Νοέμβριος

Η χρονολόγηση γίνεται σύμφωνα με την ημερομηνία που δημοσιεύεται η ανάληψη ή γίνεται γνωστή η δράση από τους ιστότοπους αντιπληροφόρησης από τους οποίους αλιεύονται τα κείμενα. Η λίστα καταγράφει τα κείμενα από τα νεότερα στα παλαιότερα.

Αργεντινή: Εμπρηστική επίθεση σε περιπολικά της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Αργεντινής (Μπουένος Άιρες)

Εργάτες οπλισμένοι κι έτοιμοι να σκοτώσουν, φύλακες της τάξης και του νόμου, υπάλληλοι των εξουσιαστών, πληρωμένοι δολοφόνοι. Είναι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία Αργεντινής. Ο ψυχολογικός πόλεμος αποτελεί μέρος του κοινωνικού πολέμου, στον οποίο μαχόμαστε κόντρα σε κάθε εξουσία, αλλά δεν είναι η μορφή που προκρίνουμε ή προωθούμε, μιας και ο δικός μας πόλεμος είναι ο φυσικός, αυτός της άμεσης επίθεσης ενάντια στους καταπιεστές και στα υπάρχοντά τους. Δε μας αρκεί να ξέρουμε ότι ο εχθρός μας το ’χει καταλάβει πως μπορεί να φάει πέσιμο, αλλά μας γεμίζει να ξέρουμε ότι αυτό γίνεται πράξη μέσα από μιαν επίθεση. Κι αν ακόμα μας έτρωγε κάποιο ψυχολογικό ενδιαφέρον, τούτο θα τροφοδοτούνταν κατευθείαν από μιαν υλική πραγματικότητα, που συγκεκριμενοποιείται στην άμεση έφοδο που αναφέραμε ήδη.

Την Κυριακή, 24 Νοέμβρη 2013, μεταξύ μιάμιση με δύο τη νύχτα, επιτεθήκαμε με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε δύο περιπολικά της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Αργεντινής, το ένα στην υπηρεσία της 41 κομισαρίας και το άλλο της 27ης.

Δύναμη στο σύντροφο Ίλια Ρομανόφ, που κρατείται στη Ρωσία μετά τον τραυματισμό του από έκρηξη μηχανισμού που προοριζόταν για την μπατσαρία.

Αλληλεγγύη στα συντρόφια Φρανσίσκο Σολάρ και Μόνικα Καμπαγέρο, κρατούμενα στην Ισπανία για μία μπόμπα που τοποθετήθηκε στη Βασιλική Ελ Πιλάρ στη Θαραγόθα.

Ένα συνωμοτικό χαιρετισμό γιομάτο αγάπη κι αναρχία για τους συντρόφους Αλφρέντο Κόσπιτο και Νικόλα Γκάι, έγκλειστους στην Ιταλία και περήφανα μέλη του Πυρήνα Όλγα FAI/FRI.

Φίλοι της Γης / Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

Πηγή

Μεξικό: Συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις σε αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Μάριο Γκονσάλες

Τα ξημερώματα της Τρίτης, 26 Νοέμβρη 2013, σε μια συντονισμένη δράση με εκρηκτικούς μηχανισμούς, πραγματώθηκαν επιθέσεις εναντίον τριών αντιπροσώπων του διεθνούς καπιταλισμού: ένα υποκατάστημα της τράπεζας BBVA, στη συνοικία Πορτάλες της Πόλης του Μεξικού, και άλλες δύο τράπεζες στην πόλη Τολούκα στο ΕντοΜέχ (πολιτεία του Μεξικού).

Αυτές οι βόμβες, γεμάτες λύσσα και οργή, είναι η απάντησή μας στην κατάσταση που αντιμετωπίζει ο σύντροφος Μάριο Γκονσάλες, ο οποίος βρίσκεται «επισήμως» πίσω απ’ τα σίδερα της φυλακής υποδίκων του Βαρονίλ Οριέντε, διεξάγοντας απεργία πείνας από τις 8 Οκτώβρη ως μέσο εναντίωσης στην προφυλάκισή του. Πρόσφατα μάθαμε ότι ο σύντροφος μεταφέρθηκε παρά τη θέλησή του στο νοσοκομείο του Τεπέπαν, απ’ όπου συνεχίζει τη μάχη. Αυτή η δράση είναι για σένα, σε αλληλεγγύη και πλήρη συμπαράσταση στον αγώνα σου!

Οι ενέργειες αυτές ενάντια σε σύμβολα του Κεφαλαίου αποτελούν επίσης μία ενεργητική απάντηση στην καταστολή που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις του υπουργείου Δημοσίας Ασφαλείας της Πόλης του Μεξικού εναντίον ενός μπλοκ συντρόφων που βγήκανε στο δρόμο σε αλληλεγγύη προς τον Μάριο Γκονσάλες. Η πρωτευουσιάνα μπατσαρία προσέβαλε, τραμπούκισε και ξυλοφόρτωσε διάφορα από τα συντρόφια που διαδήλωναν σε κείνη την περίσταση, όπως ακριβώς κάνει με τη μόνιμη καταδίωξη συντρόφων κατά τη διάρκεια δράσεων αλληλεγγύης στον Μάριο.

Οι μπάτσοι της ομοσπονδιακής περιοχής το φχαριστιούνται να ξυλοφορτώνουν και να καταστέλλουν, κι αν και γνωρίζουμε πως αυτή είναι η «δουλειά» τους –που τη διεκπεραιώνουν με μεγάλη ευχαρίστηση κάθε φορά– αξίζει παρ’ όλα αυτά να εισπράξουν τη λύσσα μιας απάντησης που τους αρμόζει, αφού μόνο άμοιροι ευθυνών δεν είναι.

Αλληλεγγύη στο σύντροφο Μάριο Γκονσάλες!

Αλληλεγγύη στη Μόνικα Καμπαγέρο και στον Φρανσίσκο Σολάρ, έγκλειστους στα ισπανικά κάτεργα!

Πόλεμο στο κράτος/Κεφάλαιο σε όλα τα μέτωπα!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

Εμπόλεμοι με το κράτος:
Αυτόνομοι Πυρήνες της Άμεσης Επανάστασης – Praxedis G. Guerrero
Πυρήνας Επίθεσης ενάντια στην Εξουσία – Μαύρο Φόκο

Πηγή

Τσεχία: Απελευθέρωση 300 μινκ (Jihlava)

Στις 21 Νοεμβρίου, μία ομάδα του ALF Βοημίας μπήκε στον χώρο μια φάρμας εκτροφής μινκ, κοντά στην πόλη Jihlava και απελευθέρωσε 300 μινκ, δίνοντάς τους μια ευκαιρία για πραγματική ζωή.

Η δράση ήταν επιτυχής, παρά το καλό σύστημα ασφαλείας. Κοντά στην έξοδο γράψαμε «Σταμάτα ή θα πεθάνεις-ALF».

Ο αγώνας για τα δικαιώματα των ζώων θα συνεχιστεί…

ALF Βοημίας

Πηγή

Η.Π.Α.: Πειραγμένες συσκευασίες λαδιού από μινκ

Σε μια καλά συντονισμένη δράση τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, 263 βάζα λαδιού από μινκ Kiwi, τα οποία πωλούνται σε αλυσίδες φαρμακείων και σε μεγάλα καταστήματα, αλλοιώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ευτυχώς για εμάς, η Kiwi δε χρησιμοποιεί ταινία ασφαλείας. Κάθε βάζο ανοίχτηκε και προστέθηκε μια μικρή ποσότητα κυανικού οξέος. Στη συνέχεια, επανατοποθετήθηκαν στα ράφια του Wal-Mart, του CVS, του Walgreens και σε άλλα καταστήματα.

Το λάδι από μινκ είναι ένα υποπροϊόν φροντίδας δέρματος μιας από τις πιο σκληρές βιομηχανίες σε αυτόν τον πλανήτη. Τα μινκ στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στριμώχνονται συχνά μέχρι και έξι σε ένα κλουβί για όλην τους τη ζωή, περιμένοντας τον βίαιο θάνατο την περίοδο γδαρσιμάτων, ο οποίος μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: με σπάσιμο του λαιμού τους ή σε θάλαμο αερίων με μονοξείδιο του άνθρακα.

Εκείνοι, που χρησιμοποιούν αυτό το προϊόν, δε θα πεθάνουν όπως τα ζώα, που βρίσκονται σε κλουβιά στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων. Το κυανικό οξύ θα προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα και φθορά σε όποιο δερμάτινο προϊόν εφαρμοστεί.

Η εμπλοκή της Kiwi στο εμπόριο γούνας δεν θα είναι πλέον ανεκτή.

Πηγή

Ελβετία: Καταστροφή κυνηγετικού παρατηρητηρίου (Χερτσογκενμπούχζεε)

Τη νύχτα της 30ής προς την 31η Οκτώβρη 2013 μια συμμορία αγριογούρουνων γκρέμισε ένα κυνηγετικό παρατηρητήριο ύψους δέκα μέτρων στην ελβετική περιοχή Χερτσογκενμπούχζεε.

Λέγεται πως θέλανε να εκδικηθούν για όλους τους φονευμένους φίλους κι όλες τις δολοφονημένες φίλες τους.
Λέγεται, ακόμη, πως ο πόλεμός τους μόλις ξεκίνησε.

Πηγή

Η.Π.Α: Επιδρομή σε εκτροφείο μινκ (Κολοράντο)

Τη νύχτα της 14ης Νοεμβρίου, το Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης (ELF) επισκέφθηκε το μέχρι πρότινος άγνωστο εκτροφείο μινκ του Monte Ages στο Κολοράντο, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 622 Valley View Drive, Moffat County. Αυτό είναι ένα από τα μικρότερα εκτροφεία μινκ σε λειτουργία, οπότε το να ανοιχτούν σχεδόν όλα τα κλουβιά πήρε πολύ λίγο χρόνο. Τα μινκ αντιλήφθηκαν την αποστολή μας και κυριολεκτικά πήδηξαν στο έδαφος για να κάνουν εξόρμηση για την ελευθερία τους. Για να προκαλέσουμε στον διαταραγμένο κ. Ages μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα, οι κάρτες αναπαραγωγής απομακρύνθηκαν, σκορπίστηκαν και πετάχτηκαν στους σωρούς των απορριμμάτων των μινκ.

Ο Michael Whelan θα πει τα ίδια κουραστικά ψέματα για την παρούσα δράση. Ο ίδιος συμβουλεύει τους εκτροφείς ”να συμπονούν τα φτωχά, χαμένα ζώα”. Τα χαμένα άγρια ζώα, που είναι τώρα σε θέση να κινούνται ελεύθερα και δεν θα υπόκεινται πλέον τις μεθόδους εκτέλεσης του Michael και των φίλων του την περίοδο γδαρσιμάτων, η οποία είναι σε μόλις δύο εβδομάδες από τώρα.

Η αλήθεια είναι ότι τα μινκ δεν είναι εξημερωμένα. Εκτρέφονται σε αιχμαλωσία και μόνο για την ποιότητα του δέρματός τους. Τα μινκ είναι υδρόβια ζώα, που ζουν μοναχικά στην άγρια φύση και ταξιδεύουν αρκετά χιλιόμετρα κάθε μέρα. Η ευρύτερη περιοχή του Moffat County έχει παρθένο φυσικό περιβάλλον. Τα μινκ, που δραπέτευσαν από αυτήν τη φυλακή, τώρα θα ζήσουν τη ζωή τους στα ποτάμια Little Snake και Yampa .

Ο κ. Ages έχει σχέδια να μετακομίσει και να επεκτείνει την επιχείρησή του στη διεύθυνση 35591 North Hwy 13, στην πόλη Craig. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό. Τα όνειρά σας, που αφορούν την καταλήστευση του βοριοδυτικού Colorado, τη μόλυνση του πόσιμου νερού μας και την εκμετάλλευση της τοπικής άγριας ζωής, θα μετατραπούν σε εφιάλτη. Θα υπάρξουν συνέπειες, όταν θα πέφτει το σκοτάδι.

Στέλνουμε έναν χαιρετισμό στους λίγους θαρραλέους, που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη γη και για τα ζώα, ακόμα και ενώ το έργο σας επισκιάζεται από τους bloggers, τους συντάκτες βίντεο και κάθε είδους αυτοαποκαλούμενους ακτιβιστές.

Πηγή

Πολωνία: Απελευθέρωση αλεπούδων από εκτροφείο

11/11/2013

Ένα ζώο δεν είναι αντικείμενο.

Ένα ζώο, όπως μια αλεπού, ένα μινκ ή μια αγελάδα είναι ένα πρόσωπο. Ακριβώς όπως ένας άνθρωπος. Έχει σκέψη και συναίσθημα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα ζώα είναι σε θέση να σχεδιάζουν, να αγαπούν και να επιθυμούν. Λαχταρούν την ελευθερία και την επαφή με τους άλλους. Επιθυμούν να έχουν ελευθερία κινήσεων, έτσι ώστε να κάνουν ό,τι είναι φυσιολογικό για το είδος τους. Για να είναι σε θέση να εμπιστεύονται αυτούς που είναι κοντά τους και σημαντικοί γι ‘αυτούς.

Παρατηρώντας μια αλεπού να τρέχει στο γρασίδι, να αισθάνεται για πρώτη φορά στα πόδια της οτιδήποτε άλλο εκτός από συρματόπλεγμα, να ενώνεται με άλλες αλεπούδες και να φεύγουν μαζί από το εκτροφείο, μας έκανε να αισθανόμαστε ότι κάνουμε κάτι καλό για αυτές. Ακόμα κι αν δεν ζήσουν πολλά χρόνια, το να τρέχουν ελεύθερες είναι ένα σημαντικό γεγονός για αυτές. Μια στιγμή, που μπορούν να αισθάνονται ελεύθερες και ικανοποιημένες. Στο αγρόκτημα θα πέθαιναν λυπημένες, φοβισμένες, μόνες.

Θα επιστρέψουμε και θα επαναλάβουμε τις προσπάθειές μας. Σε αυτό το εκτροφείο και σε άλλα, στην Πολωνία.

Μπορείτε κι εσείς να το κάνετε. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας.

Αν όχι εσύ, ποιος; Αν όχι τώρα, πότε;

Πηγή και βίντεο

Γερμανία: Απελευθέρωση παπιών

Στα τέλη Οκτωβρίου, απελευθερώσαμε 26 πάπιες από φάρμα στην ανατολική Γερμανία. Οι πάπιες ήταν φυλακισμένες κατά χιλιάδες σε διάφορα υπόστεγα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, θα θανατώνονταν για την παραγωγή κρέατος.

Στη μέση της νύχτας, αποκτήσαμε εύκολα πρόσβαση στο υπόστεγο, όπου βρίσκονταν εκατοντάδες ζώα. Μύριζε και έκανε ζέστη. Αμέσως αρχίσαμε να συλλέγουμε τα ζώα και να τα μεταφέρουμε από το υπόστεγο. Θα θέλαμε να πάρουμε μαζί μας όλα τα ζώα, αλλά ήταν αδύνατο. Στην αρχή, οι πάπιες δεν ήξεραν τι τους συνέβαινε. Αλλά, λίγο αργότερα, ηρέμησαν. Ήξεραν ότι τις περίμενε η ελευθερία. Οι πάπιες, που έπρεπε να μείνουν πίσω, είναι ήδη νεκρές.

Όταν έπρεπε να φύγουμε από το υπόστεγο, δεν ξέραμε τι να αισθανθούμε. Για τις 26 πάπιες, που μπορέσαμε να σώσουμε, η ζωή ξεκινά τώρα. Θα δουν το φως του ήλιου. Θα παίξουν με το νερό. Θα φάνε αληθινό φαγητό. Θα είναι ελεύθερες, επειδή απέδρασαν από την κόλαση. Για τις άλλες, κανείς δεν θα έρθει.

Κανείς δεν θα έρθει για τα άλλα ζώα. Για τα δισεκατομμύρια αγελάδες, γουρούνια, κοτόπουλα, πάπιες και χήνες, που τα εκμεταλλεύονται για κρέας. Δισεκατομμύρια ζωές σβήνουν. Κάθε δευτερόλεπτο όλο και περισσότερες. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε αυτές τις σκέψεις και έχουμε δεσμευτεί για την ελευθερία των ζώων. Αναλαμβάνουμε ρίσκα για να σώσουμε άλλους. Είμαστε για πάντα ευγνώμονες σε όλες τις απελευθερώσεις παγκοσμίως. Είμαστε ευγνώμονες για κάθε άτομο, που απελευθέρωσε ζώο. Θα συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι το κάθε κλουβί να είναι άδειο.

Θα έρθουμε στο σκοτάδι για να υπάρξει φως για άλλους.

Είμαστε παντού.

ALF

Πηγή

Ιταλία: Πυρπόληση οχημάτων της Telecom (Τρεντίνο)

Telecom, Wind κτλ. + δικαστές και μπάτσοι + υποκλοπές = συλλήψεις, βασανισμοί, κρατικές δολοφονίες, φυλακίσεις.

Με χαρά πυρπολήσαμε οχήματα της Telecom, σε συνενοχή και αλληλεγγύη στους Αφρέντο Κόσπιτο, Νικόλα Γκάι, Σέρτζιο Μαρία Στεφάνι και στ’ αλάνια που διώκονται για τα γεγονότα της 15ης Οκτώβρη 2011 στη Ρώμη, καθώς και σε όλους όσους μάχονται μέσα κι έξω απ’ τις γαλέρες.

Κόντρα σε αυτό το σύστημα εγκλεισμού.
Για τη δράση! Ζήτω η αναρχία!

Πηγή

Καναδάς: Βανδαλισμός οχημάτων του υπουργείου Δημοσίας Ασφαλείας (Μόντρεαλ)

Πρόσφατα κάναμε μια επισκεψούλα στο χώρο στάθμευσης του υπουργείου Δημοσίας Ασφαλείας του Κεμπέκ, επί της οδού Φόλλουμ 600, όπου περιλούσαμε τα επίσημα οχήματά του με διαβρωτικό μπογιάς και σκάσαμε τα λάστιχά τους.

Ανάμεσα σε άλλα, το υπουργείο Δημοσίας Ασφαλείας του Κεμπέκ είναι αρμόδιο για το γενικό κουμάντο της δημοτικής και επαρχιακής αστυνομίας όπως και των περιφερειακών φυλακών. Στη δικαιοδοσία του εμπίπτουν όλες οι πτυχές των συνθηκών εγκλεισμού στο Κεμπέκ, απ’ το πώς ενεργούν οι μπάτσοι μέχρι τα είδη που διατίθενται στις καντίνες των φυλακών.

Τη στιγμή που δημοσιεύεται το παρόν κείμενο (3 Νοέμβρη 2013) υπάρχουν δυο τρέχουσες εκδηλώσεις αντίστασης στο σύστημα εγκλεισμού στον Καναδά. Η μία είναι η απεργία πείνας που διεξάγουν εδώ και πέντε βδομάδες συλληφθέντες εμιγκρέδες στο Οντάριο, που δεν κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα, ωστόσο κρατούνται με την απειλή πως θα περάσουν από διαδικασία απέλασης. Διεκδικούν μια καλύτερη μεταχείριση και την παύση της κράτησης μεταναστών που δε βαρύνονται με κατηγορίες διάπραξης αδικημάτων.

Η δεύτερη περίπτωση είναι η αποχή απ’ τα μεροκάματα σε διάφορες ομοσπονδιακές φυλακές ανά την καναδική επικράτεια. Οι φυλακισμένοι απεργούν ενάντια στην περικοπή κατά 30% του μισθού που λαμβάνουν, μείωση την οποία η κυβέρνηση αιτιολογεί ισχυριζόμενη πως οι τρόφιμοι των φυλακών θα πρέπει να πληρώνουν το μερτικό τους για την παραμονή και τα συσσίτια. Δηλαδή, δεν αρκεί που οι έγκλειστοι υποχρεούνται να δουλεύουν για να συντηρούν την ίδια τη φυλακή, τώρα θα πρέπει να πληρώνουν κι από πάνω για να διατηρούνται αιχμάλωτοι. Αυτές οι περικοπές εντάσσονται σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο υποβάθμισης των συνθηκών κράτησης – άλλα μέτρα είναι η επιβολή μεγαλύτερων ποινών, η σκλήρυνση των παραμέτρων της υφ’ όρων απόλυσης, ο συνωστισμός στα κελιά και το ξήλωμα προγραμμάτων κατάρτισης εντός των φυλακών.

Αλληλεγγύη στους μαχόμενους φυλακισμένους· για να τελειώνουμε με κάθε μπάτσο και κάθε φυλακή!

Κι όλη μας την αλληλεγγύη στους Γιούρι και Γκυγιώμ, αιχμαλώτους των συγκρούσεων ενάντια στη σύνοδο των G20 στο Τορόντο, που πρόσφατα μπήκανε στην επαρχιακή φυλακή του Μπορντώ στο Μόντρεαλ.

Πηγή

Μεξικό: Πυρπόληση περιπολικού σε αλληλεγγύη στον κρατούμενο απεργό πείνας Mario González (Νεσαουαλκόγιοτλ)

Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, 31 Οκτώβρη 2013, τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό σε περιπολικό της Αστυνομίας της Πολιτείας του Μεξικού (πρώην Διεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας), που βρισκόταν παρκαρισμένο δίπλα από κτήριο των μπάτσων επί της λεωφόρου Τεχκόκο στην πόλη Νεσαουαλκόγιοτλ της πολιτείας του Μεξικού. Ο μηχανισμός έκανε τη δουλειά του μια χαρά.

Στόχος ήταν να επιτεθούμε άμεσα στην ιδιοκτησία των αστυνομικών θεσμών, που είναι υπεύθυνοι και συνεργοί των τελευταίων κατασταλτικών πράξεων του μεξικάνικου κράτους και της κυβέρνησης της μεξικανικής ομοσπονδιακής περιοχής ενάντια στο αναρχικό κίνημα και στο κοινωνικό κίνημα ευρύτερα.

Με αυτό το σαμποτάζ δικαιώνουμε την απεργία πείνας που διεξάγει από τις 8 Οκτώβρη μέσα στη φυλακή υποδίκων του Βαρονίλ Οριέντε ο σύντροφος Μάριο Γκονσάλες ενάντια στη συνθήκη εγκλεισμού στην οποία τον κρατάει η φασιστική κυβέρνηση της ομοσπονδιακής περιοχής. Συναισθανόμαστε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύντροφος, και δε θέλουμε να τον αφήσουμε μονάχο του σε αυτήν τη μάχη που δίνει. Ο Μάριο συνελήφθη μαζί με άλλα οκτώ συντρόφια στις 2 Οκτώβρη, λίγο προτού φτάσει στην ετήσια πορεία μνήμης της σφαγής φοιτητών το 1968 από το μεξικάνικο στρατό. Τα οκτώ συλληφθέντα συντρόφια βασανίστηκαν από όργανα του υπουργείου Δημοσίας Ασφαλείας της Πόλης του Μεξικού και της αστυνομικής μονάδας ερευνών, κι αυτήν τη στιγμή ο Μάριο είναι ο μόνος που παραμένει προφυλακισμένος.

Φωτιά στις φυλακές!
Λευτεριά στους κρατουμένους!
Επαναστατική αλληλεγγύη στους αναρχικούς αιχμαλώτους!

Λευτεριά στον Μάριο Γκονσάλες!

Σε σύγκρουση με το κράτος,
Αλληλέγγυοι/-ες αναρχικοί/-ές

Πηγή

Χιλή: Απόπειρα εμπρησμού σε έκθεση του υπουργείου Γεωργίας

Η τρέχουσα έκθεση της Υπηρεσίας Γεωργίας και Κτηνοτροφίας (SAG), στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Valparaiso, αποτελεί ένα αφιέρωμα στο πώς βλέπει η επιστήμη τον διαμελισμό του κόσμου και πώς κάνει πραγματικότητα τις υποθετικές μεθόδους της, παίζοντας με νεκρά σώματα, απαθανατίζοντας την πιο σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου: την δίψα για γνώση, παραβιάζοντας θεμελιώδεις νόμους του σεβασμού. Ποια διαταραγμένη νοσηρότητα προσπαθούν να προκαλέσουν στα παιδιά; Θα διαμελίσουμε τη φύση, προκειμένου να αποκτήσουμε την εμπειρία της;

Οι προθήκες, τις οποίες έχουν γεμίσει με νεκρά ζώα, είναι αηδιαστικές, όχι εξαιτίας των σωμάτων των ζώων, αλλά λόγω του νοσηρού τρόπου, με τον οποίο προβάλλονται. Ο ηλίθιος, που επινόησε την ταρίχευση, όπως και άλλοι επιστήμονες, υποκινήθηκε από μία εμμονική μορφή γνώσης. Οι επιστήμονες το ξέρουν: ένα σώμα δεν χρειάζεται να ανοιχτεί, για να γίνουν κατανοητές οι εσωτερικές του λειτουργίες. Υπάρχουν άλλοι τρόποι κατανόησης της πραγματικότητας της σκέψης, των προσωπικών σχέσεων, των αλληλεπιδράσεων κλπ. Θα έπρεπε, επίσης, να ξέρουν ότι η αντίληψή τους για την υγεία δεν θα είναι ποτέ υγιής, όσο θα υπάρχει κάποιος παγιδευμένος στα γαμημένα κλουβιά τους ή σε εκείνα τα βάζα με τοξικό υγρό. Αυτά τα «εκθέματα», που βρίσκονται στην «κύρια αίθουσα», αποτελούν προσβολή για τη γη.

Γιατί να ενθαρρύνουν με εικόνες κάτι, που υποτίθεται ότι απαγορεύουν; Ποια είναι η διαφορά με τα πτώματα, που λένε ότι κατέσχεσαν στα σύνορα και με τα εκτροφεία τσιντσιλά (για παράδειγμα), που αδειοδοτεί η SAG και προστατεύει τις εξαγωγές τους; Είναι τα έσοδα; Ή ότι πρέπει να απαγορευτεί κάτι, ώστε να δικαιολογηθεί η άχρηστη δουλειά, που τους δίνει το κράτος, ώστε κάθε εργαζόμενος της SAG να φέρει ψωμί στο οικογενειακό του τραπέζι, βαμμένο με αίμα και πόνο;

Αυτή η επίθεση ζωντανεύει το μίσος μας για τη SAG, επειδή είναι ο κρατικός οργανισμός, που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των ζώων, για τη μεταφορά ζώων εργαστηρίων, για την ελλιπή εποπτεία σε σφαγεία, σε ζωολογικούς κήπους και σε εκθέσεις ζώων, για τη διαιώνιση της «κανονικής» λειτουργίας των πωλήσεων αίματος με το λίτρο και για το γεγονός ότι διαθέτει δικό του ιχθυοτροφείο. Αυτά τα όχι πολύ γνωστά γεγονότα πρέπει να γίνουν στόχος επίθεσης, πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν αυτοί, που είναι αντίθετοι με αυτήν τη σφαγή και με αυτόν τον τρόπο απόκτησης γνώσης για τις ζωές των άλλων ειδών.

Τέλος, είναι καλό να διευκρινιστεί το γεγονός ότι η φωτιά που ξεκίνησε, απελευθερώνει μια αρχαία κατάρα. Οι δονήσεις αυτών των νεκρών ζώων και ο πόνος της αιχμαλωσίας μένουν για πάντα συνδεδεμένα με αυτούς που τα προκάλεσαν. Διότι είμαστε αυτοί, που παρακολουθούμε καθημερινά τις πράξεις τους, πράξεις βανδαλισμού εναντίον του σεβασμού για τα έμβια όντα. Δεν θα συγχωρεθείτε ποτέ και το ξέρετε, διότι ο κάθε ένας από εσάς ζει μια σκατένια ζωή και το ξέρετε. Αργά ή γρήγορα, θα πληρώσετε για τις σάπιες πράξεις σας. Θα τα ξαναπούμε μέχρι τότε!

Αν δεν θέλετε να μοιραστείτε τη γη, θα πρέπει να πεθάνετε!

 Απελευθέρωση των ζώων, του ανθρώπου και της γης.

 Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων/Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Γης

 Υ.Γ. Ευχαριστούμε που τοποθετήσατε την έκθεσή σας σε κτίριο, που ανήκει στο κράτος

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *