Δίκη Σ.Π.Φ.

Συνεδρία 66η

Σύντομη ήταν αυτή η συνεδρία καθώς προσήλθε ένας μάρτυρας που ήταν ο courier που παρέδωσε το πακέτο-βόμβα στην πρεσβεία της Βουλγαρίας. Ο ίδιος δεν είχε να αναφερθεί σε κάτι άλλο και το δικαστήριο διέκοψε για τις 27 Αυγούστου.

Συνεδρία 65η

Εμφανίστηκαν δυο μάρτυρες κατηγορίας, από τους οποίους κατέθεσε μόνο η μια, ενώ η άλλη θα καταθέσει σε επόμενη συνεδρία. Η μάρτυρας που κατέθεσε, αναφέρθηκε στην συμπλοκή με πυροβολισμούς που έγινε ανάμεσα σε μπάτσους και έναν σύντροφο της Σ.Π.Φ. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως οι σφαίρες έπεφταν βροχή και όταν αυτή  πλησίασε, είδε τους δυο μπάτσους τραυματισμένους να είναι κάτω στο έδαφος και τον σύντροφο χτυπημένο να κρατάει το πόδι του που είχε δεχθεί σφαίρες.

Όπως κατέθεσε η ίδια αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν η ψυχραιμία και η σοβαρότητα του συντρόφου που ούτε μίλαγε ούτε φώναζε σε αντίθεση με τους δυο μπάτσους που όπως είπε η ίδια χαρακτηριστικά «κλαψούριζαν». Η αναφορά και η περιγραφή των γεγονότων προξένησαν γέλια στους συντρόφους της Σ.Π.Φ. και αμηχανία και νευρικότητα στους μπάτσους.

Συνεδρία 64η

Σε αυτή την συνεδρία δεν προσήλθε κανείς απ’ τους μάρτυρες κατηγορίας που είχαν κληθεί.

Το δικαστήριο προχώρησε στην εκφώνηση νέων ημερομηνιών για τις επόμενες συνεδρίες. Η πρόεδρος του δικαστηρίου μάλιστα ανέφερε ότι επειδή έχει κλείσει εισιτήρια για τις διακοπές της, θέλει να διακόψει την δίκη για τρεις εβδομάδες. Σε εκείνο το σημείο παρενέβησαν δυο σύντροφοι της Σ.Π.Φ. που ανάμεσα σε βρισιές που εκτόξευσαν προς τους δικαστές αναφέρθηκαν στις εκδικητικές μεταγωγές που πραγματοποιούνται εις βάρος τους με το πρόσχημα της διακοπής της δίκης με αποτέλεσμα τον διασκορπισμό τους σε πολλές φυλακές της Ελλάδας

Η ενημέρωση γίνεται από: Αλληλέγγυοι/ες στη ΣΠΦ

Μπορείτε να βρείτε τις προηγούμενες συνεδρίες στο αρχείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *