Ανάληψη ευθύνης συνειδήσεων

Κείμενο που μας στάλθηκε μέσω e-mail:

 Σκοτεινές  είναι οι νύχτες αδέλφια ..
Γιατί εμείς τις κάναμε πιο λαμπερές απο ποτέ.
Όταν κάποτε το Σκοτάδι ήταν ο μπάσταρδος αδερφός μας
που μας έκλεινε το μάτι πονηρά..
  Τώρα πια φοβόμαστε και τη σκιά μας
  Γιατί μας θυμίζει τι δρόμους περπατήσαμε
  Κι η μοναξιά μας αυνανίζεται στα σκοτεινά
  βλέμματα των γύρω..
  Άδεια,γεμάτα γαμημένη υγρασία
  Όπως κολλάει στα κορμιά μας 
  η αρρώστια αυτής της πόλης.
  Τι κάνουμε τώρα?
  Σε ρώτησα
  Ακόμα περιμένω την εξεταστική να τελειώσει
  Ακόμα περιμένω τους \’\’συντρόφους\’\’ να έρθουν
  απο την Γεωργίου.
Θάνατος στους ποιητές τραγουδάμε..Αλλά σ αυτούς που κάνουν τα σκατά,ήλιο και θάλασσα. Εμείς όμως μυρίζουμε τα σκατά που μας έχουν δώσει και που περίμεναν καιρό να χέσουν ο Δένδιας και το συνάφι του. Ένα συνοθύλευμα ανθρώπων που κάποτε έκανε αυτή την πόλη να αναπνέει και να τραντάζεται στους ρυθμούς της αντίδρασης,τώρα στέκει βουβό,μπροστά στην άμεση καταστολή και στα κρύα τούβλα.Χτίζοντας τις καταλήψεις,προσπάθησαν όχι μόνο να χτίσουν τις φωνές μας,αλλά κι αυτών που πέρασαν,ελεύθεροι,φωνάζοντας για ένα κόσμο πιό δίκαιο και πιόζωντανό.Κατάφεραν θαρρούν,να φτιάξουν ένα τάφο συνειδήσεων,λές και φοβόντουσαν μήπως οι φωνές απ τα φαντάσματα ακουστούν και ξυπνήσουν κάποιον απο τους λοβοτομημένους σκλάβους τους.Το παιχνίδι τους το έπαιζαν καλά έτσι κι αλλιώς,μέσα απο εφημερίδες και τοπικά φασιστοκάναλα, μέσα απο συλλήψεις του \’\’αποφασίζωμεν και διατάζωμεν\’\’ εώς τις  μαφιόζικες απειλές και ώρες ατέλειωτου μπανιστηρίου στις γιορτές μας. Και οι αντιδράσεις μας? Αρκεστήκαμε σε μίζερες συνελεύσεις στο εργατικό κέντρο,μιλώντας για το πώς θα κερδίσουμε ξανά τα κεκτημένα,με φωνές λειψές και φοβισμένες και με βλέμματα  παγωμένα,ρουφώντας την τελευταία σταγόνα της μπύρας του 1 ευρώ. Κι ενώ όλοι μας ξέρουμε οτι κάτι δέν μας ταιριάζει απ\’ όλα αυτά,οτι δέν μας αρκεί μια απλή παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο,ή μια συγκέντρωση του \’\’δέν προκαλούμε\’\’ στην πλατεία Όλγας,παρ\’όλ\’ αυτά συμμετέχουμε,όπως οι γριές στις κηδείες που προσπαθούν να κλάψουν η μία πιό δυνατά απ\’ την άλλη,δίχως να δίνουν δεκάρα για τον πεθαμένο. Καλή η ντόπα λοιπόν των σκατών,που γίνονται ήλιος και θάλασσα,αλλά χειμωνιάζει και είναι ανούσιο να βγαίνουμε έξω με αντηλιακά. Ή τουλάχιστον όπως κάποιοι \’\’σύντροφοι\’\’ ανέφεραν,κατόπιν συνελεύσεως οτι \’\’δέν επιθυμούν να φέρουν τον κόσμο σε μία αντισυγκέντρωση απο τις 2 το μεσημέρι και να ηλιοκαεί\’\’ λές και μιλούσαν για κοπάδια προβάτων με ευαισθησία στον ήλιο. Λές και οι αγώνες έχουν ωράριο.

Σαφώς και δέν αναφερόμαστε σε αναρχικές συλλογικότητες,που όμως κάποιες απο αυτές δέν αντέδρασαν κάν και στο παρελθόν φρόντισαν να συνεργαστούν με τους εν λόγω \”συντρόφους\’\’ καπελώνοντας εγχειρήματα,όπως της αντισυγκέντρωσης στην πλατεία Όλγας προς \’\’τιμήν\’\’ της ομιλίας του φασιστοβουλευτή Αρβανίτη στο ξενοδοχείο Αστήρ. Δέν επιθυμούμε να κράξουμε ή να προκαλέσουμε διασπάσεις,αλλά καλό είναι κάποια καίρια λάθη να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται προς το καλό όλων.

   
Με φώναξες να δώ τους τοίχους
   που ύψωσαν σε παράθυρα και πόρτες
   Μου έκανε εντύπωση η γαλάζια πόρτα
   στο Παράρτημα.
   Μου θυμίζει εργοστάσιο,σου είπα,
   (μπας και δω κάτι αστείο),
   έλεος δηλαδή οι στυλιστικές απόψεις του δήμου,
   σαν φάμπρικα ειναι,
   Συνειδησεων,μου απάντησες γελώντας
   και δεν χρειάστηκε καν να μου κλείσεις το μάτι
   σαν μπάσταρδος αδερφός.
Συνυπεύθυνοι ειναι ο Δήμος Πατρέων και η Πυροσβεστική.Και δεν νομίζουμε πως χωράει να μιλάμε για τους καημένους \’\’εργάτες του μεροκάματου\’\’,μιας και ουδεμία κίνηση αντίδρασης είδαμε απο δαύτους,(ούτε και θέλαμε η περιμέναμε),είτε μεμονωμένα,είτε ως σωματεία. Κάνανε μια χαρά το έργο της Αστυνομίας,βάζοντας τις ταφόπλακες,με τόσο μεράκι,όσο τόσα χρόνια έχουν κόβοντας δέντρα και βάζοντας επανειλλημένα φώτα στις πλατείες,ώστε να μπανίζουν οι ματάκηδες ασφαλίτες τις ζωές μας. Οι πυροσβέστες?Μπορεί να μην προλαβαίνουν να γλυτώσουν κάποιο δάσος μέσα στον Αύγουστο,αλλά με απαράμμιλο ζήλο τροχίζουν πόρτες,για εισβολές μπάτσων. Συνεπώς και όλοι αυτοί θα βρουν μπροστά τους τον ελεύθερο και αγωνιζόμενο κόσμο,και στον πενιχρό μισθό-ανταμοιβή τους καλό θα είναι να κοιτούν για το ποια νομίσματα θα είναι ίδια. Γιατί μια ζωή θα μετράνε νομίσματα απο τα αφεντικά τους. Γιατί οι ρουφιάνοι πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα. Οι συνειδήσεις λοιπόν δεν χτίζονται,αλλα πλανόνται σαν τσεκούρια πάνω απ τους νεκροθάφτες,έτοιμα να τους αποτελειώσουν και να τους ρίξουν στον ίδιο το λάκκο που έσκαψαν.

 

Είμαστε οι αναρχικοί
 που χάνουν την φωνή τους στα οδοφράγματα
 Είμαστε οι χαοτικοί
 που ακόμα προσπαθούν να βρουν την σωστή λέξη για να εκφράσουν την οργή τους,σε μοιρολατρικές συνελεύσεις
 Είμαστε οι μηδενιστές
 που δεν γουστάρουν τις \’\’μαθηματικές πράξεις\’\’ και τα \’\’έξυπνα στρατηγικά σχέδια\’\’?
 Είμαστε οι περιπλανώμενοι της Νύχτας
 που αυτοσταυρωνόμαστε στα βλέμματά σας,προκλητικά,για να μην καταλάβετε οτι σας έχουμε ήδη μπήξει τις πρόκες του Ερέβους
 Είμαστε οι ελεύθεροι
 που κρεμάμε στο σώμα μας χαλκάδες για να μην ξεχνάμε οτι γεννηθήκαμε σκλάβοι.
 Είμαστε οι εραστές του Ιδεατού
 που κοιμίζουν τα αγέννητα παιδιά τους,με ιστορίες της Θεωρίας και της Πράξης.

Καλούμε λοιπόν όλο τον ελεύθερο και αγωνιζόμενο κόσμο,να συγκροτηθεί και να ονειρευτεί ξανά. Απο μια ομάδα διοργάνωσης εγχειρημάτων δίχως όρια και καθωσπρεπισμούς,μεχρι ομάδων που θα υπερασπίζονται δυναμικά τα κεκτημένα του Δρόμου,της Πλατείας και των καταλήψεων. Καλούμε τον αληθινό αναρχικό κόσμο να μιλά,να προτείνει και να δρα ελεύθερα. Απο τον τρόπο ομιλίας μας,χωρίς να θυμίζει λόγους βουλευτών \’ λαϊκό,καθαρό, γεμάτο συναίσθημα και συνείδηση, μέχρι τον Αυθορμητισμό που θα αιφνιδιάσει και θα καταφέρει,οτι δεν κατάφερε ο εχθρός να καταγράψει η να προβλέψει. Σε κάθε πόλη,σε κάθε χωριό,αφήνουμε πίσω τα στερεότυπα και χτίζουμε τις άμυνές μας χωρίς καμιά συνδιαλλαγή η υποχώρηση. Αρνούμαστε το αναρχοlifestyle,τα αναρχοτσιφλίκια,τον ρεφορμισμό και την ηττοπάθεια,αγκαλιάζουμε το Αρνητικό και ερωτευόμαστε την Ουσία. Καλούμε τους ελεύθερους ανθρώπους να σταματήσουν πλέον να ακούνε είτε κατσάδες,ειτε οδηγίες, και να πάρουν την Πράξη στα χέρια τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ 
Τα Μπάσταρδα Αδέρφια σας.

Χ.Ο.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *