Ιταλία: Κείμενο για τους Νίκολα Γκάι και Αλφρέντο Κοσπίτο

\"Radioazione-i-conti-tornano\"

Δε βγαίνει ο λογαριασμός;

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το τελευταίο συμβάν στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα: αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών, τραυματιών και ανθρώπων μολυσμένων από ραδιενέργεια, καταστροφές τεραστίων διαστάσεων, τις οποίες η Ιαπωνική τεχνολογική/επιστημονική κοινότητα, η κυβέρνηση και ο τύπος προσπαθούν αδέξια να αποκρύψουν και τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική, η φάρσα των ολυμπιακών αγώνων στην Ιαπωνία, με την προπαγάνδα των οποίων δοξάζουν μια κατεστραμμένη, θανατηφόρα και διαλυμένη περιοχή.

Στην Ιταλία, ένας άγνωστος αριθμός χωματερών με ραδιενεργά απόβλητα, που αναβλύζουν θάνατο, βρίσκεται διασκορπισμένος στην εξοχή της Saluggia και του  Trino Vercellese κοντά στην κοιλάδα του ποταμού Πο, κληρονομιά του τελευταίου πυρηνικού εργοστασίου που λειτουργούσε στην περιοχή του Piedmont.

Υπάρχουν συχνά δρομολόγια τρένων, γεμάτων με πυρηνικά απόβλητα που προορίζονται για δεύτερη επεξεργασία (π.χ. για επαναχρησιμοποίηση), που κινούνται μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης, της Ιταλίας, της κοιλάδας Σούσα και της Γαλλίας.

Ο βιομηχανικός κολοσσός Finmeccanica, που ειδικεύεται σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων η πυρηνική ενέργεια για κοινωνική χρήση (συντήρηση ήδη υπαρχόντων πυρηνικών εργοστασίων και κατασκευή νέων), η παραγωγή όπλων, το εμπόριο και τα συστήματα ασφαλείας (που επικεντρώνεται κυρίως σε νέα πεδία οικονομικής επέκτασης όπως τα πυρηνικά εργοστάσια της Ρουμανίας, το εμπόριο όπλων στην Ινδία κλπ.), είναι ένα τυπικό παράδειγμα εκβιασμού, διαφθοράς και εκμετάλλευσης, βαθιά ριζωμένο σε όλες της πτυχές της κυριαρχίας και του κεφαλαίου.

Ένας σχεδιαστής πυρηνικών εργοστασίων, ένας πρωταθλητής στην τραγικά εσφαλμένη και προβληματική αντίληψη για τη δόκιμη κοινωνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, ο διευθύνων σύμβουλος της  Ansaldo Nucleare Gruppo Finmeccanica, ο Roberto Adinolfi, τραυματίστηκε από πυροβολισμούς, έξω από το σπίτι του στις 7 Μαΐου του 2012, σε μια δράση που ανέλαβε ο πυρήνας Όλγα, της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας.

Δύο σύντροφοι, οι αναρχικοί Νίκολα Γκάι και Αλφρέντο Κοσπίτο, θα περάσουν από δίκη στης 30 Οκτωβρίου του 2013,  καθώς κατηγορήθηκαν για την επίθεση με σκοπό την τρομοκρατία, μετά τον τραυματισμό του Adinolfi.

Χαιρετίζουμε με χαρά και οργή κάθε έναν που αντιστέκεται ενάντια στις καταστροφές που διαιωνίζει η κυριαρχία και που, κρατώντας ψηλά το κεφάλι, συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ορθότητα και τη δύναμη των αληθινών πρακτικών του αγώνα και της κριτικής.

Για την αναρχία

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *