Παλιότερες αναλήψεις ευθύνης, από το μέτωπο της Λατινικής Αμερικής (2008 -2009)

Οι αναλήψεις που ακολουθούν μεταφράστηκαν πρόσφατα, από τα συντρόφια του αναρχικού μεταφραστικού εγχειρήματος Contra Info. Ακόμα μια παλαιότερη φετινή ανάληψη, μπορείτε να βρείτε στο χρονολόγιο του Απριλίου.

Μεξικό [18 Νοέμβρη 2008]: Σαμποτάζ ενάντια στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telmex

Η εταιρεία Telmex, καταστροφέας της Γης και των κατοίκων της, χτυπήθηκε πάλι από τους Λουδίτες Ενάντια στην Εξημέρωση της Άγριας Φύσης (LCDNS). Μέσα στη νύχτα σαμποτάραμε 30 καμπίνες ιδιοκτησίας της, ξηλώνοντας τις τηλεφωνικές συσκευές τους. Τα σαμποτάζ ενάντια στην Telmex δεν θα σταματήσουν μέχρι να γκρεμιστεί ο πολιτισμός.

Είμαστε το πετραδάκι μέσα στα παπούτσια σας!
Επανάσταση και εξέγερση!

Πηγή

Αργεντινή: [31 Μάη 2009]: Βομβιστική επίθεση σε αντιπροσωπεία της Chevrolet (Μπουένος Άιρες)

Η ομορφιά του ανθρώπινου πνεύματος είναι η βούληση της πραγμάτωσης των ονείρων.

Στη μνήμη του συντρόφου Μαουρίσιο Μοράλες, που έχασε τη ζωή του την προηγούμενη βδομάδα, και σε αλληλεγγύη με τους επαναστάτες συντρόφους από τη Χιλή που βρίσκονται αιχμάλωτοι τόσο στα χιλιανά όσο και στα αργεντίνικα κέντρα εξόντωσης, επιτεθήκαμε με έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον αντιπροσωπείας της Chevrolet, στη γωνία των οδών Χουάν Μπ. Χούστο και Παδίγια, προκαλώντας φθορές σε ένα όχημα και καταστρέφοντας μία από τις βιτρίνες της.

Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε ότι τα μέτρα κοινωνικού ελέγχου που μας επιβάλλει καθημερινά το κράτος/Κεφάλαιο είναι ευάλωτα.

Να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, και να εξαπλώσουμε την κοινωνική σύγκρουση και τη θύελλα της χειραφέτησης που θα αφήσει πίσω της τα συντρίμμια αυτού του συστήματος εξαθλίωσης και πείνας.

Λευτεριά ή θάνατος.

Επαναστατικοί πυρήνες
Ταξιαρχία Αντρέα Σαλσέντο
*

* Ο Αντρέα Σαλσέντο [Andrea Salsedo], σικελικής καταγωγής, ήταν αναρχικός μετανάστης στις ΗΠΑ ο οποίος βασανίστηκε για βδομάδες και θανατώθηκε από τις αμερικάνικες διωκτικές αρχές. Στις 3 Μάη 1920 το άψυχο σώμα του κειτόταν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτήριο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών στη Νέα Υόρκη, αφότου είχε εκπαραθυρωθεί από το 14ο όροφο (το FBI φυσικά μίλησε για αυτοκτονία). Δύο μέρες μετά, στο ίδιο πλαίσιο της αντιαναρχικής καμπάνιας της εποχής, οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν τους αναρχικούς Σάκκο και Βαντσέττι.

Πηγή

Μεξικό [Απρίλης 2009]: Πυρπόληση βαν της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telmex

Τα ξημερώματα της 23ης Απρίλη 2009 σε κάποιο δήμο της Πολιτείας του Μεξικού, οι Λουδίτες Ενάντια στην Εξημέρωση της Άγριας Φύσης (LCDNS) και το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων (ALF), αποφασίσαμε μέσω αυτής της κοινής επίθεσης να προωθήσουμε τον αγώνα ενάντια στη βιοκτόνο εταιρεία Telmex. Τούτη τη φορά χτυπήσαμε ένα από τα βανάκια της που χρησιμοποιούνται για την συντήρηση των διάφορων τηλεφωνικών γραμμών. Ο εμπρηστικός μηχανισμός που τοποθετήσαμε σε μία από τις μπροστινές ρόδες έκανε τη δουλειά για την οποία προοριζόταν, αχρηστεύοντας το φορτηγάκι. Όταν επιστρέψαμε στην περιοχή της δράσης είχαν μείνει μόνο αποκαΐδια.

Αυτή η ενέργεια συνυπογράφεται από τους LCDNS και το ALF. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και χτυπήσαμε δυνατά με ένα καταστροφικό σαμποτάζ για την απελευθέρωση των ζώων και της Γης.

Επ’ ευκαιρία αυτής της προκήρυξης θέλουμε να στείλουμε ένα μαχητικό χαιρετισμό στους πυρήνες του ALF και του ELF στην Γκουαδαλαχάρα, μιας και διάφορα άτομα πήραν την απόφαση να περάσουν στην παράνομη δράση, κι αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για το κίνημα της αντισπισιστικής αντεπίθεσης στο Μεξικό. Συνεχίστε έτσι!

«Κι όταν τη νύχτα όλα παγώνουν
και πίσω απ’ το λόφο μουλώχνει η σελήνη
την θέλησή μας την κάνουμε πράξη
με το τσεκούρι, το δόρυ, το γκάνι»
–Στροφή από το λουδίτικο τραγούδι The Cropper’s Song

Ενάντια σε όλα όσα μας θέλουν υποταγμένους!

LCDNS και ALF – Μεξικό

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *