Αργεντινή: Απειλή για τοποθέτηση βόμβας στην ελληνική πρεσβεία (Μπουένος Άιρες)

Η εξέγερσή μας μόλις πήρε μπρος, κι είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται απ’ όλα, μα ξέρουμε να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα σ’ εφημερίδες, βιβλία, αναστοχασμούς και βλασφήμιες απ’ τη μια, και σε δηλητήρια, όπλα, εκρηκτικά, μαχαίρια και φωτιά από την άλλη. Το μοναδικό ενδιαφέρον πρόβλημα δεν είναι πώς να τα σμίγεις, αλλά να ξέρεις να τα διαφοροποιείς αυτά.

Μέσω αυτού του επικοινωνηθέντος, ο Περιστασιακά Θεαματικός τομέας του Πυρήνα Τεχνουργών της Φωτιάς και Συγγενών της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας αναλαμβάνει την ευθύνη για την απειλή τοποθέτησης βόμβας στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Αργεντινή την 1η Οκτώβρη 2013.

Σύμφωνα με το δικό μας κριτήριο ένα πράγμα είναι οι ενέργειες και άλλο οι πράξεις. Ενέργειες ήτανε η εμπρηστική επίθεση στο βανάκι μεταπώλησης της FIAT ή ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήσαμε μπροστά απ’ το σπίτι ενός μπάτσου. Η απειλή τοποθέτησης βόμβας στην ελληνική πρεσβεία υπήρξε απλώς μια πράξη, όπως το να γράψει κανείς ένα σύνθημα ή να κρεμάσει ένα πανό. Μια πράξη που είναι ωστόσο καργαρισμένη με την παντοτινή μας πεποίθηση. Όπως γράψαμε και στο πρώτο μας επικοινωνηθέν: «γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος τον οποίο διεξάγουμε δε βασίζεται αποκλειστικά στ’ αποτελέσματα, αλλά στην πεποίθηση με την οποία γίνονται τα πράγματα».

Δεν κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας ούτε έχουμε σκοπό να υπερθεματίσουμε σχετικά με τις απειλές για τοποθέτηση βόμβας. Δε θα αναφέρουμε λεπτομερώς το ποσό που δαπάνησε η εξουσία για να κινητοποιήσει την ειδική μονάδα των μπάτσων. Θέλουμε να τελειώνουμε επιτέλους με τις φλυαρίες της επαναστατικής ρητορείας που, στην τελική, δε λένε τίποτα. Δεν κάναμε μια απειλή-φάρσα γιατί δεν έχουμε τα εργαλεία, τη γνώση ή το κουράγιο να δράσουμε αλλιώς. Αυτό το έχουμε αποδείξει σε άλλες περιπτώσεις. Τούτη τη φορά, κάναμε απλά το κέφι μας.

Αφού ξεκαθαρίσαμε λοιπόν τα παραπάνω, αφιερώνουμε αυτή την πράξη στο σύντροφο Ανδρέα Τσαβδαρίδη: αδερφέ, για την ώρα κάναμε αυτό το πράγμα, μα αύριο θα δράσουμε και πάλι εμπρηστικά, με περίσσια δύναμη.

Χαιρετίζουμε τους πυρήνες και τις ατομικότητες της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο, ιδίως τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-ΑΑΟ/ΔΕΜ στην Ελλάδα, τη Διεθνή Συνωμοσία για την Εκδίκηση-ΑΑΟ/ΔΕΜ στην Ινδονησία, και τους Φίλους της Γης-ΑΑΟ στην Αργεντινή.

Δύναμη στον αναρχικό μαχητή Ανδρέα Τσαβδαρίδη!
Ζήτω η FAI/FRI!

Πυρήνας Τεχνουργών της Φωτιάς και Συγγενών (Περιστασιακά Θεαματικός)
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Πηγή

3 thoughts on “Αργεντινή: Απειλή για τοποθέτηση βόμβας στην ελληνική πρεσβεία (Μπουένος Άιρες)”

  1. Αν και διαφωνω στην πρακτικη των φαρσων καθως εκθετουν το μεσο των προειδοποιητικων τηλεφωνηματων ,θεωρω πως το κειμενο τοποθετειται πολυ ευστοχα στα ζητηματα που θιγει…Το στοιχημα ειναι η σκεψη και οι πρακτικες της FAI – IRF να σπάσουν τον γύψο του βαλτωμένου αναρχικου χωρου στην ελλαδα που κλεινει το ματι διαρκως στον ρεφορμισμο..

  2. Με αφορμη την αφιερωση της αναληψης στον Τσαβδαριδη καλο ειναι να διαβασει κανεις τα κειμενα των Τσαβδαριδη – Μανδυλα. Η κριτικη που ασκουν στην επισημη αναρχια ειναι ευστοχη περα για περα και γονιμη στο να ξεκινησει ενας απολογισμος απο καποιους οσων αφορα στο τι πηγε λαθος και ο αναρχικος εχασε την αποτελεσματικοτητα του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *