Οκτώβριος

Η χρονολόγηση γίνεται σύμφωνα με την ημερομηνία που δημοσιεύεται η ανάληψη ή γίνεται γνωστή η δράση από τους ιστότοπους αντιπληροφόρησης από τους οποίους αλιεύονται τα κείμενα. Η λίστα καταγράφει τα κείμενα από τα νεότερα στα παλαιότερα.

 

Γαλλία: Μερικά χτυπήματα κόντρα στον εξευγενισμό (Μπεζανσόν)

Τη νύχτα της 26ης προς την 27η Οκτώβρη 2013, πραγματοποιήθηκαν στη Μπεζανσόν μερικές ενέργειες ενάντια στον εξευγενισμό της πόλης. Η βραδιά ξεκίνησε με το σαμποτάρισμα μιας μηχανής κατασκευής του τραμ (περιττεύει να πούμε ότι το ρεζερβουάρ τέθηκε εκτός λειτουργίας), ενώ στη συνέχεια οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι νεόδμητων κτηρίων διακοσμήθηκαν με κάμποσα συνθήματα κόντρα στον εξευγενισμό.

Στην οδό Λουκ Μπρετόν, στο κέντρο της πόλης, την ίδια στιγμή που γινόταν θρύψαλλα το διαφημιστικό πάνελ της εταιρείας JCDecaux στο σταθμό VéloCité (σύστημα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων που διαχειρίζεται η εν λόγω εταιρεία), πετροβολούνταν επίσης τα γραφεία της μεσιτικής εταιρείας Eiffage, με αποτέλεσμα να ανοίξει μια μεγάλη τρύπα σε μια από τις βιτρίνες (η τζαμαρία δυστυχώς αντικαταστάθηκε γρήγορα). Τα συγκεκριμένα γραφεία της Eiffage καταπιάνονται με την προώθηση των «λοφτ πολυτελείας» του Passages Pasteur. Τα υπό κατασκευή διαμερίσματα για μπουρζουάδες σε λίγο καιρό θα περιβάλλουν το ομώνυμο εμπορικό κέντρο με υπόγειο πάρκινγκ.

Οι πράκτορες του αστικού εξευγενισμού είναι παντού ευάλωτοι, κι ο συρφετός αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων και μεσιτών έχει όνομα και διεύθυνση…  Όσον αφορά τα έργα του Passages Pasteur, μπορούμε να αναφέρουμε την αρχιτεκτονική εταιρεία Chapman & Taylor που μοντάρει το εμπορικό κέντρο, και την Laffly-Morel που χτίζει τα διαμερίσματα, και των οποίων τα γραφεία βρίσκονται στη πόλη της Μπεζανσόν…

Γιατί η διαρκής εξέγερση ενάντια σε αυτό τον κόσμο, περνάει από την καταστροφή των υποδομών του…

Ας είμαστε απρόβλεπτοι και ανεξέλεγκτοι!

Πηγή

Γερμανία: Επίθεση στην έδρα της τοπικής εισαγγελίας

Τη νύχτα της 24ης Οκτώβρη 2013 το γραφείο του εισαγγελέα στο Αμβούργο δέχτηκε επίθεση με πέτρες και μπογιά.

Φυγάδες, γυρευτές, δυσαρεστημένοι, καταπιεσμένοι…
Να κάνουμε την εξουσία ν’ ανησυχεί για τα καλά!

Με νόμους, χαρτιά ελέγχουνε ότι πάνε όλα ρολόι,
και στα σύνορα δολοφονούνε καθημερινά!

Ένστολοι στους δρόμους προασπίζουν τη δική τους τάξη.
Πρέπει να ξεσηκωθούμε σήμερα, πριν να είναι αργά!

Πηγή

Γαλλία: Βανδαλισμός γουναράδικου και μαγαζιού πώλησης φουά γκρα (Μπορντώ)

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης (22/10), σαμποταρίστηκαν με κόλλα τέσσερα γουναράδικα και ένα μαγαζί πώλησης φουά γκρά στη Μπορντώ (Γαλλία).

Δε θα τους αφήσουμε ποτέ σε ησυχία!

Απελευθέρωση των ζώων, απελευθέρωση του ανθρώπου τώρα!

Πηγή

Ιταλία: Βανδαλισμός καταστήματος ENI (Τορίνο)

Τη νύχτα μεταξύ 22ας και 23ης Οκτώβρη, βανδαλίστηκαν δύο παράθυρα ενός καταστήματος ENI* στο Τορίνο, ως ένδειξη αλλυλεγγύης στους Alfredo και Nicola.

*Εταιρία παραγωγής αυγών σε βιομηχανική κλίμακα

Πηγή

Ισπανία: Βανδαλισμός μνημείου ταυρομαχιών (Amposta)

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 19 Οκτώβρη, το τεράστιο, μαύρο μνημείο ταυρομαχιών, που βρίσκεται στην Ισπανική πόλη Amposta, βανδαλίστηκε με τρία διαφορετικά χρώματα μπογιάς και γράφτηκαν πάνω του συνθήματα κατά των ταυρομαχιών, όπως “σταματήστε το βασανισμό” κλπ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ – ΑΝ ΟΧΙ, ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ…

ALF-Ισπανία

Πηγή

Iταλία: Σαμποτάζ σε ΑΤΜ της τράπεζας BPM (Ρώμη)

Ένα ΑΤΜ υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας του Μιλάνου (BPM) τέθηκε εκτός λειτουργίας σε αλληλεγγύη στους διωκόμενους και συλληφθέντες της εξέγερσης της 15ης Οκτώβρη 2011 στη Ρώμη.

Αλληλέγγυοι και συνωμότες

Ας επιτεθούμε εναντίον του Κεφαλαίου παντού!

Πηγή

Καναδάς: Επιδρομή σε εκτροφείο μινκ (Abbotsford)

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων εισέβαλε σε ένα εκτροφείο μινκ, κοντά στους δρόμους Lefeuvre και Downes, στο Abbotsford , περίπου μία ώρα από το Vancouver. Ολόκληρη η περίφραξη στο πίσω μέρος του αγροκτήματος κόπηκε, πριν ανοιχτούν πάνω από 800 κλουβιά για να δώσουν στα μινκ μια ευκαιρία να δραπετεύσουν προς την ελευθερία.

Το γύρω οικοσύστημα ήταν ιδανικός βιότοπος για τα μινκ , βαλτότοποι και πυκνό δάσος, όπου τα ζώα έκαναν μια γρήγορη απόδραση.

Σε αντίθεση με την πεποίθηση που υπάρχει, η καναδική βιομηχανία μινκ είναι κάθε άλλο παρά ανθρώπινη. Τα κλουβιά, στα οποία ήταν κλειδωμένα τα μινκ, ήταν γεμάτα περιττώματα και ως επί το πλείστον, κλεισμένα από τη σκουριά. Τα μινκ, που έμεναν μαζί σε κλουβιά, είχαν τσακωθεί και πολλά από τα ζώα είχαν σοβαρές πληγές. Μερικά κλουβιά είχαν νεκρά ζώα, ξεκάθαρα παρατημένα για εβδομάδες .

Ένας μύθος, που κυκλοφόρησε από τη βιομηχανία μινκ, ισχυρίζεται ότι δε μπορούν να επιβιώσουν στην άγρια φύση, μόλις ελευθερωθούν, αλλά αυτό αποδείχτηκε ότι είναι μόνο ένας μύθος, όταν ένας βιολόγος άγριας ζωής από τη Βρετανική Κολομβία δήλωσε πως κανείς δε μπορεί να του πει ότι δε μπορούν να επιβιώσουν στην άγρια φύση. Αυτό ήταν ένα απευθείας απόσπασμα από ένα άρθρο στη Vancouver Sun, που δημοσιεύθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους λίγους γενναίους, που έχουν αναλάβει άμεση δράση, για να απελευθερώσουν μινκ σε όλες τις Η.Π.Α. και τον Καναδά, αυτόν το χρόνο. Αφήστε το να συνεχιστεί. Η εποχή του γδαρσίματος απέχει ακόμα εβδομάδες και η ώρα για να αδειάσουμε τα κλουβιά είναι τώρα. Το σπίτι του εκτροφέα, στο οποίο εισβάλαμε, απείχε μόλις 50 μέτρα από τις αποθήκες. Μην αφήνετε την κοντινή απόσταση του σπιτιού να σας αποτρέψει από το να απελευθερώνετε ζώα. Το χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ.

Όσοι λένε ότι το κίνημα της απελευθέρωσης των ζώων έχει πεθάνει, ας το ξανασκεφτούν. Πώς μπορεί η απελευθέρωση των ζώων να είναι νεκρή , αν το Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων είναι για πάντα;

Δεν μπορείτε να σκοτώσετε μια ιδέα και δεν πρόκειται να μας κυριεύσει ο φόβος.

Μέχρι κάθε κλουβί να είναι άδειο,

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

Πηγή

Η.Π.Α: Βανδαλισμός επαγγελματικών αυτοκινήτων, εταιρείας γαλακτοκομικών (Πόρτλαντ)

Συνεχίζοντας το βηματισμό άμεσης δράσης, που στοχεύει σπισιστικές εταιρίες στο Πόρτλαντ, σκάσαμε πολλά λάστιχα των εταιρικών βαν της Sunshine Dairy Foods, που βρίσκεται στον αριθμό 801 ΝΕ, της 21ηςλεωφόρου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το κύμα παράνομων δράσεων στο Πόρτλαντ. Συνεχίστε τον αγώνα.

FAI- Όρεγκον

Μέχρι την καταστροφή κάθε ανθρώπινης και μη-ανθρώπινης φυλακής.

Πηγή

Ιταλία: Απελευθέρωση 407 ινδικών χοιριδίων (Νοβάρα)

Με αυτήν την προκήρυξη, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την απελευθέρωση 407 ινδικών χοιριδίων από τη φάρμα εκτροφής “Bettinardi”, που βρίσκεται στην οδό Cascinini, στην πόλη Alzate di Momo, της επαρχίας Novara, η οποία έλαβε χώρα στις 5 Σεπτέμβρη του 2013.

Εδώ και παραπάνω από δέκα χρόνια, αυτή η φάρμα εκτροφής ινδικών χοιριδίων και κουνελιών, που ανήκει στον Giuseppe Bettinardi, προμηθεύει τη βιομηχανία ζωοτομίας σε καθεστώς πλήρους ανωνυμίας.

Δε μας εκπλήσει το γεγονός πως μετά την απελευθέρωση, τα ΜΜΕ προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια σχετικά με αυτές τις εγκαταστάσεις, ονομάζοντάς τες “φάρμα εκτροφής κατοικιδίων”. Δυστυχώς για τον Bettinardi, έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να αποκαλύψουμε επιτέλους τη σχέση του με τα πειράματα στα ζώα.

Ο Bettinardi εκτρέφει κουνέλια (κυρίως λευκά Νέας Ζηλανδίας) και ινδικά χοιρίδια “Dunkin Hurtley”, μια ράτσα που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς.

Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για αμέτρητα “βασικής έρευνας” πειράματα, σε διαφορετικά ιταλικά πανεπιστήμια και ξέρουμε σίγουρα πως αυτή η φάρμα προμηθεύει τα πανεπιστήμια του Μιλάνου και της Πάβιας.

Γνωρίζουμε για πειράματα, που ινδικά χοιρίδια, που έχουν εκτραφεί από τον Bertinardi, σκοτώθηκαν απλά για να αφαιρεθούν κομμάτια μυών από τα στομάχια τους, με σκοπό να διεγερθούν μέσω ηλεκτρισμού, ώστε να εξακριβωθεί αν το φάρμακο “Levosulpiride” έχει ή όχι προκινητικά αποτελέσματα (δηλαδή, αν ένα φάρμακο μπορεί να ενεργοποιήσει την κινητική εντερική λειτουργία).

Κατά τη διάρκεια δύο άλλων πειραμάτων, ανοίχτηκε ο θώρακας σαράντα κουνελιών, που προήλθαν από αυτή τη φάρμα, τοποθετήθηκε μέσα μια κάνουλα, ενώ τα ζώα ήταν ζωντανά και είχαν τις αισθήσεις τους και ένα ειδικό διάλυμα εγχύθηκε στους πνέυμονές τους. Στο τέλος, τα ζώα σκοτώθηκαν, ώστε να παρθούν υγρά δείγματα από τους πνέυμονές τους, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για τη λειτουργία αυτού του οργάνου.

Κατά τη διάρκεια δύο άλλων πειραμάτων, αυτή τη φορά πριν από λίγους μήνες, 38 και 22 κουνέλια, που είχαν εκτραφεί σε αυτήν τη φάρμα, σκοτώθηκαν μέσω αφαίμαξης (πράγμα που σημαίνει πως τους έκοψαν το λαιμό και τα άφησαν να πεθάνουν από αιμορραγία), ώστε να μπορέσουν οι ζωοτόμοι να αφαιρέσουν το θώρακα και τους πνεύμονές τους, κατά τη διάρκεια ενός πειράματος πάνω στη λίπανση του αναπνευστικού συστήματος.

Αυτά είναι απλά μερικά παραδείγματα πειραμάτων, που αυτή η φάρμα κατέστησε εφικτά με το να προμηθεύει τόσα χρόνια τα εργαστήρια.

Αν και το μεγαλύτερο κομμάτι του κινήματος -και γενικά οι περισσότεροι- επικεντρώνονται κυρίως σε άλλα ζώα, που χρησιμοποιούνται στην έρευνα (όπως σκυλιά ή μαϊμούδες), τα μικρότερα είδη είναι ακόμα τα πιο συνηθισμένα στη ζωοτομία. Μόνο στην Ιταλία, 13870 ινδικά χοιρίδια χρησιμοποιούνται κατά μέσο όρο στα εργαστήρια κάθε χρόνο, ενώ ο μέσος όρος για τους σκύλους είναι 950. Η αντίδραση είναι συνήθως σφοδρότερη, όταν μιλάμε για σκύλους, μάλλον επειδή οι άνθρωποι συνδέονται πιο εύκολα με αυτά τα ζώα και τα αισθάνονται πιο οικεία. Άλλα, τα άτομα, που βασανίζονται και πεθαίνουν μέσα στα ερευνητικά εργαστήρια, είναι πολύ περισσότερα και ο αγώνας μας στοχεύει στην απελευθέρωση όλων.

Η ζωοτομία, στα πλαίσια ενός καπιταλιστικού και παγκοσμιοποιημένου συστήματος, όπως το δικό μας, αντιπροσωπεύει έναν από τους πιο επικερδείς τομείς της εκμετάλλευσης των ζώων, για λογαριασμό μιας εκ των ισχυρότερων βιομηχανιών του κόσμου, της χημικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας. Η τυφλή πίστη στην επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, που πρωθείται από ερευνητές και τις πολυεθνικές, είναι η απόλυτη έκφραση της καπιταλιστικής και ανθρωποκεντρικής νοοτροπίας.

Το ιδεολόγημα, που μας παρουσιάζεται ως η ασταμάτητη πορεία της ανθρωπότητας προς μια υποτιθέμενη καλυτέρευση των συνθηκών ζωής μας, χρησιμοποιείται ως δικαιολόγηση της κυριαρχίας πάνω στη φύση, του βασανισμού και της θανάτωσης αμέτρητων μη-ανθρώπινων ζώων, αλλά, επίσης, και της χρήσης ανθρώπινων όντων ως πειραματόζωα σε φτωζότερες χώρες, μέσα στις φυλακές και τα ψυχιατρεία.

Η φάρμα Bettinardi αποτελείται από δύο κύριες αίθουσες, που συνδέονται μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα κτίριο, που χωρίζεται σε διαφορετικά κομμάτια, κάποια για τα κουνέλια και ένα για τα ινδικά χοιρίδια. Όλα τα κουνέλια, που βρίσκονται φυλακισμένα σε αυτήν τη φάρμα, κρατούνται σε στενά, άδεια κελιά, όπου δε μπορούν να σταθούν, να γυρίσουν ή να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση.

Τα περισσότερα ινδικά χοιρίδια κρατούνται σε ξύλινα κουτιά, σε μεγάλες ομάδες, ενώ μικρότεροι αριθμοί ζώων κρατούνται σε πλαστικά κελιά, σε ομάδες των τριών ή των πέντε.

Σε κανέναν από τους χώρους δε μπορούν να βρουν τα ζώα κάποιο καταφύγιο, ακόμα και αν για αυτά είναι μεγάλης σημασίας κάτι τέτοιο και εξαναγκάζονται να εκτίθενται συνεχώς σε μια τεράστια πηγή άγχους.

Κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης, βρήκαμε ενδείξεις πως έιχαν πραγματοποιηθεί χειρουργικές επεμβάσεις στα ζώα, όσο ήταν ήδη στη φάρμα. Πολλά ινδικά χοιρίδια έχουν ουλές ή πληγές σε αρκετά μέρη του σώματος. Αυτά τα ζώα κρατούνταν σε ξεχωριστό χώρο του δωματίου μαζί με άλλα, που είχαν ξυρισμένες περιοχές της πλάτης και σήμανση στη γούνα τους.

Επιλέξαμε να περιγράψουμε αυτές τις συνθήκες για να αποκαλύψουμε τον τρόμο αυτής, όπως και κάθε άλλης, φάρμας εκτροφής, αλλά δε μας αφορά το μέγεθος των κλουβιών, καθώς στοχεύουμε στην καταστροφή τους.

Το σπίτι του ιδιοκτήτη είναι μια μεγάλη αγροικία, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από τα υπόστεγα. Γύρω υπάρχουν και άλλα σπίτια και χωράφια, μέσω των οποίων προσεγγίσαμε τη φάρμα. Τα χόρτα αγγίζουν τα πόδια μας, καθώς ο ένας πίσω από τον άλλον βαδίζουμε σε άγραφα μονοπάτια. Καμιά έξοδος διαφυγής δεν έχει σχεδιαστεί για τα ζώα, αλλά απόψε θα ανοίξουμε ένα καινούριο κενό: τα παράθυρα θα γίνουν πόρτες, τα χωράφια δρόμοι προς την ελευθερία. Θα δώσουμε φρέσκο αέρα στα όνειρά μας και στα ζώα, που ακόμα δεν ξέρουν τι είναι αυτό.

Πόσα θα είναι; Θα μπορέσουμε να πάρουμε πολλά; Θα φοβηθούν;

Φοβόμαστε, δεν είμαστε ψυχρόαιμοι ήρωες με ατρόμητη καρδιά. Αμφιβολίες και λάθη είναι παρόντα, αλλά η οργή είναι πολύ μεγάλη και το μίσος πολύ δυνατό. Τίποτα δε μπορεί να πάρει μακριά τη θέληση για δράση, ώστε να γίνουν οι εχθροί αυτοί που θα φοβούνται.

Καθώς πλησιάζουμε τη φάρμα, βλέπουμε ένα αστέρι να πέφτει και κάνουμε για τώρα μια μόνο ευχή: να γυρίσουμε ασφαλείς και με πολλά μουσούδια γύρω μας.

Ο τσιλιαδόρος παίρνει τη θέση του, για να τσεκάρει τις κινήσεις μέσα στο σπίτι και κατά τη διάρκεια της δράσης, προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε το θόρυβο, ενώ μέσα στο σπίτι κάποιος αναβοσβήνει φώτα, χαζεύει μια οθόνη, ανυποψίαστος για το τι συμβαίνει λίγα μέτρα μακριά του.

Ο ήχος των κινήσεών μας και τα σφυρίγματα των ινδικών χοιριδίων καλύπτονταν από το σύστημα εξαερισμού και, που και που, από τα γαβγίσματα του σκύλου του ιδιοκτήτη ή των γειτόνων και τον ήχο ενός τραίνου, που περνούσε.

Αφαιρέσαμε τη σίτα από ένα παράθυρο του πίσω μέρους του παραπήγματος, στην αντίθετη πλευρά του σπιτιού, το οποίο εντοπίσαμε κατά την προπαρασκευή της ενέργειας. Το παράθυρο είναι ψηλότερο από δύο μέτρα, οπότε τοποθετήσαμε δύο σκαλιά, ένα έξω και ένα μέσα στο δωμάτιο, όπου κρατούνται φυλακισμένα εκατοντάδες ινδικά χοιρίδια.

Μόλις μπήκαμε, εγκλιματιστήκαμε στο χώρο και αρχίσαμε αμέσως να γεμίζουμε τα κιβώτια, που θα χρησιμοποιούσαμε για τη μεταφορά των ζώων.

Τη νύχτα πριν από τη δράση, η ομάδα μας συζήτησε για πολλή ώρα την πιθανότητα να απελευθερώσουμε και μερικά κουνέλια, αλλά, για πρακτικούς λόγους, έπρεπε να πάρουμε μια πολύ δύσκολη απόφαση. Στην πραγματικότητα, λόγω των στενών διαστάσεων του παραθύρου, μέσω του οποίου πήραμε τα ζώα, αλλά και των ειδικών συνθηκών, κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η δράση, επιλέξαμε να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και αυτό σήμαινε, για προφανείς λόγους χρόνου, χώρου και βάρους, ότι έπρεπε να επικεντρωθούμε στα ινδικά χοιρίδια, καταφέρνοντας να αδειάσουμε σχεδόν όλο το υπόστεγο.

Λυπούμαστε πραγματικά που δεν μπορούσαμε να τα απελευθερώσουμε όλα. Αυτά, που ήρθαν μαζί μας, βρίσκονται τώρα σε ασφαλή σπίτια με όλες τις απαραίτητες φροντίδες, έχοντας όλο το χρόνο να ξεχάσουν τη φάρμα και δεν πρόκειται να γνωρίσουν τα παγωμένα χέρια του ζωοτόμου.

Πριν φύγουμε, αφήσαμε ένα μύνημα για τον Bettinardi, γραμμένο στους εσωτερικούς τοίχους του σχεδόν άδειου υποστέγου: «Ο εφιάλτης τους τελείωσε, ο δικός σου τώρα αρχίζει», υπογεγραμμένο ως ALF και με ένα αλφάδι.

Και τώρα, ας τρέξουμε μακριά από εδώ πριν την αυγή! Τρέχουμε, αλλά αργά γιατί 407 ινδικά χοιρίδια είναι αρκετά βαριά!

Μόλις είμαστε ασφαλείς, κοιταζόμαστε στα μάτια, γύρω μας πάνω από 1000 μάτια και καμιά αμφιβολία: το ALF νίκησε ξανά.

Αυτή η απελευθέρωση, όπως και κάθε άμεση δράση, δημιουργεί ρωγμές ελευθερίας, που το σύστημα δε μπορεί να κλείσει, πηγαίνοντας κατευθείαν στο στόχο. Η άμεση δράση είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο, αλλά όχι μόνο αυτό, τη θεωρούμε πολιτική δράση, καθώς εμπεριέχει την κριτική μας στην εκμετάλλευση και τη θέλησή μας να αντισταθούμε.

Τα σαμποτάζ, οι επιθέσεις και οι απελευθερώσεις είναι εκτός της θλιβερής δυναμικής του «λεγκαλιστικού ακτιβισμού», μας δείχνουν τις ανατρεπτικές δυνατότητες των ονείρων μας και το τι μπορούμε να κάνουμε, αν παίξουμε το κεφάλι μας.

Δύναμη και αλληλεγγύη σε εκείνους, που στον αγώνα τους για την απελευθέρωση των ζώων και της γης, χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν την κρατική καταστολή και αντιστέκονται ακόμα.

Αυτή η απελευθέρωση είναι αφιερωμένη σε εσάς και σε εκείνους, που με τη συνέργεια του μαύρου φεγγαριού, συνωμοτούν, κινούνται στη σιωπή, για να καταστρέψουν οργισμένοι την ηρεμία των εκμεταλλευτών και ανοίγουν με αγάπη τα κλουβιά.

Μέτωπο Απελευθέρωσης των Ζώων

ΥΓ1: Με την αύξηση των ανθρώπων, που ενδιαφέρονται για τo «θέμα των ζώων» στην Ιταλία, έχουμε δει την ανάπτυξη κάποιων ανησυχητικών φαινομένων, για τα οποία θεωρούμε πως πρέπει να συζητήσουμε εδώ.

Πρώτα από όλα, θέλουμε να δηλώσουμε την απέχθειά μας για την προσπάθεια δεξιών ομάδων και ατόμων να καταχραστούν «το σκοπό της απελευθέρωσης των ζώων», προσπαθώντας να γίνουν εκπρόσωποί του, στην Ιταλία και το εξωτερικό.

Οι φασίστες πάντα προσπαθούσαν να κλέψουν και να χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους αρκετούς κοινωνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες, διαστρεβλώνοντάς τους και αδειάζοντάς τους από το περιεχόμενό τους, προσπαθώντας να προσελκύσουν ακολούθους και να βρουν χώρους σε περιβάλλοντα, που είναι ιστορικά ενάντια στις ιδέες τους, οι οποίες βασίζονται στην εξουσία και το μίσος για το «διαφορετικό».

Είναι καθήκον οποιουδήποτε νοιάζεται πραγματικά για τον αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων να αντισταθεί με λέξεις και κυρίως, με πράξεις και αποφασιστικότητα ενάντια σε κάθε είδους φασισμό.

Δε νιώθουμε τίποτα άλλο παρά μίσος και αηδία για «φιλόζωους» παπάδες, ναζίδες, που ντύνονται αναρχικοί και εκείνους, που χρησιμοποιούν το όνομα του ALF, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια για την ιστορία του και τις αντιφασιστικές του ρίζες.

ΥΓ2:Ένα ακόμα θέμα είναι ο αυξανόμενος αριθμός ιστοσελίδων και προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μπερδεύουν το περιεχόμενο του αγώνα απελευθέρωσης των ζώων και τη θεωρία, που βρίσκεται στη βάση της άμεσης δράσης, μέσω μιας γελοίας αναπαράστασης του ALF ως ένα «μασκοφόρο ηρωικό κομμάντο».

Την προσοχή μας τράβηξαν κυρίως δύο τέτοιες πλατφόρμες: η ιστοσελίδα fronteliberazioneanimale.weebly.com και το προφίλ τους στο facebook “ALF – Fronte Liberazione Animale Italia”. Αυτοί οι άνθρωποι έφτασαν μέχρι το σημείο να ζητάνε λεφτά για υποθετικές καμπάνιες υποστήριξης φυλακισμένων, αλλά ούτε ένα cent δεν έφτασε ποτέ στις φυλακές.

Το «γραφείο τύπου» τους είναι μια απάτη και έπιασαν πάτο, όταν διέσπειραν ψεύτικες πληροφορίες για υποτιθέμενο κρατούμενο, με μόνο στόχο να συγκεντρώσουν περισσότερες δωρεές.

Για εμάς, δεν είστε τίποτα περισσότερο από εχθροί: δεν έχετε καμιά διαφορά με τους ρουφιάνους και εκείνους που κακοποιούν τα ζώα και αξίζετε την ίδια αντιμετώπιση. Μη δημοσιεύσετε ή μοιράσετε αυτήν την προκήρυξη· δεν είστε κομμάτι αυτού του αγώνα.

Πηγή

Σχέδιο Φοίνικας, πράξη έβδομη: Εμπρησμός πριονιστηρίου ξυλείας, σε κυνηγετικό θέρετρο (Ρωσία, Bryansk) – Κάποιες σκέψεις πάνω στα πρόσφατα θέματα της FAI

Στις 2 Οκτωβρίου του 2013, τοποθετήθηκαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, αποτελούμενοι από 1,5 λίτρο βενζίνης ο καθένας, στο πριονιστήριο ξυλείας, που βρίσκεται στο κυνηγετικό θέρετρο κάτω από το Bryansk (δυτική Ρωσία). Οι γλώσσες της φωτιάς σηκώθηκαν, γλύφωντας τα κουρέλια, που είχαν αφεθεί από άτυχους ξυλοκόπους στην περιοχή. Ένας κοντινός λόφος προσέφερε το τέλειο σημείο, για να απολαύσουμε τη νυχτερινή σκηνή: πυκνός καπνός άρχισε γρήγορα να μαζεύεται κάτω από τη στέγη και να τυλίγει τις εγκαταστάσεις με έναν ομιχλώδη τρόπο.

Αυτή η δράση πρέπει να θεωρηθεί ως η συνεισφορά μας στο σχέδιο Φοίνικας (πράξη έβδομη), ένα σχέδιο για την αναβίωση των ενεργειών άμεσης δράσης και της αναρχικής αντίστασης, μετά το κατασταλτικό κύμα του 2010-2012. Στηρίζουμε με όλη μας την καρδιά τους φίλους μας των μοσχοβίτικων πυρήνων της ΣΠΦ και του ELF, όταν μιλάνε για την αναγκαιότητα του να ξαναρχίσουμε και να πλατύνουμε τις επιθέσεις μας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.

Κάποιες σκέψεις πάνω στην πρόσφατη κριτική των ανώνυμων συντρόφων από την Αργεντινή, χωρίς δεύτερες σκέψεις, που θα μας έκαναν αυτοαναφορικούς και χωρίς να γράφουμε ψευτοπαλικαρισμούς:

Οι εσωτερικές διαφωνίες δεν είναι πάντα καλό να δημοσιοποιούνται στα αγγλικά ή σε διεθνείς ιστοσελίδες. Άλλωστε, θεωρούμε πως μια σειρά επιθέσεων σε παρόμοιους στόχους μπορεί να δημιουργήσει συζητήσεις εντός της αναρχικής κοινότητας, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο (μπορούμε να αναφέρουμε την αντιμπατσική καμπάνια του 2008-2011, τα δάση Khimki και Butovsky, τις πρόσφατες διαμαρτυρίες ενάντια στα σχέδια εξόρυξης στο Voronezh). Κάποιες φορές, το πράγμα πάει πέρα από τις συζητήσεις.

Επίσης, συμφωνούμε πως είναι πολύ δύσκολο να συντονίσουμε συγχρονισμένα χτυπήματα σε παρόμοιους στόχους, σε διεθνές επίπεδο (όπως φάρμες εκτροφής γουνοφόρων ζώων, τη βιομηχανία ξυλείας, τους μπάτσους, τις φυλακές, στρατιωτικούς στόχους, τη βιομηχανία, τις τράπεζες, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κλπ.), καθώς αυτό παίρνει περισσότερο χρόνο και καθώς επικοινωνούμε σε ένα λίγο-πολύ δημόσιο επίπεδο. Έτσι, ο εχθρός μας μπορεί να μας νικήσει. Είναι ένα θέμα συζήτησης το αν θα πρέπει να ρισκάρουμε την ελευθερία μας κατά τη διάρκεια της επόμενης ενέργειας, για μια πιθανότητα να δούμε μια προκήρυξη για μια παρόμοια δράση, έξι μήνες αργότερα, κάπου αλλού. Άλλωστε, δε μπορεί κάποιος να πει πως δεν συντονιζόμαστε μέχρι ενός σημείου: προσέξτε τη σειρά επιθέσεων σε γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και σε εγκαταστάσεις παραγωγής της, στη Λευκορωσία, στον Καναδά και στην Ινδονησία, τις ενέργειες εναντίον τραπεζικών ιδρυμάτων στη Μεγάλη Βρετανία, στη Ρωσία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα και τις πολυάριθμες συντονισμένες απεργίες πείνας φυλακισμένων συντρόφων, σε όλον τον πλανήτη.

Για τη δική μας συλλογικότητα, ολόκληρη η FAI/IRF είναι πιο σημαντική, γιατί μας δίνει την αίσθηση πως είμαστε κομμάτι μιας ευρύτερης κοινότητας. Στο παρελθόν, αυτό ήταν αποκλειστικό πεδίο των «αναρχοκοινωνιστικών οργανώσεων». Τώρα, αναρχικοί άλλων τάσεων μπορούν να νιώσουν συντροφικότητα και στήριξη σε όλον τον κόσμο. Μέχρι πριν από αρκετά χρόνια, στη δική μας χώρα, αν ήθελες να έρθεις σε επαφή με αναρχικούς θα έπρεπε να υποφέρεις μέσω των καθιερωμένων γνωστών αναρχικών οργανώσεων. Και αν γινόταν καμιά στραβή, θα ήταν οι πρώτοι, που θα άρχιζαν να μουρμουρίζουν για προβοκάτορες των μπάτσων και τα συναφή. Τώρα, άνθρωποι που νιώθουν το ίδιο, που τείνουν προς την εξέγερση και προς δράσεις, που δεν είναι λιγότερο δόκιμες από την αναρχική θεωρία, μπορούν να συνδέονται εκτός του πασιφιστικού και ρεφορμιστικού αναρχικού πλαισίου. Και αν διαβάζουμε για εκατοντάδες καμένα αυτοκίνητα σε ένα μέρος του κόσμου, για τράπεζες, που τυλίγονται στις φλόγες, σε ένα άλλο και για σαμποτάζ σε κατασκευαστικά οχήματα κάπου αλλού, ακόμα καλύτερα. Ένα σύντομο ταξίδι στη μνήμη: Θυμηθείτε τις θερμές συζητήσεις για το ακρώνυμο της FAI λίγο παλιότερα (ή τις αρχικές συζητήσεις για την επιδοκιμασία/αποκήρυξη της FAI). Θεωρούμε πως είναι επιτυχία κάθε ομάδας της FAI το γεγονός πως τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Αντιλαμβανόμαστε πως η ανησυχία σας έχει να κάνει με την έλλειψη συντονισμού στις επιθέσεις μας, αλλά έχουμε ένα άλλο θέμα, που πρέπει επίσης να συζητήσουμε: το σχηματισμό νέων ομάδων, τη διάχυση των πληροφοριών, τα αντίμετρα ενάντια στην καταστολή. Αν κάποιος θέλει να συντονίσει πιο προσεκτικά τις επιθέσεις του, πρέπει απλά να διαβάζει καλύτερα τις προκηρύξεις των άλλων. Αλλά, θεωρούμε πως το ζήτημα, με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε άμεσα, είναι η μάχη ενάντια στην τρέχουσα καταστολή εναντίον των ομάδων άμεσης δράσης, παγκοσμίως.

 ELF/FAI, Κομμάντο Νέστωρ Μάχνο

Πηγή

Για την επίθεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά

Μια σημαντική γραμμή ηλεκτροδότησης έγινε στόχος σαμποτάζ. Αυτό συνέβη πριν από ένα μήνα περίπου (το συγκεκριμένο κείμενο γράφτηκε στις 3 Οκτωβρίου 2013), κατά τη διάρκεια μιας ευχάριστης βραδιάς στην εξοχή, κάπου στον ανατολικό Καναδά, την ώρα που όλοι οι άνετοι σκλάβοι τόσο χαρούμενα προετοίμαζαν τα παιδιά τους, για να επιστρέψουν σε ένα νέο επίπεδο πλύσης εγκεφάλου και κοινωνιστικής προσαρμογής της συμπεριφοράς, με μπάτσους να καιροφυλακτούν στο σχολείο, ώστε να τα προετοιμάσουν για τον κόσμο-φυλακή.

Βρίσκοντας κίνητρο στην απελπισία και την απομόνωση αυτού του κοινωνικού εφιάλτη, ξεκίνησα αυτήν τη νυχτερινή απόδραση, για να πραγματοποιήσω μια πράξη σαμποτάζ, με στόχο μια γραμμή μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης (High Voltage Direct Current -HVDC), ξεβιδώνοντας διάφορα παξιμάδια σε δύο από τους τέσσερις πυλώνες αυτών των ατσάλινων γολιάθ της τεχνολογικής υποδούλωσης, που μεταφέρουν ρεύμα στα σύνορα, χρησιμοποιώντας μόνο ένα μεγάλο κλειδί και έναν ελαφρύ μεταλλικό σωλήνα, ο οποίος ταίριαζε στη λαβή του, για επιπλέον δύναμη. Αν και θα απολάμβανα πολύ την ομαδική δουλειά μαζί με άλλους εξεγερμένους, δεν είχα ούτε τον χρόνο ούτε την ενέργεια για να τους παρακινήσω σε δράση. Αλλά, να είστε σίγουροι ότι τα κατάφερα κι έτσι, με πολύ ιδρώτα και τελικά, δεν ήταν και σπουδαία υπόθεση. Έτσι, λένε, είναι εύκολο να επιτεθείς. Το να μπεις και να βγεις από εκεί μέσα είναι πάντα πιο δύσκολο.

Το έκανα αυτό για τον Jerry Koch, τη Marie Mason, τον Maddy Pfeiffer, καθώς και για εκατομμύρια άλλους, λιγότερο γνωστούς, που σαπίζουν στα τσιμεντένια κελιά ενός σκληροπυρηνικού ληστρικού καπιταλισμού, που βασιλεύει πάνω από τις ΗΠΑ και τη Δύση γενικότερα. Θέλω να καταστρέψω αυτό το γαμημένο σύστημα του εταιρικού χοιροστασίου και σκέφτηκα ότι το να ρίξεις κάτω κυριολεκτικά την ραχοκοκαλιά του συστήματός τους, ένα μπουλόνι κάθε φορά, φαίνεται σαν μια ευνοϊκή τακτική.

Το έκανα, επίσης, από βαθιά κοχλάζουσα οργή εναντίον των γουρουνιών νεοναζί της RCMP*, επειδή συνέλαβαν και έθεσαν υπό κράτηση πολλές οικογένειες ρομά τα τελευταία 1-2 χρόνια και όλα αυτά χάρη στους πολίτες-ρουφιάνους και σε αυτά τα χοντρά άσχημα σκουλήκια, που κάθονται, μαλακίζονται, λένε ψέματα και συκοφαντούν από την κορυφή των γυάλινων πύργων των ΜΜΕ της αστυνομίας, αυτούς τους υποκριτές, που ξερνάνε μαζικά και επαινούν και στηρίζουν ενεργητικά την αστυνομική καταστολή. Τα μεγάλα σε μήκος αμερικανοκαναδικά σύνορα, ειδικά έτσι όπως είναι «κλειδωμένα» πια με κάθε είδους επιτήρηση και ελέγχους, αποτελούν απόδειξη του πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι δεσπότες του κράτους, προκειμένου να επιβάλουν τις αμιγώς αφηρημένες εννοιολογικά, σχιζοφρενικές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους «μικρούς ανθρώπους», ενώ παράλληλα να διατηρούν όλες τις ελευθερίες για την υψηλή κυβερνώσα καπιταλιστική κάστα, η οποία εξαγοράζει ολόκληρες χώρες με τεράστια δάνεια.

Οι υπηρέτες του κράτους, που διατηρούν την κοινωνική τάξη, είναι όλοι δειλοί, γιατί από την (υποτιθέμενη) ασφάλεια των γραφείων τους, πίσω από τα γραφεία τους, προστατεύουν προνόμια, που τους δόθηκαν απλά επειδή γεννήθηκαν εδώ. Και όλα αυτά, εναντίον ανθρώπων, που ταξίδεψαν σε μεγάλες αποστάσεις και σε άσχημες συνθήκες και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ελευθερία τους, προκειμένου τα παιδιά τους να έχουν μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

Το έκανα και εναντίον αυτών των δολοφόνων πίσω από την Blackstone Group. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εκεί έξω, που αντιστέκονται στα ωραία τους σχέδια, όπως είναι η υπό κατασκευή γραμμή HVDC, που θα περάσει κάτω από τη λίμνη Champlain, με τις πρόσφατες ευλογίες της Γουρουνοβασίλισσας Marois** του Κεμπέκ. Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, οι άνθρωποι στο Νότιο Οντάριο και στο Κεμπέκ ξέρουν πια πολύ καλά πως αυτοί οι γαμημένοι καπιταλιστές μπορούν να γεμίσουν το περιβάλλον με τοξικά και να αφαιρέσουν τις ζωές πολλών προλετάριων και να την γλιτώσουν. Ας συνεχίσουμε να εμποδίζουμε αυτά τα υψηλά παράσιτα στα σχέδιά τους και να τους διαλύουμε και να τους διαλύουμε ξανά, έως ότου κρεμαστούν δημόσια από τις γραβάτες τους.

Εδώ είναι η παγίδα: Το πού και πώς ακριβώς έγινε… Το ποιες διακοπές ρεύματος προκάλεσε από τότε -όπως το πρόσφατο κλείσιμο για αρκετές ημέρες της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Amtrak, μεταξύ Βοστώνης και Νέας Υόρκης- ή ποια διακοπή ακόμα θα προκαλέσει σύντομα, αν κάνω λάθος… Αυτό μένει να το βρουν τα ομοσπονδιακά γουρούνια και οι εταιρείες ηλεκτρισμού και από τις δύο πλευρές των συνόρων και να δείξουν αν η τεχνολογία και το εργατικό δυναμικό τους αξίζουν τα χοντρά λεφτά τους. Δεν ήταν και πολύ επιτυχείς στο να εντοπίσουν και να καταστείλουν τους ανθρώπους πίσω από τα διάφορα ηλεκτρικά σαμποτάζ στο Κεμπέκ, νωρίτερα το καλοκαίρι, όπως και τους ανθρώπους πίσω από τις πιο γνωστές ενέργειες του 2004.

Γιατί και η τυραννία έχει το κόστος της… Χρεώνω όλα τα κόστη, που προκλήθηκαν από αυτό το σαμποτάζ, στο λογαριασμό των ανακριτών του Ανώτατου δικαστηρίου και στα γουρούνια τους, που συνομώτησαν εναντίον των αγωνιστών Jerry και Maddy, καθώς και στους δειλούς γραφειοκράτες, που υλοποίησαν τα διοικητικά τους βασανιστήρια σε βάρος της Marie Mason, μιας στοργικής μητέρας και αγαπητής υπερασπίστριας της ζωής των ζώων, τα οποία απλά δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους από τους βιαστές του περιβάλλοντος. Το θάρρος αυτών των φυλακισμένων είναι που μου έδωσε τη θέληση και την ενέργεια να κάνω αυτή τη διαδρομή. Και αν αυτοί πρόκειται να συνεχίσουν να αντιστέκονται στην τυραννία σας μέσα στα τσιμεντένια κελιά σας, εγώ και άλλοι θα επιτεθούμε ξανά.

Κάποιοι από εμάς ίσως είμαστε απλά μια χούφτα ιδεαλιστών, που πιστεύουμε στην πολύ μικρή πιθανότητα ότι κάποιοι άλλοι άνθρωποι, κάπου αλλού, που αισθάνονται το ίδιο με εμάς για αυτή την εμετική κοινωνία των κοιλαράδων βαρόνων με τις πανοπλίες και με τις αγαπημένες τους τοξικές εγκαταλελειμμένες εκτάσεις, θα εξαπολύσουν παρόμοιες τακτικές ενάντια στην κοινωνία, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις έξω από την κοινωνικο-πολιτισμική φούσκα τους, ώστε να συνθλίψουν πράγματι την ολοκληρωτική κοινωνία στ\’ αλήθεια. Αλλά, μισώ τα ιδανικά, ειδικά εκείνες τις ουτοπίες της ανώτερης κάστας, που πάντα μετατρέπονται σε μια πιο σκληρή δυστοπία για πολλούς άλλους. Μια δυστοπική ουτοπία, που περνά μέσα από τη μαζική ανάπτυξη, παντού, γραμμών ηλεκτροδότησης και κεραιών, από την υποστήριξη του μαζικού, την ανόητη υποταγή των προλετάριων στην εργασία, την κατανάλωση, την παραγωγή τοξικών αποβλήτων και πάντα μέσα από την όλο και πιο μεγάλη καταστροφή της ζωής.

Μια τέτοια κοινωνία αξίζει μόνο να καταστραφεί.

Δεν μπορούμε να φτιάξουμε έναν ελεύθερο κόσμο, με υπευθυνότητα, αγάπη, κατανόηση, αξιοπρέπεια, ορθολογισμό και με πραγματική κοινότητα, χωρίς να σπάσουμε τις παλιές σάπιες ρουτίνες της κυρίαρχης καπιταλιστικής ολιγαρχίας, η οποία, ουσιαστικά, μόνο μέσα σε μια λειτουργική κοινωνία καταφέρνει να διατηρηθεί. Αυτή η κοινωνία δεν είναι παρά ένα υπαίθριο εργοστάσιο, μια κυρίως αόρατη μηχανή μαζικής εκμετάλλευσης, μέσω του κομφορμισμού, όπου το άτομο γίνεται ενόχληση, αν όχι ο υπέρτατος εχθρός, όπως και ο φυσικός κόσμος. Κοινωνία σημαίνει πόλεμος.

Έχουμε πολλές δυνατότητες να πολεμήσουμε το γράπωμα των ενεργειακών υποδομών στις μάζες και να αντισταθούμε στις πολλές επεμβατικές, καταστροφικές εξελίξεις των παγκόσμιων οικονομικών, όπου και όταν μπορούμε, όσο περισσότεροι μπορούμε να μαζευτούμε. Και αν ήμουν τόσο ανόητος, ώστε να πάω μόνος μου να το κάνω αυτό (δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήμουν), τότε αποδείξτε μου ότι έκανα λάθος, άγνωστοι συνεργοί και φίλοι…

Προς την βαρβαρότητα!

Αλληλεγγύη στους μαχητές της FAI/IRF,

σε όσους αγωνίζονται εναντίον της Μ.Α.Τ.*** στην Καταλονία,

στη μνήμη του πολεμιστή των Mohawk «Splitting the Sky».

Σ.τ.Μ.

* Καναδική χωροφυλακή

** Η Pauline Marois είναι πολιτειακή πρωθυπουργός του Κεμπέκ

*** Muy Alta Tensión – Γραμμή ηλεκτροδότησης υπερυψηλής τάσης

 Πηγή

Ισπανία: Βομβιστική επίθεση στον καθεδρικό της Θαραγόθα

Πέραν τούτου, έχω κάθε δίκιο να φύγω από το θέατρο σαν νιώσω πως η κωμωδία έγινε αποτροπιαστική, κι ακόμη να βροντήξω την πόρτα φεύγοντας, με κίνδυνο να διαταράξω τη γαλήνη όσων είναι ικανοποιημένοι με αυτήν.
Εμίλ Ανρύ

Η εξουσία, βασική αρχή της κοινωνίας, εξασκεί την κυριαρχία της μέσω διαφόρων θεσμών, με την Εκκλησία ν’ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εξ αυτών, λόγω της ιστορικής της συνέργειας με το κράτος/Κεφάλαιο και του ρόλου που εξυπηρετεί στη θεμελίωση και διαιώνιση της παρούσας συνθήκης καταπίεσης μέσω της πατριαρχίας και του ετεροκαθορισμού. Η Βασιλική Ελ Πιλάρ (καθεδρικός «της παναγιάς του πυλώνα» στη Θαραγόθα) είναι ένας απ’ τους εμβληματικότερους ναούς για τους κατέχοντες την εξουσία. Όντας τόπος επίσκεψης του Φράνκο σε διάφορες περιπτώσεις, όπως και του πάπα Ιωάννη Παύλου του 2ου το 1982 και το 1984, έχει αναδειχθεί σ’ ένα από τα κραταιά σύμβολα και σημείο συνάντησης του φασισμού. Η Παρθένος του Πυλώνα θεωρείται η προστάτιδα και βασίλισσα της ισπανοσύνης. Στο εσωτερικό του ναού, φιγουράρουν κρεμασμένες ως πραγματικά τρόπαια οι σημαίες όλων των κρατών που κυριαρχούν επί λατινοαμερικάνικων εδαφών. Στο πλαίσιο της εξύψωσης της εξόντωσης που έχει προκαλέσει ο πολιτισμός, δίπλα απ’ τον καθεδρικό ναό απλώνεται η πλατεία του Πυλώνα, επί της οποίας βρίσκεται και η κρήνη της ισπανοσύνης, ένα μνημείο χάραξης της χάρτας της κεντρικής και νότιας Αμερικής.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι τον Σεπτέμβρη του 1864 η Παρθένος του Πυλώνα επονομάζεται προστάτιδα της σχολής ευελπίδων της ισπανικής Πολιτοφυλακής, ενώ το 1913 αναγορεύεται σε προστάτιδα των έμμισθων δολοφόνων της Πολιτοφυλακής. Τούτο γίνεται κατόπιν βασιλικού διατάγματος υπογεγραμμένου απ’ τον Αλφόνσο τον 13ο, τον ίδιο τύπο που αποτέλεσε στόχο επίθεσης του αναρχικού απ’ τον οποίο παίρνει τ’ όνομά της η ομάδα μας, αναβιώνοντας τη θύμησή του φέτος τον Φλεβάρη μέσω χτυπήματός μας σε άλλο σύμβολο της εξουσίας. Οι σύντροφοι που έπεσαν πάνω στη δράση ζούνε μονάχα μέσα από τη δράση.

Μετά το θρίαμβο του φασισμού το 1939, ο καθεδρικός της παναγιάς του πυλώνα ανακηρύσσεται σε ναό του έθνους και άδυτο της φυλής. Καταλήγει να συνιστά μια προνομιακή τοποθεσία για τον Φράνκο και την κουστωδία του, που αποδίδουν κεντρική σημασία στην εν λόγω εκκλησία κατά την κατάληψη της Θαραγόθα και την επικράτησή τους στο μέτωπο του Αραγόν. Στον ίδιο ναό κείται το κουφάρι του επιχειρηματία και καρδινάλιου Χουάν Σολδεβίλα, τον οποίο εκτέλεσε η αναρχική ομάδα Λος Σολιδάριος το 1923 ως έναν απ’ τους χρηματοδότες των εργοδοτικών πιστολάδων. Αυτή η τρισάθλια περσονάτζα σχετίζεται άμεσα με την ιστορία του ναού και μνημονεύεται σε κάθε εμβληματική φιέστα της εξουσίας, όπως κάθε 12η Οκτώβρη, την ετήσια «μέρα ισπανοσύνης», όταν οι εχθροί μας γιορτάζουν με όλο τους τον κομπασμό την αποικιοκρατική επέκτασή τους κάνοντας προσευχές και τάματα, και περιδιαβαίνουν αυτόν τον οικείο τους χώρο σε απόλυτη γαλήνη.

Όμως στις 2 Οκτώβρη 2013 ο ναός έχασε τη συνήθη του ηρεμία. Κατά τις 13.15μ.μ. τοποθετήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από μία φιάλη υγραερίου φουλαρισμένη με δυο κιλά μπαρούτι, συν έναν ωρολογιακό μηχανισμό ενεργοποίησης. Αυτή η ενέργεια δεν είχε ως στόχο να τραυματίσει ενορίτες ή τουρίστες, γι’ αυτό και στείλαμε προειδοποιητικό μήνυμα στα έντυπα μέσα του Τύπου El Periódico (της Θαραγόθα) και El Heraldo, όπως και στους ιθύνοντες της Βασιλικής Ελ Πιλάρ, δέκα λεπτά πριν την πυροδότηση της βόμβας, ώστε να είναι σε θέση να εκκενώσουν το ναό.

Αυτή η δράση αποτελεί μια προειδοποίηση σε όσους συχνάζουνε σε τέτοια μέρη ότι φασιστικά εμβλήματα σαν κι αυτό δεν είναι ασφαλείς τοποθεσίες, κι ούτε πρόκειται ποτέ να γίνουν.

Εξεγερσιακό Κομάντο Ματέο Μορράλ

Πηγή

Η.Π.Α: Απελευθέρωση μινκ (Οχάιο)

150-300 μινκ απελευθερώθηκαν από τα κλουβιά τους και δεκάδες καρτέλες αναπαραγωγής καταστράφηκαν, στη φάρμα μαζικής εκτροφής μινκ, που ανήκει στην εταιρία Lion Farms, που βρίσκεται στον αριθμό 2702 της οδού Hoaglin Road, στο Van Wert του Οχάιο. Αυτές οι εγκαταστάσεις φυλακίζουν δεκάδες χιλιάδες ζώα, κάτι που τις κάνει μια από τις μεγαλύτερες φάρμες εκτροφής στις Η.Π.Α. Χρονικοί περιορισμοί μας εμπόδισαν να κάνουμε περισσότερα.

Τα μινκ είναι άγρια ζώα, ενδημικά στη Βόρεια Αμερική. Τα ψέματα της βιομηχανίας γούνας είναι διάφανα. Τα μινκ είναι άγρια σαρκοφάγα ζώα και δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να κυνηγήσουν και να επιβιώσουν στη φύση. Κάθε βιολόγος άγριας ζωής το γνωρίζει.

Οι ψυχές των βασανισμένων νεκρών κραυγάζουν για δικαιοσύνη. Οι ζωντανοί κραυγάζουν για λευτεριά. Μπορούμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Μπορούμε να τα απελευθερώσουμε. Τα ζώα έχουν μόνο εμάς. Δεν θα τα απογοητεύσουμε.

ALF

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *