Δίκη Σ.Π.Φ.

Συνεδρία 45η

Η σημερινή συνεδρία περιλάμβανε μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση των δεμάτων. Ανάμεσά τους εμφανίστηκε μια υπάλληλος εταιρίας courier η οποία είχε προχωρήσει σε αναγνωρίσεις \”κατηγορουμένων\” ως αποστολέων των δεμάτων.

Τελικά η ίδια κατά την εξέτασή της στο δικαστήριο υπονόησε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κατάθεσής της όπως κι οι αναγνωρίσεις, αποτελούν έργο της Αντιτρομοκρατικής. Σε τοποθέτησή του σύντροφος της Συνωμοσίας τόνισε ότι η σ.π.φ. δεν ενδιαφέρρεται για τις ποινικές επιπτώσεις και την απόφαση του δικαστηρίου. Όμως έχει σημασία να αναδειχτούν οι μεθοδεύσεις της Αντιτρομοκρατικής ως παρακαταθήκη γνώσης και ως ανάχωμα προστασίας προς τους νέους συντρόφους. Ακόμα, συμπλήρωσε, μην ξεχνάμε πως σε αυτήν τη δίκη έχουν κατηγορηθεί άτομα τα οποία δεν έχουν ούτε θα μπορούσαν να έχουν καμία σχε΄ση με τη Συνωμοσία. Σε ερώτηση του εισαγγελέα για το αν η Σ.Π.Φ. ενδιαφέρεται για την αθώωση των υπόλοιπων κατηγορούμενων, ο σύντροφος ήταν σαφής. \”Η αθώωση των υπόλοιπων κατηγορουμένων, οι οποίοι πράγματι είναι αθώοι, είναι έργο των δικηγόρων τους. Εμείς δεν είμαστε δικηγόροι. Όμως θέλουμε -και θα το κάνουμε- να διαφυλάξουμε την ιστορία και την τιμή της οργάνωσης. Οι υπόλοιποι μάρτυρες ήταν courier οι οποίοι άθελά τους είχαν μεταφέρει τα παγιδευμένα δέματα-βόμβες.

Συνεδρία 44η

Αυτή η συνεδρία ξεκίνησε με ένταση καθώς τις προηγούμενες μέρες παρατάθηκε για ακόμη 6 μήνες η προφυλάκιση ενός συντρόφου της Σ.Π.Φ. κι ενός ακόμη κατηγορούμενου. Με αυτήν την απόφαση του συμβουλίου των δικαστών, ο σύντροφος της Συνωμοσίας θα συμπληρώσει 36 μήνες προφυλακισμένος ενώ το όριο της προφυλάκισης είναι οι 18 μήνες.

Στην ένταση που δημιουργήθηκε συμμετείχαν αρκετοί σύντροφοι της Σ.Π.Φ. οι οποίοι στράφηκαν εναντίον των δικαστών, λέγοντάς τους να εγκαταλείψουν το δημοκρατικό τους προσωπείο και τη ρητορική της ευγένειας, καθώς αποτελούν υπηρέτες του συστήματος και παντοτινούς εχθρούς τους. Είχε προηγθηθεί η δήλωση από πλευράς των δικαστών ότι δε γνώριζαν τίποτα και δεν μπορούν να σχολιάσουν τις αποφάσεις συναδέλφων τους. Απέναντι σε αυτό το ρεσιτάλ ανθρωπισμού και υποκρισίας, ένας σύντροφος της Σ.Π.Φ. πήρε το λόγο και είπε : \”εμείς δεν περιμένουμε τίποτε από εσάς παρά μόνο τις μακροχρόνιες καταδίκες που θα μας επιβάλετε. Όμως μην το \”παίζετε\” ευαίσθητοι γιατί δεν πείθετε κανέναν. Ανάμεσά μας υπάρχει πόλεμος και δεν πρόκειται ούτε για μια στιγμή να κάνουμε ανακωχή… Ενώ ο άλλος σύντροφος της Σ.Π.Φ. που η προφυλάκισή του παρατάθηκε άλλους 6 μήνες φτάνοντας στο 36μηνο, \”υπενθύμισε\” ότι πριν ένα χρόνο όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο ως απεργός πείνας, τότε πάλι ο ειδικός ανακριτής του \”ανανέωσε\” την προφυλάκιση για 12 μήνες μία μέρα πριν την αποφυλάκισή του. Η δίκη διεκόπη λόγω της έντασης και συνεχίστηκε με την κατάθεση μαρτύρων για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων δεμάτων από τη Σ.Π.Φ.

Κατέθεσαν υπάλληλοι ταχυμεταφορικών εταιριών (courier) και υπάλληλος από την πρεσβεία της Ελβετίας. Η τελευταία ανέφερε πως όταν ήρθε το πακέτο-βόμβα στην πρεσβεία αρχικά το θεώρησε \”ύποπτο\”, όμως τελικά το παρέλαβε ο πρόξενος της πρεσβείας ο οποίος και το άνοιξε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Τότε η ίδια που βρισκόταν σε απόσταση αντιλήφθηκε ότι η ατμόσφαιρα είχε γεμίσει με μυρωδιά από θειάφι και όπως της είπε ο πρόξενος, όταν άνοιξε το πακέτο δημιουργήθηκε ανάφλεξη και ξεπήδησε μέσα από το δέμα μια μεγάλη φλόγα. Σε τοποθετήσεις τους οι Σύντροφοι της Συνωμοσίας έκαναν αναφορά στους λόγους της επιλογής του στόχου της ελβετικής πρεσβείας, αναφερόμενοι στον φυλακισμένο σύντροφο Marco Camenish (ο οποίος βρίσκεται 20 χρόνια στις φυλακές) καθώς και στους τρεις αναρχικούς (Sylvia, Billy, Costa) που είχαν συλληφθεί τότε στην Ελβετία με την κατηγορία ότι ήθελαν να ανατινάξουν τα γραφεία της ΙΒΜ. Η δίκη διεκόπη για την τρίτη 30 Απρίλη.

Η στήλη ενημερώνεται από: Αλληλέγγυοι/ες στη ΣΠΦ

Μπορείτε να βρείτε τις παλαιότερες συνεδριάσεις στο αρχείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *