστυνομικού τμήματος επί της λεωφόρου Ραούλ Σκαλαμπρίνι Ορτίς (στη γειτονιά του Παλέρμο). Στο στόχαστρό μας μπήκανε επίσης αυτοκίνητα πολυτελείας στη ζώνη με τις πρεσβείες στο Παλέρμο και στο Μπελγράνο, όπως και ένα κυβερνητικό φορτηγάκι στη Βίγια Ουρκίσα.

Θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε με φωτιά εναντίον των οχημάτων της αστυνομίας και οποιουδήποτε είναι στην υπηρεσία του κράτους. Θα τους επιστρέψουμε κατιτίς από τον τρόμο που σπέρνουν νυχθημερόν.

Ζήτω οι ταραχές στη Σουηδία! Φωτιά σε κάθε μπάτσο!
Στη μνήμη του συντρόφου Μαουρίσιο Μοράλες.

Φίλοι της Γης/Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Πηγή

Χιλή: Εμπρηστική επίθεση εναντίον της Εθνικής Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (Σαντιάγο)

Μήπως νομίζατε ότι ο Μάης θα περνούσε χωρίς άμεσες δράσεις;
Απαντήσαμε για άλλη μια φορά με τη φωτιά.

Ενθυμούμενοι τον πολεμιστή Μαουρίσιο Μοράλες και στεκόμενοι σε αλληλεγγύη με τα φυλακισμένα συντρόφια στο Τεμούκο, πυρπολήσαμε την είσοδο της Εθνικής Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (ANFUP) επί της οδού Σάντα Μόνικα και λίγα μόνο μέτρα από την οδό Κούμινγκ, στο κέντρο του Σαντιάγο, την Κυριακή 12 Μάη. Αυτή η ενέργεια προστίθεται σε όσες έχουν ήδη αναληφθεί από άλλες ομάδες σε «εναλλακτικά» μέσα, αλλά αποσιωπήθηκαν από τον «επίσημο Τύπο».

Το είπαμε και στην προηγούμενη προκήρυξή μας, όταν επιτεθήκαμε σε εγκαταστάσεις των χιλιάνων δεσμοφυλάκων τον Γενάρη του 2013, ότι δεν θα αφήσουμε τους βασανιστές να ησυχάσουν στα καταφύγιά τους. Η κριτική απέναντι στο εξουσιαστικό σύστημα και στις σωφρονιστικές δομές του δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από την άμεση επίθεση εναντίον όσων επιχειρούν να κάμψουν το εξεγερτικό σθένος των φυλακισμένων μας συντρόφων. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν επιλέξει εθελοντικά να ζήσουν ως εχθροί της λευτεριάς και ως ενεργοί συνεργάτες της κυριαρχίας, με αντάλλαγμα το μερτικό της εξουσίας που βρίσκει την υλική του έκφραση στον εγκλεισμό και στον εξευτελισμό των κρατουμένων και των οικογενειών τους.

Τον μήνα Απρίλη η αντεξουσιάστρια συντρόφισσα Αριάδνα Τόρρες, που βρίσκεται έγκλειστη στο Σωφρονιστικό Κέντρο Γυναικών του Τεμούκο, τιμωρήθηκε από την αρχιφύλακα με παρακράτηση ενός κειμένου που έγραψε προς δημοσιοποίηση, επειδή προσέβαλε ένα δικαστή. Στείλαμε διπλότυπο αυτού του μηνύματος στους χιλιάνους δεσμοφυλάκους, έτσι ώστε να γνωρίζουν ότι οι αναρχικοί, αντεξουσιαστές και επαναστάτες σύντροφοι που κρατούνται σε όλη την επικράτεια δεν είναι βορά στα εξουσιαστικά παιχνιδάκια τους, κι ότι για κάθε επίθεση η απάντηση θα είναι ξανά φωτιά, εκρήξεις και θραύσματα.

Θέλουμε να ρωτήσουμε τα συντρόφια της δράσης, γιατί έχει περιοριστεί η βίαιη δραστηριότητα εναντίον του εχθρού; Ένα πράγμα είναι η αγκιτάτσια των οδομαχιών, αλλά πριν από το Μάη είδαμε λίγες μονάχα άμεσες και σχεδιασμένες επιθέσεις, βόμβες, εμπρησμούς και σαμποτάζ εναντίον των κυριάρχων και του συστήματός τους της μιζέριας. Το να έχουν διάρκεια στο χρόνο οι αντεξουσιαστικές επιθέσεις και να μην καταλήξουν αστυνομικό ανέκδοτο εξαρτάται από εμάς. Το να μην καθίσταται μονάχα μια νεανική μόδα η επιλογή της επαναστατικής βίας και της σύνδεσής της με τον αντεξουσιαστικό αγώνα (και τις διάφορες μορφές με τις οποίες αυτός γίνεται πράξη) εξαρτάται επίσης από εμάς. Η ενδυνάμωση και ο πολλαπλασιασμός σε ποσότητα και ποιότητα των άμεσων δράσεων εξαρτάται μονάχα από τη βούλησή μας.

Το Μάη θυμόμαστε τους συντρόφους που δολοφονήθηκαν από το κράτος στο Σικάγο το 1886. Θυμόμαστε τον Ντανιέλ Μένκο, νεολαίο που δολοφονήθηκε σε μια διαδήλωση το 1999. Θυμόμαστε τον νεαρό εργάτη Ροδρίγο Σιστέρνας, που δολοφονήθηκε από μπάτσους στη Χιλή το 2007, αφού συνέτριψε ένα αστυνομικό όχημα με ένα γερανό. Σκεφτόμαστε το σύντροφο Χένρυ, φυλακισμένο από τον περασμένο Μάη στη Βολιβία [επί της παρούσης σε κατ\’ οίκον περιορισμό], όπως και τους συντρόφους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο, φυλακισμένους στην Ιταλία ένα χρόνο μετά τον πυροβολισμό στο πόδι ενός μεγαλοστελέχους εταιρείας πυρηνικών, δράση για την οποία κατηγορούνται.

Χαιρετισμούς σε όλα τα φυλακισμένα και φυγόδικα συντρόφια ανά τον κόσμο.

Μαουρίσιο Μοράλες, ζεις μέσα από την άμεση δράση.

Εξεγερσιακός αντεξουσιαστικός πυρήνας Παναγιώτης Αργυρού-ΑΑΟ/ΔΕΜ

Πηγή

Χιλή: Εμπρηστική επίθεση σε γυμναστήριο δεσμοφυλάκων

\”Θα μπορούσε κάποιος να πει πως ο εξαναγκασμός στοχεύει στην επιβολή μια οργάνωσης μιας συγκεκριμένης κοινωνικής τάξης στην οποία κυβερνά μια μειοψηφία, ενώ η βία τείνει προς την καταστροφή αυτής της τάξης. Η αστική τάξη χρησιμοποιεί τον κατανακασμό από την απαρχή των καιρών μέχρι σήμερα, ενώ το προλεταριάτο αντιδρά βίαια στο παρών εναντίον της και εναντίον του κράτους.\”

George Sorel

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΗ:

Αυτή τη στιγμή, το βάρος της ιστορίας πέφτει στις πλάτες μας, η μνήμη των μαχητών, των πεσόντων και νικηφόρων συντρόφων σε έναν αγώνα που διεξάγεται από την αρχή της ανθρωπότητας με ποικίλους υλικούς και ποσοτικούς όρους. Πως να αντιμετωπίσεις το κτήνος που έχει μια ανευ ιστορικού προηγούμενου δύναμη· η ταξική κοινωνία είναι υλική αλλά είναι επίσης και μια ιδέα, μια ουσία, ένα φαινόμενο που είναι παρών στην ατομική και συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας. Το κράτος, η ιδιωτική περιουσία, οι ένοπλες δυνάμεις της και  μόνιμη, συνεχής συνέργεια μιας ανθρωπότητας υπόδουλης στις αποφάσεις μιας πανταχού παρούσας εξουσίας.

Βυθισμένοι στη ψυχρότητα της επετείου του θανάτου του συντρόφου Mauricio Morales, προχωράμε μπροστά, αποφασισμένοι και χαρούμενοι να ξεδιπλώσουμε την άμεση δράση μας, που μάλλον ορίζετε ως κάτι περιορισμένο με όρους υλικής ζημιάς,  δικαιώνοντας την ως μια εμπειρία άμεσης δράσης στο πλαίσιο αυτού του κοινωνικού πολέμου και θεωρώντας πως είναι καθήκον μας να τελειοποιούμε συνεχώς της τεχνικές επίθεση και ανατροπής. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η αβεβαιότητα της τύχης, η καταστολή και ο στόχος εξαφανίζονται και μετατρέπονται σε ελευθερία.

Σχετικά με την ατομική εξεγερσιακή βία, η οποί δέχεται κριτική από εκείνους που θέτουν διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες ή απλά δεν τους νοιάζει η επίθεση στην εξουσία, η θέση μας είναι ξεκάθαρη και η επαναστατική μας οπτική προέρχεται από μια θεμελιώδη σκέψη: οι μάζες κάνουν τις επαναστάσεις και τις κάνουν γιατί βρίσκονται σε μια κατάσταση εκμετάλλευσης, αποξένωσης και προοδευτικής εξαφάνισης των πτυχών της ζωής τους. Αν η επανάσταση είναι μια συλλογική πράξη, μια πράξη των μαζών, αυτό δε σημαίνει ότι ομάδες ατόμων με πολιτική συγγένεια (θεωρία/πράξη) μεταξύ τους, δε μπορούν να ασκήσουν ατομική βία εναντίον της εξουσίας. Όσο και αν τα ΜΜΕ, το κράτος και οι μηχανισμοί καταστολής του εκχυδαΐζουν  τις ενέργειές μας και χρησιμοποιούν αστικούς τρόπους για να τις ορίσουν (εγκληματικές πράξεις), η βία μας είναι πολιτική καθώς η πολιτική της και οι κοινωνικές της σχέσεις είναι θεμελιώδεις άξονες  της ανάπτυξης των συμφερόντων των ανθρώπων.

Τέλος, θυμόμαστε τη ζωή, τις πράξεις και τις σκέψεις του συντρόφου Mauricio Morales, που έπεσε κατά τη διάρκεια μιας άμεσης δράσης και όλους τους συντρόφους που βρίσκονται φυλακισμένοι και διώκονται από όλα τα κράτη του κόσμου. Χαιρετίζουμε το σύντροφο Diego Rios και τη χλεύη του προς την εξουσία.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Αναρχική Συμμορία της Οργής (B.A.C.)

Πηγή

Χιλή: Καταδρομική εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα της μονάδας OS9

Με αυτήν την προκήρυξη, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος των καραμπινιέρων της OS9 που έλαβε χώρα στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής 17 Μαίου, στη συμβολή της λεωφόρου Marcul και Grecia (μπροστά στην UTEM) από μια οργανωμένη ομάδα δεκατριών ανταρτών πόλης, οι οποίοι αφού σιγουρέψαμε πως είμαστε προστατευμένοι και αφού εξασφαλίσαμε επαρκή χώρο για την επίθεση στήνοντας ένα οδόφραγμα, εκτοξεύσαμε 40 βόμβες μολότοφ σε διάφορα μέρη των γύρω κτηρίων, τα οποία τυλίχτηκαν στις φλόγες για κάποιες στιγμές, και στη συνέχεια οπισθοχωρήσαμε προς άγνωστο μέρος, τερματίζοντας την επιχείρηση, η οποία είχε διάρκεια 45 δευτερόλεπτα.

Ακόμα και αν δεν καταφέραμε να κάψουμε τις εγκαταστάσεις καθώς το είδος των υλικών κατασκευής τους λειτούργησε εναντίον μας, καταφέραμε να προκαλέσουμε μια ευρεία και υστερική αστυνομική κινητοποίηση λίγα λεπτά μετά την επίθεση είτε με την εκτόξευση δακρυγόνων που κάλυψαν αρκετά από τα γύρω τετράγωνα (ενώ εμείς είχαμε ήδη οπισθοχωρήσει), είτε με με τη μανιώδη κινητοποίηση πυροσβεστικών και άλλων αστυνομικών οχημάτων, ακόμα και ελικοπτέρων.

Για αυτό το λόγο, παρ\’όλο που έχουμε σκεφτεί πως αυτή η δράση είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα, εκφράζουμε σε όλους τους επαναστάτες κάποια ερωτήματα που είναι απαραίτητα για την κατανόηση της ιστορικής και πρακτικής δυναμικής της ανατροπής.

1. Όταν υπάρχει οργάνωση, σχεδιασμός και προετοιμασία, όπως επίσης και τεχνογνωσία και συνωμοτική συμπεριφορά σε διαρκή ανάπτυξη, η ποικιλία στόχων γίνεται πιο ευρεία και ως τέτοια δείχνει την ακόμα πιο ευάλωτη θέση της εξουσίας και των θεσμών της μπροστά στην ανάπτυξη του αγώνα εναντίον τους καθώς η ιστορία δεν είναι μια κατάσταση στατική αλλά, μεταξύ άλλων, μια ανακυκλώσιμη συγκέντρωση εμπειριών που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν στον πόλεμο ενάντια στην τάξη.

2.  Για τον ίδιο λόγο, στον τρόπο με τον οποίον οι πράξεις μας αντανακλούν αυτήν την συνωμοτική \”εργασία\” και την συνεχή υπερπήδηση των ιστορικών εμποδίων που εμφανίζονται ή στον τρόπο με τον οποίον οι ανατρεπτικές μας επιθέσεις αυξάνουν την έντασή τους, φαίνεται πως γίνονται πιο συμπαγείς και πως πρέπει να ξεπεράσουν τη μετριότητα του απλού συμβολισμού: η ιστορία των ενεργειών μας τείνει προς την αποτελεσματικότητα.

3. Ο θεσμός της αστυνομίας, που δέχτηκε την επίθεση, δεν είναι μόνο η πιο εμφανής ιστορική ενσάρκωση ολόκληρου του κοινωνικού πλαισίου της Εξουσίας, η οποία μεταμφιεσμένη με διάφορους τρόπους, προστατεύει τα πάντα. Γι\’αυτό όσο πιο συμπαγείς είναι οι επιθέσεις στους θεσμούς διαφύλαξης της τάξης, τόσο πιο πολύ προδίδουμε το εξουσιαστικό, καπιταλιστικό κοινωνικό οικοδόμημα το οποίο συντηρεί, εξοπλισμένο με την ηθική, την ιδεολογία, όπλα, χρηματοδότηση και νόμους για την προστασία του: οι επιθέσεις στην αστυνομία δε μπορούν να είναι τίποτα άλλο από επιθέσεις εναντίον της πρώτης γραμμής κοινωνικής άμυνας κάθε εξουσίας.

4. Τέλος, επειδή υπάρχουν, από άποψη ειδικού ενδιαφέροντος για το τι κυριαρχεί και εκμεταλλεύεται τις ζωές μας, πολλές προσωπικότητες και θεσμοί εξουσίας, η πάλη εναντίον τους πρέπει να είναι εκτός από στρατηγική και συνειδητή κάτι καθημερινό και με τον ίδιο τρόπο είναι μια καθημερινή εμπειρία ενός νέου είδους σχέσεων σε πόλεμο με αυτήν την κοινωνία, εφόσον οι επαναστάτες  δεν ενδιαφέροντα για την μεταρρύθμιση των καθημερινών καπιταλιστικών σκουπιδιών ώστε να ζήσουν παθητικά και ήρεμα, αλλά προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος στο υπάρχον· δε θέλουμε να απελευθερώσουμε τους κρατούμενους αλλά να καταστρέψουμε τις φυλακές· δε θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς  αλλά να αποτελειώσουμε το Κεφάλαιο που μετατρέπει τις ζωές μας σε αξίες.

Χτες στο δρόμο, σήμερα στα τμήματα τους, αύριο παντού

Φωτιά σε κράτος, Κεφάλαιο και κάθε εξουσία!

Εμπρηστικός Πυρήνας για την Ανατροπή του Υπάρχοντος

Yποσημείωση στο πρωτότυπο:

Σε μια προσπάθεια ώστε να μη γίνει γνωστό το συμβάν (πράγμα που φανερώνει την ανικανότητα και τον εξευτελισμό τους) ο τύπος και οι καραμπινιέροι, υποβαθμίζοντας το γεγονός, το γνωστοποίησαν ως κάτι τυχαίο στα πλαίσια μιας φοιτητικής διαδήλωσης η οποία δεν υπήρξε ποτέ και κατά την οποία έπεσαν δύο μολότοφ στην περιοχή. Ένα αυθάδες ψέμα μπροστά στα πραγματικά γεγονότα και σε αυτούς τους οποίους, παρουσίασαν την επίθεση.

Πηγή

Ισπανία: Απελευθέρωση 29 κουνελιών από κτηνοτροφική μονάδα (Βαρκελώνη)

Τη νύχτα της 13ης Απριλίου 2013 ακτιβιστές του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων ανοίξαμε κλουβιά χωρητικότητας τριάντα περίπου κουνελιών, τα οποία επρόκειτο να δολοφονηθούν πολύ σύντομα.

Η αρχική πρόθεση ήταν να βγάλουμε πολύ περισσότερα, αλλά όταν φτάσαμε είδαμε ότι εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους και βάρους τους δεν μπορούσαμε να απελευθερώσουμε όσα σκεφτόμαστε, έτσι καταβάλαμε γερή προσπάθεια ώστε να μεταφέρουμε στα σακίδιά μας τους νέους και κατατρομαγμένους φίλους μας.

Όποιος μπόρεσε ν’ αντικρίσει τα τρομοκρατημένα μάτια ενός ζώου σε κλουβί και στη συνέχεια να αισθανθεί την καρδιά του να χτυπά δίπλα στη δική του τη στιγμή της απελευθέρωσής του, ξέρει ακριβώς το νόημα της Απελευθέρωσης των Ζώων.

Αφότου τα είδαμε έγκλειστα σε μικρά κλουβιά χωρίς χώμα, και αργότερα παρατηρήσαμε πώς πατούν και νιώθουν στην άγρια φύση, ξέρουμε ότι όσο έχουμε δύναμη δε θα σταματήσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για την Ολική Απελευθέρωση.

Δε θα ζητήσουμε μεγαλύτερα ή πιο άνετα κλουβιά. Δε θα ζητήσουμε να «βελτιώσουν» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα βασανίζουν στα πειράματα. Δε θα ζητήσουμε, όταν τα σκοτώνουν, να το κάνουν με πιο «ανθρώπινους» τρόπους… Τίποτα απ’ αυτά δε θα είναι ποτέ αρκετό.

Το ξέρουμε πλέον καλά ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να γίνουν ευνοϊκές οι κοινωνικές συνθήκες ή να συμπλεύσουν μαζί μας, και δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε από τους εκμεταλλευτές. Αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν, αλλά ούτε και εμείς! Θα είμαστε πάντοτε εκεί, και θα βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να τους κάνουμε το βίο αβίωτο.

Κείνη τη νύχτα 29 κουνέλια γνώρισαν για πρώτη φορά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στο ύπαιθρο, και αυτό μας έκανε να αισθανθούμε και εμείς ελεύθεροι/-ες. Αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εκατομμύρια ζώα κλεισμένα σε κλουβιά, και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα βγάλουμε όλα μεμιάς από ’κεί μέσα. Παρ’ όλα αυτά, ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ!

Ως ομάδα, θέλουμε επίσης να πούμε δυο πράγματα. Το ένα είναι ότι επιδιώκουμε τη συνολική απελευθέρωση. Και το άλλο είναι ότι αγωνιζόμαστε όσο μπορούμε για να το πετύχουμε, αλλά δεν πρόκειται εξαιτίας αυτού να νταλαβεριστούμε με φασιστικά καθάρματα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες! Δε θέλουμε να έχουμε σχέση με φασισταριά, κι ας χρησιμοποιούν ό,τι όνομα ή αρχικά τους καπνίσει· εμείς θα τους θεωρούμε πάντα εχθρούς μας. Σύμφωνα με τη δική μας θεώρηση, αποτελούν μέρος της συστηματικής κυριαρχίας που αρρωσταίνει αυτόν τον πλανήτη. Και επαναλαμβάνουμε, ποτέ δε θ’ αποδεχτούμε ή θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να συγχέονται με αυτά τα σκουπίδια.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Θέλουμε να στείλουμε ένα χαιρετισμό λευτεριάς στην κρατούμενη Noelia Cotelo, που τους τελευταίους μήνες υφίσταται σε ανησυχητικό βαθμό τα βασανιστήρια και τις κακοποιήσεις ενός συστήματος βασισμένου στην εκμετάλλευση, στην εξαπάτηση και στη δολοφονία…

Νοέλια, το βράδυ της 13ης Απρίλη ήσουνα στη σκέψη και στις καρδιές εκείνων που πραγματώσαμε αυτή την απελευθέρωση. Δεν έχει σημασία αν είσαι βέγκαν ή όχι, αν ασπάζεσαι τις πράξεις μας ή δε σε νοιάζουν καν. Όπως και να ’χει. Αυτή η νύχτα ήταν για σένα. ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ!

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων – Πυρήνας Κοντάμα

Πηγή (και βίντεο)

ΗΠΑ: Σαμποτάζ σε σιδηροδρομική γραμμή (Σέντραλ Όρεγκον)

Αργά τη νύχτα της πρωτομαγιάς σαμποτάραμε μια σιδηροδρομική γραμμή στο Σέντραλ Όρεγκον για να διακόψουμε τη ροή εμπορευμάτων. Το Κεφάλαιο εξαρτάται περισσότερο από ποτέ απ’ τη μητρόπολη, τη συνεχή ροή εμπορευμάτων, υπηρεσιών, κεφαλαίων, πληροφοριών, και κάθε διακοπή της ροής αυτής είναι μια μικρή νίκη.

Αναλάβαμε αυτή την ενέργεια σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλους εκείνους που βρίσκονται αντιμέτωποι με δικαστική έρευνα, φυλάκιση και καταστολή στη Βορειοδυτική περιοχή. Όσο γινόμαστε πιο επικίνδυνοι, τόσο ο κίνδυνος εναντίον μας μεγαλώνει, αλλά δε θα ζαρώσουμε από φόβο ενώπιον όσων θέλουνε να μας ελέγχουν. Πραγματώσαμε αυτή την ενέργεια γνωρίζοντας πολύ καλά την έκταση της πολιτικής καταστολής στο Πασίφικ Νόρθγουεστ επί του παρόντος. Όχι γιατί θέλουμε να δείξουμε την ανυπακοή ή την οργή μας απέναντι στο κράτος· δεν έχουμε να πούμε τίποτα σε δαύτους. Δράσαμε γιατί η αγάπη μας για τους συντρόφους μας ξεπερνά κατά πολύ το φόβο ενώπιον της καταστολής, και επειδή η αγάπη είναι πράξη, δεν είναι συναίσθημα.

Αυτή η δράση ήταν γρήγορη και εύκολη. Χρησιμοποιώντας σύρμα χαλκού με απογυμνωμένα τ’ άκρα, τυλίξαμε τα δυο άκρα του σύρματος γύρω απ’ τη σιδηροδρομική ράγα και θάψαμε το μεσαίο τμήμα. Αυτό στέλνει ένα ψευδές σήμα ότι υπάρχει ένα τρένο στις ράγες, καθυστερώντας οποιαδήποτε άλλη κίνηση μέχρι να παύσει το μπλοκάρισμα.

Αλληλεγγύη σε εκείνους που αντιστέκονται στο μεγάλο σώμα ενόρκων, σ’ εκείνους που απειλούνται με διώξεις, και σ’ όσους κι όσες κατάφεραν να επιφέρουν μερικές καταστροφές στους δρόμους του Σηάτλ σε πείσμα της μιντιακής και μαζικής αστυνομικής προληπτικής καταστολής.

Σημ.: Τρεις αρνητές του ομοσπονδιακού μεγάλου σώματος ενόρκων του Σηάτλ, που τους τελευταίους μήνες βρίσκονταν σε προφυλάκιση, έχουν απελευθερωθεί.

Πηγή

Αγγλία: Επίθεση στην εταιρεία φύλαξης \”Avon and Somerset Guarding\” (Μπρίστολ)

Καμιά ειρήνη με τους προστάτες της κοινωνίας του εμπορεύματος. Η ασφάλεια τους = ένα αστείο για ακόμα μια φορά.

Ο τελευταίος μας στόχος ήταν η εταιρεία \”Avon and Somerset Guarding\”, στην οδό Fishponds, όπου σπάσαμε τη μισή βιτρίνα και επιτεθήκαμε στην κάμερα παρακολούθησης, αφήνοντας πίσω μας ένα αναρχικό σύμβολο. Έχουμε ήδη αρκετούς ένστολους μπάσταρδους στις ζωές μας, ας στείλουμε το μηχανισμό του ελέγχου στα σκουπίδια. Κραυγές αλληλεγγύης στον αντιφασίστα της πράξης  Jock Palfreeman, που κρατείται στη Βουλγαρία – αγάπη για τους συντρόφους μας, μίσος για τους δεσμοφύλακες τους. Αυτά προς το παρών.

can\’tstopthechaos

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *