Δίκη Σ.Π.Φ.

Συνεδρία 47η

Ανάμεσα στους σημερινούς μάρτυρες κατηγορίας εμφανίστηκε ένα άτομο τα στοιχεία του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή συλληφθέντων για την Σ.Π.Φ.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι πριν καιρό τον είχαν σταματήσει δύο αστυνομικοί με πολιτικά και του έκαναν εξακρίβωση στοιχείων. Μετά τις συλλήψεις που έγιναν για τη Σ.Π.Φ. Ο ίδιος πιστεύει πως οι αστυνομικοί που τον σταμάτησαν ήταν μεταμφιεσμένοι \”κατηγορούμενοι\” για τη Σ.Π.Φ. Μάλιστα θέλησε να είναι ιδιαίτερα \”εξυπηρετικός\” προς τους δικαστές, καθώς κοίταζε με αστυνομικό βλέμμα τους κατηγορούμενους \”\”\”και\”\”\” τους συντρόφους της Σ.Π.Φ. για να κάνει αναγνώριση. Κάποια στιγμή ως γνήσιος ρουφιάνος ζήτησε από έναν κατηγορούμενο να σηκωθεί όρθιος για να δει το ύψος του. Φυσικά εισέπραξε την άρνησή του που συνοδεύτηκε από χλεύη και ειρωνεία. Σ\’ εκείνο το σημείο σύντροφος της Σ.Π.Φ.αποκάλεσε το μάρτυρα ρουφιάνο, και συμπλήρωσε πως παλιότερα, υποκείμενα σαν κι αυτόν το μάρτυρα φορούσαν κουκούλα κι έδειχναν με το δάχτυλο ως γνήσιοι καταδότες. Ο μάρτυρας σιώπησε και κατέβασε το κεφάλι.

Ακολούθησαν και δύο απ\’ τους μπάτσους που συμμετείχαν στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Παγκράτι για τη σύλληψη των δύο συντρόφων της Σ.Π.Φ. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως όπως ανέφεραν και οι ίδιοι όταν ενημερώθηκαν από τα κεντρικά της αστυνομίας για το Παγκράτι, η αστυνομική επιχείρηση και κινητοποίηση ήταν γιγάντια.

Συνεδρία 46η

Σε αυτήν τη συνεδρία προσήλθαν δύο μάρτυρες κατηγορίας που ΄ταν υπάλληλοι σε εταιρίες courier.

Η πρώτη μάρτυρας που κλήθηκε ανέφερε ότι δε γνωρίζει κανέναν απ\’ τους κατηγορούμενους, παρ\’ όλο που στην αρχική της κατάθεση είχε προχωρήσει σε αναγνωρίσεις. Η πρόεδρος του δικαστηρίου τη ρώτησε αν ο φόβος της είναι η αιτία που σήμερα δεν αναγνωρίζει κανέναν. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια των συμπληρωματικών κλητεύσεων των μαρτύρων κατηγορίας που έγιναν πριν τη δίκη για τις αναγνωρίσεις (ρουφιάνεμα), πολλοί μάρτυρες ανακάλεσαν τις αρχικές τους καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες αναγνώριζαν κάποιον από τους κατηγορούμενους. Τότε η εισαγγελέας εφετών είχε ζητήσει γραπτώς να κριθούν ως άκυρες οι ανακλήσεις των μαρτύρων που δεν αναγνώριζαν, καθώς όπως σημείωνε η ίδια \”οι μάρτυρες ανακαλούν τις αρχικές τους καταθέσεις καθώς βρίσκονται υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας από τους ίδιους τους κατηγορούμενους.\”

Μάλιστα όπως είχε συμπληρώσει η ίδια \”μια μάρτυρας η Ρεκλείτου \”είχε λάβει απειλητική επιστολή με σφαίρες από καλάσνικοφ πριν καταθέσει\”. (Πρόκειται για τη μάρτυρα που είχε ανοίξει το δέμα και κάλεσε την αστυνομία με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο συντρόφων της Σ.Π.Φ. Επίσης πριν λίγο καιρό η FAI -Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης, είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε εταιρεία courier που ανήκει στη συγκεκριμένη μάρτυρα, ανατινάζοντάς την). Ο δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε για τη διαδικασία ελέγχου των δεμάτων. Ανέφερε ότι εκείνες τις μέρες τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια που ήταν ο τομέας που εργάζεται ήταν δρακόντεια, λόγω των επιθέσεων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Η στήλη ενημερώνεται από: Αλληλέγγυοι/ες στη ΣΠΦ

Μπορείτε να βρείτε τα πρακτικά των προηγούμενων συνεδριάσεων και στο αρχείο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *