Cumplicidade, νέο εγχείρημα αντιπληροφόρησης κόντρα στην εξουσία και για τη συνολική απελευθέρωση από τη Βραζιλία

\"cumplicidade\"

Αντιπληροφόρηση. Συνωμοσία. Αλληλεγγύη. Άμεση δράση.

Συντρόφια, σας καλούμε να επισκεφτείτε και να συνεισφέρετε ενημερώσεις στο νέο μπλογκ αντιπληροφόρησης Cumplicidade («Συνενοχή»), που δημιουργήθηκε στις περιοχές που ελέγχονται από το βραζιλιάνικο κράτος. H πρωτοβουλία αυτή προκύπτει εντός του παρόντος πλαισίου, όπου ο κοινωνικός πόλεμος οξύνεται κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, κι όπου η συσσωρευμένη οργή όσων καταπιέζονται καθημερινά έσκασε σαν τσουνάμι στους δρόμους αμέτρητων πόλεων από το βορρά ως το νότο της Βραζιλίας.

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική εν μέσω αυτής της θύελλας την εμφάνιση ενός μέσου αντιπληροφόρησης με μιαν αντεξουσιαστική οπτική, σε ρήξη με οποιοδήποτε μετριοπαθή λόγο ή ουδέτερη στάση, που θα δίνει φωνή στον πόλεμο κόντρα στην εξουσία και προς την κατεύθυνση της συνολικής απελευθέρωσης.

Πιστεύουμε επίσης ότι είναι άκρως σημαντικό τέτοια διαδικτυακά εγχειρήματα να λειτουργούν ως κανάλια επικοινωνίας κι αλληλεγγύης ανάμεσα στους εξεγερμένους που δρουν σε διάφορα μήκη και πλάτη της βραζιλιάνικης επικράτειας, γι’ αυτό επισημαίνουμε την αναγκαιότητα να μας συνδράμετε με σκέψεις, αναλύσεις, ειδήσεις, φωτογραφίες, βίντεο κ.τ.λ., ώστε να τα δημοσιεύσουμε.

Σημειώνουμε ακόμη πως απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου την ανεύθυνη χρήση του διαδικτύου ως εργαλείου επικοινωνίας, γι’ αυτό και δε μας ενδιαφέρει καμία συσχέτιση αυτού του μπλογκ με κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter. Δίνουμε αξία στη χρήση εργαλείων που διασφαλίζουν την ανωνυμία και την ασφάλεια των χρηστών τους, και που δε χρησιμεύουν ως μέσα διευκόλυνσης της αστυνομικής επιτήρησης.

Ελπίζουμε να διακινήσετε αυτό το μήνυμα, και φιλοδοξούμε αυτή η μικρή απόπειρα να αποτελέσει μία ακόμη σπίθα που θα δώσει ζωή στην αναρχία!

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *