Ισπανία: Ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης Ντουρρούτι σε αλληλεγγύη στη Μόνικα Καμπαγέρο και στον Φρανσίσκο Σολάρ (Ναββάρα)

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους και στις αγωνίστριες που πιάνονται στα νύχια της μπουρζουάδικης καταστολής, καθώς και σε όλους τους μαχητές κι όλες τις μαχήτριες που παρά τον εγκλεισμό δε σκύβουν το κεφάλι στους βασανιστές τους.

Στις 13 Νοέμβρη 2013 τα καθεστωτικά μέσα της μπουρζουαζίας μάς ενημέρωσαν για τη σύλληψη 5 συντρόφων στη Βαρκελώνη, εκθέτοντας τα πρόσωπά τους μες στα σπίτια μας χωρίς την άδειά τους. Επιπλέον, χωρίς καν να τους γνωρίζουν, τους είχαν ήδη κατηγορήσει και καταδικάσει για επιθέσεις εναντίον της εκκλησιαστικής εξουσίας. Είναι τα ίδια γαμημένα μέσα που εντός μιας μέρας φορέσανε τη στολή του μπάτσου, του εισαγγελέα και του δήμιου, μιλώντας για τους αναρχικούς και τις αναρχικές λες και επρόκειτο για μια επιδημία, της οποίας η δήθεν εστία βρίσκεται στη Βαρκελώνη.

Ας μάθουν λοιπόν οι αρθρογράφοι των μοντέρνων καιρών μας, λογοκριτές καθετί ξένου προς αυτούς, ότι οι αναρχικοί και οι αναρχικές είμαστε παντού, όσο και να θέλουνε να ’ταν αλλιώς τα πράγματα.

Στα πρόσωπα και στις χειρονομίες της Μόνικα Καμπαγέρο και του Φρανσίσκο Σολάρ αναγνωρίζουμε την αναρχική προοπτική και το σκοπό της για δικαιοσύνη εν ελευθερία.

Είναι πολλές οι ρεματιές που σμίγουνε στο ποτάμι της αναρχίας, κι οι χειρονομίες των δύο συντρόφων μας ρέουνε εντός του.

Αναγνωρίζουμε προς τα δυο αιχμάλωτα συντρόφια πως αργοπορήσαμε να στείλουμε ένα σινιάλο στήριξης, και ζητάμε από τους κοντινούς τους αλληλέγγυους, αν μπορούν, να μας διευκολύνουν παρέχοντας τις τρέχουσες διευθύνσεις τους στη φυλακή για να το πούμε απευθείας στους ίδιους.*

Οι ακραίες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν ο σύντροφος και η συντρόφισσα σε αιχμαλωσία, με τη συνακόλουθη νόρμα της φυσικής και ψυχικής κακοποίησης που είναι ίδιον των μπουντρουμιών αυτού του κράτους, μας κάνουν να πιστεύουμε πιο πολύ από ποτέ άλλοτε σε αυτήν τη φράση τη χιλιοειπωμένη σε αυτά τα μέρη: Δεν είμαστε όλοι, λείπουνε οι μέσα!

Χωρίς να ακολουθούμε τους επιβαλλόμενους χρόνους και την ατζέντα της καταστολής, που λογαριάζει με την απαράμιλλη αρωγή των φρουρών της εξουσίας και του Τύπου, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό από τούτο το μετερίζι ώστε τα συντρόφια να μην αισθανθούν ποτέ μόνα τους.

Πατρίδα μας ολάκερη η γη, και νόμος μας η λευτεριά.

Αλληλεγγύη στη συντρόφισσά μας Μόνικα Καμπαγέρο και στο σύντροφό μας Φρανσίσκο Σολάρ.

Με αγάπη και αναρχία,
Βιβλιοθήκη Ντουρρούτι
Τ.Θ. 74, Τ.Κ. 31800 Αλτσάσου (Ναβάρρα)

* στο μεταξύ ανακοινώθηκαν οι τρέχουσες διευθύνσεις των δυο αναρχικών,κρατουμένων σε φυλακές της Μαδρίτης –βλ. εδώ

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *