Δίκη ΣΠΦ

Συνεδρία 51η

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας, υπάλληλοι courier και υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Στη διάρκεια της κατάθεσής τους έγιναν πολλές ερωτήσεις από τον πρόεδρο του δικαστηρίου για τα μέτρα ασφαλείας στις εταιρίες ταχυμεταφοράς και στο αεροδρόμιο. Μάλιστα εκφράστηκε έντονα η απορία των δικαστών, πώς συνέβη ενώ υπάρχουν μηχανήματα X-RAY, να μην εντοπιστούν τα παγιδευμένα δέματα-βόμβες. Υπενθυμίζουμε πως ένα δέμα βρέθηκε μέσα σε ένα αεροπλάνο εν πτήσει κι έγινε αναγκαστική προσγείωση στην Μπολώνια, ενώ ένα άλλο δέμα-βόμβα, έφτασε στην καγκελαρία της Γερμανίας. Όπως έγινε αντιληπτό, η κατασκευή των συγκεκριμένων δεμάτων, ήταν με τέτοιο τρόπο ώστε να \”ξεγελαστούν\” τα μηχανήματα X-RAY, και τα πακέτα να ταξιδέψουν στον προορισμό-τόπο τους.

Συνεδρίαση 50ή

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του επικεφαλής της ομάδας σύλληψης της Αντιτρομοκρατικής. Σε τοποθέτησή του, σύντροφος της Σ.Π.Φ. Ξεκαθάρισε πως σε μια από τις υποθέσεις που δικάζονται σε αυτό το δικαστήριο ( αυτή των συλλήψεων για όπλα και εκρηκτικά στη Νέα Σμύρνη), έχει αποδωθεί τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλους συντρόφους της Σ.Π.Φ. ο ρόλος του διευθυντή – αρχηγού. Δηλαδή το κατηγορητήριο αναφέρει πως τρία μέλη των Πυρήνων ήταν οι αρχηγοί των συλληφθέντων στον Πειραιά και τη Νέα Σμύρνη και τους έδιναν εντολές. Σε εκέινο το σημείο ο σύντροφος της Σ.Π.Φ. είπε χαρακτηριστικά \”Εμείς είμαστε αναρχικοί αντάρτες πόλης της Συνωμοσίας. Είναι πορσβλητικό να μας χαρακτηρίζετε αρχηγούς γιατί όπως δε δεχόμαστε εντολές από κανέναν, έτσι έχουμε επιλέξει να μη δίνουμε εντολές σε κανέναν.\” Κάποια στιγμή οι σύντροφοι της Σ.Π.Φ. (όσοι παρευρίσκονταν στην αίθουσα, επιτέθηκαν φραστικά στον μπάτσο της αντιτρομοκρατικής. Τότε ο μπάτσος θέλοντας να υποδυθεί το ρόλο του θύματος, γύρισε προς τους συντρόφους της Συνωμοσίας και τους είπε \”Εμείς τουλάχιστον δεν σκοτώνουμε…\” για να εισπράξει άμεσα την απάντηση από τα μέλη των Πυρήνων : \”δεν πειράζει, εμείς σκοτώνουμε…\” Επικράτησε αμηχανία στο δικαστήριο ενώ συνεχίστηκαν οι προσβολές προς τον μπάτσο της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος ζητούσε προστασία από τους δικαστές.

Συνεδρίαση 49η

Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας που παρέλασαν ήταν ένα στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας σύλληψης κάποιων κατηγορούμενων στη Νέα Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του έγινε γνωστό πως στελέχη της αντιτρομοκρατικής πουλάνε προστασία, και δουλεύουν ως σωματοφύλακες σε επιχειρηματίες και τραγουδιστές με πρόσχημα την ασφάλειά τους σε πιθανές επιθέσεις της Σ.Π.Φ. εναντίον τους. Μάλιστα υπήρξαν πρόσφατα δημοσιεύματα στον αστικό τύπο που επιβεβαίωναν αυτήν την είδηση. Στη συνέχεια, κατά την εξέταση των μπάτσων της Αντιτρομοκρατικής, ο εισαγγελέας διατύπωσε την ερώτηση αν είναι συνατή η \”διείσδυση\” της αστυνομίας, σε αναρχικές αντάρτικες ένοπλες ομάδες. Τότε το λόγο πήρε σύντροφος της Σ.Π.Φ. και ανάμεσα στα άλλα ανέφερε πως αυτός είναι ένας διακαής πόθος της αντιτρομοκρατικής, που όμως είναι καταδικασμένος να πέφτει στο κενό. Ο λόγος είναι απλός. Μια αναρχική ένοπλη ομάδα δεν είναι μια απρόσωπη μιλιταριστική υποδομή, αλλά ένα ζωντανό αναρχικό πείραμα που δοκιμάζεται κάθε μέρα μέσα από τις προσωπικές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στους συντρόφους. Υπάρχει δηλαδή η φιλία, η συντροφικότητα, η τριβή, η σύνθεση, η αλληλεγγύη, που θωρακίζουν όχι μόνο τη Σ.Π.Φ.- F.A.I. Αλλά κάθε αναρχική ομάδα από προσπάθειες \”διείσδυσης\” μπάτσων στο εσωτερικό τους.

Η στήλη ανανεώνεται από: Αλληλέγγυοι/ες στη ΣΠΦ

Μπορείτε να βρείτε τα πρακτικά των συνεδριάσεων και στο αρχείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *