Τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος;

Ελευθερία δεν υπάρχει. Ούτε βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο. Σε αυτόν τον κόσμο βρίσκεται μονάχα ο αγώνας για την ελευθερία. Και τι θα πει ελεύθερος; Ελεύθερος είναι αυτός που δε φοβάται να σκοτώσει ή να πεθάνει στον αγώνα για την ελευθερία”

Η αιχμαλωσία είναι μια συνέπεια του πολέμου ενάντια στην εξουσία. Όσο υπάρχουν αιχμάλωτοι, ο πόλεμος δεν έχει σταματήσει… Η μνήμη της αιχμαλωσίας όσων λείπουμε από τους δρόμους, γεννά την προοπτική να γκρεμίσουμε τις φυλακές εντός και εκτός από αυτές. Ο Σάββας Ξηρός “λείπει” περίπου 11,5 χρόνια. 11,5 χρόνια φυλακισμένος μέσα στους τέσσερις τείχους των υπογείων της ειδικής πτέρυγας και των νοσοκομείων. Δε θα υποκριθούμε ότι μοιραζόμαστε κοινές αντιλήψεις με τον Σάββα, ούτε ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα. Προερχόμαστε από διαφορετικές αφετηρίες αντιλήψεων, που συχνά ηλεκτρίζονται από τις αντιθέσεις τους. Όμως η προσωπική μας γνωριμία στις “τυχαίες” συναντήσεις μας εντός των τειχών μας συνέδεσε με το κοινό μίσος που νιώθουμε για την εξουσία. Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αναλωθούμε μιλώντας τη γλώσσα των δικαιωμάτων. Ούτε θα επικαλεστούμε τα γνωστά σε όλους σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Σάββας. Δε θα παραχωρήσουμε στον εχθρό την ευχαρίστηση να προσποιηθεί ότι είναι μεγαλόψυχος. Το μόνο που θέλουμε από αυτόν είναι ο πόλεμος. Και πόλεμο θα έχει…

Γιατί το στοίχημα είναι να μεταφέρουμε το ζήτημα της απελευθέρωσης αιχμαλώτων συντρόφων, από τις αίθουσες των δικαστηρίων στην κάνη ενός όπλου που θα σημαδεύει μπάτσους, δεσμοφύλακες και δικαστές…

Ο ΣΑΒΒΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ…

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF
πυρήνας φυλακής

Σημείωση του εγχειρήματος: Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα της ΣΠΦ δεν επιθυμούν να αναδημοσιεύονται τα κείμενά τους στο Indymedia.

18 thoughts on “Τι σημαίνει να είσαι ελεύθερος;”

  1. ….Ο ΣΑΒΒΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ…
    Τι όμορφος δυνατός λόγος….Μοιάζει να έχει τη δύναμη της σφαίρας, αλλά από κει που είσαστε είναι σαν να σημαδεύει αυτή η σφαίρα εσάς….

  2. Να συμπληρώσω το προηγούμενο σχόλιο. Η σημείωση η σχετική με την μη αναδημοσίευση στο indymedia θεωρώ ότι δεν εξυπηρετεί αυτό που με τόσα γραπτά διακηρύσσουν οι πυρήνες για τη διάχυση του λόγου..Αφήστε το λόγο σας να αναδημοσιεύεται παντού.Είναι τόσο καθαρός, τόσο δυνατός που δεν πρέπει να του βάζετε σύνορα, ούτε να εμποδίζεται την ” έκρηξη” του.

  3. “To θάρρος (και εν προκειμένω ακόμα και το θάρρος του λόγου) είναι ο καλύτερος φονιάς, αυτό το θάρρος που επιτίθεται, που απαιτεί την απολυτότητα στη σχέση λόγου και πράξης,…Το θάρρος μπορεί να σκοτώσει ακόμη και κυρίως τον θαρραλέο “.

  4. Οι πράξεις και τα λόγια μας δεν μας ανήκουν. Αφού τελεστούν η ειπωθούν, αυτόματα μπαίνουν στη κρίση και στη κριτική αυτών που επηρεάζουν. Δικές μας είναι μονάχα οι σκέψεις και οι επιθυμίες.
    Μη νοιάζεστε σύντροφοι που θα δημοσιευτεί οτι λέτε. Οι πράξεις είναι σπόρια και τα λόγια το νερό που τα ποτίζει. Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες βλαστάνουν και στο ποιο άγονο έδαφος.

    Δύναμη αδέλφια

    1. Ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας μας, θα ήταν καλό να σεβαστούμε την επιθυμία των συντρόφων και της συντρόφισσας.

  5. Πανέμορφος και δυνατός λόγος όντως. Διαφωνώ εδώ : ” αλλά από κει που είσαστε είναι σαν να σημαδεύει αυτή η σφαίρα εσάς…. ” Εκεί που είναι δεν θα βρεθείς ποτέ γιατί είσαι δειλός όπως και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους.
    Οι Πυρήνες της Φωτιάς ”από εκεί που είναι” γράφουν ιστορία ενώ έχουν κερδίσει ήδη μια θέση στην αιωνιότητα.Σε λίγα χρόνια θα εκτιμηθεί το πόσο μπροστά ήταν-είναι από την εποχή τους και νέοι σύντροφοι θα ακολουθήσουν τα βήματα τους με το σεβασμό που τους αξίζει.

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  6. ω η διάχυση του λόγου! σε όλους τους μελοδραματικούς τόνους… επειδή κάποιους κάποιες βολεύει να τσεκάρουνε μονάχα indymedia

    μην τρελαθούμε κιόλας πως τα φυλακισμένα μέλη της σπφ δήθεν υποχωρούν στη βούλησή τους να διαχέουν το λόγο τους – διεθνώς ε μάγκες… απλά δεν κάνουνε εκχώρηση του λόγου τους (ξυπνήσανε κι αυτοί/ή)

    άμα θυμάστε μερικοί μερικές, πάψανε να κάνουν μαλακίες (βλέπε: να δίνουν προκηρύξεις τους στον Τύπο) και στηρίξανε τη δημοσίευση αναλήψεων ευθύνης σε μη-εμπορευματικά μέσα από νωρίς, όσο ήταν ενεργή η σπφ της πρώτης περιόδου – άμα θυμάστε ε μάγκες…

    προς το παρόν μας λένε πως στηρίζουν παραμπέλλουμ δαγκωτό – άμα ξυπνησουν κι απ’ αυτόν τον εφιάλτη, μιλάμε πάλι (γιατί με παραμπέλλουμ και ξερό ψωμί, συγκεντρωτική φόρμουλα θα γίνει άργα ή γρηγορα)

    ο σαββας ο ξηρός είναι πολυτραυματίας είναι βαριά άρρωστος είναι ισοβίως αιχμάλωτος, και η λευτεριά του μωρε είναι όμορφη, μα ειναι κ’ επιτακτική αναγκαιότητα

    τα λοιπά είναι όμορφα λόγια, και μ’ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

    διαβάστε καμιά προκήρυξη της 17Ν να συνεννογιόμαστε, δεν αρκεί να λέμε πως οι αντάρτες πρέπει να λευτερωθούνε- ας θυμόμαστε και το παρασύνθημα: ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, ΜΕ ΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, κι άστα μανιάνα

    α, κι άμα άμα ήτανε έξω οι πυρήνες, θα μιλάγαμε για διαχυση του λογου

    1. To indymedia έχει πάρει πολλάκις έμμεσα ή άμεσα σαφή θέση ενάντια στη νέα αναρχία και στις επί μέρους τάσεις της. Επομένως πέρα από τη διάχυση τίθεται και ένα θέμα αξιοπρέπειας. Αν θέλουμε να πετύχει η διάχυση είναι στο χέρι όλων μας. Δεν έχουμε ανάγκη καμιά δομή που δεν είναι δικιά μας. Έχουμε όλο το χώρο να φτιάξουμε δικές μας. Και θα συμφωνήσω πως η επανάπαυση και η ανάθεση σε μέσα όπως το parabellum μόνο κακό κάνει. Καμιά φόρμα δεν είναι πανάκεια. Συνεχής εξέλιξη, άτυπα και πάνω από όλα διάχυτα. Να γίνουμε και να πράξουμε όσα λέμε.

      1. Είναι αλήθεια όλα αυτά για το indymedia, όμως είναι αλήθεια οτι μέσα απο σχόλιά σου parabellum σε συζητήσεις στο indymedia βρήκα αυτό το blog. Κατ’επέκταση βρήκα και το ρεύμα της νέας αναρχίας. Διάβαζα τα σχόλιά σου και μου κίνησαν το ενδιαφέρων γιατί συμφωνούσα σε αρκετά και ερχόσουν σε ρήξη σε πολλά θέματα με τους παλαιοαναρχικούς που προσωπικά τα είχα παγιωμένα και “λυμένα” στο μυαλό μου.

        Γενικά και ο λόγος των αναρχικών-ατομικιστών-μηδενιστών πιστεύεις οτι απευθύνεται στον οιποιονδήποτε (οπως πχ προσεγγιζουν ενα πολιτικό μόρφωμα κάποιοι νέοι σε αυτα ? ) ή σε μια “μυημένη” κάστα ατόμων του α/α χωρου που βλέπουν αλλιώς πλέον τα πράγματα ?

        [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

        1. O καθένας επιλέγει αυτό που του κάνει υποθέτω. Οι μηδενιστές θα είναι πάντα λίγοι, λόγω της φύσης του μηδενισμού σε ένα περιβάλλον κοπαδιού. Δεν το θέλουμε ούτε μας νοιάζει κιόλας. Απαιτεί πολλή προσωπική δουλειά για να κατακτήσεις κάποιες αρνήσεις. Ίσως οι νεότετοι που δεν έχουν φάει τη σκατίλα του χώρου τόσο πολύ, να είναι πιο εύκολο να δουν κάποια πράγματα. Θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση τα μέσα αντιπληροφόρησης και διάχυσης υπάρχουν και για να βγαίνει αυτός ο λόγος στο δημόσιο χώρο. Όποιος θέλει τα διαβάζει, όποιος δε θέλει τα αγνοεί.

      2. δεν μπορείς να φανταστείς ΠΟΣΟ χαίρομαι με την απάντησή σου

  7. Κι ο Κώστας Σακκάς είναι όμορφο που είναι ελεύθερος. Αλλά η εμπάθεια..

  8. Ίσως και να είναι θέμα δειλίας όπως λες Abyss…Αλλά ξέρεις όταν μιλάμε για θέση στην αιωνιότητα και στην ιστορία έχουμε διαγράψει εύκολα την μόνη ζωή που έχουμε. Και να μη σου πω πως δεν εκτιμώ καθόλου αυτές τις θέσεις που ισοφαρίζουν με τον θάνατο είτε φυσικό είτε με οποιαδήποτε μορφή εγκλεισμού. Γιατί να μην ανατρέψουμε αυτήν την ιστορία ;Η νέα πορεία χρειάζεται συνεχείς αναθεωρήσεις, συνεχείς αμφισβητήσεις, για να προκύψει το καινούργιο που να μην μοιάζει με τις παλιές διαδρομές.Γιατί να μας ενδιαφέρει η ιστορία έτσι όπως γράφεται μέχρι τώρα ακόμα και για τις επαναστατικές διαδρομές;Θα μου πεις μπορεί να υπάρξει κάτι αληθινά καινούργιο, κάτι που να μην έχει έστω και σπερματικά ειπωθεί;Αυτό είναι το θέμα.Όσο για την εμπάθεια…Η ελευθερία του Σακκά ήταν προιόν διαπραγμάτευσης με όρους αποδοχής της εξουσίας και μάλλον δεν πρέπει να τη λέμε ελευθερία αλλά κάπως αλλιώς….

  9. Πάντως μεγαλύτερος εχθρός της Νέας Αναρχίας είναι ο ίδιος ο ιεχωβάδικος τίτλος της…
    Πρόσχωμεν σύντροφοι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *