Για μια διεθνή κινητοποίηση στις 14 Σεπτέμβρη 2013…

\"Λέσβος\"

Στα πλαίσια της διεθνούς αλληλεγγύης και του αντικρατικού–αντικαθεστωτικού αγώνα, ο οποίος δεν γνωρίζει σύνορα, ανταποκριθήκαμε στο ακόλουθο κάλεσμα:

Το παρακάτω κείμενο μας έχει σταλεί από γάλλους συντρόφους. Αφορά τον αγώνα για την απελευθέρωση της Sonja Suder, η οποία κατηγορείται από το γερμανικό κράτος για συμμετοχή σε ενέργειες της ένοπλης οργάνωσης «Επαναστατικοί Πυρήνες» τη δεκαετία του ’70 και κινδυνεύει να καταδικαστεί με βάση την έωλη μαρτυρία ενός μετανοημένου και μια άλλη μαρτυρία που οι μπάτσοι απέσπασαν με βασανιστήρια.
Το μεταφράσαμε και το δημοσιεύουμε στα πλαίσια της αλληλεγγύης που δεν γνωρίζει σύνορα.

Αναρχικοί σύντροφοι

Διεθνές κάλεσμα για κινητοποίηση
για την απελευθέρωση της Sonja Suder

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2013, ας κινητοποιηθούμε για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στη νομιμοποίηση των βασανισμών στη δίκη της Sonja Suder και για την απελευθέρωσή της.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2011, η Sonja και ο φίλος της Christian εκδόθηκαν από τη Γαλλία στην Γερμανία όπου και φυλακίστηκαν. Ο Christian αποφυλακίστηκε, αλλά η Sonja παραμένει στη φυλακή. Είχαν εγκαταλείψει τη Γερμανία το 1978, όταν την επαύριο μιας άγριας καταστολής του επαναστατικού κινήματος, κάθε άτομο που ανήκε στο χώρο της ριζοσπαστικής αμφισβήτησης είχε κάθε λόγο να φοβάται ότι θα είναι στόχος της κρατικής εκδικητικότητας.

Εδώ και δυο χρόνια, η Sonja είναι προφυλακισμένη στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας των φυλακών Preungesheim στη Φρανκφούρτη. Εδώ κι ένα χρόνο υφίσταται μια δίκη βασισμένη σε δυο μαρτυρίες: τη μαρτυρία ενός μετανοημένου που την έδωσε με αντάλλαγμα μείωση της ποινής και μια άλλη μαρτυρία που αποσπάστηκε με βασανιστήρια το 1978 από έναν άνδρα που θεωρούνταν από την αστυνομία ύποπτος για συμμετοχή στους Επαναστατικούς Πυρήνες.

Αν ο μετανοημένος Hans Joachim Klein κατέθεσε ανενδοίαστα στο δικαστήριο της Φρανκφούρτης για να δώσει τη χιλιοστή εκδοχή μιας μαρτυρίας γεμάτης ασυναρτησίες και αντιφάσεις (που η δικαστής θεωρεί παρ’ όλα αυτά σωστό να ληφθεί υπόψη), αντιθέτως ο Hermann F. ανέκαθεν αμφισβητούσε τα στοιχεία που εμφανίζονται στις ανακρίσεις που υπέστη. Δεν είναι παρά το αποτέλεσμα τεσσάρων μηνών βασανισμού πέραν κάθε διαδικαστικού πλαισίου.

Μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, ανακρίθηκε μόλις βγήκε από μια εγχείρηση ακρωτηριασμού των κάτω άκρων κι ενώ είχε χάσει εντελώς την όρασή του. Ο πόνος, ο τραυματισμός, τα φάρμακα, η απομόνωση, η σύγχυση, ο αποπροσανατολισμός έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους μπάτσους για να τον υποχρεώσουν να συμπληρώσει 1300 σελίδες κατάθεσης. Κρατήθηκε παράνομα σε ένα αστυνομικό τμήμα, χωρίς δικηγόρο, όντας τυφλός και με βαριά αναπηρία. Αυτό που υπέστη δεν έχει παρά ένα όνομα: βασανισμός. Στις 13 Αυγούστου του 2013, το δικαστήριο της Φρανκφούρτης προχώρησε στην ανάγνωση των ανακριτικών καταθέσεων που υποχρεώθηκε να δώσει ο Hermann το 1978 και θα συνεχίσει την ανάγνωσή τους στις επόμενες συνεδριάσεις.

Η Sonja, στα 80 της χρόνια, πάνω από 35 χρόνια μετά τα γεγονότα που της αποδίδονται, κινδυνεύει να καταδικαστεί με βάση αυτές τις καταθέσεις που η χρήση τους αποτελεί νομιμοποίηση από τη δικαιοσύνη των πρακτικών βασανισμού της αστυνομίας. Η Sonja διώκεται από τη γερμανική αστυνομία και δικαιοσύνη από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Θεωρείται ύποπτη για συμμετοχή στους Επαναστατικούς Πυρήνες και η δίκη της αφορά τρεις επιθέσεις που δεν προκάλεσαν παρά περιορισμένες υλικές ζημιές το 1977 και το 1978: ενάντια στην επιχείρηση MAN που συνεργαζόταν στην κατασκευή ατομικών όπλων για τη Ν. Αφρική την εποχή του απαρτχάιντ, ενάντια στην επιχείρηση KSB που κατασκεύαζε αντλίες για σταθμούς πυρηνικής ενέργειας, και στο κάστρο της Χαϊδελβέργης ενάντια στην πολιτική αστικής ανάπλασης. Θεωρείται επίσης ύποπτη συμμετοχής στην προετοιμασία της επίθεσης ενάντια στο συνέδριο του OPEC στη Βιέννη το 1975.

Σήμερα, κρατώντας την στη φυλακή, δικάζοντάς την, απειλώντας την ότι θα τελειώσει τη ζωή της στη φυλακή, το ομοσπονδιακό κράτος της Γερμανίας δεν στοχεύει μόνο στη Sonja. Θέλει να εξουδετερώσει μια επαναστατική ιστορία και να επιβάλει με τη βία την ιδέα ότι δεν εξεγείρεται κανείς ατιμωρητί. Η καταδίκη της Sonja θα είναι εκείνη της εξέγερσης. Αρνούμενη να υποταχθεί και να συνεργαστεί, εξακολουθεί να καταγγέλλει το κράτος και τη δικαστική του μασκαράτα. Η καταδίκη της θα είναι και εκείνη κάθε επαναστατικού κινήματος. Η προφυλάκιση της Sonja είναι ένα φόβητρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε όλες εκείνες και όλους εκείνους που αγωνίζονται σήμερα. Δεν είναι από μια γυναίκα 80 χρονών που θέλουν να απαλλαγούν, αλλά από όλες εκείνες και όλους εκείνους που έχουν σαν κι εκείνη τη βούληση να μην υποταχθούν.

Η SONJA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ!
ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Με την μικρή μας παρέμβαση στο πανεπιστημιακό κτίριο της ΑΤΕ, με το πανό μας στην πρόσοψη του κτιρίου, ως ελάχιστο δήγμα αλληλεγγύης, θέλαμε να ενθυμίσουμε ότι κάθε κρατική καταστολή και κάθε καθεστωτικό τέχνασμα ενάντια στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα, σε όποιο μέρος της Γης και αν πραγματοποιείτε μας αφορά όλους μας πάντα και παντού. Γιατί ο αγώνας για ζωή και ελευθερία δεν γνωρίζει ( και ούτε πρέπει να γνωρίζει ) από σύνορα.

Ούτε βήμα πίσω, μπροστά στην κρατική τρομοκρατία, στήνουμε αναχώματα ενάντια σε ότι μας θέλει δούλους, ενάντια σε ότι προσπαθεί να εμπορευματοποιήσει τις ζωές μας και σε ότι προσπαθεί να διαλύσει τα όνειρά μας.

Δεν θα παραιτηθούμε δίχως μάχη.

Ως την νύχτα εκείνη που θα γκρεμιστεί και το τελευταίο σύνορο και η τελευταία φυλακή.
Ως την ημέρα εκείνη όπου, ούτε ένας δεν θα εξουσιάζει και ούτε ένας δεν θα εξουσιάζεται.
Και μην κάνεις το λάθος να πεις πως είμαστε λίγοι, γιατί δεν είμαστε, μα ακόμα και αν ήμασταν… 
είμαστε σίγουρα αποφασισμένοι.

Ερχόμαστε…

Άτυπη Αναρχική Οργάνωση Πυρήνας Λέσβου

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *