Χιλή: Αναστέλλει την απεργία πείνας ο σύντροφος Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες Χιμένες

Προς τις ζωντανές και ενσυνείδητες δυνάμεις:

Ας είναι αυτές οι πρώτες μου αράδες ένας αδερφικός και συνωμοτικός χαιρετισμός σε καθεμία απ’ τις ατομικότητες που με τον έναν ή άλλον τρόπο εκφράστηκαν με χειρονομίες και δράσεις προκειμένου να στηρίξουν την απεργία πείνας που ανακοίνωσα στις 27 Νοέμβρη 2013.

Για ποικίλους λόγους που δεν είναι της ώρας ν’ απαριθμήσω, μου ’τανε αδύνατον να επικοινωνήσω την αναστολή ή λήξη αυτής μου της κινητοποίησης, κάτι που κάνω σήμερα μέσα απ’ αυτό το επικοινωνηθέν· είμαι ειλικρινά ευγνώμων για τη στήριξη και διάχυση, κι υπογραμμίζω το γεγονός ότι η συμβολή σας υπήρξε σημαντική και με θωράκισε.

Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στον 9ο θάλαμο της πρώην Πενιτενσιάρια στο Σαντιάγο, όπου με υποδέχτηκαν πρόσωπα τα οποία με γνωρίζουν και μ’ εκτιμούν, κι όπου σκοπεύω να εκτίσω το υπόλοιπο της καταδίκης που μου έχουν επιβάλει (έως τις 27 Φλεβάρη 2014), αν βέβαια οι κρατικοί δεσμοφύλακες δεν αποφασίσουν κάτι άλλο.

Επιβεβαιώνω για άλλη μια φορά την αταλάντευτη επιλογή μου να αγωνιστώ με όλα τα μέσα και ενάντια σε κάθε ίχνος αυταρχισμού. Δεν ηττήθηκα κι ούτε πρόκειται να ηττηθώ· σήμερα είμαι πιο ακέραιος από ποτέ, και σε διαρκή θέση μάχης. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι τ’ αδέρφια μου, τα οποία θα παραμείνουν έγκλειστα όταν έρθει η δική μου ώρα να βγω απ’ αυτή την κοινωνία-φυλακή. Πρέπει να τους σταθούμε αλληλέγγυοι και να τους συντροφεύουμε. Ας τους κάνουμε να νιώσουν πως πίσω τους υπάρχει ένα σύμπαν μαχητών έτοιμων να πραγματώσουν το ακατόρθωτο για την απελευθέρωσή τους. Στέλνω σε καθέναν τους μια συνωμοτική αγκαλιά, δύναμη, στήριξη και συντροφικότητα.

Αδερφικά,
Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες Χιμένες

Δεκέμβρης 2013

Πηγή

One thought on “Χιλή: Αναστέλλει την απεργία πείνας ο σύντροφος Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες Χιμένες”

  1. ο συντροφος χοσε εβγαλε καινουργιο κειμενο που ενημερωνει για την κατασταση του.Νομιζω υπαρχει στο radioazzione(αν το γραφω σωστα)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *