Δίκη Σ.Π.Φ.

Συνεδρία 48η

Σήμερα εμφανίστηκαν αρκετοί μάρτυρες κατηγορίας για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων απ\’ τη Σ.Π.Φ. Ανάμεσά τους κι ένας υπάλληλος courier που \”μετέφερε\” άθελά του το παγιδευμένο δέμα στην πρεσβεία της Γαλλίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι κουβαλούσε για ώρες το πακέτο-βόμβα, αφού η πρεσβεία της Γαλλίας δεν το δέχτηκε (λόγω των συνεχόμενων αποστολών παγιδευμένων δεμάτων εκείνες τις μέρες) και του το επέστρεψε. Τότε η πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε τον κίνδυνο που διέτρεχε ο συγκεκριμένος courier κουβαλώντας τόσες ώρες τη βόμβα. Σε εκείνο το σημείο παρενέβη σύντροφος της Σ.Π.Φ. κι έκανε μια σύντομη τοποθέτηση, λέγοντας ανάμεσα στα άλλα \”κάθε ένοπλη αναρχική ομάδα του αντάρτικου πόλης όπως η Σ.Π.Φ, δεν αποδέχεται όρους και έννοιες όπως \”παράπλευρες απώλειες\”. Αυτοί οι όροι χρησιμοποιούνται στους πολέμους της εξουσίας όταν βομβαρδίζουν ολόκληρες πόλεις και μετά μιλάνε για \”παράπλευρες απώλειες\”. Εμείς έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις εναντίον στόχων του συστήματος, με ιδιαίτερα καταστροφικά υλικά αποτελέσματα, ήμασταν και θα είμαστε πάντα ακριβείς. Στοχεύουμε συγκεκριμένα ενάντια στους θεσμούς και τους αξιωματούχους του συστήματος, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο να μην τραυματιστεί κάποιος που δεν αποτελεί για εμάς στόχο. Γι\’ αυτό στην συγκεκριμένη επιχείρηση επίθεσης με παγιδευμένα δέματα εναντίον πρεσβειών και διεθνών οργανισμών καταστολής, ήμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς γνωρίζαμε ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί θα μεταφέρονταν από υπαλλήλους courier.

Έτσι φροντίσαμε η κατασκευή και η συναρμολόγηση των μηχανισμών να είναι απολύτως ασφαλής και να ενεργοποιηθούν μόνο κατά το άνοιγμά τους, αποφεύγοντας την περίπτωση λάθους ή ατυχήματος, σε περίπτωση π.χ. τροχαίου του courier. Όμως για να μην υπάρχουν θολά σημεία, θέλω να τονίσω πως σε καμία περίπτωση αυτό δε λέγεται για να κερδηθεί κάποια εύνοια ή κάποια ελαφρυντικά απ\’ το δικαστήριο. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι αρνούμαστε να μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία. Εξ άλλου, όπως έχουμε ξαναπεί σε άλλο δικαστήριο για τη Σ.Π.Φ, η Συνωμοσία δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή ως αυταξία. Η ζωή αποκτάει αξία βάσει των επιλογών που κάνει το κάθε άτομο. Οι πρέσβεις που ήταν οι παραλήπτες των δεμάτων έχουν κάνει τις επιλογές τους. Είναι αξιωματούχοι της κρατικής εξουσίας και είμαστε εχθροί τους. Άρα το δικαστήριό σας ας θεωρήσει ότι η αποστολή των δεμάτων είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, εναντίον των διπλωματικών υπηρεσιών. Η τοποθέτηση που έγινε αφορά αποκλειστικά το μάρτυρα εργαζόμενο ο οποίος δήλωσε μάλιστα ότι δεν του αρέσει η δουλειά και αυτό είναι προς τιμήν του, γιατί κι εμείς είμαστε εναντίον της μισθωτής σκλαβιάς.\”

Η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις υπευθύνων ασφαλείας των εταιριών courier. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το δέμα το οποίο στάλθηκε στην Ιταλία στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (υπενθυμίζουμε πως το ιταλικό κράτος έχει ασκήσει δίωξη εναντίον των μελών της Σ.Π.Φ. γι\’ αυτήν την αποστολή!) . Μάλιστα αναφέρθηκε το γεγονός της αναγκαστικής προσγείωσης αεροπλάνου που βρισκόταν σε πτήση στο αεροδρόμιο της Μπολόνια  Η πρόεδρος και ο εισαγγελέας αναρωτήθηκαν πώς το συγκεκριμένο δέμα δεν έγινε αντιληπτό από τα μηχανήματα X-RAY που υπάρχουν στα αεροδρόμια. Η δίκη διεκόπη για την τετάρτη 15 Μαΐου.

Η στήλη ενημερώνεται από: Αλληλέγγυοι/ες στη ΣΠΦ

Μπορείτε να βρείτε τις προηγούμενες συνεδριάσεις στο αρχείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *