Ελλάδα: Πανό αλληλεγγύης στα 5 συλληφθέντα συντρόφια της 13ης Νοέμβρη στη Βαρκελώνη (Αθήνα)

\"5-barna-13nov\"

Τη Δευτέρα, 18 Νοέμβρη 2013, μερικά μέλη του Contra Info βάλαμε ένα πανό στην πλατεία Εξαρχείων σε αλληλεγγύη προς τα 5 συντρόφια που συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη στις 13 Νοέμβρη, κατηγορούμενα βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου για τις ενέργειες που ανέλαβε το Εξεγερσιακό Κομάντο Ματέο Μορράλ.

Τα συντρόφια μεταφέρθηκαν από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη, όπου κρατήθηκαν σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης για 4 ακόμη μέρες. Τελικά την Κυριακή, 17 Νοέμβρη, πέρασαν από δικαστή στη Μαδρίτη.

Αυτήν τη στιγμή και οι 5 αναρχικοί είναι όμηροι του ισπανικού κράτους: η Ροσίο Γιούνε, η Βαλέρια Τζακομόνι και ο Χεράρδο Φορμόσο αφέθηκαν ελεύθεροι με εκκρεμείς κατηγορίες και περιοριστικούς όρους, ενώ κατασχέθηκαν επίσης τα διαβατήριά τους, ενώ οι Μόνικα Καμπαγέρο και Φρανσίσκο Σολάρ κρίθηκαν προφυλακιστέοι χωρίς τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης.

Απ’ το χαράκωμα της αντιπληροφόρησης στέλνουμε όλη μας τη δύναμη στα 5 διωκόμενα συντρόφια και απευθύνουμε ένα κάλεσμα για τον πολλαπλασιασμό των χειρονομιών έμπρακτης αλληλεγγύης. Απέναντι στην μπατσική, διακρατική και μιντιακή καταστολή δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Φωτιά στις φυλακές! Φωτιά στα σύνορα!

Πηγή

One thought on “Ελλάδα: Πανό αλληλεγγύης στα 5 συλληφθέντα συντρόφια της 13ης Νοέμβρη στη Βαρκελώνη (Αθήνα)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *