Ισπανία: Ενημέρωση για τους πέντε συλληφθέντες της Βαρκελώνης

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά τις συλλήψεις των συντρόφων μας ,στις 13 Νοέμβρη, από την αντιτρομοκρατική αστυνομία της Ισπανίας, ο δικαστής Ελόυ Βελάσκο, διέταξε την προφυλάκιση της συντρόφισσας Μόνικα Καμπαγιέρο και του συντρόφου Φρανσίσκο Σολάρ. Δε γνωρίζουμε για πόσο καιρό ζητήθηκε να διαρκέσει η προφυλάκιση, ώστε να γίνει η \”έρευνα\”.

Οι κατηγορίες, που τους απαγγέλθηκαν τελικά είναι οι εξής:

– Σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης

– Τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού (συγκεκριμένα στη Βασιλική του Πιλάρ, στη Σαραγόσα)

-Συνωμοσία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων (Υποτιθέμενη επίθεση, που σχεδίαζαν ενάντια στο Μοναστήρι του Μοντσεράτ, στη Βαρκελώνη)

Αντίθετα, οι συντρόφισσες Βαλέρια Τζακομόνι (Ιταλίδα) και Ροσίο Γιούνε (Χιλιανή) και ο σύντροφος Χεράρδο Νταμιάν Φορμόζο (Αργεντινός), αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, αφού είχαν μείνει σε καθεστώς απομόνωσης για 5 ημέρες· παρακρατήθηκαν τα διαβατήριά τους και πρέπει να εμφανίζονται στο δικαστήριο ανά διαστήματα.

Χαιρετίζουμε τα τρία συντρόφια μας που είναι πλέον στο δρόμο αφού πέρασαν από τα χέρια της αηδιαστικής αντιτρομοκρατικής.

Αναμένεται τα συντρόφια Μόνικα και Φρανσίσκο να μπουν στο κτηνώδες καθεστώς μονάδων απομόνωσης F.I.E.S. και να χωριστούν σε διαφορετικές και μακρινές φυλακές της Ισπανίας.

Δε θα μείνουμε αδιάφοροι και αδρανείς, ενώ οι σύντροφοί μας βρίσκονται στα νύχια της εξουσίας. Πρέπει να σημειώσουμε, πως η συντρόφισσα Μόνικα, κάνει βίγκαν διατροφή, την οποία μπόρεσε να διατηρήσει όσο βρισκόταν φυλακισμένη το 2010 και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψιν, όπου και αν καταλήξει.

Παρακαλούμε, όποιοι σύντροφοι έχουν πληροφορίες για το που κρατούνται, για το διάστημα της προφυλάκισης ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, να τις στείλουν στη διεύθυνση publicacionrefractario(at)gmail.com (στα Ισπανικά) ή στη διεύθυνση wcc_98 (at)hotmail.com (στα Αγγλικά).

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ!

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΔΕ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΥΣ!

Περιοδικό Refractario

Πηγή

One thought on “Ισπανία: Ενημέρωση για τους πέντε συλληφθέντες της Βαρκελώνης”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *