Ιταλία: Σχετικά με τις συλλήψεις των Adriano Antonacci και Gianluca Iacovacci

Το απόγευμα της Τετάρτης, 18 Σεπτέμβρη 2013, μονάδες των καραμπινιέρων του τμήματος ειδικών επιχειρήσεων ROS μπούκαραν στα σπίτια τεσσάρων ατόμων στην περιοχή των Καστέλλι Ρομάνι (κοντά στη Ρώμη).

Οι μπάτσοι διενέργησαν έρευνες μέσα στα σπίτια και κατέσχεσαν διάφορα προσωπικά αντικείμενα, ενώ συνέλαβαν δύο νεολαίους, τον Αντριάνο και τον Τζανλούκα, με την κατηγορία της σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, επιδιώκοντας να τους αποδοθούν ενέργειες των οποίων την ευθύνη έχουν αναλάβει ομάδες υπογράφοντας με διάφορα ακρωνύμια. Αυτήν τη στιγμή οι δυο συλληφθέντες βρίσκονται έγκλειστοι σε καθεστώς απομόνωσης στις ρωμαϊκές φυλακές.

Το άρθρο του ποινικού κώδικα που χρησιμοποιήθηκε αυτήν τη φορά από τις διωκτικές αρχές είναι το 270bis, το οποίο κάνει λόγο για «σύσταση οργάνωσης με σκοπό την τρομοκρατία, και σε διεθνές επίπεδο, ή την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης».

Μόλις ένα μήνα πριν τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στη Ρώμη και πανιταλικά, ο κατασταλτικός μηχανισμός έβαλε μπρος τη συνήθη μιντιακή προπαγάνδα παραπληροφόρησης και προληπτικού συναγερμού.

Οι δυο συλληφθέντες, που όπως χιλιάδες άλλοι κάτοικοι των Καστέλλι Ρομάνι βγήκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στο πλιάτσικο της γης, θα μπορέσουν να δεχτούν επισκέψεις από συγγενικά τους πρόσωπα μονάχα μετά από κάμποσες μέρες.

Σε αναμονή περισσότερων ενημερώσεων, καλούμε όλους κι όλες να ενεργοποιήσουν την αλληλεγγύη στους δυο κρατουμένους ώστε να μην αισθανθούν πως είναι μόνοι.

Τρομοκράτες είναι αυτοί που καθημερινά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ανθρώπων προκειμένου να κατασκευάσουν μικρά και μεγάλα έργα αποκομιδής κέρδους, αυτοί που καθημερινά εκμεταλλεύονται χιλιάδες άτομα στη δουλειά την ίδια ώρα που μονάχα μερικές οικογένειες καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα ως το τέλος του μήνα, αυτοί που καταστέλλουν και δολοφονούν στους δρόμους και στις γειτονιές με πλήρη ατιμωρησία, αυτοί που αποικίζουν και λεηλατούν κάθε μέρα όλο και πιο πολύ τα εδάφη που πατάμε στ’ όνομα του θεού χρήμα.

Όπλο μας η αλληλεγγύη! Όλοι κι όλες έξω απ’ τις γαλέρες!
Άμεση απελευθέρωση των Αντριάνο και Τζανλούκα!

Σύντροφοι/συντρόφισσες και φίλοι/φίλες από τα Καστέλλι Ρομάνι

Για να γράψετε στους Αντριάνο Αντονάτσι και Τζανλούκα Ιακοβάτσι:

Adriano Antonacci – Gianluca Iacovacci
Casa circondariale di Regina Coeli, Via della Lungara, 29, 00165 Roma, Italia

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *