Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του εντύπου On the Out, από τη Μεγάλη Βρετανία

\"On

Μια νέα έκδοση κυκλοφόρησε πρόσφατα, από τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό του Μπρίστολ. Το On the Out, είναι μια συλλογή κειμένων από πρώην φυλακισμένους και υποστηρικτές τους, πάνω στη ζωή μετά τη φυλακή.

Ελπίζουμε να καλύψει ένα κομμάτι του κενού που υπάρχει, στο γραπτό αλληλέγγυο λόγο, σχετικά με τις πληροφορίες για τη ζωή μετά τη φυλακή.

Οι πλειοψηφία των κρατουμένων στη Μεγάλη Βρετανία, εκτίουν μόνο το 50-75% περίπου της ποινής τους εντός φυλακής, μέχρι να αποφυλακιστούν. Την υπόλοιπη ποινή τους την εκτίουν σε καθεστώς άδειας. Πρόκειται για μια αμφίβια κατάσταση, κατά την οποία δεν είσαι ούτε στη Φυλακή, αλλά ούτε και ελεύθερος. Το σωφρονιστικό σύστημα χρησιμοποιεί αυτήν την κατάσταση, ως ακόμα ένα εργαλείο καταπίεσης, περιορίζοντας την ελευθερία των ανθρώπων.

Αυτή η μπροσούρα στοχεύει στην κατάρρευση των τειχών που περικλείουν τα καθεστώτα άδειας και επιτήρησης, ώστε να πληροφορηθεί γι\’αυτά ο κόσμος. Σε αυτό το έντυπο, έχουμε συλλέξει αρκετά άρθρα, συνεντεύξεις και συζητήσεις από πρώην φυλακισμένους και τους υποστηρικτές τους, σχετικά με τις εμπειρίες τους μετά τη φυλακή.

Συμπεριλαμβάνονται κομμάτια πάνω στον κοινωνικό έλεγχο μέσω του καθεστώτος άδειας, στην παρακολούθηση, στις συναισθηματικές συνέπειες της καταστολής, στο πως μπορεί κάποιος να υποστηρίξει κάποιον που αποφυλακίζεται και πολλά άλλα. Κατεβάστε το PDF, εδώ.

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *