Ιούλιος

Η χρονολόγηση γίνεται σύμφωνα με την ημερομηνία που δημοσιεύεται η ανάληψη ή γίνεται γνωστή η δράση από τους ιστότοπους αντιπληροφόρησης από τους οποίους αλιεύονται τα κείμενα. Η λίστα καταγράφει τα κείμενα από τα νεότερα στα παλαιότερα.

Πολωνία: Βανδαλισμός δύο τραπεζών (Λούμπλιν)

Τα παπούτσια μας έχουν λιώσει από τους βαρετούς ειρηνικούς περιπάτους, στους οποίους έχουμε συμμετάσχει. Όχι μόνο έχουμε προσέξει τις τρύπες στις σόλες των παπουτσιών μας, αλλά έχουμε συνειδητοποιήσει πως βρισκόμαστε κολλημένοι σε ένα σημείο και πως η εσωτερική μας αγριότητα νανουρίζεται, μετατρεπόμενη σε ευγένεια. Οι διαδηλώσεις δεν είναι μια καλή διέξοδος για το θυμό μας, ο οποίος δε μπορεί να ικανοποιηθεί με το να περιπλανόμαστε απλά στους δρόμους, υπό το άγρυπνο μάτι των μπάτσων. Επομένως, νιώθουμε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε άλλα μονοπάτια δράσης.

Για αυτόν το λόγο, την πρώτη του Μάη, πήγαμε μια βόλτα χωρίς να ενημερώσουμε τις αρχές. Πήραμε μαζί μας μερικά λίτρα μπογιάς και την απόφαση πως κάτι πρέπει να κάνουμε για τους συντρόφους μας. Βάψαμε τα παράθυρα δύο τραπεζών, σε δύο διαφορετικά μέρη της πόλης. Οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να ξέρουν πως δεν έχουν όλοι οι επισκέπτες τους αγαθές προθέσεις, ούτε ζητιανεύουν για ένα δάνειο.

Αφιερώνουμε αυτήν την επιχείρηση στην αναρχική Felicity Ryder, μια αναρχική από την Αυστραλία, που κρύβεται εδώ και μήνες από τα μαντρόσκυλα και στους συλληφθέντες στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου.

Οι τράπεζες είναι τέλειοι στόχοι αναρχικών επιθέσεων. Πίσω από τα φτιασιδωμένα χαμόγελα, οι ταμίες κρύβουν καθημερινές τραγωδίες. Οι τράπεζες παίζουν το ρόλο των φιαλών αιμοδοσίας αυτού του γαμημένου συστήματος, στηρίζουν στρατούς και πολυεθνικές επιχειρήσεις, βοηθούν να συγκεντρωθεί το κεφάλαιο στα χέρια των λίγων, προστατεύουν τα χρήματα των πλουσίων και σπεκουλάρουν με τα χρήματα των φτωχών. Οι τράπεζες είναι εκείνοι οι θεσμοί, πάνω στους οποίους βασίζεται η δικτατορία των οικονομικών αγορών. Μέσα από τις τράπεζες περνά η ταινία συναρμολόγησης του σύγχρονου πολιτισμού, που καλύπτει τον πλανήτη με τις αλυσίδες της μισθωτής εργασίας, προκαλώντας εκμετάλλευση, αποξένωση και οικολογική καταστροφή.

Η Δημοκρατία είναι ένα ψέμα. Είναι προφανές, αν κοιτάξει κανείς αυτούς που ηγούνται, από τους δημοσιογράφους μέχρι τους πολιτικούς. Όμως, κανείς τους δε θα το παραδεχτεί ανοιχτά, από φόβο μήπως χάσει την καλοπληρωμένη δουλειά του επαγγελματία ψεύτη. Οι πολιτικές ατζέντες υπαγορεύονται από τις αγορές και οι σημαντικότεροι ψηφοφόροι τους είναι οι επενδυτές και οι διεθνείς οικονομικές ελίτ, που μπορούν ελεύθερα να διαφθείρουν τα μυαλά των πολιτικών και της κοινωνίας.

Επιπλέον, στη ντουλάπα της η δημοκρατία κρύβει πολλά πτώματα. Γνωστοί δημοκράτες, όπως ο Sikorski[1] ή ο Michnik[2], αναφέρουν ως παράδειγμα προς μίμηση τον Κουβανό blogger Yoani Sanchez, αλλά οι ίδιοι στηρίζουν τη ρατσιστική σφαγή των λαών του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

Απεχθανόμαστε το καστρικό καθεστώς, αλλά δε φοβόμαστε να ρωτήσουμε τι τόσο τρομερό έχει κάνει η Κούβα, ώστε να πρέπει, πλέον, να πολεμήσουμε τη Δημοκρατία και όχι τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Υπάρχουν δύο καθιερωμένα πρότυπα: το ένα είναι ο Δυτικός Πολιτισμός και το άλλο ο κόσμος του Ισλάμ. Μόνο ακολουθώντας αυτήν τη λογική καθίσταται δυνατό να καταλάβουμε το γιατί οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, που σφαγιάζονται στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, παραμένουν αόρατοι στα μάτια του μέσου Ευρωπαίου, ακόμα και όταν το θέμα αναφέρεται επακριβώς από το δολοφόνο του Woolwich, στο Λονδίνο (η εκτέλεση του Lee Rigby από ισλαμιστές εξτρεμιστές). Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση και τα media παρουσιάζουν ως πραγματικό έγκλημα την καταστολή του Κάστρο και του Łukaszenka, Αυτή είναι η σύγχρονη έκδοση του πολιτισμικού ρατσισμού.

Όποιος υπερασπίζεται τα «ανθρώπινα δικαιώματα» χωρίς να αντιτίθεται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, γίνεται για μας ρατσιστής. Κατανοώντας όλα αυτά, δηλώνουμε πως είμαστε αντίπαλοι της δημοκρατικής αμηχανίας, που κρύβει την ωμή βία πίσω από τη βιτρίνα της πολιτικής ελευθερίας.

Παρ’ όλα αυτά, η πλειοψηφία δε βλέπει το πρόβλημα. Ποιος έχει αρκετό χρόνο να τα σκεφτεί αυτά; Πρέπει να πληρώσει τους λογαριασμούς, να φέρει το μπέικον στο σπίτι και να χτίσει καριέρα. Δεν υπάρχει χώρος να σκεφτεί, πόσο μάλλον να κοιτάξει προς νέους ορίζοντες. Η σύγχρονη δανειακή σκλαβιά μετατρέπει την ελευθερία  σε απόλυτη κοροϊδία. Με γεμάτη την κοιλιά και μια στέγη πάνω από το κεφάλι, οι άνθρωποι φοβούνται να υπερασπιστούν  τα δικαιώματά τους, φοβούμενοι ότι θα χάσουν τη δουλειά τους και ότι θα αποκτήσουν σοβαρά χρέη.

Το θέμα δεν είναι, όμως, τόσο απλό. Η σιγουριά της εργασίας μπορεί να σημαίνει μια κοινωνία ικανοποιημένων σκλάβων. Για τους περισσότερους δεν έχει σημασία σε τι κόσμο ζουν, όσο διατηρούν το επίπεδο ζωής τους και έχουν μια μικρή ευκαιρία προαγωγής.

Αυτοί, που έχουν πέσει θύματα της τραπεζικής μαφίας, είναι πρόθυμοι να παραπονεθούν μπροστά στις κάμερες και στο γραφείο του δημόσιου κατήγορου. Ενώ βλέπουν πως συμπεριφέρεται το σύστημα στους φτωχούς, αυτοί οι ίδιοι δε σηκώνουν ούτε το δαχτυλάκι τους. Αποστασιοποιούμαστε από τον πόνο των άλλων και θεωρούμε πως οι πιο σημαντικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στο σύστημα, οι αναρχικοί σύντροφοί μας, εδώ και σε όλον τον κόσμο. Χωρίς αυτούς θα είχαμε πέσει στη δυσπιστία.

Κύριο μέλημά μας είναι να σώσουμε την ανθρωπιά μας μέσα σε αυτά τα σκατά και όχι να μεταβληθούμε σε ρομπότ, που δουλεύουν από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, κοιτώντας μόνο τον κώλο τους. Κάθε μέρα πουλάμε τους εαυτούς μας στο σύστημα και είναι εύκολο να μας διαφύγει εκείνη η στιγμή, όπου η τελευταία σπίθα ανεξαρτησίας πεθαίνει. Η παράνομη δράση αποκαθιστά την αξιοπρέπειά μας και μας βοηθά να ανακτήσουμε κομμάτι της χαμένης ανεξαρτησίας μας. Γι’ αυτό, κάθε μικρή πράξη ανταρσίας μέσα σε αυτό το βούρκο απάθειας, προκαλεί χαμόγελα στα πρόσωπά μας. Χαιρετίζουμε την ομάδα 15w08[3] και τους σαμποτέρς[4] που κατέστρεψαν κάποιες κάμερες στη Βαρσοβία. Οι πράξεις σας μας δίνουν δύναμη και την αίσθηση ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι υπάρχουν και άλλοι σύντροφοι πρόθυμοι να παραβιάσουν την τάξη!

Θα πάρει ακόμα χρόνο μέχρι η καταστροφική άμεση δράση να ριζώσει μέσα στις καρδιές των Πολωνών αναρχικών. Σήμερα, ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι το γκλομπ, αλλά η κοινή ανάγκη να μείνουμε στην απομόνωση, να αποδράσουμε στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας του facebook και στο ανούσιο κλικάρισμα του ποντικιού, ενώ οι φασίστες παίρνουν του δρόμους.

Κάποιοι εδώ θα ήθελαν να δουν να λαμβάνει χώρα η άμεση δράση από σήμερα, παρ’ όλο που οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα για να συμβεί αυτό. Υιοθετούν τον παθητικό ρόλο του παρατηρητή, ο οποίος δεν οδηγεί πουθενά. Δε θα κερδίσεις τίποτα, αν δεν είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις. Κάνε τον εαυτό σου παράδειγμα.

Εμπρός αναρχικοί!

Στοχεύστε τις τράπεζες! Στοχεύστε τους εθνικιστές!

«Θέλουμε επανάσταση! Θέλουμε βεντέτα! Θέλουμε εκδίκηση! Έχουμε δικαίωμα να το απαιτούμε!»

Αναρχικός Πυρήνας Felicity Ryder

Υποσημειώσεις:

1. Ο Radosław Sikorski είναι υπουργός εξωτερικών της Πολωνίας. Η Πολωνία στέλνει στρατεύματα σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

2. Ο Adam Michnik είναι ο αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης καθεστωτικής εφημερίδας “Gazeta Wyborcza” (Εφημερίδα των Εκλογών). Ένας από τους πατέρες της οικοδόμησης του καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης στην Πολωνία.

3. Η ομάδα 15w08 ήταν ένας πυρήνας άμεσης δράσης, ενεργός στη Βαρσοβία το διάστημα 2012/2013. Πραγματοποίησαν κάποιες επιθέσεις με μπογιές εναντίον της τράπεζας Neobank (που ήταν μπλεγμένη στην επιθετική ανάπλαση της πόλης Poznan), της  boutique Lilou, του Lion’s House, της Γερμανικής Τράπεζας και των καταστημάτων μόδας του διάσημου Πολωνού σχεδιαστή Maciej Zien.

4. Κάποιοι σαμποτέρς κατέστρεψαν δύο κάμερες στη Βαρσοβία το Μάη/Ιούνη του 2013

Πηγή

Ελλάδα: Εμπρηστική επιθεση στο γραφείο της Φεβρωνίας Πατριανάκου

ακολουθώντας κάποιος τις εξεγέρσεις σε Τουρκία, Βραζιλία, Αίγυπτο και σε άλλα μέρη του κόσμου δεν μπορεί να μείνει παρά με μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά από το ότι εκατομμύρια άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους, πολλοί από αυτούς με επαναστατικές διαθέσεις. Πικρή όσο το αίσθημα ενός ανθρώπου που φτάνει στην πηγή αλλά δεν πίνει νερό.

Μπορεί η θέληση πολλών δηλαδή να είναι η Επανάσταση αλλά αυτή δεν έρχεται από τον ουρανό. Πρέπει να οργανωθεί πολιτικοστρατιωτικά και να τσακίσει κάθε είδους καπέλωμα. Είτε αυτό προέρχεται από ανδρείκελα στρατιωτικούς-πολιτικούς-παπάδες, είτε από τα «έσω». Διάφορους σαλτιμπάγκους δηλαδή που είτε στέκονται όρθιοι επί ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, είτε ανεμίζουν τις εθνικές σημαίες κάθε χώρας και δεν θέλουν «επεισόδια και βανδαλισμούς».

Τιμή στους μαχητές ανά τον κόσμο που κυματίζουν τα λάβαρα της  Επανάστασης  και υψώνουν τις γροθιές τους φωνάζοντας συνθήματα όταν συλλαμβάνονται από τα φίδια του καθεστώτος.

Επειδή τέτοιες στιγμές και ευκαιρίες θα ξανάρθουν σύντομα και εδώ, ας ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ. Στα πλαίσια αυτά συνυπογράφουμε το κάλεσμα της οργάνωσης ‘’Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών’’ και καλούμε με την σειρά μας το κάθε άτομο και ομάδα στην ενδυνάμωση των αντάρτικων υποδομών με σκοπό την δημιουργία Πολιτικού σώματος και Επαναστατικού στρατού. Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία και ενίσχυση των δυο αυτών δομών αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά για Επανάσταση.

Η αδίστακτη συμμορία των καπιταλιστών και τα πολιτικά τσιράκια τους , οι φασίστες και όλος αυτός ο εξουσιαστικός  εσμός ενώνεται, σχεδιάζει και υλοποιεί την αντεπανάσταση. Χρέος όλων των επαναστατών είναι η αντίστοιχη συμμαχία, ανεξάρτητα κάποιων διαφωνιών και το θάψιμο στο χώμα όλων αυτών των παραπάνω σκουληκιών. Χωρίς τύψεις και ούτε τον παραμικρό ενδοιασμό.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 το βράδυ, τοποθετήσαμε ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό στο πολιτικό γραφείο της Φεβρωνίας Πατριανάκου στην οδό Ακαδημίας 41, στον έβδομο όροφο.

Το συγκεκριμένο παράσιτο εκτός των άλλων έχει βάλει βαθιά το χέρι στο μέλι. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε, με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλε έστω και λίγο στην διαιώνιση αυτού του καθεστώτος θα έρχεται αργά ή γρήγορα αντιμέτωπος με την τιμωρία των επαναστατών.

Υ.Γ.   Κουβέντα για το ότι οι δημοτόμπατσοι δεν απολύονται αλλά μετατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. Αυτό είναι το νόημα. Η ενίσχυση με κάθε τρόπο των μπάτσων απέναντι σε όσους αντιστέκονται. Ενώ οι σχολικοί φύλακες απολύονται. Ανοίγει έτσι διάπλατα ο δρόμος για τις εταιρείες σεκιούριτι και τους αρουραίους της Χρυσής Αυγής.

Αλληλεγγύη σε όλους τους  αμετανόητους αντάρτες που βρίσκονται στις φυλακές, πέρα από ψευτοδιαχωρισμούς και προτιμήσεις.

Άμεση απελευθέρωση στους 4 προφυλακισμένους για τις Σκουριές.

Τιμή στους Έντουαρντ Σνόουντεν και Brantley Manning.

Οργάνωση ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Πηγή

ΗΠΑ: Απελευθέρωση φασιανών (Καλιφόρνια)

Τη νύχτα της 22ας Ιουλίου, μασκοφόροι διασώστες του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων μπήκαν στη φάρμα φασιανών Ash Grove, στη λεωφόρο Victoria 10540, στο Riverside της Καλιφόρνια. Καθώς ο ιδιοκτήτης κοιμόταν μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα, ο φράχτης ανοίχτηκε με κόφτες σύρματος. Τέσσερα από τα έξι κλουβιά παραβιάστηκαν, δίνοντας σε αυτά τα όμορφα πλάσματα μια ευκαιρία ελευθερίας.

Οι φάρμες άγριας ζωής είναι παντού. Τα θύματά τους μπορούν να απελευθερωθούν άμεσα, χωρίς να είναι απαραίτητο να βρεθούν υιοθεσίες. Αυτή η δράση που έσωσε ζωές, δε χρειάστηκε εξειδικευμένες ικανότητες, χρειάστηκε λιγότερες από 24 ώρες σχεδιασμού και πενήντα δολάρια. Με βασικά εργαλεία και με αποφασιστικότητα, οποιοσδήποτε μπορεί να καταστρέψει το εμπόδιο ανάμεσα σε ένα ζώο και την ελευθερία του.

Σταματήστε να το συζητάτε άσκοπα. Σταματήστε να το φαντασιώνεστε. Σταματήστε να φοβίζετε τον εαυτό σας. Το ξέρερε ότι το θέλετε – απλά κάντε το. Άγριοι μη-άνθρωποι περιμένουν να απελευθερωθούν από τις φυλακές τους, στις γειτονιές σας.

“Γιατί μόνο ένας ανόητος θα γαντζωνόταν σε αυτόν τον κόσμο, έτσι όπως είναι”*

A.L.F.

(*ΣτΜ. στίχος από το τραγούδι Arsonist’s Prayer των Catharsis)

Πηγή

Ελλάδα: Σαμποτάζ σε ΑΤΜ (Θεσσαλονίκη)

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιουλίου έγινε σαμποτάζ σε 6 ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Σταυρούπολης.

ΔΥΝΑΜΗ στους 2 προφυλακισμένους Θεσσαλονικείς αναρχικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο σχέδιο \”Φοίνικας\”.

ΔΥΝΑΜΗ στους αναρχικούς της κατάληψης ΝΑΔΙΡ που δεχθηκαν επίθεση στις υποδομές τους από τα χουλιγκανάκια των ΕΚΑΜ.

ΔΥΝΑΜΗ στους απανταχού αναρχικούς αγωνιστές που απέχουν από το αναρχο-lifestyle των πάρτυ και της ναρκοκουλτούρας.

ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ

Πηγή

Ουκρανία: Απελευθέρωση δύο δελφινιών (Ευπατορία)

Δύο δελφίνια απελευθερώθηκαν σπό το δελφινάριο της πόλης Ευπατορία, ως αποτέλεσμα μιας ειδικής επιχείρησης με υποβρύχιο εξοπλισμό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας με πανσέληνο της 20ης Ιούλη 2013, κολυμπήσαμε υποβρυχίως μια απόσταση 2 χιλιομέτρων και παραβιάσαμε την περίμετρο ασφαλείας του δελφινάριου. Κόψαμε τα δίχτυα και μπήκαμε μέσα στις πισίνες όπου βρίσκονταν τα δελφίνια. Μέσα στην επόμενη ώρα κόψαμε ένα μεγάλο μέρος του περιμετρικού φράγματος, ενόσω τα δελφίνια μας ενθάρρυναν με πλαταγίσματα και σφυρίγματα. Η υποστήριξή τους μας γέμισε με χαρά και ενθουσιασμό.

Αυτή υπήρξε μια αξέχαστη συνάντηση και μια ενθαρρυντική εμπειρία για μας. Με το που τελειώσαμε τη δουλειά, εγκαταλείψαμε την περιοχή όπου έλαβε χώρα η επιχείρηση. Παρεπιπτόντως, η συγκεκριμένη φυλακή ήταν εξοπλισμένη με κάμερες νυκτός, αλλά τα ερυθρά μάτια τους ήταν στραμμένα στους διαδρόμους και στα καθίσματα των θεατών. Κανείς δεν περίμενε να προσεγγίσουμε τον χώρο από κάτω. Τα δελφίνια, μόλις νιώσαν τον αγέρα της λευτεριάς και τα ανοιχτά νερά, διέφυγαν προς τη νυχτερινή θάλασσα.

Φώκιες σε περιοδεία
Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων/Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Πηγή

Χιλή: Σαμποτάζ σε ΑΤΜ τραπεζών (Σαντιάγο)

Μολύνοντας με τα λυσσασμένα μας χαμόγελα, συνεχίζουμε ν’ αψηφάμε την εξουσία.

Τα μεσάνυχτα της 14ης Ιούλη κατευθυνθήκαμε σε διάφορους ναούς του χρήματος, «αλυχτώντας στο φεγγάρι». Βαδίσαμε μαυροντυμένοι μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα, και με το που βλεφάρισαν οι μπάτσοι, προχωρήσαμε στην εκτέλεση της δράσης μας. Θέσαμε εκτός λειτουργίας 8 ΑΤΜ τραπεζών επί της λεωφόρου Φλόριδα, συμπεριλαμβανομένων αυτών ενός υποκαταστήματος της τράπεζας BCI, σε αλληλεγγύη με τον Χανς Νιεμέγερ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης υπό το νόμο περί ελέγχου όπλων και πρόκλησης φθορών κατά περιουσίας.

Γιατί;

Θα μπορούσαμε να είχαμε τινάξει μια τράπεζα, να ’χαμε κάψει λεωφορεία ή να ’χαμε επιτεθεί εναντίον «συμβόλων της φυλακής». Επιλέξαμε να σαμποτάρουμε μερικά κυκλώματα με οξύ, το ίδιο οξύ που χρησιμοποιείται στις πορείες για να προκαλέσει εγκαύματα στους μπάτσους. Γιατί δε χρησιμοποιήσαμε εκρηκτικά; Δε θολωνόμαστε από τα πυροτεχνουργικά ούτε φετιχοποιούμε το μπαρούτι, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι ο κοινωνικός πόλεμος είναι πολύμορφος, και μας ενδιαφέρει τα χτυπήματα να είναι όσο πιο απλά γίνεται, δοκιμάζοντας τη χρήση νέων στοιχείων στα οποία έχει κανείς εύκολη πρόσβαση, έτσι ώστε να διευκολύνεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση των χτυπημάτων.

Δύναμη σε όλους τους συγκρουσιακούς κρατουμένους, και ειδικά στον Νικολάς Τόρο, στην Ίλσε Χοφρέ, όπως και στη φυγά κουκουλοφόρο* η οποία υπέστη τις επιθέσεις των μέσων επικοινωνίας. Δεν ξεχνάμε ποτέ το φυγόδικο σύντροφο Ντιέγο Ρίος.

Διαβάσαμε κάποτε: «Δεν υπάρχει μορφή αγώνα ανώτερη από κάποια άλλη. Η εξέγερση χρειάζεται απ’ όλα, περιοδικά και βιβλία, εκρήξεις, αναστοχασμούς και βλασφήμιες, δηλητήρια, μαχαίρια κι εμπρησμούς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις πώς να τα παντρεύεις».

Τιμή στην Κλαούντια Λόπες, στον Τζόννυ Καρικέο και στον Μαουρίσιο Μοράλες!

Συντρόφια που βρίσκεστε έγκλειστα στις φυλακές: η μάχη και η άμεση δράση δεν σας ξεχνάνε!

Χανς Νιεμέγερ, χτες δακρύσαμε για σένα, αύριο θα γελάμε αντάμα!

Αυτόν τον πόλεμο τον αναλαμβάνουμε μέχρι θανάτου…

Συμμορία Λευτερωμένων Κολιμπρί Εντουάρ Καρουί**

* Πρόκειται για τη Γιούρια Μουνιός, που εντοπίστηκε απ’ τους μπάτσους και συνελήφθη στις 19 Ιούλη 2013.
** Αναφορά σε δράση απελευθέρωσης πτηνών απ’ τον αναρχοατομικιστή και ιλεγκαλιστή Édouard Carouy, μέλος της «συμμορίας Μποννό».

Πηγή

ΗΠΑ: Επίθεση σε γουναράδικο και στο σπίτι του ιδιοκτήτη και του μάνατζέρ του (Σαν Ντιέγκο)

Τις πρώτες πρωινές ώρες στις 16 Ιουλίου 2013, αναρχικοί στο Σαν Ντιέγκο έδρασαν για  λογαριασμό ενός εκατομμυρίου γουνοφόρων ζώων που παγιδεύονται, υποδουλώνονται και σκοτώνονται για να διατηρηθεί η παγκόσμια βιομηχανία γούνας.

 Επισκεφθήκαμε πρώτα το γουναράδικο Furs By Graf  στην οδό 7670 Claremont Mesa Boulevard  στην γειτονιά Claremon. Κάθε κομμάτι γυαλιού σε αυτή την αποτρόπαια επιχείρηση ήταν εμποτισμένο με χαρακτικό διάλυμα. Ο εξωτερικός χώρος του καταστήματος καλύφθηκε με συνθήματα γραμμένα με κόκκινο σπρέι. Μπουκάλια με αποκρουστική μυρωδιά  με οξύ βουτύρου ψεκάστηκαν στο εσωτερικό, αφήνοντας σε αυτό το εμπορικό μέρος μια μυρωδιά θανάτου, ταυτόσημη με την παρούσα δυσωδία κάθε εκτροφείου γούνας. Ελπίζουμε αυτό να αποτελέσει ένα δαπανηρό καθάρισμα και  να εξυπηρετήσει στο να διώξουμε κάθε πελατεία.

 Στην συνέχεια πεζοπορήσαμε ως το σπίτι του ιδιοκτήτη Ludi Graf, στην οδό 9589 Upland στο Spring Valley. Στο σπίτι του δόθηκε ακριβώς η ίδια μεταχείριση. Βάψαμε το πολυτελές Winnebago του (το όχημα του) που ήταν απροστάτευτο σταθμευμένο στο δρόμο. Συνθήματα με κόκκινο χρώμα γράφτηκαν στο γκαράζ του και στο Winnebago. Τα παράθυρα του Winnebago χαράχτηκαν. Το υπόλοιπο χαρακτικό διάλυμα χρησιμοποιήθηκε στα παράθυρα του σπιτιού του. Υδροχλωρικό οξύ που καταστρέφει το μπετόν χύθηκε στον ιδιωτικό του δρόμο.

 Ήταν μια σύντομη πεζοπορία μέχρι το σπίτι της μάνατζερ Kimberley Graf στην οδό 3674 Birdie Drive στο La Mesa. Το πολυτελές τζιπ-φορτηγάκι της βάφτηκε κόκκινο και εμποτίστηκε με αφαιρετικό χρώματος. Όλα τα παρμπρίζ και τα παράθυρα στο φορτηγάκι αλείφτηκαν με το χαρακτικό διάλυμα. Καλύψαμε το σπίτι της και τον δρόμο της με σπρέι-μπογιά. Υδροχλωρικό οξύ αδειάστηκε στην σκεπαστή της βεράντα.

 Αυτές οι δράσεις έγιναν για να δώσουμε φωνή στις κραυγές εκατομμυρίων άγριων πλασμάτων που λαχταρούν για την ελευθερία. Αυτό είναι ατελέσφορο αν δεν εμπνέει  άλλους να απελευθερώσουν και να κάνουν σαμποτάζ. Κάθε φυλακισμένος στα εκτροφεία γούνας αξίζει ένα διάλειμμα από την φυλακή.

 Σε αλληλεγγύη με τους συντρόφους που μάχονται στο Βανκούβερ,

 Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων

Πηγή

Ελλάδα:  Αποστολή εμπρηστικού φακέλου στην Ένωση Δικαστών και εισαγγελέων (Αθήνα)

Η ώρα πέρασε- στα πρόσωπά μας χαράχτηκε η σιωπή

μια ομορφη εικόνα έρχεται από το δάσος φέρνοντας στο νού μας τα σκουριασμένα όπλα

ο φόβος κρατάει δεμένα τα χέρια μας μα το φεγγάρι έχει άλλη γνώμη

γνέφει επαναστατικά στο αστέρι ορίζοντας μας τα πιο αφοπλιστικά χαμόγελα…

 Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αποστολή εμπρηστικού φακέλου στην Ένωση δικαστών και εισαγγελέων  στο πρωτοδικείο αθηνών στις 16 ιουλίου.

Κατασκευάσαμε έναν απλό κύκλωμα αποτελούμενο απο 9V μπαταρία και λαμπάκι 12V που συνδέονται με καλώδιο και καταλήγουν με απογυμνωμένες τις άκρες του σε μανταλάκι (τυλίγοντας τις δύο ακρες του απο τη μερία που κλείνει). Το λαμπάκι (χωρίς το γυάλινο περίβλημα) καταλήγει σε κλειστή ευφλεκτη συσκευασία  γεμισμένη με πυρίτιδα.το μανταλάκι λειτουργεί σαν διακόπτης που ενεργοποιεί το κύκλωμα όταν έρθουν σε επαφή οι 2 άκρες του που είναι τυλιγμένες με  γυμνό καλώδιο. Τοποθετήσαμε χαρτί στο μανταλάκι το οποίο με την αφαίρεσή του θα ενεργοποιούσε το κύκλωμα και θα πυροδοτούσε την πυρίτιδα. Πρόκειται για μία απλή κατασκευή που μπορεί να φτιάξει ο καθένας λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

 Κύριο κίνητρο για την επιλογή του στόχου αποτέλεσε η απεργία πείνας του αναρχικου Κώστα Σακκά. Πέρα απο αυτό όμως, ο θεσμός της δικαιοσύνης σαν ζωτικό όργανο του κτήνους αποτελεί μόνιμο στόχο των εξεγερμένων συνειδήσεων μιας και προωθεί την ηθική και προασπίζει τα συμφέροντα  της εξουσίας. Μιλάει τη γλώσσα της καταπίεσης ενώ εμείς κραυγάζουμε τη διάλεκτο της άγριας ελευθερίας. Το κράτος εξαπολύει και η δικαιοσύνη θωρακίζει την ολομέτωπη επίθεση στο κοινωνικό πεδίο . Απο τη στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητας στους επιστρατευμένους απεργούς κάθε κλάδου, απο τα δικαστικά πραξικοπήματα στα φασιστικα στρατόπεδα υποδοχής, απο τη διαρκή επιτήρηση των ζωών μας στη γενικευμένη καταστολή, απο τη λεηλασία της φύσης στις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης στα κολαστήρια της δημοκρατίας, απο τα διεθνή δάνεια στο όνομα των καταπιεσμένων στο κούρεμα της αξιοπρέπειας, απο τις πολιτικές διώξεις στην απαγόρευση συγκεντρώσεων. Απο τη μηδενική ανοχή στην ολοκληρωτική επιβολή, εμείς απαντάμε με πόλεμο ενάντια στο κράτος με κάθε μέσο με κάθε κόστος. Ενάντια στο κράτος με κάθε μέσο, με κάθε κόστος. Ενάντια στο πραξικόπημα της εξουσίας πάνω στις ζωές μας, να μεταφέρουμε τον τρόμο και τον πόνο στο απέναντι στρατόπεδο.

 Δικαστές και εισαγγελείς δεν είναι τίποτα αλλο παρά οι δήμιοι της ελευθερίας, οι λακέδες της εξουσίας. Σαν μια σύγχρονη νέμεσις επιφυλάσσουν νυσταγμένα βλέμματα,περιφρόνηση, κυρήγματα περι ηθικής και σκληρές τιμωρίες. Για εκείνους που παραστράτησαν, εκείνους που τσαλαπάτησαν τους κανόνες, ο βούρδουλας της δικαιοσύνης παραφυλάει. Αν κοιτάξεις με τα μάτια της καρδιάς θα τους δείς. Είναι γύρω σου, τους προσπερνάς κάθε μέρα, είναι οι καταραμένοι ανώνυμοι αυτής της εποχής, περιθωριακοί και άλλοτε περιθωριοποιημένοι. Γι\’αυτούς και τόσους άλλους με αποκλίνουσες συμπεριφορές πάντα υπάρχει χώρος στα μπουντρούμια της δημοκρατίας. Κάπου κάπου το κατώφλι των δικαστηρίων περνάνε  “επώνυμοι” με κύρος,ενορχηστρωτές οικονομικών και πολιτικών διαπλοκών. Είτε γιατί δεν τήρησαν τους κανόνες της συστημικής μαφίας που οι ίδιοι συντηρούν, είτε ως αποδιοπομπαίοι τράγοι για τη φαινομενική απόδοση δικαιοσύνης. Η τελευταία βασίζεται σε μία υποτιθέμενη κοινή αντίληψη δικαίου, κάτι που δεν αναγνωρίζουμε. Για μας υπάρχουν οι “αγραφοι νόμοι”,  που ορίζονται απ\’τον αξιακό κώδικα της κάθε επαναστατημένης ατομικότητας. Τους ρουφιάνους, τους βιαστές, τους παιδοκτόνους, τα καθίκια της έννομης τάξης, τα τσιράκια της εξουσίας (και η λίστα δεν τελιώνει),όλους αυτούς θα τους σαπίζουμε όπου τους συναντάμε, είτε τυχαία, είτε στήνοντας καρτέρια, μέρα και νύχτα, εντός και εκτός των τοιχών.

  Η εκδικητικότητα του κράτους προς τους πολέμιούς του ενσαρκώνεται είτε μέσα απο τους μισθοφόρους της καταστολής, τα μπατσογούρουνα, είτε μέσα απο τους δήθεν ευυπόληπτους συνεργάτες του,δικαστές εισαγγελείς ανακριτές και όλο το σκυλολόι της υποτιθέμενης δημοκρατικής διαφάνειας. Φυσικά η ένταση της καταστολής που δεχόμαστε εξαρτάται και απο τη δυναμική που αναπτύσουμε ως εσωτερικός εχθρός. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφερθούμε στους τακτικισμούς των δικαστικων μηχανισμων όσο αφορά τα δικαστήρια της ε.ο. Συνωμοσια πυρήνων της φωτιάς. Και εξηγούμαστε:εχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο που θέλει αυτόνομες ανατρεπτικές δράσεις αναρχικών να εντάσσονται στο πλαίσιο δημιουργίας και συντήρησης υποδομών επίθεσης της ε.ο. Σ.Π.Φ. Το αποτέλεσμα είναι η διαστρεύβλωση των επαναστικών πολιτικών θέσεων και επιλογων αγώνα του εκάστοτε αναρχικού, και τα κατηγορητήρια ν\’αναβαθμίζονται.

  Kαλά θα κάνετε  δικαστικοί και εισαγγελικοί υπάλληλοι του συστήματος να συμμορφώνονται με το λόγο των συντρόφων μας και απο κει και περα ας βαλουν τα στοιχεία τους στον κώλο τους. Προσέξτε τι παιχνίδια παίζετε στις πλάτες των συντρόφων μας γιατιί στις 16ιούλη φτάσαμε μέσα στα γραφεία σας, ξεφτιλίζοντας τα μέτρα ελέγχου και την ασφάλειά σας.

  38 ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

 Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς παρέμενε προφυλακισμένος για 30μήνες στα ελληνικα κολαστηρια ως

οπλισμένος εχθρός του κράτους και κατηγορούμενος για συμμετοχή στην ε.ο. Σ.Π.Φ. Στις 4 ιουνίου αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας απαιτώντας την διακοπή της πραξικοπηματικής ομηρίας του

Η απεργία πείνας ως μέσο αγώνα εντός των τοιχών

 Ο κοσμος που μας γέννησε είναι ένα συμπλεγμα εξουσιαστικών- πολιτισμικών χαρακτηριστικών που ακόμα κι εμείς που βρισκόμασστε σε θέση επίθεσης είμαστε κομμάτι του και πέφτουμε σε αντιφάσεις μεταξύ θεωρίας και πράξης. Άλλοτε αναπαράγωντας αυτα που πολεμάμε και άλλοτε χρησιμοποιώντας τα ίδια τα όπλα της δημοκρατίας. Έτσι και η α.π. είναι ένα μέσο που εκμεταλλεύεται απο τη μία το στρατηγικό δισταγμό της δημοκρατίας για την καθιέρωση μηδενικής ανοχής σε μία εποχή που τα ατομικά δικαιώματα φαινομενικά έχουν ισχύ και απο την άλλη το φόβο της εξουσίας για εκρηξη εκδίκησης στο ενδεχόμενο του θανάτου του απεργού πείνας. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα οτι είναι το μοναδικό μέσο αγώνα ενός αναρχικού αιχμαλώτου πολέμου αλλα σίγουρα – και έχει αποδειχτεί ιστορικά – η εναπόθεση του σώματος στην πρώτη γραμμή στη μάχη με την υποκριτική δικαιοσύνη έχει πολλές φορές θετική εκβαση. Ετσι και αυτή τη φορά ο Κ.Σ. κέρδισε την “ελευθερία” του.

 Καποιες σκέψεις πάνω στο κινημα της αλληλεγγύης στον αγώνα της απεργίας πείνας του Κ.Σ.

 Η ειδηση της αποφυλάκισής του μας ανακούφισε, μας χαροποίησε μα δεν μας έκανε να ξεχάσουμε 38 μέρες αγωνίας, 38 μέρες βασανισμού και αργού θανάτου που κόπηκε στο παραπέντε.38 μέρες σκληρού και αποφασιστικού αγώνα που -όπως οφείλει καθε στιγμή του αναρχιλού αγώνα- ακύρωσε τους διαχωρισμούς εντός και εκτός των τοιχών, συντρίβοντας τα τοίχη της φυλακής και απελευθερωτικά διαχύθηκε κατα μήκος της χώρας και όχι μόνο, μεταφέροντας το αγωνιστικό παρον του Κώστα Σ.. σε κάθε πανό και κειμενο που διαβάστηκε, κάθε πορεία και μικροφωνική που ένημέρωνε, καθε επίθεση,σαμποταριστική και σπασιματική ενέργεια που δολιοφθορούσε ενάντια στην κοινωνική ειρήνη, σε κάθε εμπρησμό και έκρηξη που προέκτεινε τον αγώνα στον κοινωνικό χωροχρόνο και μετουσίωνε το αίτημα της απελευθέρωσής του Κ.Σ. σε επίθεση ενάντια στον πολιτισμό της εξουσίας και του κεφαλαίου.

   Δεν αρκεί όμως ν\’αναγνωρίζουμε το δίκιο των αγώνων εντός των τοιχών.Πρέπει να δρούμε με το σκεπτικό οτι κάθε μέρα που περνάει είναι για μας η κορύφωση ενεργειών αντιπληροφόρησης και επίθεσης ως υποστηρικτική δύναμη στη μάχη του συντρόφου. Και ας μην ξεχνάμε οτι μπορεί η συλλογική επιχείρηση της αποφυλάκισής του να στέφτηκε με επιτυχία αλλά στα κελιά της δημοκρατίας βρίσκεται υπο τους ίδιους όρους το μέλος της Σ.Π.Φ. Γεράσιμος Τσάκαλος. Κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε οτι μιας και η επαναστατική αλληλεγγύη είναι μια σχέση αμφίδρομη δεν πρέπει να αφήνει χώρο για.την καθεστωτική αριστερά που για μία ακόμη φορα καπηλεύτηκε τον αγώνα του συντρόφου για να αναδείξει την κυβερνητική αυθαιρεσία ως προς την εφαρμογή των νόμων. Τέλος να πούμε οτι δεν περιμένουμε δικαίωση απο κανένα ευρωπαικό δικαστήριο γιατί τους δικαστές μας θα τους δικάσουμε εμείς και όχι οι ανώτεροί τους ως προς το αξίωμα.Συνένοχοι και μείς απ\’τη μεριά των εξεγερμένων με συνέπεια,οφείλουμε να εξαπολύουμε συνεχόμενους γύρους εχθροπραξιών για τη λύτρωση απο τα δεσμα του πολιτισμού τους.

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΟΝΕΊΡΟΥ

 Για μας , η προώθηση της αλληλεγγύης συμβαδίζει με την προώθηση του ίδιου του επαναστατικού πολέμου ενάντια στις τάξεις της εξουσίας. Αλληλεγγύη δεν σημαίνει απλώς δηλωση συμπαράστασης σε κάποιον όμηρο του κράτους, μα κρατάει ανοιχτο το διαρκές στοίχημα της επανάστασης, συνδέοντας τους αγώνες, τους συντρρόφους και την επικοινωνία ανάμεσα σε αιχμαλώτους και μη, αγωνιστές δημιουργώντας υπόγειες απελευθερωτικές διαδρομές που έστω και στιγμιαία, έστω και νοητά βαδίζουμε ο ένας δίπλα στον άλλον, γινόμαστε ένα και χτυπάμε τον εχθρο με κάθε μέσο. Γιατί αλληλεγγύη σημαίνει αγώνας και αγώνας σημαίνει επίθεση που σε κάθε εκφανσή του συμπεριλαμβάνει όσους κατα τη διάρκεια της μάχης έχασαν την ελευθερία τους ή ακι της ζωή τους. Εδώ θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν προωθούμε κανένα φετιχισμό της βίας, μιας και πιστεύουμε πως ο αγώνας μπορεί να είναι στοχευμένος, αποτελεσματικός και οικειοποιήσιμος μόνο αν συμπεριλαμβάνει κάθε τρόπο και μέσο για την ανάπτυξή του. Διαχωριζόμαστε όμως απ\’όσους διαχωρίζουν τα μέσα και τεμαχιζουν τον αγώνα σε βίαιο-μη βίαιο, δημόσιο-αντάρτικο,νόμιμο-παράνομο αλλά και όσους μένουν στάσιμοι στη μετριότητα των πεπατημένων και ασφαλών οδών αγώνα που το μόνο που καλλιεργούν είναι η εικόνα τους έναντι των χάνων πους τους περιτριγυρίζουν.

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 Καταθέτοντας δημόσια κάποιες σκέψεις μας γύρω απο το ζήτημα της επαναστατικής οργάνωσης ολων των δυνάμεων του ανατρεπτικού κινήματος, αποσκοπούμε στο να μοιραστούμε τις κοινές αγωνίες γύρω απο την ανάπτυξη μια ποιοτικής στρατιωτικοπολιτικής ισχύς απέναντι στο σύγχρομο ολοκληρωτισμό. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν παίρνουμε την ντουντούκα κάποιου καθοδηγητή, ούτε μιλάμε με ταγαλόνια κάποιου βαθμοφόρου της επανάστασης, αλλα η ανάγκη να ανταμώσουν οι προθέσεις υπο το πρίσμα μιας πολύμορφης κοινότητας αγώνα, μας γεννα ένα χυμώδες προβληματισμό που θεωρούμε ανάγκη να μοιραστούμε με τον ανατρεπτικό κόσμο.Πυρπολούμε τις νόρμες και τις “επαναστατικές αλήθειες” και προωθούμε μία αναρχική κοινότητα αγώνα πολυτασική, πολυμορφική που θα εξαντλεί όλα τα μέσα και θα εφευρισκει διαρκώς νέα. Μία αναρχικη κοινότητα που θα διαιρείται εσωτερικα στιςδιάφορες συντεταγμένες του κοινωνικού πολέμου αλλά παράλληλα θα διαδρά και θα αλληλεπιδρά στους κόλπους της με στόχο την ολική ρήξη με το κράτος και το κεφάλαιο.Οι εσωτερικοί διάλογοι που προκύπτουν απο την τρέχουσα επικαιρότητα, βλέπε απεργίες, επιστρατεύσεις, κατασολή κ.λ.π. Μπορούν να γίνουν ένας πρόσφορος χώρος για το πώς θα συμπυκνωθούν αντιιεραρχικά οι δυνάμεις μας γύρω απο τον άξονα της εκάστοτε θεματικής.

 Οι δομές του αγώνα για μας δεν είναι πλέον μια αφηρημένη ιστορική έννοια, παίρνουν σάρκα και οστά σε οτιδήποτε δίνει υπόσταση στα αγωνιστικά σκεπτικά και στους προβληματισμούς. Για μας οι δομές δεν είναι αποθήκες γεμάτες όπλα, αλλά τα παράγωγα που προκύπτουν απ\’τις σχέσεις που σφυριλατούνται στον αγώνα. Είναι προβληματισμοί που καλούμαστε να λύσουμε για το πως θα βρει η μέρα τους κυνηγημένους συντρόφους μας, για το αν θα επιτρεψουμε στη δικαστική και αστυνομική μαφία να περνάει ερημην αποφάσεις απ\’τη μία και να βασανίζει απ\’την άλλη. Για το πως θα βρούμε όπλα να θωρακίσουμε τις επιλογές μας. Για το πως θα σταθούμε όρθιοι στις διαθέσεις των μονάδων καταστολής στις απεργίες και τις επιστρατεύσεις…

 Αφιερώνουμε την ενέργειά μας στα  Αλάνια

Κώστα Σακκά, Φοίβο Χαρίση, Αργύρη Ντάλιο, Δημήτρη Πολίτη

που καλώς τα σπάσανε στο χώρο παραλαβής κρατουμένων των φυλακών κορυδαλλού

περνώντας στην αντεπίθεση ως απάντηση στα τσογλάνια τους εομίτες.

Κώστα σου ευχόμαστε καλή ανάρρωση!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΘΟΣ
ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,”ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ”, ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

                                                   -ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ-

 

Λαθραίοι στο βαγόνι του ονείρου είμαστε, παρέα βγάλαμε εισιτήριο χωρίς επιστροφή

και ελεγκτές αλλοτε οι φόβοι και οι αναστολές μας, αλλοτε οι ονειροκρίτες απ\’απεναντι

Αν κουραστείς μην απελπίζεσαι ,κοίταξε εξω απ\’το παραθύρι σου

στιγμες μαγείας περνάνε σαν ταινία και αφήνουν το στίγμα τους στην πορεία που χαράξαμε

καθε σταση και ενας αναστεναγμος, μια μακρια σιωπη

και μεις η κινητηρια δυναμη του ονείρου

Δεν ειναι εδω ο τελευταίος σταθμος μην γελιεσαι

Για μας τους δραπέτες της ζοφερή πραγματικότητας το ταξιδι δεν θα τελιωσει ποτε.μ\’ακους?..ποτε!

 

                                                                                              ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ

Πηγή/PDF

ΗΠΑ: Βανδαλισμός κρεοπωλείου (Burnside)

Την περασμένη εβδομάδα, κολλήθηκαν οι κλειδαριές στο χασάπικο Laurelhurst Market, που βρίσκεται λίγο έξω από το Ανατολικό Burnside.  Η κυριλέ αστική βιτρίνα σας δε μπορεί να καλύψει  την πραγματικότητα των προϊόντων που πουλάτε: πάπιες που σιτίζονται αναγκαστικά με σωλήνες και μοσχαράκια που κλέβονται από τις μητέρες τους.  Αυτή η ταπεινή πράξη θα είναι μια μικρή υπενθύμιση του πόνου που προκαλείτε.

Συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από την άνοδο της δραστηριότητας για την απελευθέρωση των ζώων, που υπάρχει εδώ στο PDX. Το πνεύμα των 90’s είναι ζωντανό στο Πόρτλαντ.

Τα Βατράχια

Πηγή

Γερμανία: Στοχοποίηση αντιπροσωπείας της Ford (Βερολίνο)

Χτες βράδυ, επισκεφθήκαμε μία αντιπροσωπεία της Ford στο Βερολίνο, αφήσαμε ένα πακέτο με μία ψεύτική βόμβα και ένα μήνυμα: «Αυτή η άρρωστη εμμονή με την καταστροφή της ζωής, αυτή η τραγελαφική πραγμάτωση της σήψης. Ένας νέος κόσμος θα αναδυθεί από αυτήν τη δυσλειτουργία, όταν οι θεσμοί της καταπίεσης καταλήξουν στα σκουπίδια» και γράψαμε ELF σε ένα από τα φορτηγά τους. Αυτή η πολυεθνική δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σύμβολο του σιχαμερού πολιτισμού μας, με το πετρέλαιό τους, τους πολέμους, την καταστροφή του πλανήτη και των ενδιαιτημάτων των ζώων, την υποδούλωση ανθρώπων-ζώων και τον καθαρό καπιταλισμό. Για τον Walter Bond, τη Marie Mason και όλα τα θύματα του Green Scare.

 Απελευθέρωση των Ζώων και της Γης

Πηγή

ΗΠΑ: Στοχοποίηση εταιρίας παραγωγής κρέατος (Όρεγκον)

H εταιρία “Nicky USA Εξωτικά Κρέατα” λειτουργεί ένα σφαγείο στο Ντάλας, στο Όρεγκον. Είναι υπεύθυνοι για τους θανάτους κουνελιών, ορτυκιών, ελαφιών, άλκεων, βισώνων και άλλων ζώων. Ο Jace Hentges δουλεύει ως ‘πρώτος χασάπης’ και δολοφονεί αυτά τα ζώα κάθε μέρα.

Κολλήσαμε τις κλειδαριές των γραφείων τους, που βρίσκονται στο 223 SE στην 3η Λεωφόρο, τρεις φορές μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό χρησιμεύει ως προειδοποίηση για όλην την ομάδα τους. Θα συνεχίσουμε να σας πολεμάμε σε κάθε επίπεδο. Θα σιγουρευτούμε ότι θα καταστρέψουμε κάθε λεπτό κέρδους που έχετε βγάλει δαπανώντας την άγρια φύση. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα χτυπήσουμε. Παρακολουθούμε τα γραφεία και τα σπίτια σας. Είμαστε πολύ πιο έξυπνοι από όσο θα μπορούσατε ποτέ να είστε εσείς.

Με αυτήν την πράξη, ελπίζουμε να ξυπνήσουμε έναν κοιμισμένο γίγαντα. Αυτή η πράξη είναι για αυτούς που συνωμοτούν και ονειρεύονται. Είναι για κάθε αναρχικό, που ονειρεύεται να κάνει άμεση δράση αλλά δεν έχει κάνει ακόμα. Όσο οι καπιταλιστές καταστρέφουν οτιδήποτε όμορφο σε αυτόν τον κόσμο και το φαύλο κράτος παίρνει μέρος σε περισσότερα βασανιστήρια και καταστολή για να τους προστατεύσει, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να επιτιθόμαστε.

Για να δείξουμε ότι αυτά δεν είναι κούφια λόγια. Ο Geoff Latham και η Melody Latham, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος, μένουν στο 2005 NE, στην 75η Λεωφόρο, στο Πόρτλαντ. Το τηλέφωνο του σπιτιού τους είναι 503-251-1820. Ο Kenneth Ulappa, ο διευθυντής καταγραφής εμπορευμάτων, μένει στο 5137 SE στην οδό Division, στο Πόρτλαντ. Το τηλέφωνό του είναι 503-238-7968. Παίρνουν τη δουλειά μαζί τους στο σπίτι – όπως αποδεικνύεται από τα φορτηγά της Nicky USA, που είναι παρκαρισμένα και στους δύο δρόμους. Αυτό είναι ένα πολύ μικρό μέρος από τις πληροφορίες που αποκτήσαμε.

Ο μόνος λόγος που άνθρωποι σαν αυτούς κοιμούνται άνετα το βράδυ είναι επειδή τους αφήνουμε.

Αυτόνομοι Σύμμαχοι των Ζώων

Πηγή

Γερμανία: Βανδαλισμός διαφημιστικού υλικού για τσίρκο (Freiburg)

 Το Μάιο, το τσίρκο Alberti επισκέφθηκε το Freiburg. Ένα τσίρκο με ζώα σημαίνει  βασανισμό και κακοποίηση. Το ALF κατέστρεψε πάνω από 100 αφίσες και μεγάλους διαφημιστικούς τοίχους σε όλην την πόλη.

Σταματήστε την κακοποίηση των ζώων.

Σταματήστε το βασανισμό.

Σταματήστε το σπισισμό.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων – ALF

Αγγλία: Απελευθέρωση 150 κοτόπουλων

 Στις 11 Ιούνη, απελευθερώσαμε, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Eric McDavid, Marie Mason και όλους τους κρατουμένους του ALF, 150 κοτόπουλα από μια καταπιεστική μονάδα έντονης παραγωγής, στη Νότια Αγγλία. Όλα τα κοτόπουλα βρίσκονται πλέον σε ασφαλή σπίτια για το υπόλοιπο της ζωής τους. Μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι.

Ανωνύμων

Γερμανία: Καταστροφή αφισών για τσίρκο (Greifswald)

 Τη νύχτα της 26 Ιουνίου του 2013, περισσότερες από 60 αφίσες του τσίρκο Berolina  καταστράφηκαν, στο Greifswald. Το τσίρκο Berolina κακοποιεί ζώα για διασκέδαση. Τελειώστε το!!!

Ανωνύμων

Πηγή και των τριών

Η.Π.Α.:Βανδαλισμός γραφείων της εταιρίας Ocean Crystal Seafood (Πόρτλαντ)

Η Ocean Crystal Seafood κερδοφορεί από την εκμετάλλευση και τη  δολοφονία των υδρόβιων ζώων. Έχει δύο γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες: ένα στην οδό Elwood 1351, στο Λος Άντζελες και ένα στην οδό  SW Greenburg, στο Tigard, λίγο έξω από το Πόρτλαντ.

Η επίσκεψή μας στο γραφείο τους στο Tigard, τους κόστισε το μόνο πράγμα για το οποίο ζουν, χρήμα. Θα πρέπει να αντικατασταθούν δύο κλειδαριές καθώς και τα τρία παράθυρα, που καταστρέψαμε με άφθονες ποσότητες οξέος. Δε θα παραμείνουμε σιωπηλοί όσο ό,τι αγαπάμε, καταστρέφεται από αυτούς που μισούμε. Για εκείνους στο Πόρτλαντ, που κερδοφορούν από την οικολογική καταστροφή και τη μαζική δολοφονία, φύγετε αλλιώς θα σας διώξουμε. Για εκείνους που εμπνέονται από τη δράση μας, να ξέρετε πως τέτοιες ενέργειες εκτελούνται με ευκολία και πως οι καπιταλιστές είναι ευάλωτοι.

Ανώνυμοι Αναρχικοί

Πηγή

Ελλάδα: Βανδαλισμός στόχων (Αθήνα)

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αναρχικό σύντροφο Κ.Σακκά που βρισκόταν σε απεργία  πείνας από τις 4/6 προχωρήσαμε το βράδυ της Τρίτης 9/7 και Τετάρτης 10/7 στις εξής ενέργειες:

-Σπάσιμο ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς στη Φιλολάου

– Σπάσιμο των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Γλυφάδα

-Μπογιές στην τοπική οργάνωση της ΝΔ στον Υμηττό

– Μπογιές στην τοπική οργάνωση της ΝΔ στην Ηλιούπολη

Ευχόμαστε στον σύντροφο Κ. Σακκά δύναμη και καλή ανάρρωση.

 Αλληλεγγύη στους 2 συλληφθέντες του Θησείου

 Όλα συνεχίζονται

Πηγή

Ελλάδα: Εμπρησμός ΑΤΜ (Αθήνα)

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό ΑΤΜ της Εθνικής και της Αγροτικής τράπεζας στο Ίλιον και στον Τσακό αντίστοιχα ξημερώματα 12 και 16 Ιουλίου ως ελάχιστη  ένδειξη συμπαράστασης στον αναρχικό απεργό πείνας Κ.Σακκά.Ο Κ.Σακκάς βρίσκεται εδώ και 30 μήνες στη φυλακή χώρις να έχει καταδικαστεί για κάποια υπόθεση και διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκιση του,βρίσκεται σε απεργία πείνας απο τις 4/6,ημερομηνία λήξης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης που μπορεί να επιβληθεί σε έναν κρατούμενο .Χθες έγινε γνωστό ότι  ο σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος  ύστερα απο 38 μέρες απεργίας πείνας, με περιοριστικούς όρους και ένα μεγάλο ποσό χρηματικής εγγύησης πράγμα το οποίο μας δείχνει για ακόμα μια φόρα την εκδικητική μανία του κράτους και των μηχανισμών του ,έναντια σ’αυτούς που αντιστέκονται στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό,και ριζώνει ακόμα πιο βαθιά μέσα μας ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΑΣ

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Πηγή

Ελλάδα: Αποστολή εκρηκτικού δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, Δημήτρη Χωριανόπουλο (Αθήνα)

ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
ΠΡΑΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

<<Να είστε περήφανοι για τη δράση σας, γιατί είναι μέσα απο την ανυπακοή και την εξέγερση
που γεννιέται μια φωτεινή ακτίνα ανθρώπινης ομορφιάς!
Γεια σας, ω αναρχικοί της πράξης!
Γεια σας, ω αδέλφια!>>

Ρέντσο Νοβατόρε

Κάποιοι πίστεψαν πως υψώσαμε λευκή σημαία.Κάποιοι πίστεψαν πως ξεχάσαμε τα φυλακισμένα αδέρφια μας και βουλιάξαμε στον κοινωνικό βούρκο, πλάι στο δίποδο κοπάδι. Τ\’αφεντικά, οιμπάτσοι, οι δικαστές, οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, η κοινωνία και οι ξεφτιλισμένοι<<αναρχικοί>> γραφειοκράτες πίστεψαν πως μας ξεφορτώθηκαν.
Για όλους αυτούς, το Σχέδιο Φοίνικας είναι γροθιά στο στομάχι.Γροθιά στο στομάχι γιατί το νέο αναρχικό αντάρτικο πόλης είναι εδώ και γκρεμίζει τους πόθους όλων αυτών των σκουλικιών για τερματισμό της δράσης μας. Παλιές ομάδες ενεργοποιούνται και νέες δημιουργούνται,με την υπόσχεση να δώσουν πνοή στους εφιάλτες της εξουσίας και των υπηκόων της. Ο σύντροφος Γ. Τσάκαλος βρίσκεται προφυλακισμένος τριανταδύο μήνες ενω το ανώτερο όριο είναι δεκαοχτώ.Δεν μας ενδιαφέρουν οι διατάξεις του συντάγματος.Δεν επιθυμούμε την κάθαρση των θεσμών, μα πολεμάμε για την καταστροφή τους.Γνωρίζουμε οτι ο νόμος είναι όπλο στα χέρια της κυριαρχίας,όπως γνωρίζουμε πως τα δέκα φυλακισμένα αδέρφια μας δε θα απελευθερωθούν με νόμιμες διαδικασίες. Πιστεύουμε πως η εξουσία είναι ένα σύνολο αξιών που στον πυρήνα τους βρίσκεται ο πολίτης-μαζάνθρωπος,ο οποίος κείτεται στον μαζοποιημένο κοινωνικό βόρβορο της αποτελμάτωσης, που καθένας ξεχνάει το όνομα και τις ευθύνες του. Όμως ακόμα και μέσα σ\’αυτήν την αηδία κάποιοι έχουν ονοματεπώνυμο. Ένας απ\’αυτούς είναι ο Δημήτρης Χωριανόπουλος. Κατα τη διάρκεια της θητείας του σαν πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εναντίον της ε.ο. Σ.Π.Φ. Ο Χωριανόπουλος δεν είναι τίποτα άλλο απο ένα σκουπίδι του συμπλέγματος της ασφάλειας και το ότι έχει αποσυρθεί δε σημαίνει πως τον ξεχάσαμε. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους καργιόληδες της υπηρεσίας του.Καλό είναι να γνωρίζουν πως βρίσκονται σε περίοπτη θέση στη λίστες στόχων της F.A.I./I.R.F.. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον εν λόγο καργιόλη,το οποίο,δυστυχώς εντοπίστηκε.
Αφιερώνουμε την επίθεσή μας στα ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΑ μέλη της Σ.Π.Φ., καθώς καισε όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς της πράξης, όπου κι αν βρίσκονται. Την ΑΓΑΠΗ και το ΣΕΒΑΣΜΟ μας σε όλους τους Αναρχοατομικιστές,τους Μηδενιστές, τους Εικονοκλάστες που ανακάλυψαν την πηγή της ζωής στην επίθεση.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Υ.Γ. Ανακοινώθηκε πως το δέμα πυροδοτήθηκε μετά από πτώση στον ταχυδρομικό σταθμό. Το δέμα που στείλαμε ήταν απόλυτα ασφαλές για όποιον δεν αποτελούσε στόχο.Ο μηχανισμός ενεργοποιείται ΜΟΝΟ αν ανοίξει ο φάκελος και όχι από πτώση και κραδασμούς.Δε γνωρίζουμε τι συνέβη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο φάκελος άνοιξε.

ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΚΟΜΑΝΤΟ MAURICIO MORALES

Πηγή

Ελλάδα: Μπλοκάρισμα ATM (Αθήνα)

Τα ξημερώματα της 10/7 μπλοκάραμε 8 ΑΤΜ στις περιοχές των Πετραλώνων, Μοναστηρακίου, Κεραμεικού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφό μας, απεγό πείνας, Κώστα Σακκά.

Υ.Γ. Όσο κρατάτε αιχμαλώτους τους συντρόφους μας τόσο  θα μας βρίσκετε μπροστά σας!!

Αλληλέγγυοι-ες

Μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελλιά

Λευτεριά στον Κώστα Σακκά

Πηγή

Ελλάδα: Σαμποτάζ ΑΤΜ (Αθήνα)

Την Παρασκευή 5/7 σαμποτάραμε 13 ΑΤΜ στις περιοχές του Π. Φαλήρου, Ν. Σμύρνης, Αγ. Γιάννη, Δάφνης, Υμηττού και Αγ. Δημητρίου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αναρχικό απεργό πείνας Κ. Σακκά.

 Άμεση Απελευθέρωση του Κ. Σακκά

 Κανένας αγωνιστής στα χέρια του κράτους

Πηγή

Ελλάδα: Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής (Κόρινθος)

Επιθεση στα γραφεια των αυγων εγινε απο 35 αναρχικους στις 19:15 περιπου σε προγραμματισμενη εκδήλωση-ομιλία του Μπουκουρα.

Οι συντροφοι επιτεθηκαν στον βουλευτή και την φρουρά του που εκεινη την ωρα ηταν εξω απο τα γραφεια τους,αρπαξαν αυτο που τους αναλογεί τρέχοντας για να κρυφτουν στην ασφαλεια του κοτετσιου τους που εχει αλεξίσφαιρη πορτα.

Κάμποσοι φασίστες στο νοσοκομείο, ο Μπουκουρας πυροβόλησε 4 φορες στον αερα για να γλυτώσει τα χειρότερα,τα κοτοπουλα του απο την ταρατσα εριχναν μαρμαρα επανω σε ασχετα ι,χ της γειτονιας…τοσος πανικος και φοβος.

Οι σύντροφοι εφυγαν με πορεια φωνάζοντας συνθήματα.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Πηγή

Ελλάδα: Εμπρηστική επίθεση σε ΑΤΜ (Αθήνα)

Σήμερα λίγο πριν τις 4 το πρωϊ χτυπήθηκε με 3 μολότωφ και 1 γκαζάκι το ΑΤΜ της Εθνικης τράπεζας Καματερου, σε ένδειξη συμπαράστασης στον σύντροφο απεργό πείνας Κ.Σακκά. Στόχος ήταν ο εμπρησμός του εσωτερικού αλλά η τζαμαρία δεν επεσε, η δε τράπεζα βρισκεται 200 μέτρα διπλα από το \”χοιροστάσιο\” Καματερού.Την επόμενη φορά θα οργανωθεί καλύτερα. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Κ.ΣΑΚΚΑ , ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ\’ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠ¨ΕΞΩ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Πηγή

Ελλάδα: Εμπρηστική επίθεση στη Νομαρχία Καβάλας (Καβάλα)

Τετάρτη 4 Ιουλίου, 1 μήνας από την απόφαση του συντρόφου Κ. Σακκά να δώσει τον αγώνα του μέχρι τέλους μες στα μπουντρούμια της \”δικαιοσύνης\”, αγωνιζόμενος για την ελευθερία του με απεργία πείνας έχοντας μοναδικό όπλο το σώμα του και την αξιοπρέπεια έναντι του εαυτού του να διεκδικήσει την αποφυλάκισή του μετά από 2,5 χρόνια ηθικής, σωματικής και πολιτικής εξόντωσης και χειραγώγησης. Θέλησε να δώσει αυτός την τελική απάντηση σ\’ αυτόν τον πόλεμο της εξουσίας μέσω του προσωπικού του αγώνα, έχοντας αποφασίσει πλέον πως εφόσον δεν αποφυλακίζεται, προτιμά να πεθάνει μες στο κελί αλλά αγωνιζόμενος μέχρι τέλους και πάνω απ\’ όλα ελεύθερος και περήφανος.

Έχει πλέον γίνει εμφανές πως το κράτος θα χρησιμοποιήσει κάθε φασιστικό μέσο για να καταστείλει και να φιμώσει όποιον αντιδρά και τείθεται ενάντια στην αυταρχική δομή αυτού του συστήματος, όποιον τολμήσει και αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο. Το κράτος βρίσκεται πλέον σε γραμμή εξολόθρευσης της σκέψης, του λόγου, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της κάθε πράξης που θα ωθήσει τον άνθρωπο στην απελευθέρωσή του. Το φασιστικό τους σύστημα και τα φιλοναζιστικά τους πιόνια έχουν στόχο να βάλουν φωτιά στα όνειρα και τους αγώνες μας.

Γι\’ αυτό κι εμείς ως ένδειξη αλληλεγγύης και ανυποταξίας, βάλαμε μια ενδεικτική φωτιά στο χώρο της Νομαρχίας Καβάλας τα ξημερώματα της Πέμπτης, 4 Ιουλίου. Ένας χώρος άξιος να καεί ολοσχερώς αφού είναι ένα από τα βασικά γρανάζια του συστήματος αυτού που καταδικάζει την κοινωνία σε πλήρη υποδούλωση μέσω φορολογικών ενεργειών, καθημερινών κατασχέσεων, πλειστηριασμών κι απόλυτης κοινωνικής υποταγής στο σύστημά τους.

Σας κάνουμε γνωστό ότι ο αγώνας του συντρόφου Κ. Σακκά και κάθε συντρόφου που βρίσκεται στα κολαστήρια του κάθε κράτους δεν περιμένει τη δικαίωσή του έπειτα από την απελευθέρωσή του. Όσο υπάρχουν όμηροι στα χέρια του κράτους τόσο θα εξεγείρονται οι αγωνιστές της ελευθερίας. Όσο φιμώνονται τα αδέρφια μας, εμείς θα ουρλιάζουμε. Όσο θα μας κλέβετε τα όνειρα, εμείς θα κλέβουμε τον ύπνο και τη γαλήνη σας.

Αναλαμβάνουμε λοιπόν την εμπρηστική αυτή επίθεση και προειδοποιούμε τον κάθε τσάτσο του συστήματος, το κάθε πιόνι του κράτους, κάθε δικαστικό και υπάνθρωπο αυτής της κοινωνίας, πως όσο η υγεία του συντρόφου Κ. Σακκά επιδεινώνεται, τόσο η οργή μας δυναμώνει. Όσο οι σύντροφοί μας θα κρατούνται αιχμάλωτοί σας, εμείς θα συνεχίζουμε τον αγώνα τους με πιο πολύ πάθος για λευτεριά, πιο πολύ μίσος για όλους σας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΛΠΙΔΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

ΥΓ1. Για όσους πλασσάρονται σαν αντισυστημικοί βλ. Πατριωτική Κίνηση & Χρυσή Αυγή, αναγνωρίστηκαν στο κέντρο της πόλης μετά την ενέργειά μας, να κυκλοφορούν ως ρουφιάνοι των μπάτσων για να καταδώσουν αγωνιστές.

ΥΓ2. Δε χτυπήσαμε τα δικαστήρια που ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος διότι ξέραμε πως μας περίμεναν. Παρότι είχαμε επιλέξει να καταστρέψουμε ολοσχερώς την εφορία, δεν το κάναμε για να μην διακινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Είναι σειρά της κοινωνίας να βγει στην αντεπίθεση, εμείς είμαστε απλά ο πυροκροτητής.

ΥΓ3. Όσο συνεχίζετε να καταστέλλετε ελευθεριακούς κοινωνικούς χώρους, τόσο θα μας βρίσκετε στις πόρτες σας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ Κ. ΣΑΚΚΑ!

Πυροκροτητές Κοινωνικών Εξεγέρσεων

Πηγή

Ελλάδα: Εμπρηστική επίθεση στο Υπουργείο Πολιτισμού (Αθήνα)

Κι ούτε μυρίζομαι τα φάρμακα,

τ\’αναρρωτήριο πια δε μου βρωμάει,
-θ\’ανοιξουν τα γαρύφαλλα,
-η ώρα η καλή-
Τι τάχα αν είσαι φυλακή?
-Να μη λυγάς!
Αυτό είναι όλο.
Δεν είναι άλλη συμβουλή.
Ν.Χικμέτ.
Χθες Τρίτη 2 του Ιούλη επιτεθήκαμε στο υπουργείο Πολιτισμού απ\’την πλευρά της οδού Ζαίμη. Σύντροφοι, αφού πήδηξαν την καγκελόπορτα, παρέδωσαν στις φλόγες το σύνολο των οχημάτων ιδιοκτησίας του υπουργείου που βρίσκονταν στο πάρκινγκ και στη συνέχεια αποχώρησαν με την υπόλοιπη ομάδα.
Μια κίνηση αλληλεγγύης και υποστήριξης του αγώνα που δίνει ο αναρχικός Κ.Σακκάς, βάζοντας και το ίδιο του το σώμα μπροστά, έχοντας συμπληρώσει πλέον 1 μήνα απεργία πείνας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του.
Ο Κ.Σακκάς βρίσκεται εδώ και 30 μήνες στη φυλακή πραξικοπηματικά, χωρίς να έχει καταδικαστεί για κάποια υπόθεση. Ο αγώνας που δίνει ενάντια στην πολιτική και φυσική του εξόντωση, είναι κομμάτι των ευρύτερων αντιστάσεων ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση και στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιβάλλει η ντόπια και διεθνή κυριαρχία στην ελλάδα και διεθνώς. Οι απαντήσεις στην επέλαση του νέου ολοκληρωτισμού δίνονται ποικιλοτρόπως και παντού: απ\’τις επιθέσεις στην Αθήνα μέχρι τις Σκουριές και από κεί στις φλεγόμενες πόλεις της Τουρκίας, της Βραζιλίας, της Αιγύπτου, της Χιλής.
ΑΝ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΟΥΝ ΣΕ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ ΒΑΘΜΟ.
ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.
ΥΓ1: Όσον αφορά τις συλλήψεις για τις οποίες ενημερωθήκαμε από τα media, που ακολούθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή των εξαρχείων μετά την επίθεσή μας, ξεκαθαρίζουμε πως όλοι πήγαμε και αποχωρήσαμε επιτυχώς και αλώβητοι σύμφωνα με το σχέδιό μας, οπότε οι συλληφθέντες δεν έχουν καμία σχέση με εμάς και με την ενέργεια.
ΥΓ2: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες των γεγονότων της Πάτρας.

Αργεντινή: Πυρπόληση περιπολικού της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Αργεντινής (Μπουένος Άιρες)

Αυτός ο σάπιος κόσμος έχει απ’ όλα· περισσεύουν οι υπερασπιστές της τάξης και του νόμου, που με τις εξουσιαστικές αξίες τους μας θυμίζουν την μπατσαρία που ελέγχει τους δρόμους στους οποίους κινούμαστε.

Συνεχίζοντας την εξεγερσιακή διαδρομή, συντροφιά με τους αναρχικούς της πράξης της Μαύρης Διεθνούς, χτυπήσαμε για άλλη μια φορά τις δυνάμεις ασφαλείας που φροντίζουν για τη συντήρηση της ειρήνης αυτής της υποκριτικής κοινωνίας, η οποία στηρίζει το αργεντίνικο κράτος.

Την πέσαμε ξανά σε αυτούς που καθημερινά επιτηρούν, φυλακίζουν και δολοφονούν, έτσι όπως το είχαμε κάνει και τον Δεκέμβρη του 2012 πυροδοτώντας μία βόμβα στο αρχηγείο των δεσμοφυλάκων, και όπως όλες τις φορές που καταστρέψαμε οχήματα των μπάτσων. Αυτήν τη φορά πυρπολήσαμε ένα περιπολικό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Αργεντινής, στην υπηρεσία της 21ης κομισαρίας, στη γειτονιά του Παλέρμο στο Μπουένος Άιρες. Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 4 το πρωί του Σαββάτου, 29 Ιούνη 2013.

Για τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Υγεία για τον Παναγιώτη Αργυρού και δύναμη στον Γεράσιμο Τσάκαλο.

Για όσους κι όσες κρατούνται στην Ιταλία στο πλαίσιο των αντιαναρχικών κατασταλτικών επιχειρήσεων του κράτους. Για τον Νικόλα Γκάι και τον Αλφρέντο Κόσπιτο.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Κώστα Σακκά, σε απεργία πείνας από τις 4 Ιούνη.

Ένα συνωμοτικό χαιρετισμό στην Αντιπολιτισμική Φράξια του Μετώπου Απελευθέρωσης της Γης, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία.

Φίλοι της Γης | Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Πηγή

Ελλάδα: Επιδρομή στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης

 Ο Κώστας Σακκάς συλλαμβάνεται στις 4 Δεκεμβρίου 2010 στη Νέα Σμύρνη για κατοχή οπλισμού την οποία δεν αρνείται. Το ίδιο συμβαίνει και με την πολιτική του ταυτότητα. Από την πρώτη στιγμή δηλώνει αναρχικός. Το κατηγορητήριο σε πρώτη φάση εμπλουτίζεται με τη συμμετοχή του σε «άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση». Λίγους μήνες αργότερα, όντας προφυλακισμένος, έρχεται η δεύτερη αναβάθμισή του με την προσθήκη άνευ στοιχείων της συμμετοχής στην Ε.Ο. Σ.Π.Φ. Το μέγιστο όριο προφυλάκισης που προβλέπεται για την υπόθεση είναι 18 μήνες. Στην περίπτωση που προκύψει και δεύτερη και αποφασιστεί επίσης προφυλάκιση(όπως και έγινε), ο μέγιστος προβλεπόμενος χρόνος είναι 12 μήνες. Τέλη Απρίλη και ενώ πλησιάζει η ημερομηνία αποφυλάκισής του, εφόσον στις 4/6/13 συμπληρώνεται το 30μηνο, χωρίς κάποια αιτιολόγηση το αρμόδιο συμβούλιο αποφασίζει την παράταση της κράτησής του για άλλους 6 μήνες, χωρίς καν να έχει καταδικαστεί( η πρώτη δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και η δεύτερη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα).

Ο αναρχικός αγωνιστής αποφασίζει να δώσει ακόμα μια μάχη επιλέγοντας ως όπλο το ίδιο του το σώμα, πολεμώντας πάνω από όλα για την αξιοπρέπειά του και διεκδικώντας την αποφυλάκισή του. Από τις 4/6 πραγματοποιεί απεργία πείνας. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το πράττει, πράγμα που σημαίνει ότι ο οργανισμός του μπαίνει ήδη επιβαρυμένος σε αυτή τη διαδικασία. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια του τη ζωή. Την Τρίτη 25/6 η απάντηση του συμβουλίου εφετών ήταν η τελευταία επικύρωση της παράτασης της προφυλάκισής του στο 36μηνο άνευ εξηγήσεων.

Η αντιμετώπιση το Κώστα Σακκά από τους κρατικούς μηχανισμούς δεν δύναται να νοηθεί ως τυχαία, ούτε αποτελεί εξαίρεση. Είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ. Με τη διαφορά ότι σήμερα σε σχέση με το χθες, όπου το κοινωνικό συμβόλαιο ήταν ακόμα σε ισχύ, εφαρμόζεται με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο μπροστά στα μάτια της πλειοψηφίας και όχι κάτω από το τραπέζι. Το μαρτυρούν οι λήψεις DNA με τη βία από τους κατοίκους τις Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς, οι επιστρατεύσεις εργαζομένων διαφόρων κλάδων, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα Προεδρικά Διατάγματα, οι προφυλακίσεις και οι βαριές καταδίκες αγωνιστών βασισμένες σε διάτρητα κατηγορητήρια, η τρομοκρατική δράση των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ.

Για να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, η δικαιοσύνη τους δεν είναι τυφλή αλλά είναι βαθειά ταξική. Όσο για την κατάληξη υποθέσεων τύπου Τσοχατζόπουλου, αυτή αντικατοπτρίζει την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων εντός των ελίτ, οικονομικών και πολιτικών, ντόπιων και υπερεθνικών και την προσπάθεια κατευνασμού της κοινωνικής κατακραυγής.

Τα συντάγματα και οι νόμοι είναι ένα μάτσο άχρηστα χαρτιά που εφαρμόζονται κατά το δοκούν εις βάρος των «από τα κάτω». Στην περίοδο που διανύουμε σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, το μήνυμα είναι σαφές: όποιος αντιδράσει απειλώντας σε οποιονδήποτε βαθμό την ήδη κλονισμένη συστημική ισορροπία( βλέπε αέναη κερδοφορία του κεφαλαίου ή κατά άλλους «ανάπτυξη») θα εξοντώνεται είτε «με το γάντι» είτε με τη γυμνή λεπίδα.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Κώστα Σακκά αποφασίσαμε να επιτεθούμε στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης σπάζοντας τα τζάμια, ρίχνοντας μπογιές και γράφοντας συνθήματα.

 Όσο παίζεται με την υγεία του συντρόφου  μας η οργή μας μεγαλώνει.

Άμεση αποφυλάκιση του Κώστα Σακκά απεργό πείνας από τις 4

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *