Ιούνιος

Η χρονολόγηση γίνεται σύμφωνα με την ημερομηνία που δημοσιεύεται η ανάληψη ή γίνεται γνωστή η δράση από τους ιστότοπους αντιπληροφόρησης από τους οποίους αλιεύονται τα κείμενα. Η λίστα καταγράφει τα κείμενα από τα νεότερα στα παλαιότερα.

Ινδονησία: Εμπρησμός αποθήκης υφαντουργίας (Τζακάρτα)

Μια συμβολή στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

Η κοινωνία σήμερα είναι η φυλακή. Ενώπιον του συστήματος των φυλακών κανείς δεν μπορεί να μένει ουδέτερος. Καθένας από μας εν πλήρη συνειδήσει έχει κάνει μια επιλογή, έχει επιλέξει με ποια πλευρά θα ταχθεί. Δεν υπάρχουνε ασύνειδες επιλογές. Γιατί μια επιλογή γίνεται από ένα άτομο, δεν είναι ουρανοκατέβατη. Συνεπώς, δε θα υπάρξουνε «άμαχοι» σ’ αυτόν τον ασύμμετρο πόλεμο. Υπάρχουν μονάχα δυο ανταγωνιστικές πλευρές: αυτοί που πολέμησαν για τη συνολική καταστροφή της κοινωνίας κι εκείνοι που πολέμησαν για να την προασπιστούν.

Οι αλλοτριωτικές μορφές συνιστούν τη διαμόρφωση της κοινωνίας. Αλλοτριωμένοι ο ένας απ’ τον άλλον σε πολλές μορφές φανταστικών συνόρων, τα οποία προστατεύονται με όπλα, νόμους, φυλακές, κώδικες ηθικής και την «πίστη» εκείνων που πίστεψαν πως τα σύνορα είναι πραγματικά. Και, για μας, όλοι όσοι πιστεύουνε στα σύνορα είναι ο εχθρός.

Στη δική μας οπτική, οι καλοί πολίτες και οι παραστρατιωτικοί, που εκπαιδεύτηκαν από το στρατό κι έχουν τις ίδιες στάσεις και συμπεριφορές με το στρατιωτικό σώμα, είναι εχθροί που αξίζουν τις επιθέσεις μας, τις ίδιες επιθέσεις που η FAI-FRI κατάφερε ενάντια στους θρησκευτικούς τους θεσμούς, στα σχολεία, στα εργοστάσια, στους στρατώνες, ενάντια σε τράπεζες και κάθε λογής υποστηρικτές του συστήματος ονόματι Κοινωνία.

Παρ’ όλα αυτά, είναι αλήθεια ότι για πολλούς ανθρώπους –ακόμα και γι’ αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως «αναρχικοί»– η φωτιά που κατέστρεψε κάθε κτήριο στο οποίο επιτεθήκαμε δε φαίνεται πως θα φέρει σύντομα την «επανάσταση». Αυτή είναι μια ανόητη πρόγνωση γιατί χώνει τις δράσεις μας στο δικό τους κλουβί της «επαναστατικότητας». Εδώ πέρα έχει ανακύψει ένα σφάλμα, μιας και κάποιοι έχουνε το χούι να ανάγουν γενικευτικά όλα τ’ ατομικά δρώμενα στην κοινωνική κλίμακα, δηλαδή σε κάτι που εμείς εχθρευόμαστε. Έχουνε χρησιμοποιήσει για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα τα πολυκαιρισμένα τους γυαλιά, έτσι η θέαση της παρουσίας νέων ομάδων αντάρτικου πόλης είναι κάτι όπου δεν εστιάζουν τα γυαλιά τους. Ακόμη, εύκολα θα βάλουνε τη στάμπα του «ευρωκεντρισμού» ή «λατινοαμερικανικοκεντρισμού», επειδή θαρρούν πως είναι τόσο πια σημαντικοί οι αριθμοί. Κι αυτό είναι κάτι που έχει κληρονομηθεί απ’ την κλασική αναρχική σκέψη μ’ ένα κράμα μαρξισμού, που είναι πραγματικά αηδιαστικό. Πρόκειται για –πολύ μαρξιστές– αναρχικούς που τελικά ξανακολλήσανε στην ίδια λογική με τους αριστερούς: τη Μάζα.

Δεν ενδιαφερόμαστε λοιπόν όλοι μας να συμμετάσχουμε στο κύμα μαζικής διαμαρτυρίας ενάντια στις αυξήσεις των τιμών στα καύσιμα. Αυτοί που βγήκανε στους δρόμους κρατώντας πανό και φωνάζοντας, γιατί κατανάλωναν το ίδιο γεγονός, εκτελούν επαναλαμβανόμενες και προβλέψιμες ενέργειες. Φώναζαν μέχρι να ξελαρυγγιαστούν, και προσδοκούν να ’ρθουν αλλαγές από το κοινοβούλιο ή τη γενναιοδωρία του κράτους. Κρύβονται πίσω απ’ την ορολογία της «ειρηνικής διαμαρτυρίας» για να κρύψουνε την αδυναμία τους να επιτεθούν στους καταπιεστές, επειδή είναι δειλοί· οι δειλοί που ζούνε μονάχα απ’ τα «επαναστατικά» δρώμενα για να σβήσουν μέσα τους τη δίψα του «επαναστάτη».

Απ’ την άλλη, βέβαια, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει μια μικρή φράξια ατόμων που παραμένουν σταθερά σε πόλεμο –όπως σε μάχες που βίωσαν τις μέρες του χθες– και δεν κρίνουν ένα κύμα μαζικής αφύπνισης που ξεπήδησε πρόσφατα στην Ινδονησία ως κάτι το «επαναστατικό». Είμαστε περήφανοι ν’ αποκαλούμε συντρόφους αυτούς που βλέπουν τα πράγματα με καθαρό μάτι.

Καθένας απ’ όσους διαβάζουν αυτή την προκήρυξη θα πρέπει να καταλάβει ότι έχουμε μια λογική κι ένα σκεπτικό που θα ήταν αδιανόητα σύμφωνα με τη λογική των πασιφιστών, κοινωνικών ακτιβιστών, των αριστερών και άλλων πολιτών –συμπεριλαμβανομένων των κοινωνιστών αναρχικών–, οι οποίοι και δεν αποτελούν κομμάτι της ομάδας μας. Εμάς όλο αυτό δε μας νοιάζει, ούτε κι αποτελεί ζήτημα κάποιας σημασίας επί της παρούσης. Κάθε άτομο μπορεί να έχει γνώμες και αιτιολογήσεις ανάλογα με τις πεποιθήσεις του. Κάθε μία ομάδα θα έχει μια διαφορετική ανάλυση για το στήσιμο θεμελίων με άλλες ομάδες. Κάθε πρόσωπο δικαιούται να επιλέξει το δικό του μονοπάτι για την εμπλοκή του, αναλαμβάνοντας την προσωπική του ευθύνη. Κάθε άτομο οφείλει να βρει τις τακτικές που του ταιριάζουν και να επιλέξει ανάμεσα σε αυτές.

Εν τέλει, η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο θα πρέπει αναγκαστικά να ιδωθεί ως ένα διεθνές εγχείρημα μεταξύ ατόμων, πυρήνων ή ομάδων που συμμερίζονται το ίδιο πάθος και την ίδια οργή. Η FAI-FRI δεν αποτελεί καμιά οργάνωση ή ένωση-ομπρέλα που συγκεντρώνει υπό τη σκέπη της μονάχα όσους αποκαλούνται «μηδενιστές-ατομικιστές» και «ριζοσπαστικοί αντι-πολιτισμικοί». Η FAI-FRI συνιστά ένα προσωρινό σημείο συνάντησης δράσεων αλληλεγγύης, μιας πράξης εκδίκησης κατά του εχθρού, ταυτόχρονων επιθέσεων, οι οποίες δεν προσβλέπουν στον ασπασμό «ενός καλύτερου μέλλοντος» αλλά στην κατάρρευση της υποκριτικής κοινωνίας: Σήμερα.

Μονάδα Οργής/Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση (ICR)
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FRI)

ΥΓ. Για να δείξουμε ότι το λέει η καρδούλα μας, κάψαμε ολοσχερώς μία τριώροφη αποθήκη υφαντουργίας επί της οδού Jl Pengukiran Raya 1, RT 03/03, στη γειτονιά Πεκότζαν της περιοχής Τάμπορα, στη δυτική Τζακάρτα. Επιλέξαμε να χτυπήσουμε την αποθήκη για να δείξουμε στους συνδικάλες ότι στόχος των εργατών είναι να πάψουν να είναι εργάτες, και όχι το οχτάωρο ή ο εκδημοκρατισμός στη φάμπρικα, μήτε η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι ή λοιπά ρεφορμιστικά αιτήματα.

Πηγή

Ελλάδα: Εμπρησμός οχήματος της ΔΕΗ (Αγρίνιο)

Χτες το βραδυ (29-6-2013) πυρποληθηκε αυτοκινητο της δεη στο κεντρο του αγρινιου.

δυναμη στα αιχμαλωτα αδερφια μας

λυσσα και συνειδηση

Πυρήνας Ατάκτων

Πηγή

Ισπανία: Επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας CatalunyaCaixa (Βαρκελώνη)

Το βράδυ της 26ης Ιούνη 2013 ρημάξαμε τις βιτρίνες ενός υποκαταστήματος της τράπεζας CatalunyaCaixa, επί της οδού Καντάμπρια, στη βαρκελωνέζικη γειτονιά του Σαντ Μαρτί.

Αυτήν τη νύχτα δε σπάσαμε μοναχά μερικές τζαμαρίες, αλλά σπάσαμε επίσης, έστω και για μερικά δεύτερα, την κοινωνική ειρήνη και τις εμπορευματοποιημένες και εξουσιαστικές κοινωνικές σχέσεις, ανακτώντας τον έλεγχο της ζωής μας και τσακίζοντας για μερικές στιγμές την παραίτηση και την απάθεια.

Την πέσαμε στην εν λόγω τράπεζα για τρεις συγκεκριμένους λόγους:
1. Επειδή αποτελεί έναν καπιταλιστικό οργανισμό.
2. Γιατί εν προκειμένω βρίσκεται πίσω από μια πληθώρα εξώσεων και εκκενώσεων καταλήψεων σε αυτή την πόλη, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της επαπειλούμενης εκκένωσης της Απαλλοτριωμένης Τράπεζας στην Γκράσια (καλά θα κάνετε εσείς της CatalunyaCaixa να άρετε την καταγγελία, μιας και τα κοτρόνια και η φωτιά είναι πιο ντούρα από τις γαμωβιτρίνες σας).
3. Γιατί έτσι μας έκανε κέφι.

Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτήν τη μικρή δράση σε όλους τους εξεγερμένους, αντεξουσιαστές και αναρχικούς που δέχονται αντίποινα σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου, από τις γειτονιές της Βαρκελώνης ή της Μαδρίτης, μέχρι αυτές της Αθήνας ή της Ιστάνμπουλ. Από την Τζακάρτα ή το Μινσκ, ως την Πόλη του Μεξικού ή το Σαντιάγο της Χιλής.

Καλούμε όλους τους σπάστες να συμμετάσχουν σε αυτόν τον κοινωνικό πόλεμο υπό το πρόταγμα της άρνησης κάθε εξουσίας και με ένα μοναδικό πρόγραμμα: επίθεση.

Υποσχόμαστε κι άλλα.

Πηγή

Ελλάδα: Εμπρηστικός μηχανισμός στο σπίτι του δημοσιογράφου Ιάσωνα Πιπίνη. (Αθήνα)

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του αναρχικου Κωστα Σακκα απεργου πεινας απο τις 4/6

Ο Κωστας Σακκας βρισκεται προφυλακισμενος στα μπουντρουμια της «δημοκρατιας» εδω και 2,5χρονια, κατηγορουμενος για συμμετοχη στην Συνομωσια Πυρηνων της Φωτιας , αρνουμενος την οποιαδηποτε σχεση του με την οργανωση.

Το κρατος παραβιαζοντας τους ιδιους του τους νομους , εχει προφυλακισει 3 φορες το συντροφο μας επιβαλλοντας του ετσι ενα ιδιοτυπο καθεστως ομηριας με στοχο την πολιτικη και ηθικη του εξοντωση.

Αυτη τη στιγμη ο Κ. Σακκας βρισκεται στο γενικο κρατικο νοσοκομειο Νικαιας διανυοντας την 25η μερα απεργιας πεινας διεκδικωντας την απελευθερωση του. Προ λιγων ημερων ,με την φασιστικη ομοφωνια του συμβουλιου εφετων , απορριφθηκε η ενσταση που ειχε υποβαλλει ο συντροφος μας επι της παρανομης επαναπροφυλακισης του.

Ειναι εμφανες οτι το κρατος στο προσωπο του αναρχικου αγωνιστη Κ.Σακκα βλεπει ακριβως αυτο που θελει να συντριψει . Βλεπει τον καθε ανθρωπο που σαμποταρει με οποιονδηποτε τροπο τη δομη του κρατους, βλεπει τον καθε εξεγερμενο διαδηλωτη , τον καθε κοινωνικο αγωνιστη, τον καθε ενοπλο επαναστατη. Βλεπει ολους εκεινους που αγωνιζονται καθημερινα με καθε μεσο για την ελευθερια, την αλληλεγγυη,την αξιοπρεπεια,την αναρχια. Βλεπει ολους εμας.

Κι εμεις με την σειρα μας λεμε: Μη διανοηθειτε να παιξετε αλλο με την ζωη του συντροφου μας. Η καθε μερα που περναει οσο κρισιμη θα ειναι για τον ιδιο αλλο τοσο θα ειναι για εσας.

Αναλαμβάνουμε την χθεσινοβραδινή επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην κατοικία του δημοσιογράφου Πιπίνη Ιάσωνα στην Δάφνη

Καλουμε καθε αγωνιστη, ατομικοτητα, συλλογικοτητα, ομαδα σε ολη την ελλαδα να κλιμακωσουμε τις δρασεις αλληλεγγυης στον Κ.Σακκα, να φτασουμε ολοι μαζι μεχρι την νικη, μεχρι την απελευθερωση του. Ο συντροφος μας χρειαζεται οσο κι εμεις εκεινον.

ΟΛΟΙ αυριο Σαββατο 29/06 στο Μοναστηρακι στις 11:30, στην πορεια αλληλεγγυης στον Κωστα Σακκα.

Δυναμη συντροφε ειμαστε διπλα σου

Πηγή

Ελλάδα: Επίθεση με μπογιές σε κρατικούς στόχους και σε ανταλλακτήριο χρυσού. (Ηγουμενίτσα)

30 μηνες προφυλακιστεος αδικα

24 μερες σε απεργια πεινας

ο συντροφος μας σακκας δινει τον αγωνα του για την αξιοπρεπεια του για την αναρχια για ολους μας θετοντας τη ζωη του την ιδια σε κινδυνο.

σε αλληλεγγυη στο συντροφο μας επιτεθηκαμε με μπογιες σε κρατικους στοχους

 στη δεη ηγουμενιτσας

σε αυτοκινητο της δημοτικης αστυνομιας

στο δημαρχειο ηγουμενιτσας

στην εφορια ηγουμενιτσας

σε αγοραζω χρυσο

στο ταχυδρομειο ηγουμενιτσας

 μπατσοι πολιτικοι δικαστες δεν εχετε κανενα λογο να κοιμαστε ησυχοι.

αν παθει κατι ο συντροφος μας τοτε εχετε δυο  παραπανω λογους να μην κοιμαστε ησυχοι.

 λευτερια σε οσους ειναι στα κελια.

Πηγή

Ινδονησία: Εμπρησμός του τρίτου ορόφου του ξενοδοχείου Sheraton (Τζακάρτα)

«Αλυσοδεμένα αδέρφια, σύντροφοι που υποφέρετε, η μάχη πλησιάζει. Σύντομα, μεθυσμένοι από εκδίκηση, θα ξεχυθούμε στην επίθεσή• κι ο εχθρός θα τραπεί σε φυγή, γιατί η Ομοσπονδία του Άλγους είναι τρομερή.» Bruno Filippi

Η ενέργεια μας (αν μπορεί να ονομαστεί) μπορεί να ονομαστεί ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ – ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ. Αυτή είναι η συλλογική μας απόφαση, να απαντήσουμε στο κάλεσμα των συντρόφων από την Ελλάδα. (1) (2)
Απόψε, (26 Ιούνη) κινηθήκαμε φέροντας τη φωτιά και κάψαμε τον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου Sheraton, στην οδό Sahari Mountain, στην Τζακάρτα. Η φωτιά μας είναι μια απάντηση στο κάλεσμα των συντρόφων του Σχεδίου Φοίνικας από την Ελλάδα και μια χειρονομία αλληλεγγύης στον Κ. Σακκά, αναρχικό που βρίσκεται σε απεργία πείνας για να κατακτήσει την ελευθερία του. Τοποθετήσαμε τον εκρηκτικό μηχανισμό με χρονοκαθυστέρηση, σε έναν από τους κάδους απορριμάτων, στο δωμάτιο του karaoke (που βρίσκεται στον τρίτο όροφο) και αφήσαμε τη φωτιά να μιλήσει για μας.
Στέλνουμε τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στους 4 αναρχικούς που συνελήφθησαν στην Κοζάνη -δε σας ξεχνάμε ποτέ-, στους Cospito και Gai, στους Carla, Ivan, Juan, Marcello και Freddy, στο Henry και όπως πάντα, σε όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς σε Ελλάδα και Ιταλία, καθώς και σ’ εκείνους των πυρήνων της FAI/IRF σε όλον τον κόσμο.
Ας κάνουμε το σχέδιο Φοίνικας ένα διεθνές σχέδιο εκδίκησης!
ΜΟΝΑΔΑ ΘΥΜΟΥ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ                                                                                                                                                          
FAI-IRF
Ευχαριστούμε το σύντροφο απο το Contra Info για την ακριβή μετάφραση της ρήσης του Bruno Filippi.

Ελλάδα: Εμπρηστική επίθεση στο δικαστήριο Φλώρινας

Επισκευτήκαμε τη Φλώρινα και επιτεθήκαμε με εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο απο γκαζάκια και εύφλεκτο μίγμα στο δηκαστήριο της πόλης τα ξημερώματα 25/6. Στο συγκεκριμένο μπουρδέλο είχαν οδηγηθεί οι αναρχικοί σύντροφοι Φοίβος Χαρίσης και Αργύρης Ντάλιος, μετά απο προσαγωγή τους στην ευρύτερη περιοχή, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας.

-Το χτύπημα μας ήταν μια μικρή απάντηση στο ξυλοδαρμό του συντρόφου Φ.Χαρίση στο Εφετείο Αθηνών την Πέμπτη 13/6 απο τα σκυλιά με τις στολές. Μια κίνηση επίθεσης και αλληλεγγύης που απλά πλαισιώνει την άμεση απάντηση των ίδιων των συντρόφων με την επιστροφή τους στη φυλακή, με ότι μέσα είχαν εύκαιρα επιτέθηκαν σʼ αυτούς τους υπανθρώπους δείχνοντας οτι δεν σκύβουν το κεφάλι σε κανένα καριόλη και τις οπέξεις του.

-Η επίθεση μας είναι επίσης μια κίνηση αλληλεγγύης και ενίσχυσης του αγώνα του αναρχικού Κώστα Σακκά, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας απο τις 4/6 απαιτώντας τη λήξη της εκδικιτικής (και νομικά πραξικοπιματικής) προφυλάκισής του -3η στη σειρά. Αυτή τη στιγμή ο σύντροφος βρίσκεται στο Γ.Κ.Νίκαιας με ιδιαίτερα επιβαρυμένη την υγεία του. Δεν έχουμε σκοπό να επικαλεστόυμε τις νομικές διατάξεις του εχθρού για να δικαιώσουμε τον αγώνα του, αλλά να καταδείξουμε το γεγονός οτι αυτοί που κυνηγάνε “εστίε ανομίας” είναι οι ίδιοι που κουρελιάζουν τους νόμους και τα συντάγματά τους για να εκδικηθούν όσους επέλεξαν επιθετική στάση απέναντί τους.

Το δικαστικό σύμπλεγμα, οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές και τιμωροί των “κακών” και ”παράνομων” της κοινωνίας, αυτοί που στοιβάζουν ανθρώπινες ψυχές στα κολαστήρια που ονομάζου Καταστήματα Κράτησης, αυτοί που εκδικούνται αγωνιστές κι επαναστάτες είναι ο βασικός μηχανισμός εγγύησης της Κοινωνικής Ειρήνης. Όσοι σκέφτονται, πράττουν και ζουν έξω απο το νομικό και ηθικό πλαίσιο της κοινωνίας-φυλακής τιμωρούνται με εγκλησμό και φυσική και συναισθηματική απομόνωση.μέσα στα τσιμεντένια κλουβιά της δημοκρατίας όμως, δεν έχει σβηστεί ολοκληρωτικά η ζωή, υπάρχουν κραυγές αντίδρασης στην νεκρική σιωπή και πεισματικοί αγώνες απο αγωνιστές (πολιτικοί/ποινικοί) που δεν παζαρεύουν την αξιοπρέπειά τους.

Η αστική δικαιοσύνη ήταν και θα είναι στόχος των αναρχικών και όσων επιλέγουν να επιτεθούν στο υπάρχον σύστημα υποδούλωσης. Εκμετάλευσης και αδικίας.

“Είναι οι ίδιοι μηχανισμοί και οι ίδιοι άνθρωποι πίσω απʼ αυτούς, που αποτελούν τους φυσικούς αυτουργούς της νομιμότητας των επιστρατεύσεων των απεργών, των χιλιάδων πλειστηριασμών και αστέγων, της κατάργησης των εργατικών διεκδικήσεων, των απολυμένων, της κατάργησης των κοινωνικών παροχών, των χιλιάδων που ζουν κάτω απο το όπιο της φτώχιας, των εκατοντάδων αυτόχειρων κάθε χρόνο που βάζουν τέλος στη ζωή τους επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αξιοπρεπώς, της νομιμότητας των στοιβαγμένων ανθρώπων σε στρατόπεδα χαρακτηρίζοντάς τους ως λαθραίους. Είναι οι φυσικοί αυτουργοί της νομιμότητας των βασανηστηρίων και των ξυλοδαρμών στα αστυνομικά τμήματα, των τυχαίων εκπυρσικροτήσεων, της φίμωσης των αντικαθεστωτικών μέσων πληροφόρησης…”

Κ.Σακκάς

Για μας είναι ξεκάθαρο πως το μόνο που εξυπηρετεί η αστική δικαιοσύνη είναι τα συμφαίροντα Κράτους και Κεφαλαίου. Ο αγώνας για την απελευθέρωση απο τα δεσμά της σύγχρονης κοινωνίας, ο αγώνας για την Αναρχία είναι ξεκάθαρο οτι θα περάσει πάνω απο τα κεφάλια των μπάτσων, των δικαστών και των εισαγγελέων, πάνω απο τα κεφάλια των διευθηντών των φυλακών, των ανθρωποφυλάκων και των φασιστών. Πάνω απο τα κεφάλια των εχσθρών της ελευθερίας.

Πίσω ρουφιάνοι – Εμπρός σύντροφοι

Η Αλληλεγγύη είναι κομμάτι και όπλο του ίδιου του αγώνα.

Αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη ως μια αμφίδρομη επαναστατική σχέση μεταξύ συντρόφων, χωρίς αυτο να σημαίνει ταύτιση ιδεών ή επιλογών. Δεν αναγνωρίζουμε τους αιχμάλωτους αναρχικούς ως θύματα και –φτύνοντας το δίπολο αθωώτητας-ενοχής– συνεχίζουμε τον αγώνα που διέκοψαν στο κοινωνικό πεδίο, συμμετέχοντας και ενισχύοντας παράλληλα τους νέους αγώνες τους εντός των τοιχών.

Σε αυτό το σημείο –χωρίς να αναλύσουμε ιδιαίτερα– θέλουμε να καταδείξουμε τη νέα τακτική του Κράτους, μέσω των δικαστικών του μηχανισμών, να “τσουβαλιάζει” αγωνιστές και υποθέσεις κάτω από ένα ενιαίο κατηγορητήριο-ομπρέλα με το όνομα ΣΠΦ. Με αυτό τον τρόπο πολύ απλά, απο τη μία παρακάμπτει τη συνέπεια της ε.ο ΣΠΦ (που τα μέλη της έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της δράσης της οργάνωσης) μετατρέποντάς την σε μέσω αναβάθμησης του κατηγορητηρίου και πολλαπλασιαστή ποινών.ενώ απʼ την άλλη “εγκλωβίζει” αναρχικούς που αιχμαλωτίστηκαν για την πολύμορφη επαναστατική δράση τους, βαφτίζοντας τους μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης απαξιώνοντας την αυτόνομη σκέψη και δράση του κάθε ατόμου ή ομάδας.

   Σʼ όποια γωνιά της γης κι αν κοιμούνται, οι εραστές της Αναρχίας βλέπουν το ίδιο πύρινο μοτίβο στα όνειρά τους. Άλλοι κοιμούνται με το ʽνα μάτι ανοιχτό κι αλλοι μένουν ξάγρυπνοι γιατί τα γαμημένα κάγκελα γαυγίζουν το βάρβαρο τραγούδι του εγκλησμού.

   Μα οι εραστές της Αναρχίας, σʼ όποια γωνιά της γης κι αν ξυπνάνε, παραμερίζουν τους φόβους τους κι οργανώνουν τις δικιές τους επιθέσεις. Γιατί έχουν έναν κόσμο ολόκληρο να καταστρέψουν –και να φτιάξουν ένα νέο. Και αγχώνονται οτι δεν θα προλάβουν. Μα έχουν τη Λύσσα για μούσα τους και τα όνειρά τους για πυξίδα, και πετάνε μέχρι το τέλος…

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

Πέρνουμε δύναμη απο τη δύναμη των αιχμάλωτων συντρόφων και τους απαντάμε με την φωτιά μας πως τίποτα δεν πήγε χαμένο

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

 

Αντάρτικο Αναρχικό Μέτωπο – Τμήμα Βόρειας Ελλάδας

Πυρίνας διάχυσης του αγώνα και της αλλυλεγγύης

ΥΓ.1 Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σʼ όλους τους πυρήνες άμεσης δράσης και του μαχητικού αντιφασισμού σε όλη την επαρχία. Απο την Ξάνθη και την Βέροια μέχρι το Αγρίνιο και παντού, να σπείρουμε το Χάος και την Αναρχία.

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 ΥΓ.2 Χαιρετίζουμε όλους τους συντρόφους που ενισχύουν τον αγώνα του Κ.Σακκά με τον τρόπο τους ήτε με το φως της μέρας ήτε με την κάλυψη της νύχτας.

Πηγή

Ισπανία: Βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας BBVA (Μαδρίτη)

Τα ξημερώματα της 10ης Απρίλη τοποθετήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο υποκατάστημα της τράπεζας BBVA επί της οδού Ούσαρες στη Μαδρίτη. Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά σε αυτούς τους ναούς του χρήματος, για να καταστρέψουμε ό,τι μας αποξενώνει και καταπιέζει.

Το μίσος μας είναι μεγαλύτερο από το δικό τους. Πρέπει να αγωνιστούμε για να ρίξουμε το σύστημα του Κεφαλαίου, και να παλέψουμε για να λευτερώσουμε τους πολιτικούς μας κρατουμένους και να τους γλιτώσουμε από τους βασανιστές.

Να περάσουμε στην άμεση δράση. Ούτε βήμα πίσω απέναντι στο κράτος.

Αυτόνομη Ομάδα Μαδρίτης. FAI/FRI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο)

Πηγή

Ελλάδα: Ένοπλη επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού (Αθήνα)

Κατεβάστε το PDF.

Πηγή

Ελλάδα: Εμπρηστική επίθεση στα τοπικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Κουκάκι (Αθήνα)

Πόσο λυπηρό πρέπει να είναι να πεθαίνει κανείς δίχως ελπίδα στην καρδιά του,

χωρίς μια πυρά στο μυαλλό του, χωρίς χίλια όνειρα στο νου του,

χωρίς ένα αστέρι από χρυσάφι να λάμπει στο βλέμμα του!

 

Η εξουσία κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει την κυριαρχία της καταρίπτοντας κάθε δημοκρατικό πρόσχημα. Κανένας ανασχηματισμός δε μπορεί να κρύψει το προσωπείο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που υποθηκεύει τις ζωές μας. Η φτώχια και η εξαθλίωση, οι βασανισμοί και οι εξευτελισμοί στα αστυνομικά τμήματα και τα σωφρονιστικά καταστήματα, η εκμετάλευση της εργασίας, οι εκδικητικές αποφάσεις των δικαστηρίων, οι επιστρατεύσεις των απεργιών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνθέτουν μεταξύ πολλών άλλων ένα μοντέλο κοινωνικής διαχείρισης που θέλει να στρατιωτικοποιήσει τη ζωή μας στο σύνολο της.

Οι εικόνες παραλάσονται αλλά τα απονευρωμένα βλέμματα μένουν ίδια.

Απέναντι στην αναξιοπρέπεια αυτής της καθημερινότητας, βρίσκονται όσοι οι εξουσίες καταδικνύουν ως ενόχους. Εμείς δεχόματε με ικανοποίηση την ενοχή μας. Με κάθε ευκαιρία θα σηκώνουμε το κεφάλι και θα ουρλιάζουμε.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΣΑΣ !

ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ !

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ !

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου οι αναρχικοί Δημήτρης Πολίτης, Αργύρης Ντάλιος, Φοίβος Χαρίσης και Κώστας Σακκάς πέρναγαν από το εφετείο για διαφορετικές υποθέσεις. Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής και της παρουσίας τους στον χώρο του εφετείου αντάλλαξαν προκλήσεις με τους μπάτσους της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών. Καθώς έβγαιναν από το εφετείο και εν μέσω συνθημάτων από συγκεντρωμένους αλληλέγγυους ένας από τους τέσσερεις συντρόφους δέχθηκε επίθεση από τα σκυλιά του κράτους. Τον πέταξαν στον διάδρομο του εφετείου, τον έσειραν δέκα μέτρα μέχρι την κλούβα με μπουνιές και κλωτσιές και τον έβαλαν μέσα με τις χειροπέδες. Όταν έφτασαν στον Κορρυδαλλό και ενώ οι προκλήσεις συνεχίζονταν οι σύντροφοι βρήκαν την ευκαιρία. Καρέκλες, συρτάρια, τασάκια, πυροσβεστήρες τους βοήθησαν να επιτεθούν στους μπάτους και να προκαλέσουν καταστροφές στο χώρο παραλαβής κρατουμένων των φυλακών.

Αργύρη, Φοίβο, Δημήτρη, Κώστα. Η επίθεση σας χαράχτικε στην καρδιά μας. Η στάση σας μας δίνει δύναμη.

Είμαστε δίπλα σε όσους στάθηκαν ένοχοι στην εποχή τους.

Το βράδυ του Σαββάτου τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος αποτελούμενο από μαύρη πυρίτιδα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Κουκάκι, μόλις πενήντα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αυτή είναι η δική μας έμπρακτη δήλωση αλληλεγγύης προς κάθε άνθρωπο που μάχεται.

Η συγκεκριμένη επίθεση είναι μια σηκωμένη γροθιά για τον Κώστα Σακκά που από τις 4 Ιουνίου πραγματοποιεί απεργία πείνας με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση του. Όσο παρατείνεται η προφυλάκηση του συντρόφου μας και αυξάνεται ο κίνδυνος για την υγεία του, τόσο θα πρέπει να εντείνονται και οι επιθέσεις από την πλευρά των αγωνιζόμενων.

 Εραστές της Ανομίας

Πηγή

Ελλάδα: Εμπρησμός ΑΤΜ (Αθήνα)

Ως μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης, το βράδυ του Σαββάτου 22/6 παραδώσαμε στις φλόγες 1 ΑΤΜ στην οδό Βατατζή στη Νεάπολη.

 ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Πηγή

Μεγάλη Βρετανία: Εμπρησμός και βανδαλισμός κτιρίου και οχημάτων της μονάδας αντιμετώπισης εγκλημάτων UKBA και αυτοκινήτων της εταιρίας Tascor

Κρυμμένο μέσα σε ένα ήσυχο εταιρικό πάρκο στο Portishead, λίγο έξω από το Μπρίστολ, βρίσκεται ένα γραφείο της Συνοριακής Υπηρεσίας της Αγγλίας, από όπου μια ομάδα αντιμετώπισης των μεταναστευτικών εγκλημάτων εργάζεται από κοινού με την αστυνομία, μια δουλειά που συμπεριλαμβάνει και επιδρομές στα νοτιοδυτικά. Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή (με τη μνήμη του θανάτου του αναρχικού Carlo Giuliani, που σκοτώθηκε στη μάχη με τους μπάτσους, στη σύνοδο των G8 πριν δώδεκα χρόνια, ακόμη ζωντανή στο μυαλό μας), το επισκεφθήκαμε για να βάλουμε φωτιά, η οποία έκανε ζημιές στο κτίριο και έκαψε έξι αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σταθμευμένα εκεί – τρία αυτοκίνητα, δύο βαν μεταφοράς ανθρώπων (τα οποία είναι γνωστό πως χρησιμοποιούνται για την αρπαγή οικογενειών μεταναστών σε επιδρομές τα χαράματα) και ένα μεγάλο βαν. Οι μισθοφόροι συνοριοφύλακες του καθεστώτος, προκαλούν την περιφρόνησή μας, όπως και κάθε άλλος μπάτσος και τώρα αυτό το μακρύ χέρι του κράτους ένιωσε πως είμαστε κοντά και πως δε σταματάμε.

Λίγες εβδομάδες πριν, το μεσημέρι της 2ας Ιουνίου, σε ένα υποκατάστημα της εταιρίας Tascor, στην εμπορική περιοχή Cribbs Causeway/Patchway, σπάστηκαν τα παρμπρίζ και προκλήθηκαν φθορές στις καμπίνες δύο μίνι-μπας της εταιρείας. Η Tascor (παλαιότερα γνωστή ως RSTM) δουλεύει για τη Συνοριακή Υπηρεσία και τη Συνοριακή Δύναμη ως “συνοδός” κρατουμένων από τη φυλακή εως το σημείο απέλασης, αξιοποιώντας και τη χωρίς συνέπειες βία, που της προσφέρει η θέση της, όπως στην πρόσφατη περίπτωση της αναγκαστικής απομάκρυνσης των Marius Betondi και Raul Ally και είναι επίσης η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία παροχής τέτοιων “υπηρεσιών” παγκοσμίως (έχοντας πάρει τα ηνία από την Group 4 Security στην Αγγλία από το 2011). Διατηρούν, επίσης, χώρους προσωρινής κράτησης σε όλην την Αγγλία καθώς και για τις συνοριακές δυνάμεις της Αγγλίας στο Calais και το Coquelles, στη Γαλλία.
Ο καπιταλισμός αντλεί μεγάλο κέρδος από τη δεξαμενή της φτηνής εργατικής δύναμης των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων και των “παράνομων”, οι οποίοι είναι ακόμα πιο ευάλωτοι στον εκβιασμό των αφεντικών. Το κράτος εγκληματοποιεί εκείνους που θεωρεί μη παραγωγικούς, αξιοποιώντας το δηλητηριώδη εθνικισμό για να διαχωρίσει ακόμα περισσότερο τους εκμεταλλευόμενους (όπως το πρόσφατο κύμα μίσους εναντίον οποιουδήποτε θεωρούνταν μουσουλμάνος) και για να κερδίσει τις εκλογές. Οι “τυχεροί” μετανάστες καταφέρνουν να καταλήξουν στις φτωχογειτονιές της αποξενωμένης δυτικής κοινωνίας, όπου ωθούνται στον ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους φτωχούς της μητρόπολης και οι “άτυχοι” ή οι μη παραγωγικοί καταλήγουν σε φυλακές απέλασης. Και στις δύο περιπτώσεις τους κυβερνάει ο φόβος και η ρατσιστικοποιημένη αστυνόμευση. Όμως, αυτό το ξεδιάλεγμα ανθρώπινων σωμάτων δε γίνεται πάντα όσο ομαλά έχει σχεδιαστεί: οι μαζικές απεργίες πείνας στα κέντρα κράτησης της Ολλανδίας και οι σοβαρές ταραχές στους δρόμους της Σουηδίας είναι πρόσφατα παραδείγματα άρνησης της υποταγής σε αυτόν τον υποβιβασμό.
Δε θέλουμε έναν κόσμο, όπου η τυραννία των γραφειοκρατών της μετανάστευσης μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου και που μοναδικά όντα κατηγοριοποιούνται και μαρκάρονται με σκοπό να ξεζουμιστεί το μέγιστο κέρδος και η υποταγή από όλους εμάς. Δε θέλουμε την ταπείνωση, στην οποία συνίσταται ο λεπτομερής έλεγχος κάθε κινήματος, με σκοπό τον κοινωνικό έλεγχο και το μάντρωμα, είτε πρόκειται για τα σύνορα, είτε για τα κτίρια στέγασης, είτε για το σχολείο, είτε για τη δουλειά.
Ο μύθος λέει, πως “είμαστε” τυχεροί που ζούμε εδώ, σε καθεστώς δημοκρατικού ολοκληρωτισμού, σε κάποια άνετα κελιά και με μια εξάρτηση από την τεχνολογία για να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα. Αλλά στην πραγματικότητα, είμαστε περικυκλωμένοι από την κατάθλιψη, τους διαχωρισμούς με βάση τον πλούτο, τη φυλή και το φύλο, στερημένοι από κάθε αυτάρκεια που βασίζεται στη γη και εξαρτημένοι από την ίδια τη μηχανή που μισούμε. Αυτή η μηχανή τροφοδοτείται μόνο από την άγρια εκμετάλλευση εδώ και από την ακόμα μεγαλύτερη στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, δημιουργώντας μια αηδιαστική θηλιά καθώς ο πολιτισμός καταναλώνει τα πάντα στο διάβα του. Θέλουμε να καταστρέψουμε το μύθο πως υπάρχει ένα καλό μέρος να ζει κανείς μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα δυστυχίας.
Ο αγώνας μας απέχει πολύ από την ειρηνική ενσωμάτωση των “παράνομων” σε αυτήν την απρόσωπη κοινωνία. Επίσης, δε θέλουμε να γίνουμε συνήγοροι ομογενοποιημένων ομάδων μεταναστών, ούτε να τους αγιοποιήσουμε όλους εξαιτίας της εκμετάλλευσης που υφίστανται. Αντί για την αφηρημένη ανθρωπιστική αλληλεγγύη, εμείς ψάχνουμε τη συγγένεια στην εξέγερση, που μπορεί να υπάρχει με μετανάστες, που ίσως θέλουν κάτι παραπάνω από ένα διαφορετικό καθεστώς, που σπάνε τα σύνορα, πληγώνουν δεσμοφύλακες και καταστρέφουν φυλακές, από τη Μεσόγειο ως την Αυστραλία· που μπορεί να βρεθεί στις καρδιές εκείνων που αυτοοργανώνονται, με ή χωρίς συνεργούς.
Τα σύνορα είναι απλά μια σημαντική έκφραση της παρούσας κυριαρχίας, σε έναν κόσμο διαχωρισμών, τόσο ψυχολογικών όσο και σωματικών και τειχών που διαχωρίζουν πληθυσμούς, τάξεις και συνειδήσεις. Η επίθεσή μας κουβαλάει το σπόρο για έναν άλλον κόσμο. Έναν κόσμο που το κάθε πλάσμα θα μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει, ελεύθερα. Η χωρίς σύνορα αλληλεγγύη μας, ξεσπάει σαν τις φωτιές μας για εκείνους που παλεύουν για μια αδούλωτη ζωή, για το Gabriel Pombo da Silva, τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ, το Marco Camenisch, το Henry Zegarrundo, τους αναρχικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Ιταλία και τη Δανία, τους αξιοπρεπείς εκληματίες, τους άνομους φυγάδες, τους εξεγερμένους μετανάστες και όλους εκείνους τους κοινωνικά αποκλεισμένους, που οπλίζουν την οργή τους και πολεμούν για την απελευθέρωση.
Θα θεωρούσαμε αυτήν τη δράση, το τελευταίο μας δώρο στη Συνοριακή Υπηρεσία της Αγγλίας, η οποία πρόκειται να αλλάξει όνομα και να αναδιοργανωθεί, αλλά από ότι φαίνεται πρόκειται πάλι για “την ίδια δουλειά”, “στα ίδια μέρη”, “με την ίδια αποστολή”. Γνωρίζουμε πως το καθεστώς εκμετάλλευσής τους θα συνεχίσει πιο προσαρμοσμένο στις συνθήκες και πιο ολοκληρωτικό, γι’αυτό θα συνεχίσει και ο δικός μας πόλεμος ενάντια σε κάθε κατηγοριοποίηση και έλεγχο που έχει σκοπό να παρεμποδίσει την ελεύθερη μετακίνηση και την άγρια ζωή πάνω στη Γη. Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται.
Πυρήνας Αλληλεγγύη Χωρίς Σύνορα (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία)

Πηγή

Ελλάδα: Επίθεση με μπογές σε ΑΤΜ (Αθήνα)

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 19/6 επιτεθήκαμε με μπογιές στίς προσόψεις έξι μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) στο κέντρο της Βέροιας ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό Κ. Σακκά απεργό πείνας απο 4/6.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ

Ζούμε για να χορέψουμε πάνω στα συντρίμια αυτού του σάπιου κόσμου.. (Α)

Πηγή

Κόλλα σε κλειδαριές καταστήματος της Sheepskin

Δράση για τους φυλακισμένους αναρχικούς

Κλειδαριές της εταιρείας Sheepskin of Oregon έκλεισαν με κόλλα, στην οδό NW Glisan Street. Αυτή η δράση χρειάστηκε μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Ήταν αθόρυβη, εύκολα επαναλήψιμη και προκάλεσε οικονομική ζημιά στους καπιταλιστές που κερδίζουν από την αθλιότητα και την εκμετάλλευση.

Αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται στις δικαστικές αρχές, αλληλεγγύη στον Eric, τη Marie και τους μακροχρόνια φυλακισμένους αναρχικούς.

Πηγή

Σαμποτάζ από ALF   σε φορτηγά σφαγείου κοτόπουλων

15 Ιουνίου 2013 – Welland, Ontario, Καναδάς – Ένας μοναχικός ακτιβιστής του ALF προέβη σε σαμποτάζ φορτηγών που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρονται σε σφαγείο, στο φως της ημέρας. Το σχέδιο ήταν να σκιστούν τα λάστιχα όλων των φορτηγών και να διαφύγει μέσα από τη δασώδη περιοχή πίσω από το σφαγείο, που ονομάζεται Cami International Poultry. Τα λάστιχα των φορτηγών βρίσκονται υπό υψηλή πίεση και μπορεί να εκραγούν αν σκιστούν, έτσι χρησιμοποιήθηκε πρώτα ένα κατσαβίδι ώστε να πιεστούν οι βαλβίδες στα λάστιχα και να μειωθεί η πίεση, πριν τρυπηθούν τα πλαϊνά των ελαστικών. Στη διάρκεια της αποσυμπίεσης ένας υπάλληλος μπήκε στο χώρο στάθμευσης. Ευτυχώς, το όχημα του ακτιβιστή ήταν παρκαρισμένο μακριά από το σφαγείο ενώ ο ίδιος κατάφερε να κρυφτεί κάτω από ένα φορτηγό. Η αποσυμπίεση του αέρα στα ελαστικά κάνει αρκετό θόρυβο κι έτσι ο ακτιβιστής χρειάστηκε να σταματήσει για να μη γίνει αντιληπτός από τον υπάλληλο. Τα λάστιχα που αποσυμπιέστηκαν τρυπήθηκαν με έναν παγοκόφτη και οι πινακίδες των υπόλοιπων φορτηγών βάφτηκαν με κόκκινη μπογιά ώστε να μην είναι δυνατή η οδήγησή τους. Επίσης γράφτηκε με σπρέι ‘Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων’ στα κλουβιά ενός από τα φορτηγά. Η μεταφορά με φορτηγά αφήνει τις κότες εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες, ενώ αφήνονται χωρίς τροφή ή νερό, ως μια τελευταία πράξη βασανισμού πριν τις μαχαιρώσουν στο λαιμό και τις βυθίσουν σε καυτό νερό. Αυτή η δράση ελπίζεται ότι θα πλήξει την παραγωγικότητα του σφαγείου και θα τους κοστίσει χρήματα επειδή θανατώνουν αθώα ζώα. – ALF.

Πηγή

Δράση ενάντια σε κατάστημα κυνηγετικών ειδών

Επιτεθήκαμε στην Archers Afield δύο φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ανήκουν στη βιομηχανία που πουλά προϊόντα τα οποία είναι κατασκευασμένα για να ακρωτηριάζουν και να σκοτώνουν άγριους μη-ανθρώπους, και παρέχουν εκπαιδευτικά μαθήματα ακριβούς σκόπευσης για αθλητικό και «ψυχαγωγικό» κυνήγι. Σκοπεύουμε να τους οδηγήσουμε σε χρεοκοπία.

Στην πρώτη μας επίσκεψη τρυπήθηκαν αρκετά λάστιχα σε δύο φορτηγά που χρησιμοποιούνται ως κινητά καταστήματα σκοποβολής, καταστρέψαμε τρία παράθυρα με κρέμα για χάραξη γυαλιού και γεμίσαμε τις κλειδαριές στις πόρτες τους με εποξική κόλλα.

Αυτή τη φορά γεμίσαμε τις κλειδαριές στα φορτηγά και στο κατάστημα με εποξική και χαράξαμε τις γυάλινες πόρτες και δύο παράθυρα.

Για τον Jerry Koch και όλους όσους δεν συνεργάζονται.

Ενάντια σε κάθε κυριαρχία και ιεραρχία

Πηγή

Γερμανία: Πυρπόληση ενός βαν της Deutsche Telekom και καταστροφή ενός οχήματος της Siemens (Βρέμη)

Τη νύχτα της 29ης προς 30 Μάη 2013 βάλαμε φωτιά στο πάρκινγκ της Telekom που βρίσκεται επί της οδού Μέρυ Σόμερβιλ (κοντά στο πανεπιστήμιο), ώστε να τυλίξουμε ένα εταιρικό της όχημα στις φλόγες.

Η Deutsche Telekom είναι μονάχα μία από τις πολλές απάνθρωπες φίρμες. Απέκτησε μεγάλα μερίδια του ελληνικού ΟΤΕ ήδη πριν από χρόνια, και κατόπιν έδιωξε 2.000 υπαλλήλους σε μία περίοδο όπου η Telekom έβγαζε τεράστια κέρδη. Ανέλαβε επίσης επάξια το ρόλο της αρχής ασφαλείας, αφού προηγηθήκανε αρκετές απόπειρες φίμωσης του Athens Indymedia εκ μέρους του ΟΤΕ. Τον Απρίλη του 2103 η σύνδεση του ίδιου εγχειρήματος με το διακομιστή του κόπηκε υπό απειλές και εκβιασμούς. Το Athens Indymedia αποτελεί σημαντική πλατφόρμα ενημέρωσης, ιδίως για τις κοινωνικές εξεγέρσεις.

Η Telekom κατέχει επίσης τη δική της θέση στην πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία. Η 100% θυγατρική της εταιρεία T-System διαδραματίζει καίριο ρόλο στην πολεμική μηχανή, κι εδώ και δεκαετίες είναι συναρμόδια στο βιομηχανικό κλάδο της αμυντικής τεχνολογίας. Έτσι, η T-System παρέχει τεχνική πληροφοριών και επικοινωνίας για τη χρήση όπλων, και συντηρεί τα τηλεφωνικά δίκτυα των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr), καθώς και τις στρατιωτικές δορυφορικές επικοινωνίες και τα καλώδια οπτικών ινών σε πολεμικά πλοία.

Την ίδια στιγμή στην περιοχή Βάλλε, στη γωνία της Μπραμπανστράσσε με την Οστερλινγκερστράσσε, χτυπήσαμε ένα όχημα που ανήκει στην εταιρεία Siemens και το αχρηστεύσαμε εντελώς με μπογιές.

Η Siemens είναι άλλος ένας παίκτης στη βιομηχανία εξοπλισμών. Για παράδειγμα, σύναψε σύμβαση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την IBM, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα Ηρακλής (HERKULES-Projekt). Μια πτυχή αυτού του έργου είναι η υποστήριξη του γερμανικού στρατού με τεχνολογία πληροφοριών εφαρμοσμένη στους τομείς της διοίκησης και υλικοτεχνικής υποδομής.

Επιχειρήσεις σαν την Deutsche Telekom ή τη Siemens απομυζούν κέρδος με τον πόλεμο, τη δυστυχία, τον εκβιασμό και την καταστολή. Αυτό ούτε θέλουμε ούτε και πρόκειται να το χωνέψουμε τόσο απλά.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/-ες προς όλες τις ενέργειες κατά της Telekom.

Χαιρετίζουμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες στην Αθήνα.

Τσακίστε τους εμπόρους των πολεμικών εξοπλισμών και τους κερδοσκόπους του πολέμου στη Βρέμη και παντού!

Ο πόλεμος αρχινά εδώ. Ας τον αποτελειώσουμε εδώ!

αυτόνομες ομάδες

Πηγή

Ανάληψη ευθύνης για την ανατίναξη του αυτοκινήτου σωφρονιστικού υπαλλήλου (Άργος)

      Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και την ανατίναξη του αυτοκινήτου του γνωστού ανθρωποφύλακα Αργύρη Γκέλμπουρα που υπηρετεί στις φυλακές Ναυπλίου. Η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος του \”Σχεδίου Φοίνικας\” που ξεκίνησε με την ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

      Η επιλογή να χτυπήσουμε το συγκεκριμένο ανθρωποφύλακα δεν έγινε τυχαία. Ο Αργύρης Γκέλμπουρας (γνωστός και με το ψευδώνυμο Rex) είναι εδώ και χρόνια ένα πιστό μαντρόσκυλο της εξουσίας. Είναι ένας απ\’ τους υπεύθυνους για τους δεκάδες ξυλοδαρμούς κρατουμένων στις φυλακές και παράλληλα διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις με τους μπάτσους της ασφάλειας Ναυπλίου. Συχνά χρησιμοποιεί κρατούμενους – τσιράκια του με σκοπό να φοβίσουν ή να χτυπήσουν άλλους φυλακισμένους που διεκδικούν τα αυτονόητα \”δικαιώματά\” τους ή απλά δεν ανήκουν στο δικό του κύκλωμα επιρροής μέσα στις φυλακές. Ο Αργύρης Γκέλμπουρας είναι ένας ψευτοτραμπούκος με στολή. Αν κάποιοι ανθρωποφύλακες επιμείνουν να έχουν παρόμοιες συμπεριφορές και να βγάζουν τα κόμπλεξ και τα απωθημένα τους πάνω στους κρατούμενους θα τους επισκεφθούμε με χειρότερες διαθέσεις. Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο. Οι εχθροί της ελευθερίας έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση…

      Παράλληλα με αυτό το χτύπημα, θέλαμε να σπάσουμε το πέπλο σιωπής που καλύπτει τους βασανισμούς και τις άθλιες συνθήκες ζωής των κρατουμένων στις φυλακές Ναυπλίου (και όχι μόνο). Οι φυλακές Ναυπλίου είναι ένας τσιμεντένιος τάφος που έχουν \”θαφτεί\” περίπου 600 κρατούμενοι (την ίδια στιγμή που οι \”προδιαγραφές\” του κτιρίου είναι για 300). Στα κελιά που είναι χωρητικότητας 2 – 3 ατόμων μένουν 6 – 7 κρατούμενοι που οι μισοί από αυτούς κοιμούνται στο πάτωμα.

      Πριν από λίγους μήνες στις 04/03 ένας νεαρός κρατούμενος στο Ναύπλιο αφέθηκε να πεθάνει εξαιτίας της δολοφονικής αδιαφορίας κάποιων σωφρονιστικών υπαλλήλων. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος έπασχε από φυματίωση και διαμαρτυρόταν επί μέρες ότι πονάει και δεν αισθάνεται καλά. Η απάντηση της υπηρεσίας και του γιατρού της φυλακής ήταν η ίδια που αντηχεί κοροιδευτικά σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας. \”Πάρε ντεπόν (αν έχει η υπηρεσία) και κάνε υπομονή\”. Το \”ντεπόν\” στις φυλακές θεραπεύει τα πάντα… Μέχρι και τη φυματίωση. Την ίδια μέρα ο 26χρονος κρατούμενος πέθανε από ανακοπή καρδιάς όταν μεταφέρθηκε καθυστερημένα στο νοσοκομείο. Την Τρίτη 05/03 οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α\’ και Γ\’ εξεγέρθηκαν για το θάνατο του νεαρού και δεν μπήκαν στα κελιά τους. Η απάντηση των υπευθύνων του υπουργείου Δικαιοσύνης και της φυλακής Ναυπλίου ήταν τόσο απλή όσο και τα \”ντεπόν\” μόνο που τώρα ονομαζόταν \”ΜΑΤ\”. Έτσι δύο διμοιρίες απ\’ τα κοπρόσκυλα των ΜΑΤ εισέβαλαν  στη φυλακή και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους. Η τάξη και η ασφάλεια θριάμβευσε στις φυλακές Ναυπλίου. Στη συνέχεια και για διάστημα περίπου 1,5 μήνα οι ανθρωποφύλακες του καγκελόφραχτου τσιμεντένιου μπουρδέλου του Ναυπλίου ξυλοκοπούσαν επανειλλημένα κρατούμενους για να πάρουν εκδίκηση για την εξέγερση και να ξαναθυμήσουν σε αυτούς που το αμφισβήτησαν έστω και για λίγο, ποιός είναι το αφεντικό. Η κοινωνία μπορεί να συνεχίσει ήσυχη τον αιώνιο ύπνο τη. Άλλωστε όλη η ασχήμια της βρίσκεται καλά κρυμμένη μέσα στις φυλακές της δημοκρατίας, εκεί που η εκδίκηση ονομάζεται δικαιοσύνη και η τιμωρία σωφρονισμός.

      Στις φυλακές οι περισσότεροι κρατούμενοι γίνονται πειραματόζωα στις σαδιστικές ορέξεις του κάθε αρχιφύλακα ή του κάθε υπαλλήλου. Δεν είναι μόνο ο υπερπληθυσμός, η άθλια διατροφή, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, αλλά και οι καθημερινές τιμωρίες της υπηρεσίας που γυρίζουν σαν τσεκούρι πάνω απ\’ το κεφάλι των κρατουμένων. Γιατί ο κρατούμενος μέσα στη φυλακή δεν έχει να ξεπληρώσει μόνο την ποινή που του επέβαλαν τα σκιάχτρα της δικαιοσύνης, αλλά συχνά βγάζει διπλή φυλακή εξαιτίας των πειθαρχικών που του επιβάλλουν οι αυτόκλητοι μικροί τύραννοι που φοράνε στολή ή γραβάτα και ονομάζονται δεσμοφύλακες, αρχιφύλακες, διευθυντές και εισαγγελείς φυλακών.

      Πειθαρχικά, απομονώσεις, ξυλοδαρμοί, εξευτελιστικές έρευνες, αιφνιδιαστικές μεταγωγές – απαγωγές αποτελούν κομμάτι της αιχμάλωτης καθημερινότητας των κρατουμένων. Όμως η εξουσία των μικρών τυράννων δε σταματάει μόνο εκεί. Δηλητηριάζει ακόμα και τις πιο μικρές καθημερινές στιγμές των αιχμαλώτων. Σε κάθε φυλακή ανάλογα με το σαδισμό του κάθε αρχιφύλακα ή διευθυντή οι απαγορεύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Η κάθε απαγόρευση συνοδεύεται πάντα με την ίδια απάντηση: \”Αδύνατον για λόγους ασφαλείας\”. Ανεμιστήρες για το καλοκαίρι, σόμπες για το χειμώνα, μαγειρικά μάτια και σκεύη, βάρη για τη γυμναστική, στρώματα για ύπνο… \”Αδύνατον για λόγους ασφαλείας\”.

      Οι αρνήσεις και ο παραλογισμός συνεχίζονται ακόμα και για τις αγορές των κρατουμένων από το μπακάλη. Σε άλλες φυλακές επιτρέπεται να παραγγείλεις κάποια τρόφιμα ενώ σε κάποιες άλλες τα ίδια τρόφιμα απαγορεύονται. Βέβαια δεν είναι λίγες φορές που ο παραλογισμός συναντάει το δέλεαρ των οικονομικών συμφερόντων. Οι οικονομικές συμφωνίες και οι προμήθειες κάτω από το τραπέζι ανάμεσα στους προμηθευτές και τους διευθυντές ή τους αρχιφύλακες είναι γνωστές στον κόσμο των φυλακών. Όλα είναι γνωστά και στα ανάκτορα του υπουργείου Δικαιοσύνης του ευαίσθητου αριστερού κλόουν Α. Ρουπακιώτη. \’Αλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο υφιστάμενός του γ. γραμματέας Κανελλόπουλος τσέπωσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ απ\’ τον Β. Μηλιώνη και την υπόλοιπη κλίκα της ENERGIA που έφαγαν 560 εκατομμύρια ευρώ απ\’ την κοινωνία των εθελόδουλων, λάδωσαν εισαγγελείς και δικαστικούς κύκλους ώστε να αποφυλακιστούν, την ίδια στιγμή που χιλιάδες φτωχοδιάβολοι στοιβάζονται στις φυλακές. Κανείς φυσικά δε μιλάει και όλοι σκύβουν για άλλη μια φορά το κεφάλι. Όμως κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας. Για αυτό και εμείς διαλέγουμε το δρόμο του μοναχικού λύκου. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για ειρηνικές αλλαγές και δίκαιες ύσεις απ\’ την εξουσία. Ακόμα κι αν η δημοκρατία κατασκεύαζε μια \”χρυσή\” φυλακή με ίσα δικαιώματα για τους κρατούμενους, με ζεστό νερό, με καθαρά στρώματα και μεγαλύτερα προαύλια, θα παρέμενε για πάντα φυλακή, ένας τόπος αιχμαλωσίας. Δεν ψάχνουμε λοιπόν για καλύτερες λύσεις, αλλά για όλου εκείνους τους τρόπους που μπορούμε να γκρεμίσουμε τις φυλακές, με δυναμίτη, με ΤΝΤ, με όπλα, με μπουλντόζες…

      Παράλληλα οι περισσότεροι κρατούμενοι πρέπει να γκρεμίσουν τη φυλακή που έχουν μέσα στο κεφάλι τους. Την ηθική της φυλακής, τη νοοτροπία της έγκλειστης ύαινας που κατασπαράσσει τον αδύνατο, τους ψευτοεθνικισμούς κάθε είδους, την ταπεινωτική εξάρτηση απ\’ τα ναρκωτικά, την εξουσία των αρχηγών και τη δουλικότητα των υποτελών… Μόνο έτσι θα καταρρεύσουν τα τείχη και θα λυγίσουν τα σίδερα.

      Απ\’ την άλλη πλευρά των τειχών, εμείς οι \”ελεύθεροι πολιορκημένοι\” διαλέγουμε για τον εαυτό μας την επιλογή των όπλων και του δυναμίτη ενάντια στους δεσμοφύλακες της ζωής μας, στα αφεντικά και στους διευθυντές τους, στους παπάδες και στους πιστούς τους, στους μπάτσους και στους χρυσαυγίτες τους, στους δημοσιογράφους και στους τηλεθεατές τους, στους πολιτικούς και στους ψηφοφόρους τους.

      Το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης δεν είναι ένα μέσο του αγώνα, είναι η ίδια μας η ύπαρξη. Όλα τα υπόλοιπα που δεν προωθούν τη διαρκή αναρχική εξέγερση είναι ιδεολογικοποιημένες δειλίες.

      Η FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) σε συνεργασία με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς επιδιώκει να δημιουργήσει ένα διάχυτο δίκτυο πυρήνων άμεσης δράσης στον ελλαδικό χώρο που θα χτυπάει εκεί που δεν περιμένει ο εχθρός. Μικροί αυτόνομοι ευέλικτοι ένοπλοι πυρήνες παρακολουθούν, συλλέγουν πληροφορίες, άλλοτε συνεργάζονται άλλοτε όχι και διαλέγουν τη στιγμή της αιφνιδιαστικής επίθεσης. Μόνο μέσα στην επίθεση υπάρχει ζωή. Είμαστε αναρχικοί της πράξης, χαοτικοί, μηδενιστές, εγωιστές, άθεοι, είμαστε οι φορείς των μαύρων σημαιών του αναρχομηδενισμού. Για τη διάχυση της FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) και του IRF (Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο).

Τώρα και πάντα

Εξέγερση, Επίθεση, Εκδίκηση

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΔΥΝΑΜΗ στους αμετανόητους παράνομους και στους αντάρτες της Σ.Π.Φ.

 Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης

Πηγή

Εμπρηστικό μπαράζ (Αθήνα)

Ο αναρχικος Κ.Σακκας βρισκεται σε απεργια πεινας απο τις 4/6 διεκδικωντας την αμεση απελευθερωση του, αφου μεσω δικαστηκου πραξικοπηματος βρισκεται προφυλακισμενος πανω απο 30 μηνες,ενω ηδη εχει εκτισει τις 2 υποδικιες των προφυλακισεων του.
Στεκομαστε διπλα στο συντροφο μας,περνωντας στην επιθεση οπως αρμοζει στην συνθηκη αυτη.
Ετσι το 4ημερο 15 με 18 Ιουνη πυρπολησαμε τα εξης:

-την Τ.Ο της Ν.Δ στο Κερατσινι
-2 ATM στο Π.φαληρο
-1 ΑΤΜ στην Ανω Κυψελη
-προσωπικη μηχανη μπατσου στου Ζωγραφου
-προσωπικο οχημα μπατσου στην Ανω Γλυφαδα
-προσωπικη μηχανη μπατσου στα Ανω Πετραλωνα

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Κ.ΣΑΚΚΑ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…….

Πηγή

Εμπρησμός τεσσάρων ATM (Αθήνα)

Εδώ και 30 μήνες ο αναρχικός Κώστας Σακκάς παραμένει προφυλακισμένος,
ο σύντροφος από τις 4/6 βρίσκεται σε απεργία πεινάς παλεύοντας για το αυτονόητο, την άμεση αποφυλάκιση του.Ως μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης, το βράδυ της πέμπτης 13/6 παραδώσαμε στις φλόγες 4 ΑΤΜ στην πλατεία Κάνιγγος.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

Πηγή

Μεξικό: Επιθέσεις κόντρα στην επιστήμη και στην αστυνομία  (Τολούκα)

Δύο δράσεις.
Μπόμπα στην επιστήμη και φόκο στην μπατσαρία… Δεν πρόκειται όμως να αρκεστούμε μονάχα στο σαμποτάζ με το μπαρούτι και τη βενζίνα. Γι’ αυτό, μην ξαφνιαστείτε αν χτυπήσουμε με τερρορισμό τούς επιστήμονες, τους μπάτσους και τους βολεμένους. Δεν ειδωλοποιούμε καμιά ένοπλη ενέργεια, αλλά ως πυρήνας πολέμου οικειοποιούμαστε ατομικά ο καθένας μας και δικαιώνουμε με την πλέον εγωιστική πολιτική συγγένεια τη δράση διαφορετικών ομάδων σε αυτά τα μέρη, που κορυφώνουν τις ενέργειές τους και τις φέρνουν στ’ άκρα, γκρεμίζοντας φόβους, παραδείγματα, ιδεολογίες, και κώδικες ηθικής ή αξιών.

Εξτρεμισμός; Τρομοκρατία;
Να φάμε μερικούς μπάτσους…
Όπως το έκανε ο Εξεγερτικός Πυρήνας Μαριάνο Σάντσεθ Ανιόν (CI-MSA), φράξια της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας Μεξικού (FAI-M).
Να φάμε μερικούς επιστήμονες…
Όπως το έκαναν οι Ατομικότητες που Τείνουν προς την Αγριότητα (ITS).

Στην αποφασιστικότητα κάθε ατομικότητας που επιχειρεί άμεσα ενάντια στην ανθρωπότητα και στον πολιτισμό της βλέπουμε τη δύναμη που ξαναζωντανεύει τα άγριά μας ένστικτα, μαθαίνουμε απ’ αυτές τις συντεχνίες κι ακονίζουμε τις ιδέες μας για μελλοντικές δράσεις.

Στο μεταξύ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση ενός ακόμη εκρηκτικού μηχανισμού που πυροδοτήθηκε στις εγκαταστάσεις του Μεξικανικού Συμβουλίου Επιστήμης και Τεχνολογίας (COMECYT) στις 10 Ιούνη 2013, στην πόλη Τολούκα του Μεξικού. Την πέσαμε για άλλη μία φορά σε αυτό το όργανο του κράτους, που συνδέεται άμεσα με τους μηχανισμούς του τεχνο-συστήματος, και το χτυπήσαμε με σφοδρότητα γιατί γνωρίζουμε ότι εκτελεί λειτουργίες ζωτικής σημασίας για την ανθρωποκεντρική πρόοδο. Γιατί γνωρίζουμε την εμπλοκή του στην επέκταση της αστικής κηλίδας, σε συνέργεια με τη βιομηχανία εξόρυξης που ισοπεδώνει τα βουνά της περιοχής του Άλτο Λέρμα. Γιατί γνωρίζουμε τη συνεργασία του με τους επιστήμονες του Διεθνούς Κέντρου Βελτίωσης Καλαμποκιού και Σιταριού (CIMMYT), με τους οποίους επιδίδονται στις διάφορες ανωμαλίες τους στα πεδία πειραμάτων της περιοχής αυτής. Γιατί γνωρίζουμε ότι φέρει άμεση ευθύνη για κάθε τεχνικοποίηση αυτής της (μη)ζωής. Επιτεθήκαμε στις εγκαταστάσεις του σε υπεράσπιση της Άγριας Φύσης.

Όποιος πέφτει στη μάχη εξεγειρόμενος ενάντια σε όλους και όλα, κυριαρχεί ακόμα και πεσών. (…) Μα ο πιο γνήσιος ακολουθητής του πεσόντα είναι αυτός που, ενόσω πέφτει στη μάχη, ξέρει να εξεγείρεται ακόμα και ενάντια στην «εξέγερση» των ήδη πεσόντων ηρώων.
—Ρέντσο Νοβατόρε

Αναλαμβάνουμε επίσης την ευθύνη για τον εμπρησμό (μέσω ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού, ακριβώς όπως μας «συνέστησαν» κάποια συντρόφια από τη Νότια Αμερική) που αποτέφρωσε τη μηχανή και την καμπίνα ενός βαν ιδιοκτησίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στις 23 Μάη 2013, πάλι στην πόλη της Τολούκα. Αποφασίσαμε να επιτεθούμε εκείνες τις μέρες σε τούτο το σύμβολο εξουσίας, όπως αποφασίσαμε να αναλάβουμε και την ευθύνη αυτής της ενέργειας για τον ίδιο λόγο: Μαουρίσιο Μοράλες.

Όπως ακριβώς δεν ειδωλοποιούμε τις ένοπλες δράσεις, παρομοίως δε θέλουμε να φετιχοποιήσουμε ούτε να μετατρέψουμε κανέναν και τίποτα σε μάρτυρα. Είναι μονάχα που δεν μπορεί κανείς να μείνει ασυγκίνητος διαβάζοντας τα παραμύθια και τα ποιήματα αυτού του μαχητή… Ακούγοντας το πολεμικό τραγούδι του πάνκη Μαουρί. Ο Μαουρίσιο Μοράλες δεν είναι μονάχα ένα όνομα, όπως δεν είναι μονάχα ένα όνομα ο Αμπέλε Ριτσιέρι Φερράρι [δηλ. ο Ρέντσο Νοβατόρε]. Κάθε αδάμαστος που προκάλεσε άγριους εμπρησμούς, οπλισμένος τόσο όμορφα με βούληση και φαντασία, τροφοδοτεί και συντηρεί την καθημερινή σύγκρουση και τη διαρκή εικονοκλαστική εξέγερση.

Αυτή η φωτιά, που φούντωσε τέσσερα χρόνια και κάτι μετά απ’ το χορό του Μαουρί με το θάνατο, είναι μονάχα μια εμπρηστική χειρονομία αντάρτικης μνήμης για όσους επέλεξαν να κάνουν πράξεις τα λόγια και τις σκέψεις τους.

Αντιπολιτισμική Φράξια
Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία
(FA/FLT/FAI)

Πηγή

Ισπανία: Επίθεση σε υποκαταστήματα της τράπεζας CatalunyaCaixa (Βαρκελώνη)

Αν αυτοί χαμπαριάζουνε μόνο από κέρδη, ας τους μιλήσουμε για απώλειες.

Την προηγούμενη Τετάρτη, 5 Ιούνη, τέσσερα υποκαταστήματα της τράπεζας CatalunyaCaixa δέχτηκαν επίθεση με σφυριά. Σε αυτά που βρίσκονται στις οδούς Προβιντένσια και Πι ι Μαργκάλ σπάστηκαν τα ΑΤΜ, ενώ σε αυτά που βρίσκονται επί των οδών Εσκοριάλ και Σαρδένυα κατεβάσαμε τις τζαμαρίες.

Πόσα φράγκα είστε ακόμα διατεθειμένοι να χάσετε προτού αποσύρετε τηνκαταγγελία εναντίον της Απαλλοτριωμένης Τράπεζας; Συνεχίστε να μαζεύετε, γιατί εμείς δεν πρόκειται να κουραστούμε.

Πηγή

ΗΠΑ: Σαμποτάζ σε αστυνομικό τμήμα της Ολύμπια για την 11 Ιούνη

Είναι εύκολο και διασκεδαστικό πράγμα η επίθεση! Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Ιούνη 2013 φρακάραμε με κόλλα τις κλειδωνιές κι ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο πάνω σε δύο πόρτες του αστυνομικού υποσταθμού στις δυτικές γειτονιές της Ολύμπια. Πραγματικά δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Με γάντια, μάσκες και δυο σωληνάρια κόλλας στιγμής, ήμασταν σε θέση ν’ αχρηστεύσουμε παντελώς τις κλειδαριές. Μια μικρή ποσότητα κόλλας που τρυπώνει μες στην κλειδαρότρυπα φτάνει αλάργα, κι είναι γρήγορη κι αθόρυβη. Σας περισσεύει καμιά ωρίτσα μες στη σκοτεινιά της νύχτας; Ε τότε, μπορείτε να το κάνετε κι εσείς αυτό, κι αρκετά εύκολα μάλιστα.

Η 11η Ιούνη είναι η διεθνής μέρα αλληλεγγύης στον Έρικ ΜακΝτέιβιντ, στη Μαρί Μέισον και σε άλλους φυλακισμένους αναρχικούς με μακροχρόνιες ποινές. Ο Έρικ ΜακΝτέιβιντ έχει ήδη εκτίσει 7 χρόνια από μια 20ετή ποινή για το έγκλημα σκέψης της «συνωμοσίας», αφότου παγιδεύτηκε από μία πληρωμένη πληροφοριοδότρια της κυβέρνησης που ’ναι γνωστή μονάχα ως «Άννα». Η Μαρί Μέισον έχει καθίσει μέσα 5 χρόνια, έχοντας λάβει 22ετή ποινή επειδή συμμετείχε σε δράσεις που προκάλεσαν φθορές σε γραφείο που συνδέεται με έρευνες για γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, καθώς και καταστροφή μιας παρτίδας μηχανημάτων υλοτομίας.

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί τρόποι για να στηρίξει κανείς φυλακισμένα συντρόφια. Εμείς απόψε επιλέξαμε να επιτεθούμε σ’ ένα σύμβολο του κρατικού ελέγχου προκειμένου να στείλουμε ένα μικρό χαιρετισμό αλληλεγγύης και συνενοχής στη Μαρί και στον Έρικ. Η αστυνομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ίδιου συστήματος που άρπαξε τη Μαρί και τον Έρικ μακριά απ’ τ’ αγαπημένα τους πρόσωπα και τους κρατάει σ’ ένα κλουβί. Η αστυνομία είναι τα σκυλιά που φυλάνε τον καπιταλισμό, ο οποίος εξαρτάται απ’ την αδιάκοπη επέκταση και την καταστροφή καθετί άγριου. Η αστυνομία μπορεί να κλειδώνει σε κλουβιά όσους κι όσες εξεγείρονται ενάντια στην άρχουσα τάξη ή απλά ονειρεύονται μια ζωή που ν’ αξίζει να βιωθεί, αλλά δεν μπορεί ποτέ να κλειδαμπαρώσει την οργή μας.

Ναι ρε, να τα κάνουμε όλα λίμπα!

αγάπη,
κάμποσα ανάρχια

Πηγή

ΗΠΑ: Σαμποτάζ σε φορτηγά εταιρίας θαλασσινών τροφίμων (Πόρτλαντ)

Σαμποτάραμε αρκετά φορτηγά της εταιρίας Ocean Beauty Seafood στη διεύθυνση 2450 NW 28th Avenue, στο Πόρτλαντ. Ανώνυμοι ακτιβιστές χρησιμοποίησαν μαχαίρια για να τρυπήσουν τα λάστιχα και έχυσαν αρκετές ούγιες vegan ζάχαρης στα ντεπόζιτα. Αυτά τα φορτηγά μεταφέρουν καθημερινά πτώματα, ελεύθερων κάποτε, πλασμάτων. Δεν υπάρχει τίποτα βιώσιμο ή που να τη δικαιολογεί, στην εκμετάλλευση της υδρόβιας ζωής. Κάποιοι ίσως να κριτικάρουν αυτή τη δράση ως λαθεμένη στρατηγική σχετικά με το μεγαλύτερο στόχο ενός ζωντανού πλανήτη. Αλλά η άμεση δράση είναι μια αναγκαιότητα και πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Η κακοποίηση των ζώων και η οικοκτονία δεν είναι ευπρόσδεκτες στη βορειοδυτική ακτή του Ειρηνικού.

Με αγάπη και οργή,

Κάποιοι ανώνυμοι σαμποτέρ

Πηγή

Γερμανία: Επίθεση σε εργαστήριο πειραμάτων (Βερολίνο)

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, 22 Μαΐου πετάχτηκαν κόκκινες μπογιές στο Ινστιτούτο Robert Koch, στο Βερολίνο. Αυτές οι εγκαταστάσεις έχουν εργαστήριο πειραμάτων και είναι κομμάτι της γερμανικής κυβέρνησης. Πετάξαμε πέντε βόμβες μπογιάς λίγο πάνω από την κύρια είσοδο και γράψαμε \”κάτω τα χέρια από τα ζώα\” στο πεζοδρόμιο.

Πολλές ευχαριστίες στις ομάδες υποστηρικτών του ALF, η δουλειά σας μας δίνει κουράγιο και ασφάλεια!

ALF

Πηγή

Γαλλία: Απελευθέρωση τεσσάρων περιστεριών και καταστροφή κλουβιών και κυνηγετικού πύργου

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που σου επιτεθήκαμε και δε θα είναι η τελευταία. Ξέρουμε ποιος είσαι και αν είσαι αυτός που στήνει τις παγίδες, ελπίζουμε να το διαβάσεις αυτό. Δε θα σταματήσουμε να καταστρέφουμε τα κλουβιά σου όσο αυτά υπάρχουν. Για όλους του ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων που δε γνωρίζουν για αυτά τα κλουβιά για κοράκια και περιστέρια, η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιούν λίγα πουλιά μαζί με φαγητό και νερό για δόλωμα. Αυτά τα κλουβιά υποτίθεται πως πρέπει να κατεβαίνουν κάθε μέρα και να αδειάζονται με διάφορους τρόπους… Αυτά τα κλουβιά πρέπει να καταστραφούν και μπορούν να βρεθούν σε πολλές αγροτικές περιοχές, εκτός οπτικού πεδίου, συχνά στα γύρω δάση ή σε καλά κρυφά σημεία.

Μέχρι να αδειάσουν όλα τα κλουβιά.

ALF

Πηγή

ΗΠΑ: Βανδαλισμός εταιρίας κρεάτων (Όρεγκον)

Την  άνοιξη του 2013, μπήκαμε παράνομα στην ιδιοκτησία της εταιρίας Pat\’s Quality Wholesale Meats στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Πολλά λάστιχα σκίστηκαν και καταστράφηκαν, αρκετά ντεπόζιτα γέμισαν με καυστικές ουσίες και κλειδαριές γεμίστηκαν με υγρό ατσάλι.

Πρόκειται για μια εταιρία που κερδίζει από την υποδούλωση, το βασανισμό και τη δολοφονία αισθανόμενων όντων. Δεν προσπαθούν καν να κρυφτούν πίσω από την αηδιαστική πράσινη καπιταλιστική πρόφαση της \”τοπικής επιχείρησης\” και του \”βιώσιμου\”. Η βιομηχανία κρέατος είναι μια οικολογική καταστροφή για την οποία δισεκατομμύρια ζώα υποφέρουν και πεθαίνουν.

Τα δάκρυα μας δεν είναι αρκετά. Αναλάβετε δράση.

Πηγή

Ελλάδα: Ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού. (Αθήνα)

 Η ανάληψη σε PDF

Πηγή

Ισπανία: Επίθεση σε 5 τράπεζες σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 5 κρατούμενους του Sabadell (Βαρκελώνη)

Είμαστε ενεργοί ως ομάδα εδώ και περίπου ένα έτος, χρόνος στη διάρκεια του οποίου έχουμε παρατηρήσει μια μικρή αύξηση στο είδος εκείνων των ενεργειών με τις οποίες ταυτιζόμαστε. Έχουμε πράξει και εμείς παρόμοια και έχουμε αποφασίσει να δημοσιοποιούμε τις ενέργειές μας μέσω αυτού του indymedia, για να ενθαρρύνουμε την επανάληψή τους.

Εκτός από εμάς, υπήρξε πρόσφατα μια προσπάθεια να μπουν αυτές οι ενέργειες στο πλαίσιο μιας \”καμπάνιας\” ή μιας παρεμφερούς συλλογής δράσεων. Μετά από αυτό, η απάντηση από τους περισσότερους αναρχικούς και μηδενιστικούς κύκλους της Καταλανίας ήταν η σιωπή (ή τουλάχιστον τίποτα δεν κυκλοφόρησε στο internet).

Εμείς κρατάμε τη στρατηγική και πολιτική μας γραμμή σταθερή: θεωρούμε τις ενέργειες της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας και τις άλλες ανώνυμες δράσεις σαν μικρά σινιάλα. Με την ευκαιρία στέλνουμε μια αλληλέγγυα αγκαλιά σε όλες εκείνες τις ατομικότητες που αποφάσισαν να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη, σχετικά με την άμεση, υλική δράση.

Σε άλλες προκηρύξεις μας, έχουμε κάνει καλέσματα ενοποίηση της στρατηγικής του σαμποτάζ  ή/και του αντάρτικου πόλης των ζωών και των λέξεων που ταυτοποιούνται με την αντικρατική, αντικαπιταλιστική, αντιεξουσιαστική και αντικυριαρχική σκέψη, το οποίο είναι κάτι που κάποιοι από εμάς ονομάζουν αναρχισμό και κάποιοι άλλοι αναρχικό μηδενισμό.

Σήμερα καλούμε σε συνοχή στη δράση σχετικά με τους 5 κρατούμενους του στεκιού Sabadell.

Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κάποια άμεση πληροφόρηση γι\’αυτούς·  μόνο λόγια οικείων και συγγενών τους. Αλλά φαίνεται πως ήδη αρκετοί έσπευσαν να τοποθετηθούν σχετικά με τους συλληφθέντες. Η έλλειψη αλληλεγγύης ή αντίδρασης από τη Βαρκελώνη είναι ανησυχητική.

Ο νους όλων είναι αλλού, ενώ εκείνοι βρίσκονται υπό καθεστώς απομόνωσης (FIES). Διαβάζοντας τα ΜΜΕ και τα έγγραφα των δικαστικών αρχών, βλέπουμε την ανάλυση να πηγαίνει στο αν ήταν έμποροι ναρκωτικών ή όχι, στο αν ρουφιάνεψαν ή όχι. Φαίνεται πως, μπαίνοντας στο ισπανικό ποινικό και σωφρονιστικό σύστημα η ιστορία του κρατούμενου ή του διωκόμενου αμφισβητείται σε πολιτική, ηθική, συναισθηματική και αισθητική βάση.

Εν τω μεταξύ, το κράτος φυλακίζει 5 άτομα, τα οποία όπως φαίνεται αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί. Αυτό δεν έχει να κάνει με την τυφλή υποστήριξη   κανενός (εκ τω αναρχικών). Αλλά ε το γεγονός ότι έχουν συλληφθεί για κάτι που μας επηρεάζει όλους. Φαίνεται πως, μερικές φορές η συνοχή εξαφανίζεται στη αναρχική εκκλησία ειδικά όταν η πραγματικότητα σπάει τα πλαίσια μέσα στα οποία είμαστε, σε αυτήν την περίπτωση η απάντηση του κράτους στον αναρχισμό.

Το κράτος όχι μόνο θα παρακολουθεί πως ζούμε, αυτό είναι σχεδόν άσχετο, αλλά θα προσπαθήσει να μας κυνηγήσει, χτυπώντας μας εκεί που δεν το περιμένουμε προσπαθώντας να δημιουργήσει παράνοια και οποτεδήποτε κάποιοι σύντροφοι είναι πιο εμφανείς, ελπίζοντας να μας παραλύσει.

Τελευταία, είναι όλο και πιο συνηθισμένο να δείχνουν τα ΜΜΕ τους αναρχικούς με το δάχτυλο, συνδέοντας τους με τρομοκρατικές ομάδες και άτομα που στοχεύουν να προκαλέσουν \”ταραχές\”  εντός των ειρηνικών κινημάτων διαμαρτυρίας όπως Πλατφόρμα των ατόμων που πλήττονται από τη Mortgages, τους \”Αγανακτισμένους\” της 15Μ κλπ. Η εξουσία βολιδοσκοπεί, φτιάχνει το πλαίσιο δράσης της και τον κάνει δημόσια δείχνοντας \”καλούς\” και \”κακούς\” διαδηλωτές. Αυτή δεν είναι μια καινούρια στρατηγική αλλά πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να απαντούμε συμβαδίζοντας με τις δηλώσεις μας. Το να αγνοούμε την κατάσταση δεν είναι απάντηση, ούτε η σιωπή.

Η απάντηση μας στις συλλήψεις είναι η αρχή, ο αγώνας μας είναι μια πράξη αλληλεγγύης· η συνέχιση των ενεργειών μας είναι μια πράξη αλληλεγγύης.

Αλληλεγγύη στους 5 φυλακισμένους!

Αντιμετωπίζοντας την επίθεση του κράτους σε ένα στέκι και στο αναρχικό κίνημα, καταστρέψαμε πέντε τράπεζες περιφερειακά του L\’Hospitalet.

Υγεία, αναρχία και επαναστατικός μηδενισμός!

Lobos Negros/Μαύροι Λύκοι

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Η.Π.Α: Βανδαλισμός καταστήματος που πουλάει γούνα αλεπούς (Πόρτλαντ, Όρεγκον)

Στις κλειδαριές του καταστήματος Metro Body Piercing στην λεωφόρο Hawthorne στο Πόρτλαντ, τοποθετήθηκε κόλλα τέσσερις φορές μέσα σε τρεις εβδομάδες. Χωρίς αμφιβολία, αυτό τους κόστισε εκατοντάδες δολάρια σε επισκευές.

Metro είναι δική σου επιλογή.  Αν συνεχίσεις να πουλάς ουρές αλεπούς, να περιμένεις περισσότερα και εντονότερα σαμποτάζ. Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια ανεχόμενοι την εκμετάλλευση της άγριας ζωής.

Οι αλεπούδες στα εκτροφεία, τρελαίνονται από τις εκεί συνθήκες.  Βρίσκονται φυλακισμένες μέσα στην ίδια τους τη βρώμα.  Πηγαίνουν νευρικά πέρα-δώθε και ονειρεύονται την ελευθερία που απλά δε μπορούν να έχουν. Είμαστε οι φωνή τους.

Για εκείνους που δε μπορούν να μιλήσουν, Για την απελευθέρωση, Για την άγρια φύση,

Αντισπισιστές από το Όρεγκον

Μετάφραση Parabellum, Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *