Χιλή: Ένας χαιρετισμός από το λιμάνι του Βαλπαραΐζο

\"13_1\"

Κόντρα στο διεθνοποιημένο συντονισμό του φόβου:
αμοιβαία στήριξη και ακρατική συνενοχή!

Αυτήν τη Δευτέρα, 18 Νοέμβρη 2013, μαζευτήκαμε 19 συντρόφια έξω από το ισπανικό προξενείο στην πόλη του Βαλπαραΐζο, στη Χιλή, για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στη Μόνικα και στον Φρανσίσκο, αιχμαλώτους με ένταλμα της ισπανικής ιεράς εξέτασης και χάρη στο διακρατικό συντονισμό ανάμεσα στ’ αστυνομικά φασιστικά κράτη της Χιλής και της Ισπανίας.

Έτσι διακόψαμε για μερικές στιγμές την κυκλοφορία στην πόλη. Κινηθήκαμε στους δρόμους του κέντρου μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό, κρατώντας πανό και βάζοντας τα σώματά μας καταμεσής των δρόμων τους. Αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει την αντίδραση των λακέδων της εξουσίας, που εμφανίστηκαν με δύο κλούβες φίσκα στους μπάτσους, ένα τεθωρακισμένο τζιπ ρίψης δακρυγόνων, κάμποσα περιπολικά και μερικές μηχανοκίνητες μονάδες. Ως αποτέλεσμα, 8 συντρόφια συνελήφθησαν, εκ των οποίων 3 αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «επίθεση» εναντίον των μπάτσων –ορίστηκε περίοδος 40 ημερών για τη διεξαγωγή έρευνας– ενώ σε ένα ακόμη συντρόφι επιβλήθηκε το μέτρο της νυχτερινής φυλάκισης, λόγω ενός εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του. Οι λοιποί αφέθηκαν ελεύθεροι την ίδια μέρα και είναι σε αναμονή κλήτευσης για να παρουσιαστούν ενώπιον των Αρχών.

Συντρόφια που βρίσκεστε αιχμάλωτα, διωκόμενα και υπό έρευνα στην Ισπανία, δεν είστε μόνα σας. Εμείς εδώ θα συνεχίσουμε να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στην υπόθεσή σας, γιατί η ακρατική αλληλεγγύη δε γνωρίζει σύνορα. Γιατί το βόλεμα δε θα νικήσει τον αγώνα μας· είμαστε η ενεργή αλληλεγγύη που σπάει την απομόνωση υπερπηδώντας τα σύνορα.

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *