Αύγουστος

Η χρονολόγηση γίνεται σύμφωνα με την ημερομηνία που δημοσιεύεται η ανάληψη ή γίνεται γνωστή η δράση από τους ιστότοπους αντιπληροφόρησης από τους οποίους αλιεύονται τα κείμενα. Η λίστα καταγράφει τα κείμενα από τα νεότερα στα παλαιότερα.

Αγγλία: Άμεσες δράσεις σε Πόρτισχεντ και Μπρίστολ

27 Αυγούστου 2013 – Ανάληψη ευθύνης για μεγάλης κλίμακας εμπρησμό σε εγκαταστάσεις κατάρτισης μπάτσων στη χρήση πυροβόλων όπλων, καθώς και για επίθεση σε οχήματα υπηρεσιών ασφαλείας:

Το (υπό κατασκευή) Αστυνομικό Κέντρο Εκπαίδευσης για Πυροβόλα Όπλα στο Μπλακ Ροκ Κουάρρυ (‘Λατομείο Μαύρου Βράχου’), κοντά στην πόλη του Πόρτισχεντ, που βρίσκεται ακριβώς παρακάτω απ’ το περιφερειακό επιτελείο της Χωροφυλακής του Έιβον και του Σόμερσετ, βρέθηκε στο στόχαστρό μας τις νυχτερινές ώρες της 26ης Αυγούστου, και τ’ αφήσαμε με ψηλές φλόγες να γλείφουν τις εγκαταστάσεις του. Πρόκειται για μονάδα προορισμένη να εξυπηρετήσει δυνάμεις ασφαλείας σε όλη τη Νοτιοδυτική Αγγλία.

Μετά την αναρρίχησή μας εντός του λατομείου, χρησιμοποιήσαμε επιταχυντή για να κάψουμε τα κυριότερα ηλεκτρικά καλώδια σε πέντε κομβικά σημεία σ’ όλο το κατασκευαστικό συγκρότημα, και περιλούσαμε κι ανάψαμε μια παλέτα ηλεκτρικών εξαρτημάτων και συρμάτων. Περισσότερες από δώδεκα ώρες μετά, η φωτιά καίει ακόμα. Στα πρόσωπά μας ζωγραφίστηκαν χαμόγελα μόλις συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολο ήτανε να μπουκάρουμε στη λέσχη οπλοφορίας τους και ν’ αφήσουμε μια δική μας υπογραφή που να λέει γαμιέστε ακριβώς μέσα στην κοιλιά του κτήνους – με μία περίεργη αλεπού ως μόνη αυτόπτη μάρτυρα της πράξης μας.

Την ίδια νύχτα άλλοι/-ες από μας την πέσανε σε δυο οχήματα εταιρειών σεκιούριτι κοντά στην περιοχή Σαιν Τζωρτζ του Μπρίστολ, διαβρώνοντας την μπογιά τους με ξεβαφτικό και σκίζοντας τα λάστιχά τους – το ένα ήταν της G4S και το άλλο της Amey. Η G4S παρέχει υπηρεσίες κράτησης και ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε παγκόσμιο επίπεδο, και βγάζει κέρδη από πολλές πτυχές της κοινωνίας-φυλακής. Η Amey, σε κοινοπραξία με την GEO (υπό την επωνυμία GEOAmey) αναλαμβάνει μεταγωγές φυλακισμένων στην Αγγλία και στην Ουαλία, και τρέχει τις μεταφορές και τη φύλαξη κρατουμένων σε δικαστήρια στο Μπρίστολ και στο Βόρειο Σόμερσετ.

Σε κάθε πόλη γύρω μας το κλείδωμα εν είδει ομηρίας ολοένα και εντείνεται· υπάρχει μια γενικευμένη ατμόσφαιρα οξυμένου φόβου και αυξημένης απουσίας σθένους· υπάρχει όλο και περισσότερη επιτήρηση, κι οι φρουροί ασφαλείας εμφανίζονται με χειροπέδες σε όλο και περισσότερες πόρτες. Οι εντάσεις σε όλο τον κόσμο σιγοβράζουν καθώς οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους στο σύστημα. Ως απάντηση σ’ αυτή την ανασφάλεια, το κράτος στρατιωτικοποιεί την αστυνομία του με πυροβόλα όπλα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη τηλεχειρισμού, όπως και «μη θανατηφόρα» όπλα – τα οποία σκοτώνουν τακτικά. Την ίδια στιγμή εξομαλύνουν προληπτικά το κλίμα λανσάροντας το προφίλ του «μαλακού μπάτσου», όπως είναι οι αξιωματικοί υποστήριξης κοινοτήτων (PCSOs), οι μονάδες αξιωματικών-συνδέσμων (PLOs), και ούτω καθεξής, που ταιριάζουνε πιο πολύ στο δημοκρατικό ίματζ. Παίρνουνε μερική βοήθεια ακόμα κι από αριστερούς, σαν τον John Drury του εντύπου Aufheben, με τις ακαδημαϊκές συνεισφορές του πάνω στον έλεγχο πλήθους, ο οποίος είναι εξίσου τρομοκρατημένος απ’ το ανεξέλεγκτο όσο είναι κι οι άρχουσες τάξεις.* Το βρετανικό κράτος κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στις αντεξεγερτικές τεχνικές. Η πραγματογνωμοσύνη τους είναι το αποτέλεσμα ενός μακρόχρονου βάναυσου αποικισμού – ας πούμε, στην Ινδία, στην Κένυα, και μέχρι τις μέρες μας στην Ιρλανδία.

Δυο χρόνια μετά τις μεγάλες ταραχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρούμε πως ανοίχτηκε μια σημαντική πόρτα για μια ριζοσπαστική και μαχητική άρνηση της καθημερινής μας ύπαρξης σε ευρεία κλίμακα. Για εκείνους/-ες από εμάς που βγήκαμε στους δρόμους ήταν μια ανάσα καθαρού αέρα μες στα μπουντρούμια, μια υπενθύμιση ότι η εισβολή και ο έλεγχος δεν έχουν αποπερατωθεί. Ακόμα και τώρα που η απάθεια κι η απομόνωση φαίνεται να έχουν επικρατήσει πάλι, συνεχίζουμε τις επιθέσεις μας. Η αστυνομία και η βιομηχανία της ασφάλειας ειδικεύονται στο να μας κάνουν να αισθανόμαστε ανίσχυροι στις ίδιες μας τις ζωές, και η πραγμάτωση τέτοιων επιθέσεων βοηθάει αρκετά στο να ξεπερνάμε τούτο το αίσθημα.

Αυτός είναι επίσης ο τρόπος μας για να επισημάνουμε πως περάσανε δυο χρόνια από τότε που ο αναρχικός Μπάτζερ (‘Ασβός’) απ’ το Μπρίστολ διέφυγε της σύλληψης, μετά τις ταραχές. Μείνε λεύτερος, μη σταματάς ν’ αγωνίζεσαι!

Μια και το ’φερε ο λόγος, η νύχτα της δράσης μας συμπίπτει με την ανακοινωθείσα έναρξη της προγραμματισμένης θανάτωσης άγριων ασβών στη Νοτιοδυτική Αγγλία. Η αστυνομία, στην προσπάθειά της να διευκολύνει τη μαζική θανάτωση και να σταματήσει την αντίσταση στο σχέδιο αυτό,  έσπευσε να γίνει το δεκανίκι των κλαδικών συμφερόντων στη βιομηχανία της αγροκαλλιέργειας, αλλά και να θωρακίσει τις τάξεις των γαιοκτημόνων. Ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι μία από τις πολλές ανταρσίες εναντίον αυτής της σφαγής. Γιατί οι κρατικές και εταιρικές δυνάμεις ασφαλείας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτού του κόσμου της εκμετάλλευσης και εξουσίας.

Τις καλύτερες ευχές μας στον αναρχικό Κώστα Σακκά, στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε στάδιο αποκατάστασης μετά την απεργία πείνας με την οποία πέτυχε την προδικαστική του απελευθέρωση, ύστερα από 30 μήνες προφυλάκισης.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί ωσότου όλα τα πλάσματα να ’ναι άγρια και λεύτερα.

– Πυρήνας Οργισμένων Αλεπούδων σε συνεργασία με ACAB

 (καθεστωτικό βίντεο εδώ)

* σχετικές αναφορές στ’ αγγλικά: αβγδε

Πηγή

Καναδάς: Απελευθέρωση μινκ και αλεπούδων (Οντάριο)

Νωρίς το πρωί της 26ης Αυγούστου 2013, το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων επιτέθηκε στη Royal Oak Fur Farm, στην περιοχή Simcoe, του Ontario. Πλησιάσαμε το εκτροφείο γουνοφόρων ζώων και ξαπλώσαμε μέσα στα ψηλά χόρτα, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε το κτίριο του φύλακα, για οποιοδήποτε σημάδι κίνησης. Μόλις βεβαιωθήκαμε ότι ήταν άδειο, κόψαμε τους συνδέσμους, που ενώνουν το μεταλλικό πλέγμα του φράχτη με τους πασσάλους, ρίξαμε στο έδαφος ένα μεγάλο μέρος του φράχτη, στο πίσω μέρος της φάρμας και ανοίξαμε τη μπροστινή πύλη. Υπολογίζουμε ότι απελευθερώσαμε περίπου 750 μινκ και 50 αλεπούδες. Οι αλεπούδες σχεδόν έδειχναν να καταλαβαίνουν τι γινόταν, διότι μόλις συνειδητοποίησαν ότι ήταν ελεύθερες, δεν έχασαν καθόλου χρόνο στο να απομακρυνθούν από τα κλουβιά και δραπέτευσαν μέσα από τις τρύπες που κάναμε στο φράχτη. Μόλις άναψαν τα φώτα στο σπίτι των εκτροφέων, αρχίσαμε γρήγορα να ξηλώνουμε τις κάρτες εκτροφής και να τις πετάμε γύρω από τα άδεια κλουβιά και στη συνέχεια, φύγαμε μέσα από τα χωράφια με καλαμπόκι, μαζί με μία θορυβώδη ομάδα μινκ, τα οποία βίωναν για πρώτη φορά τη γεύση της ελευθερίας. Δε θα σταματήσουμε έως ότου αυτή και όλες οι φάρμες γουνοφόρων ζώων να αδειάσουν.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Πηγή

Ινδονησία: Εμπρησμός στο Ινστιτούτο Τεχνών της Τζακάρτα

Ο πολιτισμός δεν καθιερώνεται από μόνος του, αλλά από τους ανθρώπους που τον υποστηρίζουν. Ανθρώπους, που μετέτρεψαν τον εαυτό τους σε πυλώνες του πολιτισμού. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που γέννησαν τον πολιτισμό. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι κανείς δεν είναι αθώος ή μη ένοχος σε αυτήν τη ζωή. Ο καθένας παίζει τον ρόλο του στην υποστήριξη της βιωσιμότητας του πολιτισμού. Έτσι, κάθε κατασκεύασμα, κάθε αξία, ιδιοκτησία, πράξεις και οποιοσδήποτε απολαμβάνει τα οφέλη του πολιτισμού, είναι εχθρός για εμάς.

Γιατί έτσι;

Οι άνθρωποι είναι οι δημιουργοί αυτού που αποκαλείται Κουλτούρα. Η Κουλτούρα είναι ο άμεσος αντικατοπτρισμός του πολιτισμού. Η Κουλτούρα δεν είναι παρά μία από τις διαδικασίες πλύσης εγκεφάλου, ώστε να κάνει κάποιον να υποκλιθεί και να υποβαθμίσει τις άγριες επιθυμίες. Η Κουλτούρα δεν είναι μόνο ένα σύνολο αξιών, αλλά και εργαλεία καταπίεσης και ηγεμονίας. Και δύο μορφές, ανάμεσα στα πολλά πρόσωπα της Κουλτούρας, είναι το σχολείο και οι τέχνες.

Αυτό μας οδήγησε, στις 20 Αυγούστου, να στείλουμε τη φωτιά μας στο Ινστιτούτο Τεχνών της Τζακάρτα, που βρίσκεται στην περιοχή Cikini. Είχαμε μαζί μας το μίσος στην καρδιά για το μέρος που συχνάζουν καλλιτέχνες, οι οποίοι είναι απλά μαριονέτες του πολιτισμού. Τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό σε μία άδεια αίθουσα, στον τρίτο όροφο, το απόγευμα. Πραγματοποιήσαμε τη δράση μας μπροστά στα μούτρα μια ομάδας καλλιτεχνών, που αυτοπροσδιορίζονται ως avant-garde και που αισθάνονται ότι είναι επαναστάτες. Βάλαμε τη φωτιά για να γελάσουμε με την παθητικότητά τους, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ακόμα χειρονομία, η οποία βοηθά τον πολιτισμό να συνεχίζεται.

Το Ινστιτούτο Τεχνών της Τζακάρτα εδώ και καιρό είναι γεμάτο ψευδαισθήσεις. Αυτό το μέρος εκτρέφει άτομα, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας «αντι-κουλτούρας», η οποία είναι απλά μία άλλη κουλτούρα, αντί να ανακαλύπτουν και να επιτίθενται στη συνολική εικόνα της κουλτούρας, τον Πολιτισμό. Παράγουν τραγούδια, ζωγραφιές, κτίρια, ποιήματα και διάφορες μορφές τέχνης, προκειμένου να βοηθήσουν τον πολιτισμό να χώσει τα νύχια της κυριαρχίας του.

Μετανιώνουμε μόνο για το ότι η φωτιά απέτυχε να κάψει ολόκληρο το κτίριο, επειδή κάποιοι άλλοι βοηθοί του πολιτισμού, οι πυροσβέστες, έφτασαν σε λιγότερο από μία ώρα και έσβησαν τις εστίες. Αλλά, δεν είναι αυτό το τέλος της τελευταίας μας ενέργειας. Θα σας χτυπήσουμε ξανά.

Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης – Ινδονησιακή Φράξια

ΥΓ: Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στους FAI/ Φίλοι της Γης, στην Αργεντινή, οι οποίοι έκαψαν εκατοντάδες αυτοκίνητα και στους συντρόφους του ELF στη Ρωσία. Επίσης, στους εξεγερσιακούς φυλακισμένους σε όλον τον κόσμο.

Λινκς από καθεστωτικά μέσα: 1, 2

Πηγή

Η.Π.Α: Δράση αλληλεγγύης σε φυλακισμένο αρνητή του grand jury (Νέα Υόρκη)

Στην πόλη της Νέας Υόρκης οι άνθρωποι έχουνε συνηθίσει να τρώνε στη μάπα ταπεινώσεις. Δεν μπορεί κανείς να βγει για μια γρήγορη βόλτα χωρίς να διανύσει παραστρατιωτικού τύπου συνθήκες. Έχουμε ένα δήμαρχο ο οποίος έχει να το περηφανεύεται πως διαθέτει μια αστυνομική δύναμη η οποία επέχει ρόλο προσωπικής του στρατιάς. Εδώ και πολλά χρόνια, η ίδια αστυνομική δύναμη με ατιμωρησία δολοφονεί φτωχούς κι ανθρώπους που δεν είναι λευκοί. Και, για ν’ αποδείξει πως δεν παίζεται, η ίδια δύναμη κρατάει αιχμάλωτο τον αγαπημένο μας σύντροφο Τζέρρυ Κοχ [Jerry Koch]* από το τελευταίο πολιτικό κυνήγι μαγισσών που εξαπέλυσε κι ύστερα.

Έχουμε την πρόθεση να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι η κρατική καταστολή δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

Όλοι κι όλες μας έχουμε παρακολουθήσει πώς η citibike** έχει μολύνει την πόλη με εταιρικά λογότυπα, που μας προσπερνάνε και μας κατακλύζουν περισσότερο κι απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει. Πριν από λίγες νύχτες, σαμποτάραμε αρκετά σημεία στάθμευσης και μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων της citibike, και θέσαμε τους σταθμούς αυτούς εκτός λειτουργίας. Τουλάχιστον είμαστε ευτυχείς που μπόλικες απ’ αυτές τις αηδιαστικές εταιρικές ρεκλάμες υποχρεώθηκαν να φύγουν απ’ το δρόμο για κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο κράτος λέμε πως πρέπει να γνωρίζει καλά ότι οι ενέργειές του δε θα μείνουν αναπάντητες.

Στα συντρόφια μας θυμίζουμε πως δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε αυτά τα ξεφτιλίκια να συνεχίζονται.

Ας εξακολουθήσουμε τις επιθέσεις, μέχρι την επανάσταση!
Μέχρι το θάνατο του κράτους! Μέχρι το θάνατο του καπιταλισμού!

* αναρχικός και νομικός ακτιβιστής που φυλακίστηκε λόγω της επανειλημμένης του άρνησης να καταθέσει ενώπιον ομοσπονδιακού μεγάλου σώματος ενόρκων στην περιοχή της Νέας Υόρκης· περαιτέρω πληροφορίες στ’ αγγλικά: iii

** με κύριο χορηγό τον τραπεζικό όμιλο Citigroup

Πηγή

Η.Π.Α: Εμπρησμός ενός περιπολικού σε αλληλεγγύη με τους απεργούς πείνας στη φυλακή Πέλικαν Μπέυ (Καλιφόρνια)

Πριν από κάμποσες νύχτες, βάλαμε φωτιά σ’ ένα όχημα της αστυνομίας στο Σαν Λούις Όμπισπο της Καλιφόρνια. Κι αυτό για να δράσουμε αλληλέγγυα στους κρατουμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στο Πέλικαν Μπέυ και σ’ όλη την Καλιφόρνια. Οι ενέργειες αυτών των κρατουμένων έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μας, και νιώθουμε τον εαυτό μας κοντά τους· ακριβώς όπως κι αυτοί, δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε τη συνεχή προσπάθεια να κάνουνε κι εμάς και τους γύρω μας να αισθανόμαστε παντελώς ανίσχυροι στο να επηρεάζουμε τις συνθήκες της ζωής μας. Έχουμε μάθει να υπακούμε τους δασκάλους μας γιατί ξέρουν περισσότερα. Έχουμε μάθει να υπακούμε τ’ αφεντικά μας γιατί μπορεί να μας απολύσουνε και δε θα ’χουμε καθόλου λεφτά για να τα φέρουμε πέρα. Έχουμε μάθει να υπακούμε τους ιδιοκτήτες των σπιτιών μας γιατί είναι δική τους η περιουσία. Κι έχουμε μάθει να υπακούμε την αστυνομία και το νόμο γιατί μπορεί να μας χώσουνε στη φυλακή ή να μας δολοφονήσουνε. Κι όλα αυτά με το πρόσχημα ενός πράγματος που ονομάζεται δημοκρατία· ενός συστήματος στο οποίο υποτίθεται πως μπορούμε να ’μαστε «ελεύθεροι» να καθορίζουμε τα μονοπάτια της ίδιας μας της ζωής, χωρίς την παρεμβολή μιας υπερκείμενης αρχής.

Καλά, μας πείσατε.

Σαν τους φυλακισμένους, μας κρατάνε όλους μας υπό διαρκή παρακολούθηση. Σαν τους φυλακισμένους, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να κρατάμε το στόμα μας βουλωμένο. Σαν τους φυλακισμένους, τα σπιτικά μας δεν ανήκουνε σε μας (αν είμαστε δηλαδή αρκετά τυχεροί για να ’χουμε ένα σπίτι). Ωστόσο, μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, η πραγματικότητα είναι πως οι αποδράσεις απ’ τη φυλακή ναι μεν είναι πολύ δύσκολες κι επικίνδυνες, μα δεν είναι ακατόρθωτες. Κάθε τύπος κρατουμένου σε οποιονδήποτε τύπο εδάφους μπορεί να επιλέξει να κατέβει σε απεργία, να αντεπιτεθεί και να εφορμήσει ενάντια στους δεσμοφύλακές του. Κάθε κάμερα παρακολούθησης μπορεί να γίνει θρύψαλα. Κάθε τείχος μπορεί να γκρεμιστεί. Κάθε φράχτης μπορεί να κοπεί, και κάθε έμμισθος τραμπούκος ν’ αφοπλιστεί. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κρατουμένους του Πέλικαν Μπέυ που μας δώσανε απλόχερα τη φλόγα της έμπνευσης μέσα απ’ τα κάγκελα της φυλακής. Ας ευχηθούμε να φουντώσει και να εξαπλωθεί. Κι ο θάνατος της κοινωνίας-φυλακής να βρει τα δόντια μας πάνω στο λαιμό του.

– Τ’ Άγριο Κυνήγι

Πηγή

Ελλάδα: Εκρηκτικός μηχανισμός στο κτίριο Περιφερειακής Ενότητας (Τρίκαλα)

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ  ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ(ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ) ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΙΣ 21ης ΠΡΟΣ 22ηςΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.Η ΕΚΡΗΞΗ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΦΘΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ.                                      

 ΤΟ   ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ  ΚΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΑΜΕΣΟ ΣΤΟΧΟ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΑ Η΄ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΥΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΕΛΗΜΕΝΕΣ ΕΦΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΣΕ ΚΑΤΕΛΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΚΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΔΥΟ ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΧΑΡΤΟΝΙ,ΠΑΡΑΓΕΜΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ,ΜΕ ΤΑΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΙΣΧΥ,ΕΝΑ ΒΡΑΔΥΚΑΥΣΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΛΕΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ  ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ  ΔΙΑΤΑΡΑΞΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΗ.  ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΣΑΝ ΤΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΦΛΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΜΩΝ TRENDY,Η ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΑΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ.Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΚΔΗΛΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ (ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΗΜΕΝΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗ),ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΠΑΤΣΩΝ ΑΝΑΨΩΚΟΚΚΙΝΙΣΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΝΝΩΜΗΣ ΤΑΞΗΣ (ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΧΓΟ) ΠΑΡΑ ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΓΟΥΡΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ‘’ΚΑΝΟΥΝ’’ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ(12:40) ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΡΑ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ  ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΥΝΗΓΟΝΤΑΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΤΟΞΟΙΚΟΜΑΝΕΙΣ,ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΜΙΧΑΝΟΒΙΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΡΑΙΟΥΣ. ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ‘’ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ’’ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ:” ύποπτη μιχανή, για ύποπτο αμάξι,με δυο-τρία άτομα μπορεί και τέσσερα(ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ)..για πεζούς να  κινούνταv στην περιοχή.. για ατρόγυνο με μαύρα ρούχα. Κτλ.κτλ.’’

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗΣ  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ.                                                                  

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ,ΑΝΕΡΓΟ,ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΟΝ ΓΚΕΥ,ΣΤΗΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΗ,ΣΤΟΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ,ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η’  ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΟΠΟΥ ΚΙ’ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΟΠΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΝΕΟΥΣ ΠΥΡΙΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ.         ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.                            

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΝΟΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Β.ΚΟΥΤΣΙΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΝΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ  ΟΠΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΕΡΓΕΡΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.                            

‘’…με το μολύβι,το στυλό,την πέτρα,το σίδερο,την φωτιά,το όπλο,την βόμβα… ότι δεν ανήκει στην αστική νομιμότητα ανήκει σε εμάς’’                                                                                                                                

ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ  ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πηγή   

Ρωσία: Εμπρησμός εκσκαφέα (Μόσχα)

Πριν από δύο εβδομάδες, βάλαμε φωτιά σε έναν εκσκαφέα, στο μέρος που οι εργάτες κατέστρεφαν το πάρκο Ismailovo. Το όχημα ήταν παρκαρισμένο στην άκρη λεωφόρου, όπου προσέθεταν περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας στο δρόμο. Μας πήρε 3-4 λεπτά να κάνουμε τη δουλειά. Πλησιάσαμε. Στρώσαμε το σωρό μας από κουρέλια, χωρίς βιασύνη (στοχεύσαμε το πιλοτήριο, το χώρο της μηχανής και τα υδραυλικά στην «κουτάλα»). Προσθέσαμε βενζίνη και βάλαμε φωτιά. Τρέξαμε γρήγορα στην αντίθετη πλευρά του δρόμου, πήραμε τις μπύρες μας από τις σακούλες και κατευθυνθήκαμε    στον κοντινό σταθμό του μετρό. Μετά από περίπου δέκα λεπτά περπάτημα, είδαμε ένα όχημα της πυροσβεστικής (θορυβώδες και με τα φώτα αναμμένα), που κατευθυνόταν στο σημείο του πρόσφατου οικο-σαμποτάζ (θα έφτασαν ακριβώς στην ώρα τους, για να σώσουν τα συντρίμμια που κάπνιζαν).

Κουράγιο στους συντρόφους από την Ουκρανία, που, για άγνωστους λόγους, σταμάτησαν κάθε δραστηριότητα. Θα θέλαμε, επίσης, να εκφράσουμε την οργή μας για την ποινή εις βάρος του Igor “Squash” Kharchenko: (αντιφασίστας από τη Μόσχα, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση, μετά από μια αμφιλεγόμενη δίκη και ενώ όλα τα στοιχεία αποδείκνυαν την αθωότητά του –ΣτΜΑ).

Μην έχετε καμιά αμφιβολία, θα εκδικηθούμε.

ELF-Μόσχα

Πηγή

ΗΠΑ: Βανδαλισμός γουναράδικου (Πόρτλαντ)

Σπάστηκαν δύο παράθυρα και τοποθετήθηκε κόλλα στις κλειδαριές, στο κατάστημα Ribnick Fur and Leather, τη νύχτα της 22ας Αυγούστου.

William Ribnick, σε προειδοποιούμε: Όσο συνεχίζεις να κερδίζεις από την αιχμαλωσία, την ηλεκτροπληξία και τη θανάτωση με αέριο των ζώων, θα επιστρέφουμε ξανά και ξανά.

Θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτήν τη δράση στη Marie Mason, που εκτίει ποινή 22 ετών, επειδή προσπάθησε να σταματήσει τους πραγματικούς εγκληματίες.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Πηγή

Καναδάς: Σαμποτάζ φορτηγών σε σφαγείο (Οντάριο)

Σήμερα* στο Οντάριο, στον Καναδά, το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων τοποθέτησε κόλλα στις μίζες φορτηγών, σε ένα σφαγείο με την επωνυμία Abingdon Meat Packers. Όλα τα φορτηγά αφέθηκαν ξεκλείδωτα, καθώς αφαιρέθηκαν τα κλειδιά και αντικαταστάθηκαν με μικρά κομμάτια μετάλλου από καρφιά συρραπτικού βαρέως τύπου και κόλλα. Η Abingdon Meat Packers σκοτώνει αποκλειστικά μωρά ζώων και η τοποθέτηση κόλλας σε αυτές τις κλειδαριές ελπίζουμε ότι θα διαταράξει τη λειτουργία της, σταματώντας τη μεταφορά των νεκρών ζώων σε μονάδες επεξεργασίας τροφών.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

*(Σ.τ.Μ. αναρτήθηκε στο Bite Back στις 19 Αυγούστου 2013)

Πηγή

Ολλανδία: Επίθεση σε εργολάβους κέντρου κράτησης στο Ρόττερνταμ

Στις 10 Αυγούστου υπό την κάλυψη του σκότους στοχεύσαμε εναντίον της κατασκευαστικής εργολαβικής εταιρείας Van Omme & De Groot λόγω εμπλοκής της στην ανέγερση του κέντρου κράτησης του Ρόττερνταμ. Βάψαμε με σπρέι το σύνθημα «Γαμιούνται οι απελάσεις!» πάνω στα ρολά που καλύπτουν τα παράθυρα και στη συνέχεια ρίξαμε βόμβες μπογιάς, γεμισμένες με γενναιόδωρες ποσότητες φωτεινών χρωμάτων, καταστρέφοντας την εξαιρετικά σικ ξύλινη πόρτα των αλαζονικών αυτών σχεδιαστών του εγκλεισμού.

Η πράξη αυτή ήταν μια αυτόνομη δράση που αναλάβαμε για τους εαυτούς μας ξεχωριστά από την προγραμματισμένη κατασκήνωση No Borders κατά τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας. Ένα πράγμα είναι να φωνάζεις «μήτε σύνορα, μήτε έθνη, σταματήστε τις απελάσεις», μα εντελώς πιο αποτελεσματικό πράγμα είναι να επιτίθεσαι υλικά σ’ όσους κάνουν κόλαση την ίδια την ύπαρξη των μεταναστών. Γνωρίζουμε επίσης ότι η δράση μας από μόνη της δε θ’ αποτελειώσει τους κερδοσκόπους της κράτησης/απέλασης, αλλά αποτελεί ένα αντίποινο για όσους έχουνε ανάμειξη σε τέτοια βασανιστικά μέρη και θαρρούν πως μπορούν να λειτουργούν με ατιμωρησία.

Η δράση μας είναι σε αλληλεγγύη προς όλους εκείνους που διαβιώνουν σε κέντρα κράτησης στην Ευρώπη-φρούριο, είτε πρόκειται για το Ρόττερνταμ, το Καλαί, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία ή την Ελλάδα. Δε σας ξεχνάμε ούτε στιγμή. Κι ούτε και ξεχνάμε εσάς που κάνετε εφικτές τέτοιες εγκαταστάσεις βίας· ξέρουμε τι είστε και τι κάνετε.

GEEN MENS IS ILLEGAAL (ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ)

Καταστροφείς Συνόρων

Πηγή

ΗΠΑ: Απελευθέρωση φασιανών (Όρεγκον)

Τη νύχτα της 15ης Αυγούστου, μασκοφόροι απελευθερωτές του Μετώπου Απελευθέρωσης των Ζώων πραγματοποίησαν  διάσωση άγριων φασιανών και ορτυκιών, από τα κλουβιά επίδειξης θηραμάτων της Υπηρεσίας Αλιείας και Άγριας Ζωής του Όρεγκον (ODFW), μέσα στην περιοχή άγριας ζωής EE Wilson (βόρεια της πόλης  Corvallis). Χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία κοπής σύρματος για να ανοίξουν δύο κλουβιά και να παραβιαστούν μερικώς δύο ακόμα, δίνοντας σε τρεις δαχτυλιδολαίμηδες φασιανούς, ένα λευκό φασιανό και ένα ορτύκι του βουνού μία ευκαιρία να δραπετεύσουν στην γύρω περιοχή. Αν δεν εμφανιζόταν ένα αυτοκίνητο δίπλα στα κλουβιά, κάτι που μας υποχρέωσε να αποχωρήσουμε πρόωρα, θα είχε δοθεί σε ακόμα δώδεκα περίπου πουλιά μία ευκαιρία για ελευθερία. Αυτή η δράση δεν αποτελεί νίκη για αυτούς που έμειναν πίσω.

Η περιοχή άγριας ζωής ΕE Wilson αποτελούσε κάποτε την έδρα ενός προγράμματος εκτροφής της Υπηρεσίας Αλιείας και Άγριας Ζωής του Όρεγκον, όπου εκτρέφονταν φασιανοί, κυρίως για να αφεθούν και να ανανεώσουν τους πληθυσμούς θηραμάτων στους κυνηγότοπους του Όρεγκον. Η  ODFW διέκοψε το πρόγραμμα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ωστόσο κρατούν ακόμα έναν μικρό αριθμό πουλιών στην περιοχή, ως τουριστική ατραξιόν. Είναι λυπηρό και αξιοθρήνητο το γεγονός ότι αυτά τα άγρια πουλιά θα έπρεπε να περάσουν ολόκληρη τη ζωή τους μέσα σε κλουβιά, για οποιοδήποτε λόγο, πόσο μάλλον για κάτι τόσο ασήμαντο και επιπόλαιο, όπως η έκθεσή τους στο κοινό.

Υπάρχουν περισσότερες από 100 εγγεγραμμένες εγκαταστάσεις αιχμαλωσίας άγριων ζώων στην πολιτεία του Όρεγκον, όπου φυλακίζονται φασιανοί, ορτύκια, μινκ, άλκες και άλλα άγρια ζώα. Αυτές οι εγκαταστάσεις γενικά έχουν μικρή ή και καθόλου φύλαξη, για μια επιδρομή εναντίον τους απαιτούνται ελάχιστες έως καθόλου εξειδικευμένες δεξιότητες και κρατούν ζώα, που σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να απελευθερωθούν απευθείας στην άγρια φύση. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη αποφασιστικότητα και 15 δολάρια για δύο τανάλιες, προκειμένου η απελευθέρωση των ζώων να γίνει πραγματικότητα.

Σε αλληλεγγύη με τους αναρχικούς κρατούμενους Marie Mason και Eric Mcdavid.

Για αυτούς που μένουν σιωπηλοί και για όλους τους φυγάδες.

Για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια,

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Πηγή

ΗΠΑ: Βανδαλισμός Pet shop (Πόρτλαντ)

Το κατάστημα Bird Hut, στον αριθμό 11249, της οδού SE Division, πουλάει εξωτικά πουλιά και μικροσκοπικά κλουβιά, για τα πουλιά που πουλάει ως εμπορεύματα. Πουλιά, όπως το Hyacinth Macaw, το οποίο πουλάνε για δώδεκα χιλιάδες δολάρια. Εκμεταλλεύονται το σύστημα αναπαραγωγής πολλών ειδών πουλιών και εξειδικεύονται σε νεοσσούς που ταΐζονται με το χέρι.

Δε θα παραμείνουμε ικανοποιημένοι, αφήνοντας επιχειρήσεις σαν κι αυτή να εμπορευματοποιούν τα ζώα και να δείχνουν ασέβεια προς τη φύση. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τις καταστρέψουμε.

Για αρχή, τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές σε δύο περιπτώσεις. Δε θα διστάσουμε να κλιμακώσουμε τη δράση. Σας θέλουμε έξω από την πόλη μας.

Για εκείνους που αντιστέκονται στο Grand Jury. Η σιωπή σας μας δυναμώνει συλλογικά.

Αναρχικοί Σύμμαχοι των Ζώων

ΗΠΑ: Βανδαλισμός καταστήματος χονδρικής πώλησης πουλερικών (Όκλαντ)

Το Allied Pringle Food Sales είναι κατάστημα χονδρικής πώλησης και διακίνησης πουλερικών, στον αριθμό 333, της οδού Clay, στο κέντρο του Όκλαντ. Απεχθανόμαστε την εμπορευματοποίηση των ζώων. Γεμίσαμε τις κλειδαριές του με υγρό ατσάλι, για να εκφράσουμε την περιφρόνησή μας στις πρακτικές τους να κερδοφορούν από τη δυστυχία και τον εγκλεισμό. Ελπίζουμε να δούμε συνεχόμενη δράση εναντίον των εκμεταλλευτών και άμεση δράση παντού.

ALF

Τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές του καταστήματος Allied Pringle ‘Foods’, για δεύτερη φορά, όπως και πολλές άλλες νύχτες. Αυτή η γρήγορη και σιωπηλή δράση είχε στόχο να προκαλέσει οικονομική ζημιά σε αυτόν το διανομέα πουλερικών. Η εκμετάλλευση των ζώων δεν είναι ευπρόσδεκτη στην πόλη μας.

Σε αλληλεγγύη με την πρόσφατη vegan αντίσταση στο Πόρτλαντ και την Κόστα Μέσα.

ALF

ΗΠΑ: Βανδαλισμός εστιατορίου (Πόρτλαντ)

 Για δύο συνεχόμενες νύχτες, οι κλειδαριές και στις δύο πόρτες του εστιατορίου Yung Kee γέμισαν με κόλλα. Αυτό το διώροφο εστιατόριο, που διαθέτει και σφαγείο, εκθέτει περήφανα, πτώματα από πάπιες και κοτόπουλα στις βιτρίνες του. Τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα των αμέτρητων ζώων, που δολοφονήθηκαν για να συνεχιστεί η επιχείρησή τους.

Εμπνεόμαστε από εκείνους που αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση των μη-ανθρώπων στο Σαν Ντιέγκο, στην Κόστα Μέσα και στο Πόρτλαντ. Συνεχίστε με αυτόν το ρυθμό.

ΗΠΑ: Βανδαλισμός οχήματος γουνέμπορου

Απαντώντας στο άρθρο της National Post, που έπλεκε το εγκώμιο του Eugene Klein και της αηδιαστικής του επιχείρησης, Capilano Furs and Taxidermy Studios, το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων ανέλαβε δράση, καταστρέφοντας το εσωτερικό του αξίας 60.000 δολαρίων φορτηγού του Eugene.

Με την κάλυψη του σκοταδιού, προσεγγίσαμε την κατοικία του Eugene Klein και με σύριγγες εκχύσαμε δύσοσμο υγρό μέσω της οροφής, μέσα στο φορτηγό του.

Ένα μήνυμα προς τον Eugene Klein:

Eugene, καθώς εσύ και η γυναίκα σου Edith μπαίνετε στα τελευταία χρόνια της άθλιας ζωής σας, θα δείτε τη βιομηχανία που βοηθήσατε να φτιαχτεί, να καταρρέει.

Την τελευταία φορά που σας επισκέφτηκε το ALF, δηλώσατε στις εφημερίδες ότι έχετε όπλα και πως δε μας φοβάστε. Λοιπόν, Eugene, προφανώς ούτε εμείς σε φοβόμαστε και θα πρέπει να μας σκοτώσεις για να μας σταματήσεις.

Το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων παρακολουθεί πάντα. Προκαλούμε εσένα και τη γυναίκα σου να πάτε διακοπές.

Μέχρι να αδειάσει κάθε κλουβί.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Πηγή

 

Μεξικό: Χακάρισμα σελίδας ζωεμπορίου

Στις παραπάνω εικόνες φαίνεται πώς ήταν πριν και πώς κατέληξε μετά την επίσκεψή μας και τις τροποποιήσεις μας η συγκεκριμένη σελίδα ζωεμπορίου.

Παρομοίως, έγιναν μερικές ακόμη αλλαγές στη σελίδα, που, αν και δεν είναι τόσο εμφανείς όπως στην κεντρική, είναι σίγουρο ότι θα τους πάρει κάμποσες ώρες για να την αποκαταστήσουν, κι αυτό αν τα καταφέρουν. Σβήσαμε όλες τις αναφορές σχετικά με το ζωεμπόριο, όλες τις παραγγελίες, τις δημοπρασίες, τους τύπους ζώων προς δημοπρασία, συν μερικές αναρτήσεις ειδήσεων.

Η χακαρισμένη σελίδα από το Μεξικό λέγεται www.unionganadera.com, και παρά το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο αποκτήσαμε πρόσβαση έγινε με εργαλεία σπασίματος κωδικών και ονομάτων χρήστη, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας μάς εξέπληξε με τη μεγάλη της πρωτοτυπία. Το όνομα του χρήστη ήταν “admin” (χωρίς εισαγωγικά) και ο κωδικός ήταν “123456″ (πάλι χωρίς εισαγωγικά).

Εδώ θα είμαστε, για όσο υπάρχουν αυτοί που αποκομίζουν κέρδος απ’ όσα υποφέρουν τα ζώα. Δε θα επιτρέψουμε να τη βγάλουν καθαρή με τους βασανισμούς και τις δολοφονίες.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Πηγή

Ρωσία: Εμπρησμός κινητής μονάδας στέγασης, σε εργοτάξιο λεωφόρου. (Adygeya)

Τα τέλη του Ιουλίου του 2013, εκτελέσαμε μια πράξη οικολογικού σαμποτάζ, στο εργοτάξιο της λεωφόρου, κοντά στο Maikop (Adygeya). Διαλέξαμε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι, για να φτάσουμε σε αυτό το μέρος αποτρόπαιου βιασμού της φύσης και να διαλέξουμε τους στόχους μας: προσωπικά αντικείμενα των σκλάβων-εργατών και ιδιοκτησία της εταιρίας. Πήραμε μια πέτρα από ένα κοντινό χαντάκι, σπάσαμε το παράθυρο και χύσαμε βενζίνη μέσα στην κινητή μονάδα στέγασης (πριν την επίθεση σιγουρευτήκαμε πως δεν υπήρχαν εργάτες μέσα). Η υπόλοιπη βενζίνη χύθηκε στις ρόδες. Αμέσως μετά, ένα σπίρτο έστειλε αυτό το σκατό στην κόλαση, οπού ανήκει. Ευχόμαστε η κατασκευαστική εταιρία να ακολουθήσει εκεί το όχημά της. Η απεμπλοκή μας έγινε μέσα σε φλόγες (όπως πάντα). Δε φάνηκε κανένας φύλακας για να μας σταματήσει (όπως πάντα).

Μην περιμένετε την κατάλληλη στιγμή να εμφανιστεί, για να περάσετε στην επίθεση. Μόνο η κατάσταση της διαρκούς σύγκρουσης θα κάνει την προσωπικότητά σας δυνατή. Αν πάρετε το μονοπάτι της δέσμευσης χρόνου, της συσσώρευσης χρημάτων και της αγοράς εξεζητημένων πραγμάτων για τις δράσεις, υποσυνείδητα αποτραβιέστε από τον αγώνα. Κανένα καμουφλάζ ή κανένα ζευγάρι φανταχτερές μπότες δε θα κάνει τις δράσεις για εσάς (αν και βοηθούν). Όλα τα πράγματα είναι απλά εργαλεία. Βγείτε έξω και πολεμήστε τώρα! Μην ακούτε αυτούς που μουρμουρίζουν: «Δεν είναι τώρα ο καιρός»! Στο διάολο οι διάσημοι ιδεολόγοι! Στο διάολο η «ακατάλληλη αναρχία»! Η αναρχία είναι το εδώ και το τώρα! Στο διάολο ο αγώνας στα σωματεία! Η εργατική τάξη είναι ψόφια, όπως ακριβώς και η σημερινή κοινωνία. Είναι σάπια. Είναι σε αποσύνθεση. Και παρόλα αυτά,υποτίθεται πως πρέπει να επικοινωνείς μαζί της, όπως υποτίθεται ότι επικοινωνούν οι Ρώσοι με το Λένιν. Κάντε ότι θέλετε, με τον τρόπο που το θέλετε. Πολεμήστε για τη δικιά σας ελευθερία. Πολεμήστε για τους αδερφούς και τις αδερφές σας. Πολεμήστε για το μέλλον των παιδιών σας. Κανείς δε θα σας χαρίσει την ελευθερία σας, αν δεν την πάρετε μόνοι σας με τη βία. Αν δεν είναι τώρα η ώρα να περάσετε πέρα από «το νόμο» και να κοιτάξετε πέρα από τις νόρμες της αποδεκτής «αντίστασης», βάζουμε στοίχημα ότι δε θα βρείτε το κουράγιο να το κάνετε, όταν θα ξεκινήσει ο εμφύλιος πόλεμος. Σας ευχόμαστε καλή τύχη.

ΣΠΦ-Ρωσία, 2013

Πηγή

Νέα από το Μέτωπο

Ιούλιος 2013

Η.Π.Α: Απελευθέρωση 2.400 μινκ (Άινταχο)

Το βράδυ της 28ης Ιουλίου 2013, φίλοι της άγριας ζωής εισήλθαμε στο εκτροφείο μινκ της Cindy Moyle, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικάνικης Επιτροπής Γούνας, στο  Burley, του Άινταχο, παραβιάσαμε την περίφραξη και βάλαμε τσιλιαδόρο να παρακολουθεί το νυχτοφύλακα, που υπήρχε στο μέρος.  Στη συνέχεια, απελευθερώσαμε το σύνολο του αποθέματος αναπαραγωγής της στο φυσικό περιβάλλον, αδειάζοντας πάνω από το 25% αυτής της φυλακής άγριας ζωής.

Υπό το φως του φεγγαριού, 2400 από αυτά τα άγρια πλάσματα σκαρφάλωσαν έξω από τα κλουβιά, όπου είχαν περάσει ολόκληρη τη ζωή τους στην απομόνωση και στο σκοτάδι, για να νιώσουν το γρασίδι κάτω από τα πόδια τους για πρώτη φορά. Η αρχική δειλία τους μετατράπηκε γρήγορα σε μια κακοφωνία από χαρωπές στριγγλιές, παίζοντας, χοροπηδώντας και κολυμπώντας στο ρυάκι, που τρέχει ακριβώς πίσω από την ιδιοκτησία της Moyle. Θα ζήσουν την καινούρια ζωή τους κατά μήκος του ποταμού Snake.

Η Cindy Moyle είναι νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και πρώην ταμίας, της Αμερικάνης Επιτροπής Γούνας. Μετά την πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας στην Α.Ε.Γ., θεωρήσαμε ότι το εκτροφείο μινκ της Moyle, θα ήταν τέλειο για να δοκιμάσουμε την αποτελεσματικότητα της έμφασης της Α.Ε.Γ. στην ασφάλεια των εκτροφείων. Οι Moyle είναι μια δυναστεία με μινκ στο Άινταχο, που έχουν μέχρι και οχτώ εκτροφεία, τη δικιά τους λειτουργία ζωοτροφών και ένα βυρσοδεψείο. Οι αμφιβολίες για την επινοητικότητα και την πονηριά μας, έχουν χαρακτηρίσει στο παρελθόν τα εκτροφεία των Moyle αδιαπέραστα. Πράγματι, αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει επιχειρήσει δράση εναντίον ενός από αυτά.

Τώρα που είχαμε την ευχαρίστηση να το δοκιμάσουμε και οι ίδιοι, εγκρίνουμε με όλη μας την καρδιά τα νέα μέτρα σφαλείας της Α.Ε.Γ.. Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε τα μέλη της Α.Ε.Γ. να αυξάνουν τα γενικά έξοδα τους για την ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στην πτώχευση, όταν κάνουμε επιδρομή στα εκτροφεία τους. Στην περίπτωση των Moyle, τα αρχεία αναπαραγωγής που καταστρέψαμε, αντιπροσωπεύουν πάνω από 30 χρόνια επίπονης γενετικής επιλογής. Δε θα υπάρξει ανάκτηση αυτών των γενετικών γραμμών.

Εκτός από την εργασία τους να βλάπτουν ανυπεράσπιστα ζώα, οι Moyle έχουν ερευνηθεί ομοσπονδιακά για την εκμετάλλευση εργαζομένων χωρίς χαρτιά και την εμπορία απειλούμενων ειδών. Ο Mike Moyle, πρώην εκτροφέας μινκ και νυν επικεφαλής του πλειοψηφούντος ρεπουμπλικανικού κόμματος, στην τοπική βουλή του Άινταχο, έχει χρησιμοποιήσει την πολιτική του θέση για να εμποδίσει τις γειτονιές του Άινταχο από το να δηλώσουν ότι οι σιχαμερές και γεμάτες μύγες φυλακές, που ανήκουν στην οικογένειά του, αποτελούν δημόσια ενόχληση.

Η βιομηχανία γούνας, χωρίς αμφιβολία, θα διαδώσει ψεύδη, σχετικά με αυτήν την πράξη καλοσύνης.

Θα ισχυριστούν ότι είμαστε τρομοκράτες. Εμείς λέμε ότι αν το να ανοίγεις κλουβιά ειρηνικά, είναι πράξη τρομοκρατίας, τότε η λέξη δεν έχει κανένα νόημα. Εφαρμόζει κατάλληλα στις μαζικές φυλακίσεις και δολοφονίες άγριων ζώων.

Θα ισχυριστούν ότι αυτά τα μινκ είναι εξημερωμένα ζώα και θα λιμοκτονήσουν. Οι τεκμηριώσεις για την επιβίωση των μινκ εκτροφείων στην άγρια φύση είναι εκτεταμένες, γι’αυτό θα προσθέσουμε μόνο την εμπειρία μας, βλέποντας  αυτά τα εκ φύσεως υδρόβια ζώα, που είχαν περάσει ολόκληρες τις ζωές τους σε κλουβιά, να πηγαίνουν ενστικτωδώς κατευθείαν στο νερό και να αρχίζουν να κολυμπούν και να κυνηγούν.

Θα ισχυριστούν ότι οι συνθήκες στα εκτροφεία μινκ είναι ανθρώπινες. Ρωτάμε, τότε, γιατί προσπαθούν μόνο να κρύψουν αυτά τα εκτροφεία από το κοινό, πιέζωντας τη νομοθεσία να ποινικοποιήσει τη λήψη φωτογραφιών. Τα μινκ, που απελευθερώσαμε από τους Moyle, ζούσαν σε έντονες συνθήκες εγκλεισμού, μέσα στα ίδια τους τα σκατά. Το βασανισμό τους ήταν εύκολο να τον δεις και τη λαχτάρα τους για ελευθερία εύκολο να τη νιώσεις.

Θα πουν ότι η επιδρομή μας θα εμπνεύσει ανάλογες δράσεις. Εμείς λέμε ότι αυτό θα συμβεί αναμφίβολα. Είναι θαυμάσιο πράγμα το ότι ζούμε σε έναν κόσμο, όπου υπάρχουν άτομα που κάνουν τακτικά πράξης συμπόνιας , ρισκάροντας την ελευθερία τους για την ελευθερία των άλλων.

Θα πουν ότι δε θα σταματήσουμε πριν το πλήρες και συνολικό τέλος της δολοφονίας ζώων για τη γούνα τους. Σε αυτό το σημείο συμφωνούμε απόλυτα.

Δρούμε με αγάπη στις καρδιές μας.

ALF

Πηγή

Η.Π.Α.: Βανδαλισμός «οικολογικού» εστιατορίου (Καλιφόρνια)

Εμπνεόμενοι από τις πρόσφατες δράσεις στο Πόρτλαντ και το Σαν Ντιέγκο, αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση ενάντια στο Taco Asylum, στην Κόστα Μέσα. Το Taco Asylum σερβίρει στα πιάτα του κουνέλια, πάπιες, αγελάδες και γουρούνια, ισχυριζόμενο πως είναι «ελευθέρας βοσκής» και κρέας «τοπικής και σε ισορροπία με τη φύση» παραγωγής.

Τη νύχτα της Κυριακής, 28 Ιουλίου, γλιστρήσαμε μέσα στο Camp (το αυτοαποκαλούμενο «πράσινο» εμπορικό κέντρο), υπό την κάλυψη του σκοταδιού και τοποθετήσαμε κόλλα στις κλειδαριές του Taco Asylum, που βρίσκεται στην οδό 2937 S. Bristol, B102, στην Κόστα Μέσα της Καλιφόρνια. Επίσης, βάψαμε τις πόρτες, την εσωτερική αυλή και την είσοδο με κόκκινη μπογιά, αναπαριστώντας το αίμα των αμέτρητων κουνελιών, παπιών, αγελάδων και γουρουνιών, που δολοφονούν κάθε χρόνο και αφήνοντας το σύνθημα ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ, στη βιτρίνα τους.

Δεν υπάρχει τίποτα «ισορροπημένο» ή «πράσινο» στη μπίζνα της κτηνοτροφίας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή τοπική είναι η μονάδα και δεν υπάρχει καμιά συμπόνια και έλλειψη βαρβαρότητας στη δολοφονία αθώων ζώων. Τα κουνέλια, που σερβίρουν, προέρχονται από τη Hidden Haven Farms, που βρίσκεται στο 18540 West Boundary Truck Trail Jamul, της Καλιφόρνια, κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Ίσως οι ανώνυμοι σύντροφοί μας εκεί, το λάβουν αυτό υπόψιν τους. Αυτή η δράση ήταν απλή και πήρε μόνο λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί. Πράξεις σαν αυτήν και σαν εκείνες, που αναπτύσσονται στη Βόρεια Αμερική, μπορούν να γίνουν από τον καθένα με λίγο σχεδιασμό και μερικά λεπτά από τη νύχτα σας.

Η ενέργεια μας πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης σε όλους τους φυλακισμένους αναρχικούς και αγωνιστές της απελευθέρωσης των ζώων.

ALF

Πηγή

 Ουρουγουάη: Δράση απελευθέρωσης σε ζωολογικό κήπο (Κανελόνες)

Το Σάββατο, 27 Ιούλη 2013, μπουκάραμε αιφνιδιαστικά στο ζωολογικό κήπο της Ατλάντιδα, στην περιοχή Κανελόνες της Ουρουγουάης, καταφέρνοντας ν’ ανοίξουμε κάμποσα κλουβιά όπου κρατούνταν μια μεγάλη ποικιλία σκλαβωμένων ζώων.

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό ν’ ανακτήσουν τη λευτεριά τους όλα τα ζώα, αλλά αρκετά πτηνά, ινδικά χοιρίδια και κουνέλια, ανάμεσα σε άλλα, διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε άλλες τοποθεσίες, όπως για παράδειγμα εκείνα τα πουλιά που από αγνό ένστικτο πέταξαν μακριά κατά τον ορίζοντα. Επίσης γράφτηκαν διάφορα συνθήματα στις αδειανές πλέον φυλακές, όπως: «Να ανοίγεις ένα κλουβί, να λευτερώνεις ένα ζώο, αυτό είναι αγάπη».

Για μια ζωή ελεύθερη, μακριά απ’ την εξημέρωση που θέλουν να μας επιβάλουν, για την αγάπη και το σεβασμό προς τ’ άλλα ζώα, για νέες ευκαιρίες δοκιμής περαιτέρω δράσεων, καθώς και για όλα εκείνα τα ζώα που βρίσκονται σκλαβωμένα πίσω απ’ τα κάγκελα. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να αδειάσει κάθε κλουβί.

Απελευθέρωση Ζώων· πολύ περισσότερο από λόγια.

Πηγή

Αργεντινή: Εμπρηστική επίθεση σε όχημα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας (Μπουένος Άιρες)

«Γιατί για μας η επανάσταση δεν είναι θέμα ενός μονάχα μήνα, του Δεκέμβρη ή του Γενάρη, αλλά είναι μια αειθαλής κατάσταση που δοκιμάζει τα όρια όλων μας»
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών

Βρίσκουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προπαγανδίσουμε τις ιδέες μας για λευτεριά είναι μέσω των πράξεων, αλλά θεωρούμε επίσης αναγκαία μία αναφορά ύστερα από μια σειρά επιθέσεων σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι η εξουσία των μέσων μαζικής πληροφόρησης χειραγωγεί τα πάντα καταπώς γουστάρει. Αναφέρθηκαν εκ νέου στο ζήτημα των αναρχικών εμπρησμών, μονάχα έπειτα από μια επίθεση σε ένα καινούργιο τζιπ 4×4 Mercedes Benz, που είχε ως αποτέλεσμα να καούν τα πάντα τριγύρω στη γειτονιά του Παλέρμο τα ξημερώματα της Παρασκευής, 26 Ιούλη 2013.

Εμείς ξαναλέμε ότι τα καινούργια και πολυτελή αυτοκίνητα συνεχίζουν να καίγονται σε όλη την πόλη.

Συγκεκριμένα, με αυτή την προκήρυξη, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε ένα τζιπάκι της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στη γειτονιά Βίγια ντελ Πάρκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, 1ης Αυγούστου.

Δεν πρόκειται να ξαποστάσουμε μέχρι να δούμε τον πολιτισμό να γίνεται συντρίμμια κι ωσότου ξεκάνουμε την εξουσία, που καθιστά δυνατή την ύπαρξή του.

Φίλοι της Γης / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Πηγή

Χιλή: Επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας BancoEstado (Σαντιάγο)

Λίγη φωτιά για να διώξει το κρύο

Η αναβίωση και η ενίσχυση του διαλόγου ενάντια στη φαντασίωση της τρομοκρατίαςείναι, λοιπόν, το σκηνικό, στο οποίο αναπτύσσονται οι νομικές διαδικασίες, με σαφή πολιτικά συμφέροντα, στα οποία το ίδιο το κράτος βρίσκει τον εαυτό τουσχετικά με τον αμφιλεγόμενο αντιτρομοκρατικό νόμο.

Hans Niemeyer, “Ρέκβιεμ για ένα Φεγγάρι που Περνά»

Απόψε χτυπήσαμε τη λήθη. Αποφασίσαμε να βάλουμε φωτιά στην κοινωνική κανονικότητα (που εσφαλμένα ονομάζεται «ειρήνη»), έτσι ώστε, για μερικά γαμημένα λεπτά, να συγκεντρωθεί η προσοχή στο λόγο μας.

Σήμερα, θέλουμε να σώσουμε ένα σύντροφο από τη σιωπή. Ένα σύντροφο, που δεν ήταν ποτέ απλά άλλο ένα όνομα για να θυμόμαστε σε αυτόν τον πόλεμο. Δεν ήταν ποτέ απλά σύνθημα στον τοίχο ή μελάνι σε μια προκήρυξη, πόσο μάλλον μια ιστορία για να αφηγούμαστε σε μερικά χρόνια. Αυτός ο σύντροφος έχει όνομα και επίθετο και οι ρουφιάνοι το ξέρουν καλά. Hans, αυτή η νύχτα είναι για σένα.

Αδερφέ, θέλουμε να σε χαιρετίσουμε μέσα από αυτήν την πράξη, χωρίς να αποκαλύψουμε τα ονόματά μας και αποσπώντας σίγουρα ένα σύντομο χαμόγελό σου, τόσο απαραίτητο σε αυτούς τους καιρούς. Θέλουμε να σε αγκαλιάσουμε από απόσταση, με τη ζεστασιά της φωτιάς που ανάψαμε απόψε. Γιατί, ναι, απόψε, λίγο μετά της 9:30, κάψαμε εύκολα το υποκατάστημας της BancoEstado, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Viel και Pedro Montt, σχεδόν μπροστά από τη φυλακή, όπου ένα μπάσταρδο τρίο αποφάσισε να σε κρατά φυλακισμένο. Την τράπεζα, που χρησιμοποιούν κάθε μέρα τα κτήνη, που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την ανθρώπινη συνθήκη και να μεταβληθούν σε δεσμοφύλακες.

Hans, ξέρουμε, χωρίς να μπορούμε καν να το φανταστούμε, πως πέρασες τρομερές μέρες (για να μην πούμε για τις νύχτες) από την προηγούμενη Τετάρτη. Κανείς από εμάς δεν έχει πατήσει το πόδι του στη φυλακή, αλλά ξέρουμε την αποπνικτική ζέστη του καλοκαιριού και την κοφτερή παγωνιά του χειμώνα, που περιβάλλουν τις πτέρυγες της Φυλακής Υψίστης Ασφαλείας, στις οποίες σε κρατούν αιχμάλωτο αλλά όχι μειωμένο.

Το γεγονός ότι κρατάς το κεφάλι ψηλά, μας γεμίζει υπερηφάνια. Για εμάς. συνεχίζεις να είσαι ένας αλύγιστος σύντροφος, που δείχνεις συνεχώς ευκινησία σε αυτούς που θέλουν να σε δουν σε κλουβί. Δείχνεις μια ακεραιότητα που βλέπουμε σπάνια. Υπάρχουν αυτοί που υποχωρούν χωρίς να δείξουν αλληλεγγύη και με δειλία, όταν συναντιούνται με τους μισθοφόρους της Εξουσίας. Αλλά, ευτυχώς, έχουμε συντρόφους σαν εσένα και το συύντροφό σου, οι οποίοι, με τα λάθη και τις επιτυχίες τους, μένουν ενωμένοι μπροστά στο πιο σκληρό χτύπημα.

Οι δήμιοι σου ξέρουν τι έκαναν. Πήραν τον πατέρα από το γιο, τον άνδρα από τη σύντροφο, τον γιο από τη μητέρα. Εσείς, δικαστές και εισαγγελείς, θα πρέπει να το διαβάσετε αυτό προσεκτικά.

Ξέρατε από πριν τι θα συμβεί στη δίκη. Το ξέρατε πως θα λάβει ποινή, δίχως αναστολή, που δε θα μπορούσε να περάσει στην ελευθερία. Ξέρατε πως οι καταθέσεις των μπάτσων Romina Barros, Luis Olguín και Gerson Silva δεν έχουν συνοχή. Ξέρετε ποιοι ήταν οι εισαγγελείς. Ξέρετε πως ο Raúl Guzmán πρότεινε την ίδια ποινή για τονHans(ο οποίος τοποθέτησε έναν μικρής ισχύος μηχανισμό, σε μια ακατοίκητη περιοχή τη νύχτα, που δε λειτουργούσε) και το Felipe Pinela Zenteno (ο οποίος τρεις μέρες πριν τη σύλληψη του Hans, τσάκισε τον πνεύμονα και έσκισε τα εσωτερικά όργανα ενός κοριτσιού ενός έτους εκ προθέσεως, χτυπώντας το). Προφανώς, στα μάτια του Don Raúl και τα δύο εγκλήματα είναι ίδια.

Ποιος ευνοείται από αυτήν την απαίσια απόφασή σας; Αυτή είναι η «δικαιοσύνη» σας;

Εσείς, που μοιράζετε ποινές σα να απαγγέλετε ποίηση, ξέρατε εκ των προτέρων πως ο Hansδεν αποτελεί «κίνδυνο» για την κοινωνία. Πήρατε από την κοινωνία ένα άτομο, που βοηθούσε στην καταπολέμηση των ναρκοτικών, που ο Πινοσέτ, αυτός ο δικτάτορας που πέθανε χωρίς να δικαστεί, πλάσαρε στα χρόνια του τρόμου.

Δε χρειαζόταν καμιά φοβερή προσπάθεια για να δώσετε μια αναστολή, ώστε να έχει με τα δικά σας λόγια «μια δεύτερη ευκαιρία». Διαβάζετε μια ποινή πέντε χρόνων για ένα σύντροφο, σα να είναι λίστα για ψώνια. Είναι πέντε γαμημένα χρόνια! Δε σκεφτήκατε τους άλλους; Τι σκατά έχετε εκεί που πρέπει να είναι η καρδιά;

Σύντροφε Hans, συντρόφισσα Daniela, με αυτήν την τράπεζα στις στάχτες, ενωνόμαστε με τη στάση σας να ανεβείτε με σταθερότητα το βουνό, που σας ανάγκασαν να σκαρφαλώσετε, ίσως ένα από τα πιο δύσκολα. Το να κάνουμε υποθέσεις για το αν απέτυχε το πέρασμά σας στην παρανομία και για το αν ο Hans έπρεπε να παραδοθεί, όταν σας κύρηξαν σε εξέγερση, δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Θα ήταν εύκολο να πούμε κάτι τέτοιο, να σας ασκήσουμε κριτική. Αλλά, δεν έχουμε βρεθεί στη θέση σας, ούτε έχουμε κοιμηθεί τα βράδια όπως εσείς. Hans και Daniela,σας εκτιμούμε ως τους συντρόφους που είστε και αυτό είναι αρκετό για εμάς. Θα σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις σας, καθώς, για εμάς, έχετε ήδη πάψει να είστε μακρυά από τη συγγένειά μας.

Απόψε, σύντροφε, ήσουν μαζί μας στην επίθεση. Αν σε λιγότερο από μια εβδομάδα χαρτογραφήσαμε την περιοχή, υπολογίσαμε τις βαρετές ρουτίνες τους, μάθαμε τις περιπόλους των μπάτσων, φτιάξαμε τα υλικά και επιτύχαμε, φαντάσου τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σε μεγαλύτερο διάστημα…

Ας τολμήσουν να συνεχίσουν να σε προσβάλλουν τόσο συχνά. Ας τολμήσουν να συνεχίσουν να παρενοχλούν τον αδερφό μας, Alberto Olivares, εκεί στη φυλακή. Ας συνεχίσουν και θα δουν πως οι τράπεζες όχι μόνο καίγονται, αλλά ανατινάζονται κιόλας.

Χαιρετίζουμε αυτούς, που χτες πέρασαν στην παρανομία και σήμερα περιμένουν ατελείωτες εβδομάδες, για να μάθουν το μέλλον τους. Freddy Fuentevilla, Marcelo Villarroel και JuanAliste, δύναμησεσας,αδέρφια. Αθωομένοι ή καταδικασμένοι, να γνωρίζετε την αιώνια αγάπη μας για εσάς. Από τις 25 ως τις 31 Ιουλίου, εβδομάδα διεθνούς αλληλεγγύης στους επαναστάτες συντρόφους, που κατηγορούνται στην υπόθεση «Ασφάλεια»! Για τη λυσσασμένη αγκιτάτσια!

Γιατί μια αδερφή ή ένας αδερφός, που βρίσκεται υπό καταστολή, δικαιώνεται με την αγκιτάτσια, το λόγο και τις δράσεις

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ HANS

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ

Ο HANS NIEMEYER ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

 

Εμπρηστική ομάδα Βίκτωρ Λάμπρος***

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

Υποσημειώσεις στο πρωτότυπο:

1. Ξέραμε από πριν πως θα ρισκάραμε να στραφεί πάνω μας η προσοχή της αστυνομίας. Αλλά, δε μας φοβίζετε, ποτέ δεν το κάνατε. Σας ξέρουμε καλύτερα από όσο ξέρετε εσείς εμάς και γνωρίζουμε και οι δύο τις αληθινές μας δυνατότητες. Ξέρετε πως δε συνηθίζουμε να αφήνουμε ίχνη, πως δρούμε γρήγορα και χωρίς απροσεξία. Ξέρετε πως η παρουσία μας στο χώρο της επίθεσης, εξαφανίζεται τόσο γρήγορα, όσο οι σκλάβοι σας στα εργαστήρια των Carabineros, που παραιτούνται συνεχώς, εκνευρισμένοι που δε βρίσκουν αυτό που τους βάζετε να βρουν. Πώς είναι το να ξοδεύετε εκατομμύρια πέσος σε έρευνες που, μετά από χρόνια συλλογής άσχετων πληροφοριών, καταλήγουν να κάθονται στα αρχεία; Συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε καλύτερα: να αυτογελοιοποιήστε.

2. Το πιο ξεκάθαρο και πρόσφατο παράδειγμα είναι η αστυνομική επιδρομή στον Κεντρικό Σταθμό του Πανεπιστημίου της Χιλής, όπου λιγότεροι από πέντε μπάτσοι κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ογδόντα άτομα, που αυτοαποκαλούνταν «μάχιμα», αλλά που στη θέα των πράσινων μορφών με τα γκλοπ στα χέρια, έτρεξαν τρομοκρατημένα κατευθείαν στην τουαλέτα, χεσμένοι από το φόβο τους, ενώ οι «σύντροφοί» τους δέρνονταν από την αστυνομία. Πόση συντροφικότητα έδειξαν! Πραγματικά αξιοζήλευτη.

3. Ο Βίκτωρ Λάμπρος είναι ο γιος των μελών της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, που γεννήθηκε στη φυλακή, στις 24 Ιουλίου του 2010.

Φέρει το όνομα Βίκτωρ εις μνήμην του πατέρα της Πόλας, που ήταν σαμποτέρ, την εποχή της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα και που πυροβολήθηκε, όταν προσπάθησε να ξεφύγει από τη Μακρόνησο στην Αθήνα. Το όνομα Λάμπρος δόθηκε για να τιμήσουν το σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος της αναρχικής επαναστατικής αντάρτικης οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους μπάτσους, στις 10 Μάρτη του 2010.

Τον Ιούλη του 2012, ολόκληρη η οικογένεια πέρασε στην παρανομία, για να γλιτώσει από ποινές κάθειρξης 50 ετών. Δεν έχουν  συλληφθεί από τότε. Για εμάς, ο αγώνας αυτών των τριών συντρόφων δείχνει πως ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, υπάρχει ελπίδα. Γι’αυτό, Hans,σου στέλνουμε μια φωτογραφία του Βίκτωρα Λάμπρου, ελπίζοντας πως κάποιος θα τη μεταφέρει σε εσένα και τη Daniela, ώστε να θυμάστε πως όσο και αν διαρκεί η νύχτα, θα υπάρχει πάντα η αυγή. Ο ήλιος έχει λόγο που λάμπει.

Σημείωση από Έρεβος

Το εγχείρημα μεταφράζει όσες αναλήψεις θεωρεί πως προάγουν την επιθετική αναρχική δράση και συμβάλλουν στη διαπάλη ιδεών ανάμεσα στις αντάρτικες οργανώσεις διεθνώς. Αυτό σημαίνει πως κάνουμε και μεταφράσεις αναλήψεων, με των οποίων το περιεχόμενο ή το ύφος δε συμφωνούμε απαραίτητα.

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *