Ανακοίνωση του μέσου

Εδώ και μερικές μέρες, μας επισημάνθηκε η ύπαρξη στο facebook, μιας ομάδας η οποία φέρει τον τίτλο \”Εγχείρημα αντιπληροφόρησης και διάχυσης του μηδενισμού και της Αναρχίας\”, καθώς και τον υπότιτλο του blog. Η ομάδα είχε αρχικά για τίτλο το Parabellum, καθώς και το όνομα του Αναρχικού Στεκιού Utopia A.D., o οποίος άλλαξε μετά από επικοινωνία με το διαχειριστή της. Δεν έχουμε καμία διάθεση ούτε να υποδείξουμε τον τρόπο που επιλέγει κανείς να συμμετάσχει στη διάχυση της αναρχικής πρακτικής και θεωρίας, ούτε  να διεκδικήσουμε το μονοπώλιο της αντιπληροφόρησης. Όμως αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως  η αντιπληροφόρηση φέρνει μαζί και ευθύνες. Δε χρειάζεται να αναφερθούμε στο αυτονόητο, ότι δηλαδή δε χρησιμοποιείς το όνομα μιας ήδη υπάρχουσας δομής και μιας αναρχικής συλλογικότητας και μάλιστα σε ένα μέσο όπως το facebook, με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη ασφαλείας. Η σελίδα δεν έχει καμιά σχέση με το εγχείρημα και θα επιθυμούσαμε να γίνει αυτό ξεκάθαρο και από τον διαχειριστή της, ώστε να μην προκαλούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Όλα τα κείμενα και οι δραστηριότητες του μέσου, φέρουν την υπογραφή του, ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις, να υπάρχει ένα επίπεδο ασφαλείας λόγω της ιδιαιτερότητας της ύλης του και να αναλαμβάνεται από το ίδιο η ευθύνη όσων δημοσιεύει. Η διάχυση της αναρχικής πρακτικής είναι ένα ανοιχτό στοίχημα που κερδίζεται κάθε μέρα και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Οι σύντροφοι του εγχειρήματος.

7 thoughts on “Ανακοίνωση του μέσου”

 1. παιδιά η συγκεκριμένη σελίδα έχει αλλάξει εντελώς όνομα… Προφανώς αυτά γίνονται και εντάξει λανθασμένα μεν αλλά ας μην καταδικάζουμε τέτοιου είδους αισιόδοξες προσπάθειες…
  Στήριξη και αλληλεγγύη τα όπλα μας, εξάλλου δεν νομίζω ότι οι διαχειριστές είχαν σκοπό να προβοκάρουν ή να σπαμάρουν το εγχείρημα…Μάλλον αντίθετα θα εμπνεύστηκαν…
  Ας στηρίξουμε όλοι τα εμπνευσμένα και τολμηρά νιάτα… Το δίκιο δίκιο αλλά και λίγη ανοχή…
  ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ… ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ…

  1. Φυσικά και δεν καταδικάζει κανείς μια τέτοια προσπάθεια. Αντίθετα, κατανοώ πως αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση των δομών της μαύρης αναρχίας, αλλά είναι χρήσιμο κάθε σύντροφος να αναλογίζεται τόσο το κόστος των επιλογών του, όσο και την ανάγκη “προστασίας” των μέσων. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ενθαρρυντική προσπάθεια.

 2. παιδιά είμαι ένα εκ των ατόμων που διαχειρίζονται την σελίδα.Nα ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη σελίδα έχει αλλάξει εντελώς όνομα… Αρχικά κατά λάθος χρησιμοποιήθηκε όνομα ομώνυμο με το συγκεκριμένο εγχείρημα-πρότυπο για μας.H έμπνευση όπως προαναφέρθηκε.Δεχόμαστε το λάθος και επανορθώνουμε, εξάλλου δεν είχαμε κανένα λόγω να βλάψουμε το εγχείρημα, αντίθετα εμπνευστήκαμε. Αναγνωρίζοντας το λάθος ζητάμε στήριξη και αλληλεγγύη στην προσπάθεια μας όπως θέλουμε επίσης να ανταποδώσουμε. Καλούς μας αγώνες, γόνιμους! Η αλληλεγγύη το όπλο μας! η σελίδα μας είναι η εξής:https://www.facebook.com/pages/Αναρχομηδενισμός/647595221940017 Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
  Λύσσα και συνείδηση…

 3. Συμφωνω πως η διαχυση ειναι το στοιχημα καθε αναρχικης τασης οπως επισης πως αυτη πρεπει να συνοδευεται με την αντιστοιχη υπευθυνοτητα.Αληθεια ποιο ειναι το νεο ονομα του εγχειρηματος;

 4. καταλαβαίνω πως μερικοί μερικοί χαϊδεύετε τα αυτιά αλλωνών και μόνο στην ιδέα ότι ασπάζονται τον αναρχομηδενισμό, αλλά μου λες ότι ένα ακόμη προφίλ στο γαμημένο ρουφιανομέσο του Facebook “αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην ενίσχυση των δομών της μαύρης αναρχίας” και “πρόκειται για μια ενθαρρυντική προσπάθεια” ; τι αναρχομηδενισμός, αυτό λέγεται “κοινωνική δικτύωση” …
  τι να πω ρε μάγκες -έχετε πολύ δρόμο ακόμα …

  1. Σύντροφοι, η ανακοίνωση βγήκε επειδή με τον τρόπο που είχε αρχικά δημιουργηθεί η σελίδα δημιουργήθηκαν προβλήματα σύγχισης. Σκέψου πχ. να μην την είχαν φτιάξει σύντροφοι αλλά μπάτσοι και να τη χρησιμοποιούσαν σα δόλωμα με σκοπό να ψαρεύουν κόσμο, ως δήθεν διαχειριστές του Blog. Επίσης τα συντρόφια του Utopia A.D., κάνουν παρεμβάσεις στην Κομοτηνή κανονικά με τα πρόσωπά τους και αντιλαμβάνεστε πως αυτό θα είχε αντίκτυπο και σε αυτούς. Από κει και πέρα, το facebook έχει δεδομένα προβλήματα ασφαλείας τα οποία τα ξέρουμε όλοι. Συνεισφέρει στη διάχυση το να κυκλοφορούν οι ειδήσεις και σε αυτό? Ναι, καθώς γίνονται προσβάσιμες σε κόσμο που ενδιαφέρεται και δημιουργείται και μια συζήτηση. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλα καταγράφονται. Στην Ισπανία 5 άτομα διώκωνται με τρομονόμο επειδή έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Υπάρχει σχετική μέριμνα και στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία περί “εξύμνισης τρομοκρατικών ενεργειών”. Είναι το πάτημα με το οποίο διώκονται και οι σύντροφοι και η συντρόφισσα της ΣΠΦ για το κείμενο αλληλεγγύης στο Ναδίρ, μετά την προηγούμενη εκκένωση. Θέλω να πω πως αν ποτέ αποφασίσουν οι εχθροί να ενισχύσουν αυτή τη νομοθεσία και να την εφαρμόσουν καθολικά, θα το κάνουν για να χτυπήσουν τις δομές της Νέας Αναρχίας. Και οι πιο ευάλωτοι τότε, θα είναι εκείνοι που έχουν κενά ασφαλείας, όπως το facebook στο οποίο από πέρσυ κάνουν αιτήματα για δώσιμο των στοιχείων κάποιων accounts, οι ελληνικές αρχές.

   Remixis, εγώ συμφωνώ μαζί σου πως οργανωμένη παρουσία στο facebook είναι επικικίνδυνη και ενέχει των κίνδυνο να γίνει η τάση μας μόδα. Αλλά αναγνωρίζω τη θέληση κάποιου κόσμου να εμπλακεί στην αντιπληροφόρηση. Θα μπορούσα να κάθομαι κυριολεκτικά ώρες να σου γράφω για το πόσα κείμενα περιμένουν επιμέλεια, μετάφραση και διάχυση, για το πόσα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα κλπ. Γιατί? Γιατί είμαστε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ. Επομένως είναι θετικό που δείχνει κάποιος κόσμος τη θέληση να συμμετέχει. Ιδιαίτερα αν σκεφτείς την προσπάθεια απομόνωσης της τάσης μας από την επίσημη αναρχία και τις δομές της (π.χ. Indymedia). Ελπίζω όσο περνάει ο καιρός, αυτός ο κόσμος να σπάει τα καθιερωμένα, να σχηματίσει ομάδες, μέσα, έντυπα και ότι άλλο θέλει και μπορεί. Δεν υπάρχει λόγος να τους θάβουμε επιδή, εσφαλμένα ίσως, επέλεξαν προς το παρών το facebook. Ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, ο αγώνας προχωράει, όλοι εδώ είμαστε να τα πούμε από κοντά και να συζητήσουμε τις όποιες αντιφάσεις μας.

  2. Και κάτι ακόμα, επειδή ξέρω πως παρακολουθείς το μέσο, αυτό που λες για χάιδεμα ξέρεις πως δεν ισχύει. Αν θέλαμε να χαιδέψουμε αυτιά δε θα βγάζαμε ανακοίνωση. Ψυχραιμία και συντροφικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *