Μεξικό: Αποφυλακίστηκε ο σύντροφος Μπράουλιο Ντουράν

Με μεγάλη μας χαρά μαθαίνουμε μέσω του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού Μεξικού ότι, αργά το βράδυ της 9ης Οκτώβρη 2013, ο οικοαναρχικός Μπράουλιο Ντουράν απελευθερώθηκε από τις φυλακές Ελ Σερέζο, στην πόλη του Λεόν, μετά από 3 χρόνια και 15 μέρες εγκλεισμού, καταδίκη που του είχε επιβληθεί για «πρόκληση κακόβουλης ζημίας με φωτιά» (εμπρησμούς ΑΤΜ τραπεζών κ.λπ.). Στην έξοδο της φυλακής τον περίμενε η οικογένειά του και μερικοί αλληλέγγυοι σύντροφοι, που τον υποδέχτηκαν με αγκαλιές και χαμόγελα. Ακολουθεί γράμμα του συντρόφου σχετικά με την αποφυλάκισή του:

Γεια χαρά!

Θα ήθελα μέσω αυτού του γράμματος να εκφράσω πλήρως την ευγνωμοσύνη την οποία τρέφω για κάθε άτομο που δίχως όρους προέκτεινε κάθε στιγμή την αλληλεγγύη του απέναντί μου. Θα ήθελα να γράψω μυριάδες πράγματα για να προσπαθήσω να εξηγήσω πώς νιώθω, αλλά για την ώρα περιορίζομαι σε αυτές τις αράδες… Κάποια στιγμή θα κάτσω να συντάξω κάτι πιο εκτενές και αναλυτικό σχετικά με την επίπονη εμπειρία που πέρασα. Σήμερα όμως το μυαλό μου και η καρδιά μου έχουνε πλημμυρίσει από συναισθήματα και σκέψεις, γι’ αυτό και θα πάρω λίγο χρόνο για να τα συμμαζέψω, κι ελπίζω σύντομα να βγάλω κάποιο άλλο επικοινωνηθέν.

Θέλω μονάχα να πω δυο πράγματα:

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά από καρδιάς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, όλες τις συλλογικότητες και τις ατομικότητες για τη στήριξή τους, υπενθυμίζοντας ότι το θέμα είναι να μη μας λυγίσουν.

Όσο για σένα, που το ’βαλες σκοπό να με τσακίσεις με την καταστολή σου, με ατιμίες και με τον εγκλεισμό, θέλω να ξέρεις ότι δεν τα κατάφερες να με σπάσεις, και παρ’ ότι μπόρεσες να τιμωρήσεις εμένα και τους δικούς μου συνεχίζω να είμαι σε πόλεμο.

Θέλω να ξέρεις ότι τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Θα πληρώσεις ακριβά κάθε δάκρυ μου, θα πληρώσεις την οδύνη των κοντινών μου ανθρώπων. Μην ξεχνάς ότι οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο συνεχίζουμε μες στην ανωνυμία. Βάλθηκες να με εξευτελίσεις, αλλά εγώ κοιτάω πολύ πιο πέρα απ’ αυτό. Έχε κατά νου ότι μέρα τη μέρα είμαστε πολλά τα άτομα που συνεχίζουμε να μαχόμαστε για την ολοκληρωτική καταστροφή σου. Και εδώ, και σε οποιοδήποτε άλλο χαράκωμα υπάρχει μπόλικο μίσος για την καταραμένη καταστολή σου, την καταραμένη κυριαρχία σου και το καταραμένο σου Κεφάλαιο. Θέλω να ξέρεις ότι το μάθημα που προσπάθησες να μου δώσεις το φτύνω και τ’ αποστρέφομαι. Ακόμα και αν κάποιοι μας βλέπουνε μονάχα σαν ένα έντομο, εσύ γνωρίζεις ότι καταφέρνουμε γερό πόνο.

Θυμήσου το αυτό…

Δεν είμαστε όλοι, λείπουν οι μέσα!
Ζήτω η αναρχία! Ζήτω η λευτεριά!

Θα φάω όλους και καθέναν απ’ τους τοίχους που με περιβάλλουν προτού με καταπιούν.

Ειλικρινώς,

Μπράουλιο Ντουράν
στρέιτ ετζ βέγκαν αναρχικός

Για την καταστροφή του πολιτισμού και του κράτους-Κεφαλαίου του!

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *